472
Вибір місяця - книга "Здоров'я свідомості" або як правильно мити посуд
Є такі книги, як дихання свіжого повітря, від читання якого кожна клітина нашого тіла доходить до життя, дихання в цьому повітрі, і починає випромінювати спокій і універсальне щастя. Сьогодні Я хочу розповісти вам про одну таку книгу, звану «Здоров'я розуму», і її автор – відомий в'єтнамський черник Тіх Нха Хан. Ви знаєте, як я вірю в інтуїцію і звертати увагу на ознаки. Так, знову, знаки приносили мене до цієї книги, ім'я Тіха Нха Ганга постійно з'являлася перед очима пізно. І коли я нарешті вирішив приділити увагу цьому факту, виявилося, що книга цього мудрого вчителя я вже купила рік тому, вона стояв на полиці мого дому, пацієнтка чекаю на правильний момент.
Перший раз я почула про Тіха Нха хана з інтерв'ю з Oprah (oh, так, я люблю Oprah Super Soul неділях :) де я дізнався, хто це неймовірний чоловік. Коли він говорив про В'єтнамську війну і як монахи в той час обпекли себе живою в ім'я любові, а не розпаду, я вірив своє кожне слово.
Як він описав свою зустріч з Мартіном Лутером Корольом, я зрозумілий, що цей монак здатний змінити погляд на короля В'єтнаму. Згодом, коли я почав читати більше про життя і місію цього дивного чоловіка, він зміг переконувати мене знову, що пакіфизм не багато слабких, але мудрість доброго і сміливого людей. І це було дуже актуальним для мене з огляду на всі події, які відбувалися у світі, демократичні революції та боротьба за свободу, від перегляду яких я думав про те, щоб піти божевільним.
Я думаю, що це блискучо пояснює навчальні заклади, світогляди та ідеї Тіха Нха Хана. На мій погляд, це свого роду «спіритуальний активізм» або «активний пакіфизм», що родиться в серці.
Чудо розуму, що я хочу поділитися з вами, був написаний як довгого листа до іншої ченці, яка була в В'єтнамі, коли Тіх Нхань Хан був у вигнанні у Франції.
Це дає їй такий справжній колір. Вона не просто щось від категорії наукової фантастики, але реальна життєва мудрість, про яку можна не просто філософізувати і забути, але потрібно практично застосувати кожен момент життя.
Розуміння в сімейному житті та вдома
Дуже цікавим є те, що Тіх Нхань Хань починає історію в книзі з цим, бо здавалося б, родинне життя монка мало інтересу. Але ми навчимося спілкуватись Тіха Нха Ханга з дружиною Алленом, що розумність не тільки для духовних вчителів, які проводять роки в позиції лотоса, медитація поодинці.
Всі ми здатні практикувати свідомість медитації, незалежно від нашої життєвої ситуації, сімейного стану та ін. Здається мені, що це одна з основних правдій, що монах хоче передати нам.
Говорячи один дивний. Аллен пояснює, що відразу після народження своїх дітей він бореться знайти час для себе, після чого він намагався розділити день на частини: один за сина, інший за дочку, третій за дружину, і, нарешті, один за себе. Тим не менш, він ніколи не був достатній час для будь-якого.
Так він вирішив змінити своє бачення ситуації: він припинив час поділу на частини, він почав розглянути кожен момент, проведений з дітьми або дружиною, як «час для себе». Починався знайти зацікавленість в будь-який момент, він почав жити в кожному з тих моментів, і в його словах «дивовижна річ стала – він був необмежений час для себе. й
Про миття посуду розповідає Тіх Нех Хан. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
«Коли хтось миє стравами, їх потрібно лише мити посудом, що означає, що вони повинні бути повністю обізнаними про те, що вони миють посуд», – пояснює монах. Якщо людина щось з повною поінформованістю, то можна сказати, що він дійсно живе. Тіх Нха Ханх пояснює, що страви можна мити двома способами.
Першим є миття посуду. Друге миття посуду. Іншими словами, якщо ми робимо щось для досягнення кінцевого результату, ми всмоктуємо в ілюзію майбутнього, замість того, щоб жити в сучасному і насолоджуватися процесом.
Якщо ми промиваємо страви, щоб пити чай пізніше, то є хороший шанс, коли мова йде про час напою, ми також не зможемо пити чай, так само, як ми не змогли мити посуд. Все геній просто :.
Таким чином, ми приносимо «живо» в наше існування.
Можливість побачити дива
Я добре пам'ятаю наступне повідомлення: Багато людей думають, що прогулянка на воді або повітря є дивним. Тексти пісень, а це означає: Але я думаю, що справжнє диво йде на землі.
Після читання цієї думки, Я уявляв, що наша планета буде виглядати зараз, якщо кожен з нас міг бачити дива, дивлячись на небо, хмари, зелені листя, на надзвичайних світах, що оточує нас. Скільки ми піклуємось про нашу планету!
Що таке свідомість?
Тіх Нха хан пояснює, що розумність – це здатність підтримувати живу свідомість в реальному моменті реальності. Що ми робимо в нашому повсякденному житті (сім'я, друзі, робота і т.д.), якщо ми на 100%, то ми можемо сказати, що ми робимо це свідомо.
Я також схожа на зауваження вчителя, що свідомість є насінням та фруктами, процесом та закінченням. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Дихання
Так багато було написано про дихання, але більшість з нас не вірять, що дихання є таким унікальним явищем. Ми, безумовно, беремо дихання надані без усвідомлення того, що магічні властивості дихання має.
Дихання - міст між життям і свідомістю, зв'язком між тілом і душею.
У мене немає ідеї, що можна було дихати неправильно, але коли я почав практикувати різні дихальні вправи, я зрозумів, що це не просто слова.
Дуже часто, я почав медитація, дотримуючись дихання, і коли я не «медитація» на всіх, я підрахував зітх і видих, не автоматично, але свідомо. Коли я відчував себе підкресливими або тривожними, короткими диханнями і тривалими висиханнями завжди допомагають. Тіх Нха Хан пише, що правильне дихання є більш важливим, ніж правильне харчування. Ви коли-небудь думали про це?
Милий день
Тіх Нха Ханх порадує вибір одного дня тижня, який повністю присвячений розумінню. Звуки, як казка, не це? Я думаю, що це непристойна мрія для мене. У той же час я намагаюся детоксикувати один день на тиждень з соками, можливо, якийсь день я можу присвятити весь день розуму, який знає.
У цей день, на консультації вчителя, потрібно зробити все дуже повільно і акуратно. З моменту пробудження ми повинні жити в кожну хвилину свідомо, без клопоти, не загубившись в минулому або майбутньому, але жити в даний час. Ми обережно прокидаємо, повільно варимо продукти харчування, ретельно очищаємо, беремо за годину баню.
Що ми робимо, ми повинні розглянути її найважливіше в нашому житті. Звуки, як ідеальний відступ для душі, правильно?
Тіх Нха Ханх вважає, що кожен повинен мати можливість провести один день в повній обізнаності. Уявіть це право, мислити істоти, один раз на тиждень кожна практика розуму? Подаруйте собі дозвіл на сні, що це можливо. Пам'ятайте, наші думки матеріалізують :.
Медитація.
У своїй книзі Тіх Нха Ханх пропонує різні практики медитації, деякі з яких я явно не готовий до (Я не скажеш, що ці практики є, щоб не відлякати вас). В той же час багато порад і практик дуже легко застосувати в нашому житті. Я дізнався багато з читання цієї маленької книги.
Чому медитувати? Для відпочинку По-друге, для прозорого серця і чистої думки. Просто поезія, і я хочу покласти ноги в позицію лотоса : У монахі раджу медитувати сидячи і почати з 20-30 хвилин. Піврок посмішки на обличчі є передумовою для успішної медитації.
В інструкції є простий: дивимося дихання і нехай все інше.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
«Коли ми медитуємо, ми повинні бути як оповіщення як автомобільний драйвер», – пише Тіч Нха Хан. Це стосується наших думок, почуттів та світогляду. Ми повинні бути в змозі спостерігати їх, не розділяючи їх на добре і погано і спробувати позбутися від них.
Визначте свою присутність.
«Ще є частиною нас», – пише викладач. Якщо у нас зло думки, ми сердитися. Якщо ми щасливі думки, ми щасливі. Це розуміння Буддизма ніколи не був простим для мене. Тут я ближче до Eckhart Tolle, коли він пояснює, що є думки, і є істинне само як спостерігач.
Тези, які ми не є нашим мисленням, є фундаментальним десятьм викладанням Tolle.
У Буддизмі трохи відрізняється: немає предмету або об'єкта спостереження. Мислити – це частина нас, через яку ми спостерігаємо самі. Пам'ятайте про знамените питання Будди, яке половило тисячі людей божевільними? «Що таке звук однієї апеляційної руки? й
Толле вірить, що ця свічка має одну мету: щоб зупинити наше логічне мислення (відповіді не існує правильних відповіді на це питання). Тіх Нха хан вважає, що точка цього питання полягає в тому, щоб показати неприпустимості думки від мислителя. Ми як думали, так і спостерігачем, коли ми «навдяжемося». й
Якщо вище головоломка заплутає вас, то не варто звертати увагу на це, давайте духовним вчителям зрозуміти себе.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.
Якщо ми навчимося помітити їх, ми вже половинки до миру, розуміння, відчуття і знаходження себе. Чому? Для мене це дуже чіткий приклад.
Якщо ми в темному приміщенні і почуєте шум, ми зіштовхуємо і незвідомлюємо. Однак, якщо ми блищаємо ліхтар у напрямку шуму і дивимося, що наша кішка зламала чашку, то ми більше не боїмося кішки, ні темряві, ні страшні думки. Все про світло.
Медитація як світло, коли ми світимо наше світло свідомості на наших почуттях і думках, вони втрачають силу над нами. Саме тому нам необхідно практикувати обізнаність.
Не має сенс судити наші думки і оцінити їх. Важко дати їм світло нашої уваги, помітити їх, замість них.
р.
Неприємність і Взаємозалежність: все одно
Ми часто чуємо фразу «ми» Для мене простіше зрозуміти цю фразу, коли я усвідомлю, що ми всі енергетичні поля, ми робимо молекули і атоми, між якими є емптява.
Ми всі смтості :.
Наше енергетичне поле є магнітом, який збирає всі шматки в порожнечі в єдине ціле, без нашої енергії (суб або свідомості), ми будемо просто частинки Всесвіту, як все інше в цьому світі.
Так ми всі приїжджаємо з того ж джерела, зроблені з того ж матеріалу, ми всі шматки того ж. Це моє розуміння :).
Тіх Нха Хань розповідає про те, що й по-різному.
Оскільки суб’єкт знань не може існувати окремо від об’єкта знань, все в світі є одним і взаємопов’язаний.
Коли ми думаємо, ми думаємо про те, що об’єкт думки також думав.
І всі об'єкти думки можна розділити на 5 груп, які називають дхарами:
(1) тіла та фізична форма;
(2) почуття;
(3) сприйняття;
(4) мислення;
5) свідомість.
Свідомість є основою існування для всіх інших категорій.
Зрозуміти, що взаємозалежність і єдність означає, що вчитель дає приклад таблиці, який існує як об'єкт з дерева, зрізаний людиною, який виріс в землі.
Якщо людина виглядає на столі і бачить в ній весь Всесвіт, він незабаром зможе побачити Всесвіт в самому. Однак ми люди прикріплюються до помилкового бачення себе як окремого предмету реальності.
Ми відчуваємо всі страждання.
Якщо ми можемо бачити, що все в світі підключено, що ми не єдиний, але незрівнянна частина системи, то наші страждання закінчуються. Ми можемо реалізувати, що ми є життям і це життя безмежно.
Ми зупинимося боятися смерті і зможемо насолоджуватися кожну хвилину нереально приголомшливої реальності.
Міжзалежність Медитація є невід'ємною частиною буддійської практики.
Про нас
Тіх Нха Ханх пише, що якщо одна людина в сім'ї живе свідомо, вона впливає на всю сім'ю. У суспільстві, з його прикладом життя в «професіонаті», така людина нагадує всіх навколо нього усвідомлення. І з усього світу пов'язаний, цей вплив однієї людини на весь суспільство не повинен бути недооцінений.
Як зробити все?
Цікаво, що Тіх Натх Хань використовує Толстий приклад трьох питань імператора:
Коли краще робити щось?
Хто найбільш важливі люди для роботи з?
до Що найважливіше в житті?
Якщо ви вже захопили курс буддійської думки, ви можете здогадати, що відповіді на ці питання є наступним чином:
В даний час є тільки один важливий час, і це зараз.
Найголовіші люди знаходяться поруч з вами.
Найголовніше в світі - це зробити людей, які вас цікавлять.
Прості мудрі універсальні правди. Тіх Нха Ханх вважає, що Толстого був святим і зрозумілим життям, оскільки він практикував свідомість.
Я дуже люблю читати цю маленьку книгу, мислити фотографії.
Хто ще прочитав? Чи відчуваєте ти саму емоцію та мир розуму для читання такої літератури? Чи можу я заохотитити мити посуд свідомо?
Наскільки я знаю, що все починається з цих дрібних речей. Якщо ми навчимося свідомо мити посуд, очищаємо будинок, прогулянку, дихати і думати, тільки тоді ми можемо сподіватися, що наша щоденна духовна практика буде достатньо, щоб мати можливість підтримувати загальне почуття при спілкуванні з людьми, які далеко від свідомості, в конфліктних і стресових ситуаціях та інших життєвих труднощіх повсякденної реальності.
Джерело: Thinkcreature.com