Коротко про покарання

Я довго думав, чи писати чи не писати. Про покарання у виховання дітей. Я не хочу тут. Я просто збираюся цитувати підручник педагогіки. І ви вирішили, чому так багато говорять про неефективність покарання і їх руйнівність для дитячої психіки.

Оскільки покарання є одним кореневим словом з "показанням" - він повинен вести від неправильної поведінки до правої поведінки. Таким чином, покарання повинна бути здійснена строго в межах правила. Головне правило покарання полягає в тому, що вона не повинна приниження людської гідності. Це стосується всіх - дітей, дорослих. Людська гідність незліченна. Якщо покарання не слідувати цій основній точці, вона більше не покарання. Це не метод корекції поведінки, але навпаки – билінг, дія садизма, помста, зловживання становищем і т.д.

р.

Ось цитата з підручників по педагогіці (про все те саме)

Як і будь-який метод стимулювання, який має сильний вплив на емоційну та мотиваційну сферу особистості, покарання слід застосовувати з урахуванням ряду вимог:

(1) він буде справедливим, ретельно розглянутим і не буде в разі, деградує гідність учня;

(2) покарання не повинна бути кишеною до повного впевненості в справедливості покарання і його позитивного ефекту на поведінку учня;

(3) у зверненні до покарання, необхідно переконатися, що студент розуміє, що він покараний;

(4) покарання не повинно бути “глобальне”, тобто покарати дитину, необхідно знайти в своїй поведінки і підкреслити їх;

(5) одного штрафу слідувати за одного правопорушення; якщо є багато збоїв, покарання може бути тяжким, але тільки один, за всі правопорушення одночасно;

(6) покарання не нагочує винагороду, яку дитина може заслужити раніше, але ще не отримала;

(7) природа правопорушення повинна бути врахована у виборі покарання, яким і за яких обставин вона була вчинена і які причини, які спонукали дитину до вчинення правопорушення;

(8), якщо дитина покарана, він або вона вже пробачила, і це більше не варто говорити про його попередню промову.

р.

Найсумнішим є те, що викладачі навчаються. Але це не працює, якщо самі викладачі піднялися в приниження. Вони самі працюють в приниженнях умов. Так само з батьками. Ви можете прочитати як багато книг з педагогіки, психології дитини, що-небудь. Але якщо ви ви зростали в атмосферу приниження, це займає величезні зусилля не відтворювати його власними дітьми. Батьки, які роблять це принаймні один раз в той час як заробили повагу. Це відмінна робота для затримки звичної реакції на дратівливу поведінку дитини і дати право. І дуже цінний. Ми навчаємо наших дітей повагу та гідності. Вони навчать себе.Видання

Автор: Світлана Паніна

P.S. І пам'ятайте, що лише змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом!

Джерело: Svetlana-panina.livejournal.com/562087.html