Розмова з астронатом: про управління МІС, про орбітальний інтернет, і про рейс до Марса

Наступна частина нашої розмови з астронатом Павел Виноградовим. Цього разу ми поговоримо про технологію:
багаторазові кораблі і ракети. Космічна горбка і НЛО. Небезпека зовнішнього простору. Космічні костюми. Унітаз. Вода. Про закритий цикл і автономію станцій. Система керування ІСД. Орбітальний Інтернет. Ефективність побутової електроніки в космосі. Розширення простору. Про Gravity і Interstellar. Про початок Марсу.

Зустріч з Павлом Володимировичем відбулася завдяки організаторам фестивалю «Іркутська робототехніка» Робошиба. Питання запрошуються користувачами LiveJournal, Geektimes та абонентами групи Open Space Vkontakte.

По-перше, ми навчилися медичним, біологічним та психологічним деталями життя в космосі, а сьогодні найбільш об’ємною і цікавою темою є «Технологія».

Трохи про Павло ВолодимировичНа рахунку Pavel Vinogradov три експедиції в космос: один на "світі" в 1997 році і два на ІКС в 2006 і 2013 роках. У зовнішній простір космос працював понад 38 годин, для 7 виходів, в тому числі брали участь у ліквідації наслідків зіткнення Прогресивного космічних апаратів з Мірською станцією в 1997 році.

До приходу до знецінення космосу, в ГО «Енергія Павел» займався автоматизованими системами та взаємодією екіпажів з ними, брали участь, серед інших речей, в проекті Буран.

Налагоджений досвід та знання понад 34 років роботи Павела Виноградова в космічній галузі неоціненний для молодого покоління космічних ентузіастів та всіх, хто вирішує підключати їх життя за допомогою завоювання Всесвіту.

Про багаторазові кораблі та ракети

Що ви думаєте про перспективи багаторазових космічних систем?

Я думаю, що рано чи пізно ми отримаємо там. Може бути не зараз, але в десять або двадцять років. Зрозуміло, що ракетна техніка не стане настільки дешевою, що вона зможе стріляти як Калашников, а не розраховувати гроші. Я думаю, що це буде те, щоб зробити з реустабілітацією.

Якщо мова йде про більш актуально. Як PTK NP оголосив як багаторазовий, американський Оріон і Дракон.

Так, ми робимо багаторазовий PTK NP. Надійність в першу чергу пов'язана з захистом тепла. І в цілому, навіть сьогодні, наші нібито одноразові "Унії" - Я боїмося зробити помилку - але 40-45% від неї багаторазово.

Чи можливо, ви вже звикли?

Ми багаторазово використовуємо браслети, які досить дорогі. Зняття з відправлення судна. Тіло так, він бере на ударні навантаження, і це просто некомерційно, щоб зробити багаторазові. Але для блоків бортових систем, електронних блоків, пультів дистанційного керування. Astronaut віддалені літати 5-7 разів. вона прибула, ми перевірили її, завантажили нову математику, надягаємо її на новий корабель і вона летить. Хостели є нашими кріслами ... Список величезний, ніхто не знає про це.

Чи не позначена інформація?

Ми надішлемо нашим американським колегам цілий перелік пам’яток про запобіжність систем і блоків корабля. "Так, ми погоджуємось." Приїжджайте, і з піснею!

В інших словах Ви погоджуєтесь з ними ...

Повідомити мене. Суд в даній конфігурації: такий і-подібний блок використовується протягом п'ятого часу, такий і-подібний - для сьомого, такого і-подібного в першому, другому ... десятому.

Про простір сміття та НЛО

Проблемою є простір сміття. Ви думаєте, що це серйозна проблема?

Це проблема з точки зору безпеки екіпажу, для ІКС. І в принципі космічних апаратів. У нас були випадки, де повністю нові геостаціонарні супутники вийшли з замовлення, які були відключені лише на дробу другого - зв'язку зламали і це було. Оголошено причини, і прийшли до висновку, що це потрапив до деяких фрагментів. Проблема серйозна, швидкість знаходиться на 8 км / с, якщо орбіти перетинаються принаймні під кутом 45 градусів, то загальна швидкість вже 10-15 км / с. Якщо маса сміття не менше грамів, то виникає загроза втрати герметичності станції.
Є вся система, яка контролює і запобігає зіткненню не тільки супутників, але всі великі фрагменти в цілому: є сміття і кроки. На орбіті 16,000 об'єктів.

Вони попросили про НЛО, там... Ви коли-небудь бачили НЛО у вигляді космічних сміття або у вигляді відчужувальних суден?

Після того, як спробували побачити, але не вдалося. Це пов'язана історія з «світом» – американський супутник, що нас загинув, який був KH-11, який помер.

Він зізнався з різницею близько півтора кілометрів. Ми розповіли, «Гуї, просто у випадку, якщо ви йдете на судно, що б.» орбіти були строго перетинаючи, він пішов з півночі на південь, і ми пішли через, 51 градусів, вона мала полярну орбіту, і ми природно мали полярну орбіту. Супутник був 12 т, якщо вдарив нам, не буде слідів. Коли МКК запросив нас пізніше: «Ви побачили щось?», ми скажемо, «Мен, наша швидкість є американський полюс, добре, 12 кілометри на секунду, він буде літати навіть два кілометри від нас». Це не один момент. Я бачив супутники багато разів, я навіть спробував фотографії їх.

Вищий або нижній?

Найвища. Особливо коли ми проходимо в тіні, і є супутники, які йдуть на висоті 650 кілометрів, і вони завжди йдуть на сонці. Ви можете побачити їх. Нічого не подобається. Гарбаж... Ну, наша трашна пила, коли ми втратили траншею, або відлякуємось, ось вона висить день, другий, третій, четвертий... Тому що це буде кудись. Немає нічого не визначилися. Додаткова цивілізація...

Ви не знайшли.

Я не думаю, що це достатньо, щоб приїхати до станції і подивитися на нас. Якщо вони з'являються кудись, то буде помітно і далеко.

Небезпека зовнішнього простору

Які небезпеки чекає астронат при переході в космос?

Безпека на виході – це ціла наука. Є спеціальні правила і вони суворо застосовуються. На даний момент орієнтація нашої станції підтримується так званими силовими гіроскопами - гіродини, які знаходяться на Американському сегменті. У нас теж були люди. Це потужні люльки, непристойні, коли вони мають контрольний ефект, вони впливають на станцію і відхиляються. Їхня проблема - накопичення кінетичного моменту - обертається на граничну швидкість, до критичної точки, де вони можуть стати некеровані. Далі введемо процедуру «розвантажувальні гіродини». Ми повинні викладати зовнішній вплив на станцію, і в цей час ми починаємо розгортати городини, де необхідно. Цей зовнішній удар – робота наших ракетних двигунів російського сегмента станції.
Тепер звичайне проміжок 6-8 годин. Час і половина до виходу ми намагаємось провести процедуру розвантаження гиродини, але виникають ситуації при розвантаженні необхідно, і люди все ще працюють за дошкою. Двигуни на станції є гідразином, який є дуже токсичним типом палива. У будь-якій формі екіпаж не може бути в операційній зоні двигунів. Тому ми попросимо екіпажу залишити зону небезпеки, або плануємо виїзд заздалегідь, щоб не допустити людей, які надходять до зони небезпеки.

402550 р.

В області пропульсних систем, і навколо них є навіть наліт незбитого або частково згортого палива. Після чого передбачена процедура ретельного моніторингу для забезпечення залишків компонентів ракетного палива. Ми протерти наші рукавички, ми вивчаємо себе, щоб Бог не приніс йому до станції.
Є інші небезпечні моменти, найчастіше пов'язані з ремонтом механізмів, зокрема сонячних панелей. Ми працюємо дуже важко в області поворотних батарей. Ви можете покласти заборону на поворот батарей, або ретельно спланувати роботу екіпажу, щоб вони не підірвалися атаки. Дозени людей в роботі МКС під час виходу.

Косметика.

Цікаве технічне питання: в костюмах, є охолодження тіла, що забезпечується випаровуванням води? Питання: є реактивною силою, яка відчувала від випарника?

Ні, звичайно, ні. Спочатку наш випарник має мікронні проміжки. Вода випаровується всередині теплообмінника. Це двоконтурний: вода подається в теплообмінник, який випаровується і охолоджує котушку внутрішнього контуру, в якому вода рухається, яка охолоджує тіло астроната. По-друге, випарник є циліндричними, він випаровується практично в усіх напрямках, і немає напрямку, в якому він буде штовхати.

Всі костюми охолоджуються випаровуванням? І наш, і американський? Чи не існує альтернативи? Я зараз намагаюся пам'ятати, якщо є приклад таких пароізаторів, які використовуються в художніх фільмах. Ми показані в кіно, що достатньо, щоб принести бак кисню і це достатньо.

Це елементарна ігнорування і ігнорування фізики. Для охолодження в космосі можна використовувати радіатори типу радіаційного типу, як ми маємо на станції, наприклад. Немає випаровування. Є один внутрішній контур: труби з гарячою водою укладають в панель, яка покрита спеціальним покриттям з певним коефіцієнтом відбиття / поглинання. Це радіаційний тип охолодження, але, на жаль, для того, щоб зняти великі теплові витрати, а в костюмі вони великі - людина випромінює багато тепла - потрібно перетягнути величезні радіатори площею декількох квадратних метрів.

Більше костюмів?

Визначте більше. Не підходить нам.

Чи висока споживання води?

Заправка 3,5 л за 8 годин. І майже літр з трохи залишається в кінці.

Унітаз.

Розкажіть про чутливу тему життя простору. й

Будь-які туалетні хори?

Я.

Я завжди скажу мої діти, хлопці, у нас є те ж саме на Землі, тільки трохи більше хитрості. На Землі все, що відбувається на туалеті, потім перевозиться водою, для такої простої причини, що вона тікає вниз. В космосі, звичайно, не тече в будь-якому місці, тому все транспортується повітрям. Є вентилятор на виході, і все це смоктати, захоплення і він йде в відповідні контейнери.

Р

Що про контейнери?

Покинути його. Тверді відходи зібрані в контейнері. Є ці гумові окуляри ... Ви відмовляєтеся від того, що вони засмагаються, вони впадають в контейнер і вони зберігають там. Все покривається кришками, вентильовані таким чином, що нічого запаху, повітря проціджується і повертається в атмосферу. Рідкі фракції складніші. Вони також перевозяться повітрям, але є таким газорідним середовищем. Тому надана спеціальна установка «сепаратор-сепаратор», яка відокремлює рідку частку. Це звичайний центрифуга, барабан доггі, сорт як пральна машина. Він обертається, рідина натискає на стіни, відсмоктуючи насоси її. Це трохи хитріше. Після всього, будь-яка сеча має властивість декомпозиції, секрети газу. Ми додаємо особливу консервативну до неї, досить жахливо отруйну річ, вона знаходиться в спеціальних герметизованих циліндрах. Додайте трохи консервантів і трохи води - розведіть і складіть в герметичній ємності. Як тільки він заповнюється, видаліть його і видаліть його.

Чи йде він на борту?

У вантажівці. І всі опіки. Раніше на "світі" була схема хитромудрості. З тих пір, як тільки така консервована суміш накопичується, ми запустили її для переробки. Вода, яка обробила цю суміш в дистильовану воду. З 20 літрів цієї рідини, до 800-900 грам твердих відходів були отримані: в основному солі, тобто дроби, які є невіддільними. Вони були очищені. 18-19 літрів дистильованої води повернулися до обігу. Це не відбувається зараз. Два роки тому Американці запустили свою інсталяцію. Працює для них, але не може переробити всю кількість відходів.

Вода.

Що таке причина відмови від такого закритого циклу? Що таке скеаміш?

Ми вирішили було простіше перевозити воду. Примітити інтенсивні рейси вантажних суден, які крім води здійснюють багато всього. І ось логіка: якщо ви провадите пучок речей, чому не доводите воду?

Як правило, вважається, що кожен кілограм коштує його ваги в золоті, і тому все ретельно збережено.

Ну, вона зберігає... Ось теж, що заощадження є відносною, тому що для обробки сечі потрібно досить тверді кілограми електроенергії.

Це електрика, не зайва маса.

ЕНЕРГЕТИКА — це також вартість. Це джерела живлення, це сонячні панелі, вони повинні бути скручені, обертаються. Це не невеликий рахунок. Хоча, звичайно, потрібно робити закритий цикл, або поповнювати, але не так часто. Америка не робила, тому що вони не хочуть від них залежати. На жаль, ті склерки, які сидять в Роскосмосмос і НАСА, люблять розраховувати, що називається «балансом внесків», які, як багато вкладеного в МІСС. Вони починають гасити, щоб ви сказали, що ви є кілограм води і ми даємо вам кілват електрики. Це більше не технологія, але політика. Це, ймовірно, прямо, хоча. Таким чином, ми не змушуємо космонавтів пити воду, яка виходить з нашої системи регенерації сечі, просто взяти і пити її. Хоча це може бути безпечно п'яний без проблем. Справжня дистильована вода, досить шкідлива, видаляє сіль і не поповнюється. Таким чином, ми готуємо питну воду самі, маємо відповідні системи, які роблять нас нормальними від дистильованої води. А станція має кілька сортів води, які ніколи не змішують.

Чи був він на Світі або МІС?

І світ і МІС. Так, наприклад, для поповнення кисню з води потрібна дистильована вода, інакше все інше з електролізом починає зіпсувати наше життя. Випивання такої води шкідлива, тому потрібно зробити її питною. Питна вода, насичена солями, мікроелементами, знову для виробництва кисневого не підходить. Є технічна вода, вона може бути використана в якості питної води, але її термін зберігання розширився, і вона зазвичай п'є, але час зберігання вже перевищив діапазон. Ми використовуємо його для технічних потреб. Вода, мабуть, найцінніше.

Про закритий цикл і автономія

В основному, якщо ви думаєте про те, як закрити петлю на ІКС?

Я не знаю. Не закрити. Ми поповнюємо запаси азоту, кисню, і все це здійснюється з Землі. Він відносно інтровертований. Зрозуміємо, що ми не піддаємо рослині азотом один раз на тиждень. Ми підкреслюємо, як це потрібно, дучи... Кисень споживається екіпажом, CO2 звільняється, потім є відповідні хімічні процеси і установки, які роблять киснем знову з CO2. Цей предмет можна закрити. Але так як виникають втрати, і ефективність цих інсталяцій не обмежена, зрозуміло, що необхідно додавати кисень. Ці речі. І сказати, що ми повністю закритий цикл - тепер ні.

Чи закрило світ?

Вища. Не вдалося доставити вантажівки, які часто.

Я не знаю, якщо вона відіграла будь-яку роль, але станції, коли вони почалися, коли астрономаутика перетворилася на станції, вони також рекламувалися як тренування для довгострокових населених пунктів на орбіті, а необхідність закритої петлі спочатку прокладено.

Я. Але потім ми ставимо, багато неприємностей. Ми не були дуже добре в управлінні цими об'єктами. Контроль, я маю на увазі, з Землі. Таким чином, втратив один салют, другий салют. Це були похибки управління грунтом. Тоді я майже втратив кілька станцій, оскільки були помилки екіпажу. А потім керівництво сказав: "Сала хлопці, зупиняти це мес, щоб це не сталося знову." І через це МКК почав приймати частку леву. Це, контрольна схема тепер без MCC є нереалістичною. З одного боку, було добре для МКС, вся система наземного управління, величезна організація, десятки організацій зростали. Наземні станції відстеження та обробки. Що неправильно? Звичайно це. Ми отримуємо оплату. Кілька разів ми підняли питання повернення до цього завдання, щоб автономність польоту. А тепер, коли приготуються щорічні рейси, ми говоримо знову, «Гуї, приїжджаємо!» Не дійсно, але давайте грати. Якщо ви не будете грати в автономний рейс. Щодня з Землі до станції залишає кілька тисяч команд. І є прийом телеметрії. Американці мають безперервний потік інформації. Ось чому ми хочемо зробити це, принаймні для екіпажу. Давайте грати, нехай MCC грати разом, виконувати свої функції так, щоб екіпаж не знав це, і відповідно призначити деякі завдання, щоб екіпаж вирішить себе, але MCC шпигунстві на нього. Це дуже цікаве завдання з точки зору тестування автономного польоту. Це інша філософія управління, все інше. Але страшно. «Ми знаємо, що ви керуєте, і відповіли нам.» Так що я не знаю, можливо, ми можемо підштовхувати цю ідею.

Після чого буде висока зайнятість астронавтів, немає часу експериментувати.

Ні, чому ні. Так, це може бути легко організовано. Справа в тому, що сама станція, всі її бортові системи тепер виготовляються таким чином, що вони не призначені для автономного польоту. Наприклад, для зміни режиму роботи бортових систем це цілий комплекс команд на борту. Для Землі це простіше, є оператори і всі ці команди запам'ятовують, знають, як зробити. Дуже важлива послідовність команд. А екіпаж дуже часто навіть не має хороших засобів видачі команд. Я маю на увазі, це все дуже ясно. Так що проблема. Ми повинні повністю відрізнятися між праскою і екіпажем. Ні.

Чи може бути світ більш здатний автономії?

Я.

З’ясуйте, що ІСС більш комфортний для людей, але світ.

... Більше степид (луги)

Ну, я маю на увазі більш адаптований для існування незалежно від Землі.

Звісно, світ також був прив'язаний до Землі.

Про систему управління ІКС

Про це було питання: порівняти "Світ" і МІС, що різниця, переваги, відмінності.

Відмінність є там, і в бортових системах, і в будь-якому місці. ІСС має абсолютно різну систему управління, повністю цифрову. Є комп'ютери з Німеччини, до речі.

Так є центральний блок обробки?

Є три машини, і в кожній машині є так званий тетрагедрон, тобто чотири процесори в одному блокі, і є три такі блоки.

Чи працюють вони на різних задачах? Або просто резервні копії?

Ні, вони працюють на різні речі. У нас є такий центральний комп'ютер, центральний комп'ютер і терміналний комп'ютер. В цілому, в даний час реалізовано структуру комп'ютерної мережі. Американці так звані режими Насправді, кожен американський модем є комп'ютером. Так це величезний ... Американці, якщо вам просто підрахувати комп'ютер, ці МДМ, добре, є три сотні з них. Ми, ймовірно, 80-90 бабуся. У нашому сегменті є 16 ноутбуків, які ми маємо на станції. Американці мають двадцять грандіозних. Ноутбуки є тільки термінали для центральних комп'ютерів, CVM не має клавіатури, немає екрана, він тільки перетворює мозок. Так само терміналні обчислювальні машини. Не має засобів зв'язку, тому ноутбук є його інтерфейсом. Це така обрамлена структура.

р.

Так, з ноутбуками, ви все ще можете керувати деякими командами?

Так, звичайно! Є тисячі. Десятки тисяч.

Вони називають модемами, оскільки вони підключені до Землі?

Ні, бо спілкуються між собою. MDM, як правило, мультиплексор-демультиплексорний канал. Це, отримує, передає, отримує, передає. Він має деякі невеликі програми, які виконують невелику функцію, тобто він прийняв, наприклад, слід перевести в інший формат, випустити пакет команд і дати іншому комп'ютері. А інший комп'ютер не розуміє нічого, не коди, просто виконання команд. Це система.

[Детальніше про ноутбуки від інженера NASA]

Про орбітальний інтернет

Чи є безкоштовний доступ до Інтернету? Чи можу я піти на Facebook або писати там поштою?

Ви можете. Але інтернет так дивиться. Зовні це як Інтернет, тобто нормальні сторінки і все це. Але є насправді дві стіни. Є на борту сервера, який безпосередньо підключений до вашого ноутбука, потім він передає ваші запити до відповідних МДМ, після чого все подрібнюється в супутникові радіо команди, передані до супутника, супутник передає в Хьюстон. У Хьюстон, знову, ви не йдете прямо, ви відчуєте все на брандмауері, який починається очищення. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Немає в наявності Єдиний виняток - наша пошта. Пост-служба дуже розумна. Ви відправляєте мені на адресу, щоб ви надішали його в поштовий відділ НАСА, перевірте відповідно, є брандмауер в MCC передає і так далі.

Але перевірте, як фізичній мірі висуваються або просто для троянів і як?

Немає, є дуже потужний антивірусний захист, звичайно. Дуже потужна. Я не знаю. Ми рідко читаємо наші листи, тому чому їх читати? Так, є особлива людина, яка читає. Я не маю ніяких послуг. Будь ласка, зв'яжіться з нами Працівники з інших каналів.

Ця інформація не закрита, я можу написати про це?

Ви можете, ймовірно,. Як правило, ми повідомляємо екіпажу, особливо до дня, на якому буде проходити перевірка. Я не знаю, що це, ймовірно, відкрито на НАСА, поганий. Я не думаю про це. Веб-сайт: www.facebook.com Хоча я можу вийти, але не на будь-яких сторінках. Я просто скажу їх заздалегідь. Це довге навантаження через повторювач. Отже, щоб прискорити, вони кажуть, "Що робити сторінки, які ви збираєтеся йти?" І готують їх заздалегідь. Ми йдемо до попереднього підключення, перевірених веб-сторінок. І так, звичайно, відео відправлено, всі новини завантажуються. Це, як правило, зроблено вночі, коли екіпаж не завантажується. На ніч ми попросили відключити нашу пошту, тому що якщо ваша пошта підключена, вони не будуть отримувати ніде і завантажити все для мене. Вони просто не можуть приймати контроль: якщо особа направляється, вони не можуть потрапити.

Що? Якщо ви хочете увійти?

Так, ви отримуєте з неї, і вони опинилися і запускають завантаження листів.

Про ефективність споживчої електроніки в космосі

Хлопці просять про ноутбуки, які працюють на станції. Чи існує проблема з випромінюванням? Чи може їх життя коротше?

Регулярно змінюються. Є ноутбуки, виділені спеціальні T61s. Це насправді зробив цей шлях на досить хороший процесор. Але на лептопах, завдання, критичні до управління або критичні до безпеки станції, не йдуть добре. Вмирає і вмирає.

Як ви сказали, термінал.

Так, помер, і там завжди є запас. Ось 40 з них, що працюють, це обов'язково. І в ZIP є [ZIP — запасні частини та аксесуари, очевидно, ми йдемо про склад]. Є окремі джерела живлення. Вони перетворюються. Вони вимагають примусової вентиляції, інакше вони будуть спалювати протягом півгодини. Там завжди є запас там, Winchesters... Всі лептопи - 100% терміналні пристрої. Немає серйозних завдань. Для зовнішнього навантаження, для науки, але це не критично.

Це питання від ІТ людей, які просто зацікавлені в цій взаємодії заліза з простором.

Невеликий дощ. Рідке життя.

Що відбувається найчастіше?

Я навіть не можу сказати, що перший летить. Екрани, я думаю. Наслідки пробивають їх, поламають їх. Добре, екран, пекл з ним, в отворах, як сито: сині і червоні пікселів блиск, добре, Бог з ним. Процесори рідко літають. В основному приводи літати або приводні контролери.

Через невагомість?

Ні. У нульовій вазі вони працюють дуже добре.

Жорсткий звичайний просто?

Терабите. У нульовій вазі немає навантаження на підшипники. Вони спини і хребта.

Так це ще краще?

Посуд. Так не вирішуються критичні завдання на лептопах. Де вони стоять, наприклад, при прийомі радіограм можна завжди надсилати радіограму через різні канали. Через американці, наприклад. У нас є три канали незалежного спілкування. Ну, в кінці дня, якщо він зігнутий там, він витягнув, кладемо ще один. Я навантажив жорсткий диск, нехай перейде.

Чи існують Winchesters?

Існують різні типи, такі і такі.

Як довго ноутбук триває?

Напевно рік. Не знаю. Я не зроблю.

Чи існують будь-які мобільні телефони, будь-які смартфони, планшети?

Таблетки повні. Тепер у кожного є 2 до 3 таблетки.

Як вони працюють?

Повністю спокійний. Ми досягали точки, де у нас є Wi-Fi, досить хороша стабільна мережа. Будь-які додатки, які з лептопом грубо пов'язані тихо завантаження. Я поклав її в кишеню і тушку. І вони навантажують все на ньому, є фільми, музика, радіограми, картонна документація. Дуже зручно і приємно.

І знову, як вони взаємодіють з випромінюванням і безтурботністю?

Це досить для експедиції. Ми зазвичай відправляємо з кожним екіпажом протягом шести місяців.

Чи приходять всі і йдуть з собою?

В основному, ми повинні позбавлятися від них, але хтось відкидає їх. Завдання різні, тому ми завантажуємо різні математики в таблетки для різних екіпажів. Тоді є деякі побажання, пріоритети екіпажу. Для того, щоб не завантажити щось через наші канали зв'язку, це дешевше і простіше для нас, щоб завантажити і зробити на землі, перевірити. І природно, всі види речей, пов'язаних з вірусними справами, дуже щільно контролюються. Щоб не отримати вірус онлайн, він пішов в будь-яку точку. Але контрольні мережі, які керують станцією безпосередньо, вони просто не підключені. У нас є окремі мережі, які не мають фізичного зв'язку. Таким чином, теоретично можна ввести віруси в локальні мережі терміналів, але не керувати мережами.

У вас є стільникові телефони?

Вони не працюють там.

Це зрозуміло.

Навіть GPS не працює.

Я думав, що він працював там. Після того, як всі GPS ресивери кладуть на супутники.

Ні, ми отримали наш нормальний простір GPS-сенсорів з антеною 5 антен. Що таке квадрат і антена в середині. Оскільки це зовсім інша математика, адже відносна швидкість руху дуже відрізняється. На Землі є регулярним і постійним. Може бути, літаки різні, а потім порівнювати 8 км / с (28,000 км / год) або 1 тис. км / год літаючий літак. Ми повинні мати різні алгоритми. Наземний GPS є досить вузьким діапазоном можливих параметрів. Я маю на увазі цивільного населення, звичайного. Війна відрізняється.

Про розширення простору

Цікаве питання, що людство перейде в космос, або це середовище занадто вороже для нас?

Ви не знаєте?

Немає, я думаю, що я говорю про можливість деяких варіантів автономних населених пунктів або великих станцій.

Давайте подивимося, де ми збираємося! (луги)

Про Gravity і Interstellar

Про "Гравність" запитають: Ваша думка?

Гравітність – кіно?

Я.

Я не хочу боляче вас. Хороша робота камери. Хороша робота, пов'язана з усіма сортами ступійних ефектів, як показано. Але насправді це повною з нецензурою. Це в цілому, це абсолютна децепція, нічого не схожа на це, нічого цікавого. Я маю на увазі, це різні. Абсолютно різні. Але є елементи, звичайно. Тепер вони навчилися видалити безважність. Все це зрозуміло, що пропагії, все це моделі.
Ми просто робили голландський експеримент у світі. Ну, дуже цікавий експеримент був однією фірмою, яка бажала захопити реальну динаміку руху людини в нульовій вазі. Ми вішали пучок маркерів, всі з яких були висвітлені стробами, синхронно з чотирьох або вісім камер, всі з яких потім були оброблені математично. Як людина захоплює ручку, так як вона розгортається ... Він був 97, він працював все, зробив хорошу математику, а потім на цьому скелеті витягніть зображення будь-якого Голлівудського актора, абсолютно будь-який. Так, немає, я не схожий на "Gravity".

А потім є Interstellar.

Ну, є трохи... Насправді це не тільки про простір, це чистий фантазія, нічого більше. Немає нічого сказати...

Тут є стикування простору сцени.

Трохи подобається, звичайно, все не так динамічне, все робиться більш повільно. Ми ніколи не літаємо так. Але, ймовірно, так, стикаючи там найбільш чуйний, з точки зору докінгу з таким певним об'єктом роботи. Не знаю. Професіонали оцінять її трьома. Макс. Три і мінуси.

Професіонали

Я.

На ходу Марса

Якщо ми говоримо про абсолютно фантастичні питання, ви погоджуєтесь на Марс, можливо, один спосіб?

Що таке точка?

Прапор, щоб покласти, довести, що Земляючі можуть.

Що? Може бути так багато заліза на Марсі.

Люди і праска.

Що? Він пішов один, а потім що? Влаштування похорону? меморіальна служба? Всі землеробства торкнуться і лікують, коли вони виходять з кисню? Добре, hello.

Тепер є проект Марс Один, який багато розмовляв про прес, хоча всі фахівці проекту.

Я запитав... Я сказав, що ви хочете Марс для? Ви можете дізнатися, чи ви знаходитесь там? «Не, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні, ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Ні. Не кажу, десять років відтепер прийдуть і скажуть, "Дядько Паш".

Так ви не входите в локацію для досягнення.

Немає, забіг, це повинно бути. Ми просто втратили ... Ви бачите, як тільки ми переїхали в це mercantile-money суспільство, ми відразу припинили фантазування, замінили наші фантазії з фантазією. І відразу припинив мислення про розв’язання деяких красивих проблем, відразу почали думати, «Що буде нам з цього?» У вас немає нічого, але знання. Що ви маєте з хронного колажу? Які витрати на замовлення величини більше, ніж вся космічна програма сьогодні? Що саме ви маєте? Ніщо. Але є люди, які розуміють, що знання, які вони отримують, можуть бути зняті протягом сотень років. Вони можуть стріляти два роки. Ось тут. Чому ебать ви йдете на простір? Ми літаємо в простір для знань.

Чи варто йти на Марс або ні?

Звичайно.

Якщо ви не кладете прапора, чому? Знання

Як ви навчитеся їздити на велосипеді? Просто посидіти і їздити. Це все. Як навчитися літати далеко? Просто візьміть рейс. З наміром повернутися назад. Ніщо інше. Крім того, дуже хороші програми були в Енергії, розфарбовувалися, коли в 96 році вони збиралися надсилати важкого Мартинського корабля TMK, щоб літати до Марса, піти на орбіту Марса, закрутити там протягом місяця і повернутися до Землі. І не просто падають до Землі, але й зайдіть на шляху польоту до Землі, тобто зайдіть на ближню орбіту. Що не проблема? Нехай це не 800, нехай буде 200-300 тонн. Але сьогодні, щоб розпочати відправлення з орбіти Землі, щоб працювати на Марсі, піти назад ... є ще одна енергія, необхідна. Потрібні інші двигуни. Потрібний рейс з постійним низьким тягаром. Не завдання. Хто-небудь? Після того, як у нас були програми "Зберегти", розгорнуті однакові дивовижні сонячні конструкції. Але виявилося, що вони поведіли так десь, чати дуже довго. Ці речі працюють. Що це, завдання фактично для ближнього польоту - вони над дахом. А якщо ви встановили мету "Гуїс, в 5-7 років, ми повинні відправити судно до Марса, вам потрібно працювати і повернутися на орбіту Землі." І це все – навігація, комунікація, командні лінії, що ви хочете!

Продовжити. . й

Фото з Facebook-сторінки Pavel Vinogradov. В альбомах все ще багато косметики.
Завдяки Ілля Гусєв і Ярославу Веременко за допомогу у підготовці тексту.

Джерело: geektimes.ru/post/245566/