Золоте правило неврозу: До інших, як ви будете мати їх до вас.

До інших, як ви будете мати їх до вас.

«золоте правило» моральності безперечно корисний в людській громаді. Незаперечна перевага її негативної форми ("Не робити іншому, що ви не хотіли б самі"), коли це стосується захищених речей: не вбити, не впадати.

Нейройс утворюється, коли ми робимо інші, які ми не отримуємо від них, надії досягнення його вірним сервісом і важкою роботою.

«Дякую за себе.» Зауважте: просто подобається себе, не більше.

Але багато хто з нас жертвують в секреті (несвідомі) очікується відродження жертовних жертв, що пригнічує собі останні ресурси.

Чому пожовте поле сусіда, коли у вас немає? Звичайно, в ім'я надії, що сусід покаже свідомість і, замість його поля, буде мати справу з шахтою.

Що це виглядає не в метафорі, але в житті?

Хтось очікує симетричних дій у відповідь на свої зусилля, хтось ширше: вдячність, захоплення, визнання.

Наприклад, мати сім'ї, які ніколи не будуть купувати себе нічого зайвого, і часто навіть необхідно, тому що вона очікує свого чоловіка і дітей, щоб «прожити себе», задовольняє її очікуванням і турботою про її в подяки за її жертвами.

Неперевершена дівчина, яка боїться відмовитися від участі в активному, цілеспрямованому другу, бо вона «молодить себе» і обов'язково, що вихід на людей є ознакою екстремальної потреби іншої людини.

Співробітник, який працює в режимі реального часу за запитом про переваги, з надії бонусу або просування.

До інших, які потрібно собі.

У Gestalt підході цей захисний механізм (також відомий як механізм переривання контакту) називається профлексіон (projection + retroflexion: прийом щось з власної особистості і передачі його в інший + поворот на себе).

Чому така складна схема? Чому ніхто не піклується про себе, а потім інші?

Як правило, цей механізм захищає такі несвідомі (не заборонені) почуття, потреби, бажання:

1,1 км Груша і сором’язлива істота «самовита». й

Людина може подумати, що це принаймні не потворна і неприваблива, за найбільшу частину небезпечно: інші люди для «самості» можуть засудити, заздрити, поганяти, завдати шкоди.

2. Наречена, самореспект.

Насолоджуйтеся успіхами та спілкуванням з іншими, а потім «Я маю нагоду тільки тоді, коли я піклуюся про щось інше, тільки тоді я маю нагоду похвалитися, захоплення, винагорода. й

3. У Право на подарунок.

Прийміть щось з ким-небудь ще краще, ніж робити це самостійно. Тим не менш, кожен хоче відчуватися під крилом когось з часу, не тільки, захищений, доглядати за автомобілем. Якщо «збереження» є єдиним способом отримання догляду, подарунка, уваги, теплоти, після чого потрапляємо в пастку профлекції.

Хто найчастіше потрапляє в цю пастку?

• Люди з великими караючими дефіцитами: у дітей – це діти наркоманів, наркоманів, гамблерів та трудоголіків. Як правило, діти в таких дисфункційних сім'ях беруть на себе роль у догляді за дорослими та батьками «доп».

• Люди з надлишкою (перевагою) догляду – це діти гіперпротекторних батьків, які дізналися цю модель у дорослих. Професіонал часто базується не тільки на механізмі імітації, але й на провину, що закріплюється батьками ( "Я кладаю весь життя на вас, і ви ...").

С ***

Найкоротший відповідь на «Що робити про це?» в цьому випадку варто знати про ваші потреби і подбати про них спочатку, а потім дитину (люда, мама, подруга і т.д.).

Або краще, запитайте їх першим, якщо вони потрібні. Видання

Автор: Ірина Ребрушкіна

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.b17.ru/article/42790/