Як знайти свій улюблений бізнес і насолоджуватися життям: 3 питання

Вступ. Багато людей витрачають роки, а іноді все своє життя, намагаючись знайти бізнес, який не тільки приносить дохід, але і дати реальне задоволення. Деякі зміни професій, інші ретельно висаджують в рутинку, і хтось, здавалося б, знаходить своє покликання, але раптом втрачає інтерес до нього. Що секрет? Чи дійсно можна знайти поле, де робота і захоплення об'єднуються в одну, і щоденна робота приносить радість? Власне, можливістьй У цій статті ми розглянемо простий, але потужний 3-кроковий метод, який допомагає визначити, що ви дійсно хочете зробити і чому це весело.

Чому важливо знайти улюблений бізнес
За даними Американської психологічної асоціації (APA), задоволеність роботи безпосередньо пов’язана з загальним щастям та психічним здоров’ям. Люди, які займаються бізнесом, відповідають їх значенням і інтересам, швидше за все, страждають від вигорання, швидше за все, щоб досягти успіху і краще впоратися з стресом. І це не просто зарплата: навіть висока оплата не економить вас від хронічної апатії, якщо діяльність не збігається з базовими мотивами.

Але як знайти баланс між матеріальним багатством і внутрішнім задоволенням? Як визначити, який бізнес принесе задоволення, а не стане іншим «пошуком» в нескінченному списку обов’язків? Давайте подивимося на 3-кроковий метод і як його покласти на практику.

Суть «метод 3 питання»
Метод 3 Питання – це техніка самовідновлення, яка дозволяє покроково зрозуміти ваші справжні інтереси та цілі. Краса полягає в тому, що не існує складних психологічних умов або багатоступінчастих схем. Є тільки три питання, які ви можете попросити себе в тихому середовищі, можливо, з ручкою і папером, щоб виправити ваші думки.

Питання 1: Що робити, якщо я не повинен заробляти гроші? ?
Це питання відразу звільняє нас від основного бар’єру – матеріалу. Так, ми всі необхідні гроші, але це часто фінансові турботи, які тримати нас від думки, «Що я хочу зробити?» Спробуйте уявити, що у вас вже є стабільний дохід, достатній для комфортного життя. Що б ви робили в цьому випадку?

• Чому це стосується: Якщо ми не розуміємо, що глибока фінансова сторона підкреслюємо наші мрії. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.
  • Рада: Список може включати в себе будь-який з малювання і приготування їжі для написання наукової статті або вирощування рідкісних рослин. Не сором'язливі самі фантастичні ідеї.

Питання 2: Що б я хочу зробити, якщо я знав, що вдалося? ?
Другий бар'єр страхує невдачі. Нерідко ми віддаємо мрії, тому що ми думаємо: «Чому потрібно мені в цьому полі?», «Я не маю відповідної освіти», «Я не зможе конкурувати з професіоналами» і так далі. Але уявіть, що ваш успіх гарантований. Який шлях ви обираєте без страху?

• Чому це стосується: Побоюючись провалу часто підбиває інтерес до дій. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
  • Рада: Прийміть час на це. Нерідко тут, що забуті мрії дитинства або підліткового віку, які були поховані під аргументами про «реальність життя», «поза».

Питання #3: Що я хочу зробити, навіть якщо ніхто не підтримує або оцінює мене? ?
Третій бар’єр – залежність від зовнішньої оцінки. Ми використовуємо для пошуку затвердження з інших: колег, друзів, родичів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це індикатор істинної пристрасті.

• Чому це стосується: Якщо ми хочемо зробити щось без зовнішнього стимулювання, то є глибока особиста мотивація в цьому бізнесі.
  • Рада: Спробуйте проаналізувати, чи є у вас хобі, проект або хобі, які ви користуєтеся незалежно від інших думок людей.

Як інтерпретувати результати
Коли ви відповіли всі три питання чесно, ви можете мати або одну яскраву відповідь або цілу пучок різних ідей. Важливо розуміти, що повторюється або перекреслюється в цих списках. Наприклад, якщо ви писали, що ви «зробите музику, якщо вам не потрібно грошей» (перше питання), і «зварити, безумовно, зробити музику, якщо успіх був гарантований» (друге питання), і готові «зробити навіть без похвали» (третя питання) – це дуже сильний сигнал, що музика може бути чимось, що приносить вам глибоке задоволення і, можливо, є вашим «поклонінням».

Тим не менш, не чекайте миттєвого розкриття. «Я люблю подорожувати», «Я зацікавлена в наукових дослідженнях». У цьому випадку потрібно копати глибше: яку конкретну площу? Наукові експедиції Волонтерство в соціальному проекті? Медичні дослідження? Подорожі для документів?

Поєднання професійної та реальності
Знайди поле, що дійсно подає вам, ви можете зіткнутися з питанням: «Як зробити стабільне джерело доходів з цього?» Після того, як наші романтичні мрії не завжди вписуються в формат успішної кар’єри. Важливо розуміти, що існує кілька способів:

• Робота паралельно: Продовжувати основну роботу, поступово розвиваючи новий напрямок, поки він починає приносити достатній дохід.
  • Зміна кар'єри поступово: Отримати необхідні навички, освіту, портфоліо та підключення, щоб стати конкурентоспроможними в новому полі.
  • Включити професійну діяльність: Можливо, ваша пристрасть для виховання людей може бути реалізована у вигляді тренінгів, вебінарів, консультацій, навіть якщо Ваш офіційне положення є менеджером або інженером.
Важливо пам'ятати, що для кожного шаблону немає. Кожен має власний стартовий пункт, власний рівень фінансової подушки та можливість взяти ризики. Але якщо ви ігноруєте внутрішній виклик, який ви любите, ризик «згоряння» і втратите значення, що ви значно підвищуєте.

Як подолати бар'єри на шляху до улюбленого бізнесу
Не дивлячись на те, що «Я хочу зробити це», ми іноді відчуваємо страх, відсутність підтримки або брак знань. Як ми можемо подолати ці бар’єри?

1. Вчимося поступово: Багато онлайн-курси, книги, безкоштовні матеріали допоможуть вам почати вивчати нове поле без великих інвестицій.
  2. Шукайте однодумців. Спільнота та цікаві клуби – це чудове місце, щоб обговорити ідеї та знайти дружню підтримку.
  3. Встановити короткострокові цілі: Пробити довгий шлях на кілька етапів, щоб не вигорнути. Кожна невелика перемога буде надихати.
  4. Будьте реалістичними з фінансами: Якщо у вас немає планів і ресурсів, то краще почати як хобі або "за межами проекту".
  5. Прийміть можливість помилок: Немає одного імунітету. Ваші помилки – це досвід, які розповідають вам, як адаптувати краще.

Чому задоволення життя залежить від виклику
Коли ми дивимося на позитивні дослідження психології (NCBI), ми бачимо, що відчуваємо значуще і займаємось діяльністю (таких станів потоку) безпосередньо впливає на щастя і задоволеність життя. Коли ми робимо те, що ми любимо, мозок активізує центр винагороди, знімаючи ендорфіни і допамін, тому у нас є більше енергії і бажання розвиватися далі.

Крім того, виклик допомагає відчути, що ми не живемо за сценарієм. Ми починаємо оцінити кожен день, щоб ми наблизилися до наших цілей і виконуємо нашу місію. Життя перестає бути рутинним, є реальне натхнення в ньому.

Висновок
Шукаю улюбленого бізнесу як захоплюючий і відповідальний шлях. Метод 3 Питання є одним із способів крадіжки через ваші істинні бажання і захоплення для чого може бути джерело задоволення і натхнення. За допомогою трьох простих, але глибоких відбиттях, що ви будете робити без грошей, що ви обрали, щоб зробити з гарантією успіху, і що ви будете робити без похвали і підтримки, ви будете ближче, щоб зрозуміти ваші істинні прагнення.

Звичайно, процес не обмежується цими питаннями: тоді у вас буде стадія дослідження ринку, розвиток навичок, пошук ресурсів і, можливо, реструктуризація вашого способу життя. Але якщо ви закінчите на шляху, який відреагує з внутрішніми значеннями і пристрастю, зусилля окупляться багато разів. У будь-якому випадку, що йде в улюблений бізнес краще, ніж перебування в сірій зоні сумнівів і компромісів з собою.

Пам'ятайте: Щастя – це не раптова «залізка», але держава, яка надихає нас. Якщо ви хочете насолоджуватися життям, починайте з внутрішніми питаннями. Відповіді, які ви знайдете, будуть основою для великих змін, що призводять до значущого і радісного життя.