Що робити, якщо у вас є вчитель

Професійна деградація

Учні мають своєрідний гумор. Іноді грубо, я повинен визнати. Іноді вони скажуть, як відрізати «трушку» студенту. Приклади такої звітності можна надати багато. Учитель, що учням спричинить учням, зателефонувавши йому «раху», «ідіот», що робить похмурі прогнози «Ви будете гнилі в тюрмі», «ви вмираєте в сміття». Це приниження одного або всіх студентів.

Один з батьків сказав, що учитель написав «фоол» на лобі другого класу і примусив його стояти перед класом. Для найменшої несправності однієї сили весь клас для вивчення стоячи 45 хвилин. Фізичний вплив також в силі - пошиття лінійки на руки і голову, походи з тостером. Це не повний перелік тих, які викладачі можуть зробити.

Я не працюю в школі, але в останні роки працював психологом у дитячих садках. Я бачив багато з власними очима. Їм потішають у дітей так, щоб вони послухали. Вони кладуть в «сірочку шампана» і випікають на руках, коли дитина вимив їх, забуваючи розкачати рукави. «Чи не розуміють нічого». Учні дошкільної освіти так використовуються для того, щоб вони не захоплювалися навіть від мене, психолога. Я пішов з першого саду, тому що це було нормально для вчителів, щоб бути таким, і я знайшов себе «один у полі як воїн». У іншому саду, в тому числі мої зусилля, два таких вчителя були звільнені, а решта постійно працювали на «людство» відносини з дітьми.

Чому я сказав, що ви все це? Так що ви, батьки, знаходяться на охороні. Якщо ви впевнені, що ваш викладач є хорошим професіоналом, який може знайти заходи, спрямовані на вплив судів без перетину лінії закону і етики. Але це може бути різним. Важливо тримати руку на пульсі.

Чи каже дитина?

В той час як дитина знаходиться в дитячому садку, речі трохи складніші. Діти не дуже добре висловлюють свої думки, а в молодших групах є багато «немовних» дітей. Так дитина може бути щасливою, але ще не. У віці п'яти або шести, багато змін, і слів дитини не повинні бути порожнім звуком. Від віку сім'ї діти більш реалістичні про ситуацію. Але чому вони можуть залишатися мовчими протягом місяця, не кажучи вже про своїх батьків, які навчаються їм?

Перша причина - це час, щоб його розібратися. У «рускій групі» на неспроможність вчителя – гіперактивні діти, самоконтролю знижується, постійно мобільні молодят дисципліни; «рекальцитрант» діти, які ускладнюють засвоєння соціальних норм і правил. Такі діти часто псуються в домашніх умовах. Тому, коли вони зіткнулися з грубістю вчителя, це не стане примхливістю для них. І не можна відразу відрізнити педагогічну інструкцію від прямої скорботи.

Друга причина полягає в тому, що вони бояться «забудити подвійний». Логіка дитини полягає в тому, що я часто псується і покарана в домашніх умовах. Учитель також спустошує мене і покарає мене. Так вони в ній. У будь-якому випадку, інакше я знову знаходжу вини. А бідні німі, не підозрюючи, що їхні батьки будуть готові боротися.

Третя причина страхує помста вчителя. Дитина в останньому місці вважає, що ви можете піти в інший клас або школа і позбутися від спілкування з ненавидимимим вчительом. Про те, як вижити в цій ситуації. І її логічні диктує «стійкість і терпіння» так, щоб не викликати більше небезпеки. З тих пір, як застраховані викладачі, імплантація у дитячих головах, вироки про те, як погано вона повинна бути снігою.

Четверта причина втратила контакт з батьками. Якщо ви не думаєте, що ви можете допомогти їм, вони не приходять до вас. Причини того, що сім-річна дитина не може довіряти батькам, ми не будемо обговорювати зараз. Але кожен з батьків може інтуїтивно зрозуміло розповісти, чи не існує контакту. Що дитина може розповісти батькам, які вони або інші зловживали? Це діти, які не навчалися, що «дозволи завжди праві», але досить вводити в голову, які можуть бути різними. Діти, які не можуть сказати, навіть дорослим. Це діти, до яких говорили їхні батьки, «Якщо ви відмовляєтеся від дітей, я можу допомогти лише з порадами; якщо дорослі, я поговорю.» На початку навчання така дитина, як правило, вже накопичила досвід обговорення таких питань (особливо якщо він відвідав сад). Дуже ймовірно, що він прийде до вас у складній ситуації.

Де шукати?

Щоб почати з, пам'ятайте, що дитина може мовчати, потрібно знати, які сигнали приділити увагу. Ви повинні бути життєрадісними, якщо дитина ... не хоче піти в школу, шукаючи будь-які шляхи, щоб уникнути її; ... досвід «вкрадений» біль в животі або голові, з'являються тільки вранці; ... синці і абразиони з'являються на тілі дитини, походження якого ви не знаєте; ... став «різний»: виведений і / або чуйний, сульфат, ... небажано говорить про те, як шкільний день пішов. Звичайно, всі ці симптоми можуть вказувати не тільки те, що дитина відступається вчителям. Але все це зрозуміло, що проблема шкільного віку, і в будь-якому випадку, необхідно зрозуміти, що відбувається.

Варто враховувати, що якщо вчитель дозволяє морально або фізичне зловживання дитини, то це робить його знахідкою в класі, а однокласники починають бити його після вчителя, який нічого не буде захистити його. Спробуйте поговорити з дитиною. Запитайте про свій день в школі або в саду. Що вони зробили і що вони робили в класі. Що вам сподобалося і що вам не сподобалося. З дитиною дошкільного та початкового шкільного віку можна грати «гарден» та «школа». Для тих, хто вважає себе дорослим для таких ігор, ви можете запропонувати слово-гра. Ви попросите ситуацію, як, "Петер розмовлявся з другом у класі". Учитель побачив його і сказав ..." Продовжуємо роботу вчителя. Імовірність того, що він точно виведе, що він бачить у класі дуже високий. 10-15 ситуацій і ви дізнаєтеся, як відбувається шкільний день. Просто спробуйте дотримуватися нейтральної реакції, щоб дитина не закривала. І, звичайно, якщо дитина безпосередньо говорить про те, що він був відхилений словами або діями вчителя, необхідно реагувати. Він може бути чітким від свого облікового запису, що викладач був суворим, але етичним. Тоді буде достатньо обговорити ситуацію з дитиною (говорити, не скувати і покарати!), щоб наступного разу не боїться перевернутися до вас. Якщо у вас з’являться дії вчителя, то це час, щоб познайомитись з ними.

Що ви думаєте?

Важливо дотримуватися підпорядкування та першого прийому до вчителя. Якщо ситуація не поліпшується - до директора, а лише потім до «підвищеної влади» і поліції. У цьому випадку ви усвідомлюєте можливість занурення конфлікту від подряпин, якщо виявиться, що дитина розчаровує ситуацію або просто придумує її (який також буває). Перед тим як говорити з педагогом, намагайтеся налаштовуватися в спокійному бізнесі. Надмірні емоції заважать вашу історію та сприйняття ситуації. Не думайте, що якщо ви бляєте на правому гніві, це буде звучати більш переконливо і ви зможете відлякати вчителя. Це не те, що ви прагнете, це? Найголовніше зрозуміти ситуацію і забезпечити благополуччя дитини. Добро, якщо дитина не перебуває під час розмови. Якщо бесіда гостра, він може втратити всю повагу вчителя, і це зробить ситуацію гірше. Якщо ви не збираєтеся неоднозначно перенести його на інший навчальний заклад, то слід переконатися, що повага підтримується.

Що відбувається між нами?

Вирощування кількості гострих конфліктів у нашому житті свідчить про те, що люди різні. Відмінності є величезними – різними значеннями, різними значеннями, вихованням, культурним рівнем, різними видами життя в цілому. Тому дуже важливо спілкуватися, знайти спільну мову. Комунікація – основа взаємодії людини. Присутній факт, що багато дорослих не знають, як спілкуватися. Чи є мама, вчитель, батько або президент.

Вчимося спілкуватися не складно. Для спілкування потрібні три навички:

Я, хто я?)

Побачити когось ще (який він, що він?)

Розуміння процесу (що відбувається між нами)

Якщо всі три речі працюють, то людина зможе відчути свою гідність, побачити гідність інших і навчити її іншим. Ця схема працює за умови, що людина є значенням, і неважливо, хто співрозмовник - це немовлята або вчитель.

й Софія Цеж, дитячий психолог, сімейний терапевт, гестольд терапевт.

Поговоріть, не підказуйте. Якщо ви зацікавлені в особливому факті, то варто говорити про. Опишіть ситуацію, як дитина розповіла вам. Послухайте версію вчителя. Ви можете почути багато причин, які вона зробила, а також погані речі про дитину. Від реакції можна зрозуміти багато: чи схильна людина до моральної і фізичної агресії, або ні. Зробіть плани. Задайте вчителя, як ви можете працювати разом. Не тільки дитина і ви, але вчитель теж! Що робити далі в аналогічній ситуації, щоб гідність дитини вже не постраждала? Ви повинні отримати конкретну відповідь. Чи варто нагадувати вчителя, якщо ситуація повторюється, ви зв'яжетеся з режисером до вас, виходячи з конкретної ситуації спілкування. Найчастіше це не потрібно. Якщо учитель бачить, що його ставлення до дитини перебуває під контролем батьків і батьків, він сам розуміє, що буде далі. Якщо учитель адекватний у своєму професіоналізмі, він буде шукати різні підходи до дитини, і що можна вважати тимчасовим явищем. Якщо викладач є жорстоким і не знає, як це зробити по-різному, він просто переходить до іншого студента. Нерідко можна почути рекомендацію в конфліктній ситуації, щоб принести вчителя «глаб в шматочок паперу» – замовити з подарунком. Це, як це зробити замість серйозних розмов. Але такий жест, учитель може сприймати як образ, надану батькам до суворих способів обробки дитини. Просте умовне підключення: Я зробив щось і отримав хороший стимул. Я на правому шляху! Учні, які очікують вчителя, щоб бути більш лояльними до своєї дитини після надання дарунок часто здивовані, щоб дізнатися, що їх лікування стає гірше.

Українська Якщо ваша дитина зловживає, морально або фізично, учительом, головуючим становищем не для вас. Не затримайтеся, перейдіть на пряму та чесну розмову з викладачем та шкільною адміністрацією. Зауважив, що вчителі схильні до насильства, «не доторкнутися» тим дітям, батькам яких активно моніторять як благополуччя дитини, так і дії проти вчителя. Іншими словами, якщо батьки подбають про дитину і зрозуміло, що при необхідності вони можуть «захопити дію», їхня дитина навряд чи стане христим для вчителя. Консолідувати з іншими батьками. Якщо ви навчитеся з вашої дитини, хтось з однокласників болить, поговоріть з батьками нещастя. Не тільки для дитини, якась інша. Для шахти теж. Діти стають єдиними, втрачають свої правдиві вказівки, якщо вони дивляться жорстокість дорослих, навіть ті, які не спрямовані на них. Навіть самий неординарний бульйон може бути замкненим, не досягаючи точки нападу. Важливо, що ваша дитина відчуває підтримку батьків і впевнений, що ви зможете захистити його від тих, хто занадто рано боротися.

Юлія Василкіна

Джерело: psyh.ru

Джерело: /users/1077