Які вирази ми не завжди розуміємо правильно

Мовні норми швидко змінюються і приймають на сучасних формах. За десять років тепер, як ніхто не звертає увагу на свого роду слово «коффі», вони підкреслюють останню стрункість в «підрядах», і такі помилки вже не прирівнюються злочином. Іноді в словниках можна навіть знайти вимова слова «ринги» з акцентом на першому стрункому. І навіть якщо є скромна марка «розмова», але мегер від цього стає тільки гіршим.

Ми в новинах. "Сайт" але за право слово-використанняй Тож сьогодні ми збираємося розбити 16 найпоширеніших помилок і спробувати ніколи не повторювати їх знову.

Правила використання
  1. Досягнення
    Основна складність цього слова не в правильній вимові вперше, але в відповідності. Справа в тому, що його часто використовують в розумінні «комбінації, суміші». Але в реальності хінтессенція - п'ятий елемент, основа всього. Так використовувати його правильно.
  2. Місія та друге
    Є плутанини між двома прикметниками, які звучать схожими, але відрізняються за значенням. Тільки людина може бути відправлена, коли він відправиться на офіційну місію. Кошти для цієї поїздки будуть подорожувати. р.

3. Ванна кімната та ванна
    Ще одна пара, яка мене скаже. Але тестове слово може допомогти. До слова «ванна кімната» завжди можна додати слово «кімната». Він звучить органічно, тому ванна кімната є кімнатою. Ванна кімната є фактично інтер'єрним елементом.
  4. Від 9:00 до 24:00
    Більше одного разу я побачила, що інститут працює з 9:00 до 24:00. Все зрозуміло тут, звичайно, але краще писати до 00:00. Або не працює до такого кінця вночі.

5. Кредит.
    Вся справа в правому листі. Незважаючи на те, що в плурі буде «лежати», в єдине правильно писати і скажуть «лоан». Лист "я" видається вірним і знайомим в цьому випадку, але, на жаль, там не належить.
  6. бахемія
    Я думаю, що це слово буде реальним визнанням для багатьох. По суті, Богема не має нічого спільного з багатою інтелігенцією. Походження з французького бога, це слово означає "Гіпси". Це слово не має нічого спільного з розкішю і елітом.

7. Скарлет
    Слово лове походить від французького скабреу («небезпечний, непристойний») і читається як «скабреу». Саме тому потрібно сказати слово через «e» в корені. Пам'ятайте, коли ви хочете розповісти непристойний жарт.
  8. Президент країни або держави
    Ми часто чуємо експресію «президент нашої країни». Але якщо ви занурилися, то країна є територією і людьми, які його захоплюють. Коли ми говоримо про президента, ми означаємо політичну організацію суспільства з певним правителем. Так правильно сказати «Президент держави».

9. Забудьте, будучи, жити
    Навколо конфузії про вимова. «Ведучий» і «живо» виражені з «е» в кінці. І ось «замовлення» з «e.»
  10. Прайс-лист
    Тепер можна часто зустріти вираз «висока ціна». У цьому випадку ціна накладається, але це неправильно сказати так. Ціна тега - етикетка, де ціна письмова. Якщо ви хочете бути застарілими за ціною товарів, то вам потрібно поговорити про ціну. 908710 Р

11. Репостування
    Більше сучасних слів. Коли ми хочемо поділитися нашою улюбленою інформацією на нашому сайті, ми передамо. Префікс «ре-» має значення російського префіксу «ре-». Таким чином, слово «репост» буде надмірним, не слід використовувати.
  12. фетіш
    Для того, щоб сказати це слово стало в якомусь сенсі модно. Дуже часто кажуть: «Святий шоколад мій фетиш». Якщо у вас є шоколадна статуя у вашій квартирі, яку ви поклонилися. Оскільки фетіш є невід’ємним об’єктом, надприродним властивостям у віруючих, фактично, об’єктом релігійного поклоніння. Тепер думають про те, чи його використовувати.

13. Чи є 10 номер або номер?
    Не займе багато, щоб пояснити. Кількість 0 до 9. Все інше число. Відповідно, 10 не входить до концепції чисел.
  14. Фарба або фарба картинки?
    Молодий і талановитий художник може бути відхилений, якщо ви сказали йому, що його живопис прекрасний розпис. Коли мова йде про фарбу, картина написана. Забарвлення можна назвати ескізом або ескізом.

15. БІЛ.
    Деякі словники стверджують, що можна сказати «жовчні» у вигляді прийнятного варіанту. Однак правильний варіант вимова залишається «жовчним» і прикметником «жовтою».
  16. Католицька та православна Різдво
    Нема такого, як православне або католицьке Різдво. Навіть Ісус не може мати два дні народження. Не в релігії взагалі, але в новому і старому стилі хронології. Коли ви хочете уточнити, скажете, що Різдво святкують на Григоріанському календарі 7 січня, а на Юліанському календарі 25 грудня. Це трюк.

Це так. Увійтий Здавалося б, бути простими і знайомими словами, але виходить, що ми не розуміли їх. На жаль, ви не зробите ці помилки, і ми зробимо все більш грамотно. Яким словом було здивування тебе?