Afraid відключити

Афрайд для відключення.

Я не оголошую себе, мої почуття і потреби, тому що я боїться боляче іншим.доДуже поширена проблема, як правило, вкорінена в дитинстві, коли дитина кладе заряд дорослих почуттів.

«Ви поважаєте себе і оновлюєте свою матір». «Ви подалите свою бабуся до інфаркту». "Ви подаруєте таду нервову поломку."

Я не буду судити про вірність або неправомірність положення «порушення», але розглянемо її з точки зору гнучкості і доцільності.

Дійсно, є така ділемма: з одного боку, можна випадково зашкодити людину, а з іншого, доглядати за іншими силами, щоб видалити себе з контакту, іноді повністю.

р.

Я думаю, що ця позиція виправдана у випадках, коли інший явно слабкий. Можливо боляче словом або дійти когось, хто повністю залежний від мене - дитини, літні відключені батьки; хтось, хто довіряв мене з секретом, біль, труднощі і тому тепер безшумний до мене; хтось з ким ми в нерівних посадах (учитель - студент, наприклад). Тут, дійсно, іноді найкращий варіант для того, щоб заспокоїти себе і залишити деякі ваші почуття до себе.

Але в разі дорослого, здатного, міцного, «реsourced», що дорівнює мені, завжди варто їх захистити, приховавши свої почуття, свою точку зору, яка не може бути іншого, боляче його? Надмірна турбота, яку ми покажемо на почуття інших, часто виявляється зайвим, анавізм, як і продовжуємо скуштувати дитину, яка вже може ходити.

Старий візерунок з дитинства незграбний: ви ніколи не можете сказати щось про себе, що хтось ще не може сподобатися. І якщо він зробив, він був винним, боляче, боляче.

Але є завжди реальні провини?

Ми часто плутаємо, об'єднуємо в одну концепцію дбайливого ставлення. Всі заслуговують повагу, так. Але ставлення є обережним і обережним таким чином, щоб відштовхувати себе заради іншого – не всі потреби і не завжди.Як правило, навпаки, вона завдає шкоди зв'язкам, віддаляючи їм життя, правду і енергії.

Так, іноді наші реакції можуть пошкодити когось, потрапити в хворі плями. Взаємодіях, ми неможливі до таких випадкових взаємних ран. Це сумний, але це реальність. Неважливо, як правильно слідувати правилам руху, завжди існує ризик аварії на дорозі. Коли ми дійсно боляче, боляче, боляче близьких, це сумно, і звичайно, ми шкодуємо і апологуємо.

Але важливо пам'ятати, що якщо ми висловлюємо свою позицію поважно, якщо ми говоримо про наші почуття (можна дійсно неприємна для співрозмовника: «Я сердитися з вами», «Я не люблю вашу поведінку, слова», «Я не погоджуюсь» і навіть «Я не люблю тебе») – це не може знищити інші.

Так, щоб зробити контакт з собою, створюючи себе і ваші реальні потреби іноді можуть вплинути на відносини так, щоб вони вичерпали себе, кінець. Але якщо підтримка відносин стає більш важливим, ніж реальним, живим людям, які беруть участь у цьому зв'язку, це більше про залежність, ніж значення. І не завжди твердження своїх потреб, хоча не дуже зручно для партнера, загрожує знищити (або кінець) відносини.

Коли ми піклуємося про почуття іншої людини (додатково, незалежні, здатні, незалежно від нас), під цим криється непристойна річ: ми не можемо бачити реальні інші, свої реальні здібності і потреби. Чи потрібна моя влада зараз? Чи є це про мене, даючи на себе і відтягуючи себе разом і відштовхуючи свої почуття? Чи є це дійсно, що важко для нього нести свої почуття? Чи буде він приймати їх з інтересами і вдячні, що відносини стали більш чіткими, сповненими, більш чесними?

Надмірна турбота іноді є способом відчувати себе міцніше, більш важливим, більш кінцевим, смартером і тим самим несвідомо, як якщо «повторний» партнер, призначивши його на роль слабких, охоронців – до ролі дитини. А прихований зміст цього полягає в тому, що ми насправді не дбаємо про наш партнер, але про себе – наша «внутрішня дитина», як тільки відроджена і не затишна, перевантажена зайвою відповідальністю для почуттів і навіть для життя, здоров'я, благополуччя дорослих. Про поранений дитячий блок.

Дуже часто такий самий візерунок (не варто сказати щось про себе, що ще не сподобалося) відтворюється в терапії і запобігає роботі з психологом.

Відчувається, що клієнт відчуває винний перед психологом агресивних почуттів і приховує негативні реакції, боячи відступати. Незважаючи на те, що сам психолог просить не мовчати про них, так як вони дуже важливі для роботи.

Коли це важко для себе, і вам також потрібно подбати про те, як психолог сприймати його, що він подумав, чи буде боляче мої почуття, моя агресія, є стопором і здається, що це невимушене коло і неможливо працювати: як ви приїжджаєте до психолога з проблемою «Я боїтеся відірвати інших», і психолог також починає боятися відступати...

Але, не дивно, це дуже цінний момент в роботі, і він просто приховує вихід з висхідного кола. Ця точка обов'язково варто обговорити з фахівцем, таке спільне обговорення може дати багато і уточнити.

С ***

Так, люди, які тягарилися з провиною, так як дитинство часто переоцінюють рану іншого (завдяки через власну рану, їх власний відновлювальний біль) і недооцінюють другу здатність впоратися з почуттями, вижити заспокоєння, переоцінку, зустріти правду в відносинах, закінчити цю правду і залишитися в відносинах.

Терапія, що працює з психологом, є саме те місце, де ви можете розглянути цей візерунок, переосмислення, і зробити незграбний, заморожений правило гнучким: навчитися розрізняти ситуації, де потрібна моя турбота і де вона заважає відносинам, перетворює їх в лити і позбавляє їх життя.

Автор: Ірина Ребрушкіна

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.b17.ru/article/34333/