7 способів позбутися самотності стати щасливим і більш успішним

Якщо ви постійно відчуєте себе, ви можете жити життя негативності і невдачі. Щоб запобігти виникненню, боротися з цією звичкою.

Самостійність - це емоційна пастка, яка майже кожен потрапляє в. Ми симпатуємо самі, коли стикаються з невдачею, розчаруванням або несправедливістю. Однак, якщо цей стан стає хронічним, він стає руйнівною силою, яка блокує особистісне зростання і перешкоджає досягненню цілей.

Дослідження показують, що люди, які схильні до самотності, 40% частіше відчувають депресії і 60%, швидше за все, щоб досягти своїх цілей. Хронічна самоспадність створює беззворотний цикл: чим більше ми відчували себе, тим менше ми робимо для зміни ситуації.

Психолог Крістін Нефф Університету Техасу провів масштабне дослідження, яке показали, що люди, які практикують самооб’єднання замість саморегетиту показують вищі показники психологічного благополуччя, мотивації та стійкості до стресу. Відмінність цих концепцій – це кардинал: самохідність сприяє дії, а також паралізам самотності.

Анатомія самобутності: Чому ми впадемо в цей тент

Самостійність активізує давні механізми виживання в мозку. Коли ми відчуваємо погрожені або боляче, система кінцівок викликає захисну відповідь. У передісторичних разів вона допомогла загнати енергію після травми. Сьогодні цей механізм часто працює проти нас, викликаючи нас, щоб отримати застряг у негативний досвід.

«Дякую себе за те, що людина відчуває себе в ув'язненні власних емоцій. Він витрачає енергію на досвід замість його використання для вирішення проблем. Мартін Селігман, засновник позитивної психології

Нейробіологічні дослідження показали цікавий факт: коли ми занурюємо в самотність, система за замовчуванням мозку, мережа нейронів, відповідальних за ромінування і самокритичні думки, активується. При цьому активність префронтової кори, відповідальної за прийняття рішень та планування, знижується.

р.

Сьомий спосіб подолання самотності

1-й
Техніка стоп-питування
Коли ви помітили, що ви починаєте відчувати себе себе, зупинитися відразу і запитати три питання: «Що я можу контролювати цю ситуацію?», «Яку конкретну дію принесуть мені ближче до розчину?» і «Що я консультую мого найкращого друга в аналогічній ситуації?» Цей алгоритм переключає мозок від режиму ромінування для вирішення проблем.
Життя: Почати актовий журнал - Написати три конкретні речі, які ви можете зробити щодня, щоб поліпшити вашу ситуацію, навіть якщо вони здаються незначними.

2,2 км
«Екстренний спостерігач»
Уявіть перегляд ситуації ззовні, як документальний фільм, що робить фільм про життя когось. Ця методика, заснована на принципах когнітивної поведінкової терапії, допомагає створити емоційну дистанцію і побачити ситуацію більш об'єктивно. Дослідження показують, що люди, які використовують цю техніку, 30% швидше при пошуку конструктивних рішень.
Практичне заняття: Опишіть вашу проблему в третій особі, почуйте вироки з словами «Ця людина зіткнулася ...» Ви будете здивовані, як буде різна ситуація.

3 хв
Метод «Тимчасна перспектива»
Самостійність спотворює сприйняття часу, що призводить до того, що поточні проблеми прослужать назавжди. Психолог Гал Erskine розробила методику масштабування часу: запитайте себе, якщо ця проблема буде турбувати вас протягом 10 років, 5 років, рік, місяць. Більшість щоденних фрустрцій втрачають деструктивну силу з цим підходом.

4. У
Культивація «Згорнути через тестування»
Концепція післятравматичного зростання, розробленого психологами Тедесчі та Калхуна, показує, що люди можуть не тільки відновитися від травм, але й стати сильнішими. Як мені навчити? й
Вправа "Гіфти труднощів": Кожен тиждень, напишіть три навички, якості або розуміння, які ви отримали через поточні виклики.

5 хв
Техніка "Активна компасіон"
Замініть самооцінку в дії. Дослідження «Христина Неффа» передбачає, що самообхідність включає в себе три складові: розумність (визнання больових відчуттів без драми), співтовариство людського досвіду (зрозуміло, що страждання є частиною життя кожного), і доброту (оцінка себе як хороший друг).
Мантра самообходу: «Це болючий момент. Біль є частиною життя людини. Чи можу я бути до себе в цей непростий час. ?

6 хв
Позитивна реіпретація Мета
Нейропластичність мозку дозволяє перенапружувати нервові шляхи. Замість автоматичного мислення, «Я програшу,» поїзда до думки, «Я навчаюся та зацікавлююся». Дослідження показують, що систематична практика позитивного реінтерпретування буквально змінює структуру мозку на 8-12 тижнів.

7 хв
Створення системи підтримки та дій
Самостійні тяги в ізоляції. Створіть мережу підтримки людей, які не тільки комфортні, але й мотивують діяти. Гарвардські дослідження виявили, що люди з сильними соціальними зв'язками 50 відсотків більш стійкі до депресії і двічі, як швидко подолати криз.
Цілодобове правило: Подаруйте собі максимум 24 годин, щоб відчути невдачу, а потім обов'язково поділитися ситуацією з ким-небудь, хто може допомогти знайти конструктивне рішення.

Історії трансображення: Від Pity до влади

Марія, 34-річний маркетолог, загубила свою роботу під час економічної кризи. Вона провела перші два місяці в самотності, відлякування обставин і почуття, як жертва. За допомогою методу «Outside Surveyer» вона реалізувала, що звільнення – це можливість змінити поле діяльності більш цікавим. Через півроку Марія запустив свій бізнес в галузі екологічного маркетингу, який почав привезти в два рази більше доходів.

Олексій, програміст, який почув себе себе за роки через невдачі у своїх особистих відносинах. Використовуючи методику вирощування, він усвідомив, що кожен розрив навчав його краще зрозуміти себе і його потреби. Це знання допомогли йому побудувати сильні стосунки з партнером, який був щасливий протягом п'яти років.

Висновок: від потерпілого до творця його долі
Позбутися від самотності не пригнічує емоцій, але їх трансформація в конструктивну силу. Кожна з семи методів є інструментом перепрограмування мислення від «завдяки» до «креатора власного життя. й
Пам'ятайте, змінюючи час і практика. У мозку 21-66 днів для формування нових нейронних з'єднань. Почати з одного способу, практикувати його щодня, і поступово додати решту.
Ваше життя не є рядом випадкових подій, але послідовність вибору. І кожен новий день – це можливість підібрати силу над слабкістю, перебіг дії, зростання застою.

Словник термінів
Руйнування Обсесивне переосмислення негативних думок і досвіду, що не призводить до вирішення проблеми.

ендометрічна система Комплекс мозкових структур, відповідальних за емоції, мотивацію та пам'ять.

Попередня кора Площа мозку, відповідального за прийняття рішень, планування та контроль імпульсів.

Збій мозку Мережа мозкових зон, що діє в стані спокою і пов'язана з самореференціальним мисленням.

Когнітивні поведінкові терапія Психотерапевтичний підхід, спрямований на зміну дисфункційних моделей думок та поведінки.

Посттравматичний ріст Позитивні психологічні зміни, які можуть виникнути в результаті боротьби з серйозними життєвими викликами.

Нейропластика Уміння нервової системи для зміни її зв'язків і поведінки у відповідь на нову інформацію, сенсорне стимулювання, розвиток, пошкодження або дисфункцію.

Самохідність Розуміння ставлення до себе в моментах страждання або невдачі, без судів або самокритиків.