5 ознак, що причина вашої самотності є непристойною

Коли страх вибору стає тюрмою для душі

р.
Уявіть собі чоловіка, що стоїть перед кафе, протягом півгодини, не в змозі вирішити, чи вступати чи ні. Він теплий всередині, люди сміються, але продовжує замерзнути на вулицю, переповнені питаннями: «Що я не розумію?» Ця картина є метафором для життя мільйонів людей, для яких невідповідність стала невидимою стіною між ними і виконанням відносин.

Неприпустимо, це не просто характерний рис, це психологічний механізм, який може радикально змінити траєкторію нашого соціального життя. Дослідження показують, що люди з високим рівнем невідповідності 3 рази частіше відчувають хронічну самотність порівняно з тими, хто приймає рішення з впевненістю.

Важливо розуміти: Непристойна не дорівнює з обережністю. Запобігання допомагає уникнути реальної небезпеки, а неприпустимих паралізує нас на обличчі явних загроз, що дозволяє неможливе з'єднання з людьми.

Увійти 1: Безкінцева затримка першого кроку
Анни пізнали свій номер колеги протягом трьох місяців. Щодня вона збиралася в текст його, попросіть його зустріти для кави. І кожен день знайшов нову причину, щоб відкласти її до завтрашнього дня. "Це понеділок, він втомився," "Це п'ятниця, він має плани на вихідні", "Щоб він зайнятий проектом." В кінці колега знайшов ще одну роботу, і не знали про її симпатію.

Психологічний механізм
Недезивний мозок людини генерує безкінечні сценарії відмов, створюючи ілюзію, що «збільшить момент». Нейронауковці називають цю «фіксуючу петлю» умову, де дія коренів головного мозку через переоцінку потенційних ризиків.

Життя: 5-секундне правило. Коли ви відчуваєте хірурга, щоб зробити щось, підрахувати 5-4-3-2-1 і діяти відразу. Це перериває цикл сумнівів, перш ніж він розвивається.

Знак 2: Ідеальний підхід до спілкування

"Я не можу піти на вечірку, поки не втратив 5 кілограмів," "Я не готовий до відносин, поки я не знайшла кращу роботу", "Я текст її, коли я зустрінеться з ідеальним повідомленням." Звуки знайомі?

Михаїл, 32-річний комп'ютерний програміст, провів два роки підготовки до ідеальної дати. Вивчав психологію відносин, поїхали в тренажерний зал, заощадили гроші на дорогий ресторан. У цей час три дівчата, які показали інтерес до нього, зустрілися з іншими партнерами. Коли Михайло остаточно вирішив, що він був готовий, ніхто ще не був готовий.

Науковий факт
Дослідження Баррі Шварц, Парадокс вибору, знайшов, що послідовність ідеального рішення часто призводить до повного відторгнення дії. Люди, які шукають «найкращого» варіанту, закінчуються ніщо, а ті, хто задоволений «добрим» створенням успішних відносин.

Ознайомитися 3: Уникнути «незручних» розмов

Не визначилися люди, які можуть призвести до інтимації. Вони бояться запитати особисті питання, поділитися власним досвідом, обговорити плани на майбутнє. В результаті їх спілкування залишається на поверхневому рівні – погода, робота, кіно.

Єлена від Олексія протягом трьох місяців, але ніколи не сказали йому про свої почуття. Вона боїться з'являтися непристойними, боятися почути, що він був «не готовий до серйозних відносин». В результаті Олексій сам завершив відносини, позбавляючи, що Олена була байдужою до нього.

Ключові слова: Інтимність не має відмінних розмов, але від чесності та вразливості. Дослідження психолога Артура Арона показали, що люди починають відчувати себе близько 36 хвилин відкритого діалогу.

Знак 4: Розгортання Нейтральних сигналів як невагомості

р.

Корея не відповіла повідомлення протягом години? "У мене є достатньо." Чи була дівчина скасувати її дату через хворобу? «Чи просто шукаю спосіб позбутися від мене». Подруга не запрошувала Вас на вечірку? "Я не зацікавив мене."

Ця інтерпретація нейтральних подій, як особистісні збої є класичним ознакою невідповідності багатопліченої низькою самооцінкою. Людина так боїться відторгнення, що він починає бачити його, де він не є.

Когнітивна пастка
Психологи називають «підтвердженням упередженості» – ми лише помітили факти, що підтверджують наші страхи під час ігнорування суперечок. Наприклад, пам'ятаєте одне незаслужене повідомлення, але забути десять теплих розмов.

Знак 5: Постійно шукайте «гуаранти» у відносинах

“Як я знаю, чи любить мене?”, «Які ознаки, які він готовий до серйозних відносин?», “Як я впевнений, що вона не змінює її розум?” Неприйнятні люди шукають абсолютних гарантій, де вони принципово не можуть бути в людських відносинах.

Дмитро провів шість місяців аналізу поведінки колеги: підрахував, скільки разів вона посміхалася в нього, зафіксував час відповіді на повідомлення, шукав приховані значення в кожній фразі. Але я не даю, щоб просити її на дату, бо не було гарантій. І дізнався, що вона довго чекала ініціативу від нього, а потім просто втратила інтерес.

Парадокс індецизії
Чим більше ми шукаємо гарантій, тим менш, ми можемо їх отримати. Відносини будуються на взаємному ризику, на готовність бути вразливими. Спробувати уникнути цього ризику автоматично усуває можливість безперешкодності.

Як подолати невідповідність: практичні кроки

Техніка "Литві перемоги"
Починайте з мікро-діяльністю: говоріть hello до вашого сусіда, попросіть колегу особистого питання, компліментуйте когось. Кожна невелика перемога зміцнює нервові шляхи довіри.

Правила «Добрий»
Налаштуйте мінімальний стандарт замість ідеального. Наприклад, «Я текст її, коли я думаю, що нормальне повідомлення», а не «Коли я думаю про ідеальний». й

«Що гірше, що може статися? й
Принесіть страхи до логічного кінця. Найчастіше виходить, що навіть сценарій «попереднього» не так страшний і досить хвилюючий.

Пам'яті:
Кожна відмова принесла вас ближче до того, що змінить ваше життя. Статистика показує, що люди, які отримали 100 відмов, в середньому, отримують 20 згод. І тих, хто не бере на себе ризики, одержують нулю.

Висновок

Непристойність не є вироком, але звички, які можна змінити. Щодня, коли ви обираєте дію над відбиттям, комфортом над страхом, ви перезаписуєте емоційний порядок.

На жаль, найсвіжіші відносини не починаються з досконалих умов, але з одним сміливим кроком до інших. Ви можете прийняти цей крок прямо зараз.

Глосарій
Інсекція Постійна схильність до затримки прийняття рішень для страху прийняття помилки або виникнення негативних наслідків.

петлі уникнення Психологічний механізм, в якому мозок генерує безкінечні звичаї, створюючи ілюзію «найкращого моменту в майбутньому». й

Попередня кора Площа мозку, відповідального за прийняття рішень, планування та імпульсний контроль. У разі виникнення невідповідності, це може заблокувати дії за рахунок подолання ризиків.

Підтвердження біас Помилки, в яких людина помітить і запам'ятовує лише інформацію, що підтверджує його ставлення, ігноруючи суперечливі факти.

Парадокс вибору Психологічне явище, в якому надлишок варіантів призводить до труднощів у виборі або повної відмови прийняття рішення.