Повага між людьми і самореспектом: основа зрілого суспільства

Повага – це не просто судовий або зовнішній жест. Це фундамент, на якому все будується, від сімейних відносин до глобальної культури спілкування. У віці інформаційного шуму і соціального напруження, здатність поваги і бути поважним, стає рідкісним, але багатомовним.

Чому варто звернути увагу на те, що чим краще маннери
З повагою визнання значення іншогоЙого межі, почуття, думки і пробіли. Не вимагає повної згоди або затвердження, але це вимагає прийняття існування іншого себе. Сім'ї виростають холодом без поваги. Збірна ворожість. У суспільстві, відчуження.

В рамках програми «Гарвардська бізнес-школа» було встановлено, що повага управління підвищує продуктивність праці співробітників на рівні 63%. Це більше бонусів або акцій!

Самооцінка: дзеркало нашого внутрішнього світу
Самореспект не гордість або наркозизм. Це самооцінкаНа основі знань про свої цінності, можливості та межі. Людина з високою самооцінкою:
  • Не дозволяйте себе лікувати контемптом.
  • не налаштовує очікування інших людей за вартістю її цілісності;
  • відкрити для розвитку та конструктивної критики.

Як розвивати повагу іншим і для себе

1,1 км Активні практики прослуховування
Погляд починається фокусй Уміння слухати без перерв і з щирим інтересом до співрозмовника є основою будь-якого діалогу.

2. Створення меж
Прикордони не стіни, але огорожі з хвіртами. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Дізнайтесь, що не відчуйте себе.

Простий тест: Якщо ви подразнете, коли хтось перериває або накладає вас, це сигнал, що ваші межі порушуються. Реакція спокійно, але міцно.

3. У Самостійні обряди
  • Ранкове дзеркало: «Я цінний.» Я гідний. Я поважаю себе.
  • Зберігати програшний щоденник – запис 1
  • Чистий ваш навколишнє середовище: комунікація з тим, хто бачить значення у вас

р.

Підтвердження для самореспекту
Підтвердження є короткими заявами, які допомагають переорієнтувати внутрішній діалог і зміцнити самооцінку. Щоб вони працювали, важливо сказати, що вони свідомо, регулярно і з вірою (або принаймні з відкритості для зміни).

Приклади сильних підтверджень самооцінки:
  • У мене є право бути самою і оцінити свою унікальність.
  • Я заслуги, любов і підтримка.
  • Я приймаю мої помилки, вони є частиною мого зростання.
  • Я не повинен жити до інших людей, які можуть бути цінними.
  • Моя думка Я висловлюю його спокійно і впевнено.
  • Я не порівняю себе іншим, я живу життя.
  • Я віддаю самокритику і оберіть, щоб піклуватися про себе.
  • Я поставив кордони, які захищають свою гідність.
  • Я довіряю себе і поважати мої рішення.
  • Моя присутність вже є значенням.
Рада: Повторіть 3-5 з них щодня (від голосу або розуму), особливо вранці або перед важливою подією. Ви можете записувати їх вручну або використовувати їх як на екрані

Як дізнатися, якщо ви поважали або маніпулюють
У зв'язку важливо відчути різницю між поважною взаємодією та маніпуляцією.

Знаки поваги:
Не переривайте, запитайте питання, покажте зацікавленість Не наполягати, якщо ви скажете «не» Залишити коментар без приниження без сарака, контемпти, лескопіювати Speak безпосередньо, без прихованих ігор Не маніпулювати почуттями провини, але не слідкувати за Допомогти, але не вимагає подання
Ознаки маніпуляції:
Маніпуляція Приклад Guilt Challenge Після Все, що я повинен для вас. . "Ви не розумієте нічого, мовчить" Контроль через страх Якщо ви робите, я залишаюсь"Пасійна агресія"Особливості, ігнорування, демонстративні захоплення"Особливості (розпорядження реальності)"Ви робите це, не скажете, що.
Головний критерій:
Якщо після спілкування ви відчуваєте приниження, пригнічений або винний, а не розуміли і чути, це, ймовірно, невідповідно або маніпуляція.

Що робити:
  • Послухайте свої почуття: ваше тіло розповість вам, де правда.
  • Налаштування кордонів: «Я не знаю, коли люди говорять мені в цьому тоні. й
  • Дубт - перевірити час: повага стабільна, маніпуляція з часом «пірс».

Повага в різних сферах життя

Сім'я.
Необов'язкове подання до ієрархії не означає, що відсутність поваги. Батьки, які визнають право дитини на думку, підвищують впевненість у дорослому віці. Партнери, які говорять про рівні умови життя в гармонії.

На роботі.
Критики і похвали повинні звучати повагу. Жорстокість і приниження знищують командний дух. Як мені допомогти?

У повсякденному житті
Подаруйте спосіб, не суджуйте за зовнішнім виглядом, скажіть «завдяки тебе» до касиря - це зріліВони утворюють велике суспільство.

Висновки: З повагою, щоденний вибір
Ми не можемо змусити оточуючих, але ми можемо самі поважати і іншим. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Глосарій
  • З повагою Визнання значення іншої особи та їх межі.
  • Самостійний - внутрішня впевненість у собі гідність і гідність.
  • Підтвердження. Позитивні висловлювання повторюють консолідацію правого способу мислення.
  • Активне слухання Уміння уважного сприйняття співрозмовника без перерв і судів.
  • Бути Особистий простір та норми взаємодії, що охороняється індивідуальним.