Повний посібник з налаштування правих цілей від Олени Клишини, експерта з особистісної ефективності
Олена Клишина – експерт з управління,
Комунікація, підвищення ефективності бізнесу та особистої ефективності.
Практикувальник з багаторічним досвідом у найбільших російських країнах
та західні компанії в галузі управління, продажу та навчання.
Отже, ми починаємо прогресивно, крок за кроком, щоб покласти наші справи і наше життя.
І перше, що ми робимо це на карті. Якщо ви хочете піти кудись, нам потрібна мета. Щоб дійсно керувати своїм життям, а не збиравшись з потоком, важливо бути чіткими про те, що я дійсно хочу, і які питання для мене, що базується на системі my значення.
Про важливість мети ми не завжди зрозумілі, що ми дійсно хочемо, і таким чином позбавляємо себе потужного джерела мотивації та життєдіяльності.
Як часто в житті ми втратимо наші довідкові пункти і через їх відсутність значення втрачається, і з ним радість життя. Дійсно, маючи мету - потужний мотивуючий фактор в житті людини, довгострокове джерело міцності і енергії. Цілі дозволяють нам зосередитися, надихати і дисциплінувати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Як визначити ваші цілі та цінності? Дійсно, таке питання не може бути вирішене на ходу, це займає час, присвячений собі, часу, що ми не маємо. Але це ревізія наших цінностей, їхнє обґрунтування і дає розуміння майбутнього шляху, тому ми розглянемо час, присвячений нашим значенням і цілям як інвестиції в наше майбутнє. Не можна постійно ковзати на поверхні. Стопи потрібні для глибоких і відповідальних питань.
Зайдіть час, щоб зосередитися на ваших цілях. Не поспішайте самі, кладемо опалубку, а деталі прийдуть самі. Як ви знаєте, що ваша мета? Індикатор для вас буде цікавим і енергетичним. Щоб досягти мети, ви відразу ж захочете прийняти дії.
Щоб досягти поставлених цілей, я пропоную вам кілька різних способів. Спробуйте кожен. Під час роботи напишіть абсолютно всі ваші думки, слова, ідеї, які приходять до вашого розуму, потім з'явиться цілісна картина. Довіряйте себе і дайте собі час.
Крок 1. Цілі та значення.
По-перше, ми розуміємо поняття призначення та значення.
Цінність – це сукупність вірувань, які важливі для нас. Цінності формовані по всьому світу на основі наших досвіду, виховання, навколишнього середовища, генів і можуть змінюватися по всьому світу. Розуміння ваших значень є дуже важливим для прийняття серйозних життєвих рішень, для більш свідомого підходу до вашого життя і управління ним.
Якщо немає міцних коренів – сильні переконання та глибокі цінності – ми легко підібрали вітри. Ми не можемо тримати нашу землю, коли зустрілися з неминучими бурями життя.
Метою є точка посилання, ідеальний або реальний об'єкт аспірації; кінцевий результат якого процес навмисно спрямований.
Вправа:
Кожна людина має свої пріоритети в житті і власну картину світу, яка базується на системі цінностей, індивідуальній для кожної людини. Ця система значення утворюється в період життя на основі нашого досвіду, виховання, генетики, навколишнього середовища. З часом наш набір значень може змінитися. Щоб визначити цілі, нам важливо проводити самоідентифікацію. Зрозуміти, що дуже важливо для вас в житті. Це допоможе вам зрозуміти найглибше значення. Для цього запустіть відповідь на наступні питання:
Визначте 3-5 найважливіших подій у вашому житті. Напишіть, чому вони важливі для вас. Аналізуйте відповіді, які значення можна побачити?
Повернутися на попередній рік / місяць / тиждень, які події ви користуєтеся? Чому? Що було цінним?
Уявіть свій ідеальний день в 5 / 30 / 50 років. Де починається цей день? Що робити в день? Що таке ваше середовище? Які емоції ви відчуваєте?
Уявіть свій 70-й день народження :) Так, так, так :) У всіх деталях :) Багато вітання родичів і колег. Чому ваші друзі та сім'я вдячні Вам? Що таке значення? Що б ви хотіли б сказати вам, що день? Повернутися з висоти ваших 70-х. Що ви зробили в житті, що робить вас щасливими і щасливими? Ви не пошкодуєте хвилину життя?
Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що це щось, щоб думати про ... Пишіть все, що відроджує в душі.
Це допоможе вам зрозуміти, що ваші основні значення є. Це те, що приводить нас. Це допомагає зробити поінформований вибір. Це знання допоможе вам багато в житті. Це коріння, які допомагають нам в бурах життя.
Крок 2. Цільове дерево.
Тепер ми бачили наше життя з висоти пташиного польоту, ми збираємось сортувати його і структурувати його. Наші цінності – це наша коренева система, яка живить наше дерево життя. Дерев'яні гілки є ключовими напрямами життя.
Напишіть всі сфери вашого життя, які важливі для вас і розміщуйте їх на гілках дерева. Це карта ключових зон вашого життя. Набір може бути: кар'єра, професійний розвиток, хобі, відпочинок, друзі, батьки, сім'я, фінанси, здоров'я. Додати ваші гілки.
Крок 3. Цілі та їх розкладання.
І тепер ви повинні побачити в кожній області в довгостроковій перспективі. Наприклад, якщо беремо гілку "здоровий", це може виглядати так:
Здоров'я.
Я хочу бути в великій фізичній формі, відмінно.
Відчуйте, щоб бути повною енергією.
Тепер зламайте кінцеву мету в суб-голі. Це буде гілочки на основне відділення цілі. У стратегічному управлінні це називається розширенням цілі. Це, розщеплення великої мети на менші. У нашому випадку це буде середньострокові цілі. Наприклад, в нашому прикладі здоров'я це буде:
Втратити 5 кг.
Приймати медичну експертизу і вживати заходів,
при необхідності. Реалізувати спорт на постійній основі.
Крок 4. Розробка плану дій
Далі ми розщеплюємо наші підготовки, на шматки, знежирені.
Втрата ваги на 5 кг:
Прогулянка в тренажерному залі;
знайти супутника;
ознайомтеся з індивідуальними тренінгами та опишіть план навчання;
думають про дієту;
початок реалізації плану;
Отримання мотивованої та ін.
І так ви перейдете на будь-яку важливу площу вашого життя і отримаєте готовий план дій, який зараз важливо перенести на свій щоденний і почати реалізацію. Що ми робимо далі.
Головна Перевірити цілі для автентичності. Чи є вони дійсно ваші цілі, не ваших батьків, дружин, близьких і колег? Це дійсно те, що ви дійсно хочете, або це те, що інші, навколишнє середовище, громадськість, реклама, хочуть?
Ціль стає більш потужним джерелом енергії і мотивації, коли це власне, обране, і не накладаються зовнішнім світом.
Крок 5. Найпопулярніші цілі
Тепер ми визначаємо ваші цілі, тобто визначаємо критерії ефективності. Виконайте свої цілі з наступними питаннями та напишіть кінцеву версію з усіма деталями. Важливо! досягається 60% зазначених цілей. Правою метою є половина успіху!
Специфікація: Що робити?
Вимірювання: Як я знаю мету досягнуто? Як це можна виміряти? Прикріпіть конкретний кількісний або якісний показник. (5 кг)
Можливий: Чи реальна мета? Яким засобом буде досягнуто? Подумайте про ресурси, план досягнення
Значення: Я дуже хочу, щоб? Що станеться, коли я досягла цієї мети?
Якість: Як послідовно це з іншими цілями? Чи не це протиріччя? І, якщо так, як це можна вирішити?
Посилання: Коли потрібно досягти? Встановити чіткий термін
В управлінні ці цілі називають SMART.
Таким чином, ми прийшли з баченням життя, до чого саме потрібно зробити це бачення реальності.
Це процес планування, який слід застосовувати не тільки на роботі, але і в житті.
Крок 6. Візуалізація цілей.
Намалюйте карту цілі в щоденному, ноутбукі, на стіні, iPad, з картою розуму, малювання, діаграму, як ви комфортно і завжди маєте на руці. Це ваш шлях карта, яку кожен мандрівник, щоб не пропустити з мети, повинні мати з ним і періодично перевіряти з пам'ятками.
Поверніть картку, зайдіть до неї, опрацьуйте з ним, періодично перевірте цілі.
Як сказав Том Пітерс: «Ви є CEOом вашого життя. й
Ми укладаємо твердий фундамент для руху вперед. Цей крок є критичним і я дуже рекомендую зробити ці кроки.
І якщо ви вже зробили цю подорож, візьміть мої щирі привітання - подорож почалася! Тепер важливо діяти! І для цього, кожен день бере крок у напрямку своєї мети і результат не буде довгий.
З першого кроку починається 1,000 км. Ось ми йдемо!
Успіхів!
Олена Климіна