Чому слід зупинитися зараз і як це зробити

Вступ. Періодично переживаючи самотність досить нормально, і багато психологів вказують на те, що ця емоція може статися у відповідь на стресові або травматичні події. Однак постійне або надмірне занурення в стані самотності може серйозно гальмувати особистісне зростання, погіршити емоційний стан і навіть привести до проблем у відносинах або кар'єри. У цій статті ми обговорюємо, чому важливо позбутися від постійної самотності і які конкретні кроки можна прийняти, щоб подолати це руйнівне середовище.

Трохи про природу самотності
За даними Американської психологічної асоціації (APA), почуття власної гідності часто переплітаються з почуттями провини, низькою самооцінкою, і вірою, що світ є «нефрижером» до вас. З психологічної точки зору ця держава може виступати як своєрідним «захистом»: ми хочемо прийняти роль жертви, щоб уникнути великих зусиль або змін, які могли б прийняти наше життя на новий рівень.

Однак, коли самотність стає звичкою, вона стає м'яким зчепленням для будь-якої складності. На відміну від пошуку рішень, людина обирає зону емоційного комфорту, обґрунтувавши бездіяльність або негативні обставини. В результаті можливості саморозвитку і подолання перешкод життя погіршується.

Чому небезпечна самотність
Ви не можете собі почувати себе сумним або відчувати себе шкода за себе після великого повернення. Проблеми починаються, коли цей стан продовжується і стає фоном повсякденного життя. Ось кілька причин, чому це слід уникати:

• Стегнація в розробці: Людина, яка схильна до самосправності, часто уникає проблем і зростання, віддає перевагу ролі жертви замість прийняття ризиків і навчання від помилок.
  • Негативні ефекти здоров'я: Постійний фоновий стрес, тривожність і депресії не покращують загальний благополуччя. Хронічна самосвідомість може призвести до «емоційного виснаження», безсоння та інших психосоматичних порушень.
  • Збиток взаємозв'язку: Люди навколо ви можете втомлювати постійний потік скарг. Замість емпатії з часом виникає подразнення або знезараження.
  • Умови використання: Самостійність часто призводить до думки «Я не можу, я не можу», що в довгостроковій перспективі позбавляє людину шансів на успіх і позитивну зміну.

Як визначити, чи перезавантажити його з самотністю
Іноді важко знати, якщо ваш тимчасовий сміттєздатність або залишок перетворилися на самотність. Ось деякі ознаки, які вказують на це:

1. Ви завжди шукаєте симпатію. і увага від інших, але не вжити реальних кроків для вирішення ситуації.
  2. Ви відчуваєте, що проблеми «попадають на тебе» без можливості їх відбиття.
  3. Ви часто недооціните власні досягнення. Ви перебільшите свою відмову, порівнявши себе на «більше успішних» людей.
  4. Знизилась внутрішня мотиваціяБудь-яка дія, здається нездатною для вас, тому що «не буде змінюватися в будь-якому напрямку. й
  5. Ви завжди шліфуєте в голові. Старі події та ситуації, скаржавшись на себе та інші.

Як перестати відчувати себе шкода для себе: покрокова інструкція
Зіткнеться з звички самотності непросто, але це досить реально. Ключові слова – свідомо працювати над емоційним станом та поведінковими візерунками. Нижче ми розглянемо ряд порад і рекомендацій, які допоможуть змінити підхід до життя і збільшити свою самооцінку.

1,1 км Ваша відповідальність
Першим кроком для зміни є щире визнання, що ви є єдиним зарядом вашого життя. Ви можете бути різними, але це ваші дії (або бездіяльність), які визначають майбутній курс заходів. Після того, як ви зупинитеся бачити себе жертвою, є внутрішні ресурси для вирішення проблем і переміщення вперед.

2,2 км Зніміть минуле
Самостійність часто пов'язана з отриманням качки в минулих сховищах або збоях. Спробуйте аналізувати те, що турбує вас, і знайти позитивний урок або висновок, що можна зробити з цих подій. Цей переосмислення допомагає «відправляти» важке емоційне навантаження і почати будувати майбутнє з нуля.

3. У Зробіть список ваших досягнень.
Коли ви відчуваєте, що «все погано» і починаєте себе шкода, візьміть папір і напишіть всі ваші досягнення, навіть найменші. Проаналізуйте, скільки ви зробили і скільки перешкод ви подолали. Ця вправа допоможе зміцнити віру в себе і нагадувати вам, що ви здатні більше, ніж це здається в момент відчуття.

4. Замініть "Я не можу" з "Я спробую".
Слова грають величезну роль у формуванні настрою. «Я не можу це зробити», – каже твій мозок. Зміна риторики: скажіть «Я спробую», «Я дізнаюся», «Я знаходжу рішення». Це стимулює мислення, щоб знайти вихід, а не потрапити в життєдіяльність.

5. Умань Навколо себе позитивним середовищем
Намагайтеся відмовити в спілкуванні з людьми, які постійно скаржаться або перетягують. Навпаки, подивіться компанії, де конструктивна, підтримка і взаємне натхнення панує. Таке оточення допоможе вам зберегти більш оптимістичний вигляд життя і менше впадати в самоблаг.

6. Жнівень Практика подяки.
Пишіть 3-5 речей, які ви вдячні іншим або собі. Дуже приємна погода, смачний сніданок або дружня розмова. Ця практика допомагає зосередитися на позитиві і зменшує звички звертати увагу тільки до негативного.

7. Про нас Отримання фізичного навантаження
Вправа є одним з найбільш надійних способів боротьби з стресом і поганим настрійм. Активний рух сприяє виготовленню ендорфінів ( "Джой гормонів"), які покращують емоційний фон. Крім того, регулярне навчання зміцнює впевненість в собі.

8. У Знайти нову мету або хобі
Самостійно з'являється недолік цікавих завдань і ентузіазмів. Намагайтеся знайти нове захоплення, налаштуйте себе приємною (приблизно невеликою) метою. Це може бути вивчення іноземної мови, граючи музику або навіть планування поїздки в місто незнайомий. Залучення в новому бізнесі підвищить мотивацію та скорочує час для думки «саду».

Коли необхідно звернутися до фахівця
Іноді самотність може бути просто кінчиком айсберга більш глибоких психологічних проблем: депресія, тривожні розлади або післятравматичний стрес. Якщо ви відчуваєте, що незалежні зусилля не приносять полегшення, а стан погіршує, рекомендується звернутися до психолога або психотерапевта. Професійна підтримка допоможе зрозуміти першопричини вашого емоційного стану і вчити конструктивні шляхи подолання труднощів.

Висновок
Досягнення себе почувати себе за короткий час після невдачі є нормальним проявом вразливості людини, що дозволяє вижити складні емоції. Проблема полягає в тому, що якщо цей стан стає постійним, він дегенерує в хронічну самотність і позбавляє людину шансу розвиватися.

Ви можете позбутися від руйнівних звичок, якщо ви берете на себе відповідальність за ваше життя, дізнатися, що минуле не тільки біль, але і уроки, розвивати вдячність і об'єднатися з позитивним середовищем. Також важливо пам'ятати роль фізичної активності і встановити нові цілі. Всі ці кроки можуть радикально змінити ставлення до себе і світу, роблячи вас більш впевненими, щасливими і готові до досягнення.

Впевнений, що невпинно відчуває себе шкода для себе означає ігнорування свого потенціалу і перебування жертви, коли ви можете змінити сценарій життя. Зосереджуйте на позитиві, не боїться ризикувати і лікувати себе турботою, але без зайвої драми. Іноді шлях до реальної зміни починається з простого «Стоп відчуває себе себе себе, починає діяти. й