НАШИ БОЛЬШЕ НЕ ПРИДУТ

Мій батько загинув у грудні 1991 року у віці 70 від серцевого арешту. Я пішов до лікарні, він захопив мене поспішкою і попросив мене з страшною небезпекою в голосі: «Сон, чому я повинен продовжувати жити?» ?

"Я не знаю." І він не був. Тож я думаю, що два дні пізніше він загинув.

У 41-му він пішов на фронт зі студентської лави, був оточений, потім пішов до партій, боровся з ними в Брянських лісах, отримав орден Червоної зірки і багато медалей. І в '43 він став військовим воєводом, і ще недавно я відкрився в інтернеті свою ноту "Наші найближчим часом прийдуть", видобувається кимось з "Вечірської Трути". І ця замітка, написана як і раніше нестійка юнацька рука, шокувала мене до глибини душі, сльозитися.

«У холодному, неогріваному номері, дітям, які лікують стражданням матері в ганчірках. З сухим, виховує очі, жінка дивиться через зламане вікно на вулиці глухої. Він погладжує голови голодних дітей і, щоб вони не лікували, повторюються за сторіччя: «Наші найближчим часом прийдуть». . . ?

Я раптом зрозумів, чому ми виграли цю війну. Була битва біля Москви, яка припинила план Барбаросса, і курська дуга, яка вирішила результат війни, і багато більш великих битв, але суть ще не в них. Навіть якщо ми втратили як на Москву, так і на Курську, ми все ще переможемо. Через мільйони людей думали і відчували шлях мій дад думав і писав. Його відмітка була проповідна і через, і навіть почуття було написано єдиним духом, який зробив нації незліченним: що відбувається або коктейлі, наш прийде!

І той факт, що вони прийшли, і військові ноти Дад виявилися не нечутливими, але чиста правда, вона була відображена в деяких клітинних, ненавкіллених оптимізмах, з якими було без використання.

Віра в цих «урсах», синонімів в його часі з радянськими людьми, які поразили фашизм, утворений світовою буржуазією, до кінця днів був міцним в ньому. І коли ввесь походник Горбачова, який я був першим заохочував, а потім розчарував, він сказав, що з комічним покривом його неперевершена віра: "Нехай!" Наші партнери під Тул! І я сперечався з ним з моєю передсердією, яка не мала Вікторії за ним, тим більше здавалося мені, що вони були своєрідним невидимимимим містом Кітжа там і дійсно стояв.

Але зараз я досягла тих років, коли вам потрібно мати міцну Кітжу за душу. Алас, він так примарно, що з цим батьком, більшовиком і не близьким до порівняння. І я зрозумів різницю між нами і ним. Він жив своє життя з променями завтрашнього дня, яке за визначенням було краще для нього, ніж вчора. І я, ми, хто живе зараз, все частіше звертаються до минулого.

Вступ до комуністів у війні, він назвав санком в несанстанцію Генеральний секретар Брежнев «бробар’єр» і «гіббон». Але я вірю, що це чуйність і наші, як dembel, що за армією доведено, все ще прийде: «Що частіше ці муміє змінити, краще!» Ми працюємо на нашому сайті! Весь досвід свого життя сказав, що ми рухаємось на краще, а не надлишок, як вітер великої рогатої ріки, може скасувати це. І чому він відповів з почуттям гумору: «Таким чином ми на невідомому шляху!»

Народився у віддаленому селищі у Ставропільській області, а навіть наприкінці села, яке називалося Непочецькою. І як дитина, найбільший чудес світу для нього був «фімічний» олівець, представлений йому для того, щоб подушити «схід» сусіднього саду. І проживав до Гагаріна, кольоровий телевізор; за круглу п'ять його, які прокочували в Москву з худою кошеністю, приймали в самий елітний університет країни - IFLI. Це демократія, коли селянський син має право на освіту і будь-яку посаду на рівній основі з сином міністрів!

І всі його родичі в Ставропольській Території, в Боксані, Нальчику, Грозні, через які він поїхав мені один раз на візуальний урок, показав той же ріст. В просто одне покоління, на що периферії, вони розходяться з гасової лампи до електронного; покривають дахи замість двоярусу з рубероїдом, потім з шифером і праскою; купили телевізори, мотоцикли, холодильники; почали літати в Москву на літаках – ті, хто не знали нічого швидше, ніж хронова христина і не одне важливіше сільського священика. А потім сина Анки з Непочетка Васка Росляков навчає в головному Московському університеті Ломоносова!

І коли мій дід пояснив, що син став у Москві, вона впала на підлогу від перенапруження почуттів, ледь закачується. А наші люди, які отримали безпрецедентні вигоди від радянської влади, дуже добре знали, чому вони боролися в Патріотській війні, в якій і мій батько і дід. Так само «для Сталіна» ніхто не боїться з такою екстремальною героїзмою.

Його батько поклонився Сталіну як найбільший геній, який зробив країну великим, але при вартості невинних жертв. Але в своїй пам'яті, набагато більш безневинно загинув від голодування і відсутність лікарів в селах, ніж від усіх репресій Сталіна. Він мав три старших братів, які померли. Але він не замислювався про повернення Сталінізму, розуміння його не як остаточного, але як і початкового, трагічного і великого, як кожного початку, точки розвитку країни, що йде на краще. Він дивився на майбутнє, як селянина дивиться на урожай, з кривавими дзвониками пожовтий і висихає його відтінку.

Але ми маємо майже не більше такого продуктивного селянства, і ми їсти переважно з іноземних полів. І ми дивимося, як це може здатися для країни, яка не залишає реформ, більше і більше в минуле. Хтось - в радянському, все частіше здавалося рай для своїх шанувальників. Інші – у царині, третій – у православній архаїці, четвертий – у пре-Orthodox paganism.

І я, незалежно від того, як я тягне вуха в майбутнє, гойдаю душу в радянське минуле, де ще більше рівності і братства, і музика, і література, і науковий прогрес, і досягнення, які надихнула любов до Матері і віру в особистому безсмертності. І в майбутньому, крім загнивання приурочної животі, навіть якщо вбити, я нічого не бачив.

Моя батько побачила яскраве майбутнє до останнього року, а не рік, а місяць життя. І це, звичайно, був щасливий, ніж шахта.

Але в кінці '91, який кладав кінець до всього, що він жив для того, щоб година життя був найважчим відступом. Коли Єлцин і ГКХП з'єдналися з їх лобіями, він не був для обох сторін. З точним почуттям чоловіка, який жив його життя, він відразу ж захопив, що Єлцин, безстрахність якого я захоплююсь спочатку, не був соляром або будівельником, але тільки десперантно силовий знищувач.

Але Гекцепси, з їх особистим співом та переосмисленням колишньої «гібної», також «не наш». І наш, хто, згідно з вірою, були приїхати на ключову ломку, ніколи не прийшли. І він, з усіма страшними доказами для щирого вірителя, зрозумів, що вони не прийшли.

Найдепрестижнішим словом для нього був «шопери,» завжди виробляє фашизм наприкінці. Він прикрашений Пушкіном, Чайковським, ознайомтесь з інструкцією Мономаха та іншої історії рідної країни. Але я зрозумів, що країна, для якої воювала і живила, за яку Мономаховичі, Пушкіна, Чайковського воювала і живила. Це магазинська країна. Але не хочу жити в країні.

І тоді, коли росіяни були виведені з Кавказу, як і деякі руббські, я отримав лист від 90-річного батька, який викинути з Грозного, де він раніше був відправлений для навчання дітей. Стара людина нічого не запитала, просто поділила гіркоту всіх, що мій батько не знайшов і не бачив. Цей лист був прочитаний як з деяких нірчинських викопів, хоча старий чоловік повернувся до його теплої Ставропольської області.

Але він був виведений з країни, він побудований з батьком. І я думав, як добре це те, що мій батько не живий, щоб побачити цю шамму! До країни, в якій наші люди, які перемогли фашизм, знайшли себе знову в положенні жінки, яка, в холодній кімнаті, подивилися через зламане вікно на вулицю, але не могли б сказати що-небудь дітям. Тому, що наш не вийде знову.

Ми йдемо назад, як раком, тому що ми усвідомлюємо, що майбутнє не сяє за нас і що найголовніше, ми можемо заспокоїти, не думати про це взагалі. Як тільки ми їсти наші природні запаси, то ми закінчуємо: для майбутнього нічого не готують, поля не пожовті або сіють, а самі інструменти подаються до мертвих.

Але життя не переносить самотності, і якщо наші не приходять знову, то це неминуче, що наша земля не прийде. Він, хто працює на ньому, і скаже його, він приймає його, ведмедить його.

З кожним роком в рідній землі більше і більше, їхня мова заповнює наші вулиці – як раз виступ німецьких окупантів. Але до цих нових незнайомців я не зла, вони завойовники, але мирні, зачаровують нас не планом в'язниці Барбаросса, але святим способом праці.

Навпаки, я поважаю їх на межі захоплення: як вони керують оселитися в іноземній землі, з усім непристоємністю своїх бортів і копсів. Але я не можу відштовхувати почуття, що вони однакові загарбники, що мій батько і дід зумів відштовхуватися.

Так, щастя своїх предків не можна побачити все це нещастя, безглузді віри, жертви і праці. Але чи будуть мої нащадки збирати кошені на втраченій землі?

Олександр Росляков