16 Слова для усунення внутрішньої частини

Я пропоную читачеві статтю, де тест 16 слів-асоціацій Карла Юнга, що використовується в самооцінці, щоб подолати певну ступругу у своїй діяльності. У своїй психотерапевтичній практиці я також широко використовую цей тест при роботі з різними запитами.

«Ви коли-небудь мали результат, який мотивує вас, всі кроки заплановані, але щось всередині перестає робити щось, і ви не знаєте, що? Наприклад, є чіткий план, як заробити гроші, є сила, і гроші дійсно потрібно, але ви не можете принести себе до запуску.

Або, можливо, у вас є проблема з ним, а потім він почав боліти вас. На прикладі великий продавець раптом випав з любові з продажами, надихнула вчителя з викладанням, а хороший студент - навчання.

Якщо ви хочете знати, чому це відбувається, і найголовніше, що робити про це, то ця стаття для вас.

Мій особистий досвід.

Я виріс в бідній сім'ї, в провінції, і пройшов через багато життєвих криз, включаючи банкрутство, проблеми зі здоров'ям, переїзд в іншу країну без гранту, з двома сто євро в кишеню, і повна зміна активності.

Я знаю, що не кожен і не завжди має можливості платити за допомогу тренера (або навіть психотерапевта), і я хочу поділитися з вами улюбленою «поглинаю палицю», яку я використовую в ситуаціях стопора і самовіддачі або коли я перестаю розуміти себе.

І це не просто особистий досвід. Я активно досліджував техніку, що я хочу запропонувати вам протягом двох років з більшістю двох сотень учасників. Так я заряджу якість.

Чому ми раптово впадемо в стопор?

Нерідко причина прихованих асоціацій і внутрішньої емоційної зарядки.

Моє спонтанне дослідження, яке почалося як експеримент і внутрішня гра, призвело до введення в сучасну нейронауку та когнітивну лінгвістику.

Це те, що говорять про те, як ми думаємо:

Наші мозки призначені таким чином, коли нам потрібно пам'ятати щось, це зашифровано набором візуальних зображень, інформації від почуттів, асоційованих емоцій і відчуттів в тілі — тобто що вже в нашій довгостроковій пам'яті. Всі ці «маморські шматки» також зашифровані аналогічним набором, тому активація одного з спогадів активізує цілі схеми.

Це як об’єднання та ланцюжки роботи об’єднань. Додайте до цього знання, які ми краще пам'ятаємо про те, що емоційно забарвлюється. Позитивний - це колорування або негативний - це не так важливо для мозку, головне - наявність емоцій самому. Цей механізм був розроблений еволюцією більше мільйонів років: якщо щось страшне або радує, то важливо і необхідно реагувати, і ви не можете турбуватися про нейтральні і не відходите ресурси на ньому.

Щоб визначити причини внутрішнього стопору і вдасться подолати його самостійно, я пропоную визначити глибокі об'єднання до необхідної концепції або ситуації і побачити, що емоційний заряд, який вони носять самостійно.

Вправа «16 об'єднань» дозволяє робити це швидко, акуратно і безсоння. Після того, як наш мозок любить будувати психологічні захисти, щоб захистити нас від дійсно неприємних і болючих речей для психічних захворювань. Це вправа, засноване на методі безкоштовної асоціації Jung, і тут я доповнюється чіпами і ключами, які я знайшов в процесі дослідження.

Які результати можна очікувати?

У вузькому розумінні ця вправа спрямована на пошук глибокої асоціації з одним словом, поняттям або зображенням, що важливо для вас. Більш широко, це спосіб переписати «ментальний код», який запрограмує власне мислення.

За допомогою «16 асоціацій» ви можете:

Побудувати карту Ваших об'єднань
Захоплення руйнівних асоціацій, таких як комп'ютерні віруси
Переглянути корінь проблеми
поінформованість
Інсайт

Вам знадобиться шматок паперу, ручка і близько половини години вільного часу в тиші.

Помістіть аркуш горизонтально і помістіть цифри від 1 до 16 на лівому стовпчику - це допоможе вам зосередитися і не плутати при виконанні вправ.

Перший етап

Створіть запит. Для цього описайте слово або фразу проблему або завдання, яке турбує вас, і рішення якого поліпшить якість життя в найближчому майбутньому. Формуйте його в одному слово або коротке слово. Наприклад, ви не можете сидіти на написання диплома – потім візьміть слово «диплом». Починав свою роботу, щоб викликати негативність - візьміть слово "робота".

Щоб зробити результат більш глибоким - випрямляйте спину, візьміть пару глибоких дихання і видихає і приверніть увагу всередину, до нижнього живота. Довірити мене, це працює.

Перше питання для самооцінки: що я піклуюся про себе?

Перейдіть на сторінку, щоб описати вашу проблему.

Друга фаза

Дихати і подивитися на письмове слово. Подумайте про те, що це стосується вас особисто і як абстрактна концепція. Напишіть 16 асоціацій, які приходять на вашу думку. Позбавте себе, напишіть всі слова. Якщо ви не знаєте, що ви не маєте права на тебе, то це ваша асоціація.

Третій етап

Тепер поєднують слова в парах, як на фото: перші з другим, третій з четвертим і так далі.

Це де починається справжня робота. Є два правила, і перше Чим більш чесний ви самі, тим більш потужний результат буде. Друге правило полягає в тому, що слова не повинні повторюватися. Якщо слово настає два або більше разів під час вправ, напишіть його окремо внизу сторінки. Тексти пісень, а це означає: Тоді я розповім вам, що робити з ним.

Коли слова поєднуються, починайте працювати з кожною парою окремо, не зв’язавшись з основним словом (таке, що позначає ваш запит).

Для кожної пари слів знайдіть спільну асоціацію – слово, яке об’єднує вас особисто. Пам'ятайте про внутрішню цілісність? Шукайте спільну асоціацію, яка буде вашим. Послухайте себе і ваше тіло. Якщо ви знайшли відповідь на вас? Чи можна це бути більш точним?

Використовуйте іменники, дієслова та добавки.

Як допомогти собі, якщо не існує об'єднання. Візуалізація - уявіть кожне слово з пари як зображення, розумово крок назад і подивіться на них з боку. Що об'єднує їх? Чи є вони (або вони) частина щось більше? Може бути кожен з цих зображень має загальний шматок, загальна частина? Що таке зображення?

Як ви називаєте це одне слово? Послухайте відчуття в тілі - випрямляйте спину, розслабляйте плечі, перенесіть увагу на нижню частину живота і ноги. Якщо ви не візуалізуєте добре, ви можете шукати об'єднання через відчуття: відчуйте, що відчуття перше слово пари викликає в організмі? Що таке друге слово? Що виникають ці почуття? Що вони пов'язані з? Опишіть його в одне слово.

Тест доброчесності

Коли виявлена об'єднання для пари слів, послухайте себе і до ваших почуттів в тілі: це слово? Чи є щось більш специфічне для вас?

Фази чотири

Ви отримали вісім слів. Поєднайте їх знову в парах і повторіть так само, як і в третій стадії. Пам'ятайте, що слова не повинні повторюватися (якщо слово повторюється, напишіть його вниз і подивіться на інше об'єднання). Шукаємо ваші слова.

Коли у вас є чотири слова, повторіть те ж саме. Зверніть увагу на відчуття в тілі і емоції. Записувати їх як витримувач і зберігати роботу.

Тепер об'єднати отримані два слова в одну.

Це останнє слово – найглибше об’єднання.

Всі фотографії мають реальний запит.

Я зробив свою улюблену 16 асоціацій і отримав глибоку асоціацію: депресія.

Оопс, що несподіваний результат! Так, це почуття - навчання почав робити мене депресовано. Саме так я відчував.

Як ми робимо про це?

Давайте подивимося.

Як працювати з результатами:

Перше і найважливіше - відокремити мух і котлетів. Пам'ятайте, що всі ці слова просто об'єднання. Депресія не має ніякого відношення до школи.

Друге - подивитися на кінцеве слово і попросити себе: Чи комфортний з цією глибокою асоціацією? Якщо навчання пов'язана з депресією, як це впливає на мене і мої дії?

Заключне слово може бути позитивним, а потім це може стати ресурсом: об'єднання та спосіб, що дозволяє діяти.

Шукаєте результати вправ, ви можете реалізувати, що впливає на ваше сприйняття і підсвідоме ставлення до ситуації. Так само, як правило, має трансформативний ефект.

Третій — визначити негативні та позитивні асоціації в кожному стовпчику.

Нагадуємо вам, є п'ять з них, останнє одне слово. Що означає кожен стовпець?

Перші (16 слів) є стереотипами та переконаннями, утвореними в процесі виховання або під впливом навколишнього середовища.

Другий (8 слів) – психічний рівень: підсвідомі думки.

Третій (4 слова) – рівень емоції. Особливу увагу приділяють емоційній розмальовці кожного з цих чотирьох слів.

Четвертий рівень (2 слів) і кінцеве слово доводить, що я викликав трикутник рішення.

Заключне слово є глибоким об'єднанням, і парою слів, з яких вона виявилася, може бути химерна стратегія або ключові питання, які будуть адресовані, або проводити інформацію про вибір, які будуть зроблені.

Див. який стовпчик має більш негативні асоціації? Що викликає їх? Де виникають негативні асоціації?

Де ще краще? Як ці позитивні асоціації допоможуть вирішити Ваш запит? Так, є деякі питання тренерів :

Четвертий, переписати деструктивний код.

Більше нових асоціацій, які ми прикріпимо до запиту слів, чим більше асоціативного ланцюжка, що викликається цим словом, буде змінено. Чим яскравіше позитивні образи, тим приємніше вони будуть для нас (в тому числі боділі – гусячі, поколювання, відчуття свободи в плечі тощо), тим сильніше буде ефект «рерайтингу».

Ви можете просто перекреслити негативні слова і замінити їх позитивними.

Ефект буде міцніше, якщо ви знайдете на нашій карті "повернення точок" (перші негативні слова в горизонтальній ланцюжку), замініть їх позитивним і доведіть нові об'єднання до заміни кінцевого слова.

Ще більш потужний ефект буде якщо ви ввели ресурсний стан (наприклад, через Медитація) перед пошуком нових об'єднань. Мені подобається цей метод, і в разі «запізнання» він використовував. Я знайшов нову об’єднання, замість негативного – і переоцінив мережу від неї до кінцевого слова. На наступний день я був щасливий брати участь у вебінарі.

П'ятий, подивіться на позитивні асоціації і запитайте себе, вони обмежують вас? Що я маю на увазі, наприклад, ви працюєте на запиті «гроші», і ви отримали слово «пошуки» в кінці, і ви отримали відчуття, що, так, отримувати гроші – це визнання недоліків, а досягнення – повернення. Як зробити гроші? Ви відпустили на грошові подарунки, знаходитеся, виграє та інші способи?

Наприклад, в майстер-класі я попросив учасників писати про себе письмовий дозвіл на отримання доходу різними способами, і перед тим, що ми були творчі про те, що ці різні способи можуть бути. Цей метод допомагає розширити свідомість і видалити межі.

Шість, запис позитивних асоціацій. Наприклад, за допомогою яскравого колажу або малюнка. До речі, створення колажу на тему знайдених позитивних асоціацій гарантовано додасть вам розуміння на тему запиту.

Про нас

Порада: Збережіть письмовий лист, вказавши дату на ньому, і повторіть "16 асоціацій" знову з тим же словом запит протягом трьох місяців - так ви можете відстежити, що змінилося.

Що відбувається, коли слово з'являється двічі або більше?

Наприклад, ви працюєте з словом «гроші» та словом «потужність».

Мій досвід і мої дослідження показують, що коли слово повторюється, це означає, що мережа асоціацій він запускає сприйняття основного слова (варіант). У цьому прикладі внутрішнє сприйняття влади впливає на ставлення до грошей.

До вправ знову, але з цим (повторним) словом як запиту, і подивіться на результати.

І нарешті:

Сучасні вчені стверджують, що, запам'ятовуючи захід, ми активуємо ті ж нейрони, які брали участь у його меморанізації. Найчастіше ми пам'ятаємо щось, чим сильніше нервові з'єднання (і асоціативні схеми). Далі, якщо ми змінюємо одну з посилань в ланцюжку, ми змінюємо весь ланцюг. І коли ми робимо це свідомо, ми буквально перепрограмуємо наше мислення — і навчимо наші мозок!

Всі учасники моїх досліджень, які почали самостійно та регулярно використовувати техніку «16 об’єднань», відзначають суттєві зміни для кращого в кожному з навчальних закладів. А коли я попросив своїх тренерів, «Читтєві вправи або техніка дав вам перший потужний поштовх вперед?» всі вони назвали «16 асоціацій. й

Звичайно, це більш ефективно виконувати цю техніку разом з тренером, якщо тільки тому, що він самостійно помітить ваші реакції і, звернувшись до них, запитайте корисні питання і допоможемо вам ввести ресурсний стан для «рерайтингу».

Але, як я сказав на початку статті, не всі мають можливості піти на тренера. Ось чому я поділяю свої улюблені шістьи з вами тут – з нормальним самооціненням (коли ми запитуємо самі питання), це може бути складно обійти внутрішні психологічні захисти. І за допомогою «16 Асоціації» це можна зробити в м'якому і екологічно чистий спосіб, навіть якщо тема болюча. Крім того, вони налаштовують фокус на конкретному запиту, певну тему.

Для мене 16 Асоціації стали надійним інструментом для саморозвитку та самодогляду.

Змініть свій розум, отримуйте розуміння і дійте!

Автор: Ольга Губанова