12
Чому слід зупинитися зараз і як це зробити
Вступ. Періодично переживаючи самотність досить нормально, і багато психологів вказують на те, що ця емоція може статися у відповідь на стресові або травматичні події. Однак постійне або надмірне занурення в стані самотності може серйозно гальмувати особистісне зростання, погіршити емоційний стан і навіть привести до проблем у відносинах або кар'єри. У цій статті ми обговорюємо, чому важливо позбутися від постійної самотності і які конкретні кроки можна прийняти, щоб подолати це руйнівне середовище.
Трохи про природу самотності
За даними Американської психологічної асоціації (APA), почуття власної гідності часто переплітаються з почуттями провини, низькою самооцінкою, і вірою, що світ є «нефрижером» до вас. З психологічної точки зору ця держава може виступати як своєрідним «захистом»: ми хочемо прийняти роль жертви, щоб уникнути великих зусиль або змін, які могли б прийняти наше життя на новий рівень.
Однак, коли самотність стає звичкою, вона стає м'яким зчепленням для будь-якої складності. На відміну від пошуку рішень, людина обирає зону емоційного комфорту, обґрунтувавши бездіяльність або негативні обставини. В результаті можливості саморозвитку і подолання перешкод життя погіршується.
Чому небезпечна самотність
Ви не можете собі почувати себе сумним або відчувати себе шкода за себе після великого повернення. Проблеми починаються, коли цей стан продовжується і стає фоном повсякденного життя. Ось кілька причин, чому це слід уникати:
- Стегнація в розробці: Людина, яка схильна до самосправності, часто уникає проблем і зростання, віддає перевагу ролі жертви замість прийняття ризиків і навчання від помилок.
- Негативні ефекти здоров'я: Постійний фоновий стрес, тривожність і депресії не покращують загальний благополуччя. Хронічна самосвідомість може призвести до «емоційного виснаження», безсоння та інших психосоматичних порушень.
- Збиток взаємозв'язку: Люди навколо ви можете втомлювати постійний потік скарг. Замість емпатії з часом виникає подразнення або знезараження.
- Умови використання: Самостійність часто призводить до думки «Я не можу, я не можу», що в довгостроковій перспективі позбавляє людину шансів на успіх і позитивну зміну.
Як визначити, чи перезавантажити його з самотністю
Іноді важко знати, якщо ваш тимчасовий сміттєздатність або залишок перетворилися на самотність. Ось деякі ознаки, які вказують на це:
- Ви завжди шукаєте симпатію. і увага від інших, але не вжити реальних кроків для вирішення ситуації.
- Ви відчуваєте, що проблеми «попадають на тебе» без можливості їх відбиття.
- Ви часто недооціните власні досягнення. Ви перебільшите свою відмову, порівнявши себе на «більше успішних» людей.
- Знизилась внутрішня мотиваціяБудь-яка дія, здається нездатною для вас, тому що «не буде змінюватися в будь-якому напрямку. й
- Ви завжди шліфуєте в голові. Старі події та ситуації, скаржавшись на себе та інші.
Як перестати відчувати себе шкода для себе: покрокова інструкція
Зіткнеться з звички самотності непросто, але це досить реально. Ключові слова – свідомо працювати над емоційним станом та поведінковими візерунками. Нижче ми розглянемо ряд порад і рекомендацій, які допоможуть змінити підхід до життя і збільшити свою самооцінку.
1,1 км Ваша відповідальність
Першим кроком для зміни є щире визнання, що ви є єдиним зарядом вашого життя. Ви можете бути різними, але це ваші дії (або бездіяльність), які визначають майбутній курс заходів. Після того, як ви зупинитеся бачити себе жертвою, є внутрішні ресурси для вирішення проблем і переміщення вперед.
2,2 км Зніміть минуле
Самостійність часто пов'язана з отриманням качки в минулих сховищах або збоях. Спробуйте аналізувати те, що турбує вас, і знайти позитивний урок або висновок, що можна зробити з цих подій. Цей переосмислення допомагає «відправляти» важке емоційне навантаження і почати будувати майбутнє з нуля.
3. У Зробіть список ваших досягнень.
Коли ви відчуваєте, що «все погано» і починаєте себе шкода, візьміть папір і напишіть всі ваші досягнення, навіть найменші. Проаналізуйте, скільки ви зробили і скільки перешкод ви подолали. Ця вправа допоможе зміцнити віру в себе і нагадувати вам, що ви здатні більше, ніж це здається в момент відчуття.
4. Замініть "Я не можу" з "Я спробую".
Слова грають величезну роль у формуванні настрою. «Я не можу це зробити», – каже твій мозок. Зміна риторики: скажіть «Я спробую», «Я дізнаюся», «Я знаходжу рішення». Це стимулює мислення, щоб знайти вихід, а не потрапити в життєдіяльність.
5. Умань Навколо себе позитивним середовищем
Намагайтеся відмовити в спілкуванні з людьми, які постійно скаржаться або перетягують. Навпаки, подивіться компанії, де конструктивна, підтримка і взаємне натхнення панує. Таке оточення допоможе вам зберегти більш оптимістичний вигляд життя і менше впадати в самоблаг.
6. Жнівень Практика подяки.
Пишіть 3-5 речей, які ви вдячні іншим або собі. Дуже приємна погода, смачний сніданок або дружня розмова. Ця практика допомагає зосередитися на позитиві і зменшує звички звертати увагу тільки до негативного.
7. Про нас Отримання фізичного навантаження
Вправа є одним з найбільш надійних способів боротьби з стресом і поганим настрійм. Активний рух сприяє виготовленню ендорфінів ( "Джой гормонів"), які покращують емоційний фон. Крім того, регулярне навчання зміцнює впевненість в собі.
8. У Знайти нову мету або хобі
Самостійно з'являється недолік цікавих завдань і ентузіазмів. Намагайтеся знайти нове захоплення, налаштуйте себе приємною (приблизно невеликою) метою. Це може бути вивчення іноземної мови, граючи музику або навіть планування поїздки в місто незнайомий. Залучення в новому бізнесі підвищить мотивацію та скорочує час для думки «саду».
Коли необхідно звернутися до фахівця
Іноді самотність може бути просто кінчиком айсберга більш глибоких психологічних проблем: депресія, тривожні розлади або післятравматичний стрес. Якщо ви відчуваєте, що незалежні зусилля не приносять полегшення, а стан погіршує, рекомендується звернутися до психолога або психотерапевта. Професійна підтримка допоможе зрозуміти першопричини вашого емоційного стану і вчити конструктивні шляхи подолання труднощів.
Висновок
Досягнення себе почувати себе за короткий час після невдачі є нормальним проявом вразливості людини, що дозволяє вижити складні емоції. Проблема полягає в тому, що якщо цей стан стає постійним, він дегенерує в хронічну самотність і позбавляє людину шансу розвиватися.
Ви можете позбутися від руйнівних звичок, якщо ви берете на себе відповідальність за ваше життя, дізнатися, що минуле не тільки біль, але і уроки, розвивати вдячність і об'єднатися з позитивним середовищем. Також важливо пам'ятати роль фізичної активності і встановити нові цілі. Всі ці кроки можуть радикально змінити ставлення до себе і світу, роблячи вас більш впевненими, щасливими і готові до досягнення.
Впевнений, що невпинно відчуває себе шкода для себе означає ігнорування свого потенціалу і перебування жертви, коли ви можете змінити сценарій життя. Зосереджуйте на позитиві, не боїться ризикувати і лікувати себе турботою, але без зайвої драми. Іноді шлях до реальної зміни починається з простого «Стоп відчуває себе себе себе, починає діяти. й
Чоловіче здоров'я: як зрозуміти, що є проблеми
Що таке Zuckerberg, Elon Musk і Bill Gates Зробити кожен день: 6 Billionaire Habits