Дихання за Бутєко - переваги і недоліки

В останні роки з метою відновлення з’явилася велика кількість «систем» і гімнастики, за допомогою яких кожен автор його методу переконує інші прогресивності своєї гімнастики для найбільш ефективного вдосконалення діяльності всіх органів і систем.

Я пам'ятаю, що на початку дев'ятих років минулого століття клуби послідовників Бутєко К.П. були створені в кожному місті і навіть населених пунктах, щоб оволодіти методикою вольового контролю дихання. Підтримувачі Бутєко К.П. заявили, що позитивні зміни в організмі відбуваються як у зв'язку з накопиченням вуглекислого газу (CO2) в крові. Відповідачі вольового контролю дихання, згодні на роль вуглекислого газу і зближують роль, що кисневе грає для нормального перебігу всіх процесів, що відбуваються в організмі, загострених до невідповідності ефекту збільшення кількості вуглекислого газу на тілі. Цей спір між Алейковитами та офіційною медициною не завершено, і не можна очікувати, що його можна вирішити на користь когось.

Коли милосердя є перешкодою для облаштування способу життя в напрямку поліпшення якості життя, людина готова використовувати будь-які засоби. Якщо хтось не знає методологію К. П. Алейко, то це для таких людей, які я хочу пояснити її у своїй презентації.

Для контролю водовідведення Buteyko вимагає максимальної паузи при видиханні, яка час від проведення дихання до потреби вдихання кисню. Максимальна пауза (MP) вимірюється один раз на добу в секундах і визначається кількістю CO2 в альвеолярному повітрі. Чим більше МП, тим вище вміст CO2. Поступово знижують дихання, пацієнти бачать, як розвивається МП і при цьому їх захворювання йдуть.

На основі власного досвіду дихання Алейко слід звернути увагу на те, що відновлення йде таким же чином, як хвороба, але в протилежному напрямку і набагато швидше. Це нормальна реакція тіла при відновленні. При цьому температура, як правило, підвищується, оскільки метаболізмні процеси прискорюються, а виробництво імунних органів підвищується. Тіло, очищає, реагує на цей процес з головним болем і болем в м'язах і суглобах. У цей час важливо уповільнити дихання, не дозволяйте його посилювати, дати час тіла адаптуватися. Коли ви досягнете МП - 60 секунд, зникнуть основні симптоми захворювання. З подальшим зменшенням МП, стан значно покращується. Я не вдається досягти MP - 180 секунд, і тому я не можу сказати, наступне K.P. Алейко, що в цьому випадку є повне відновлення. Я не можу сказати, що при збільшенні MP більше 180 секунд, потреба в харчуванні різко зменшується. Але одне, що я знайшов, що після MP більше 60 секунд, потреба їжі дійсно зменшується. Заява К.П. Бутейко є правильним, що рослинні продукти, швидке та фізичну активність сприяють зменшенню дихання, а в результаті збільшення CO2 в організмі і зростання ММП. Я також підтверджує, що я легко відмовлявся їсти продукти, багаті білками, чай, кава, шоколад.

Я приділяв так багато уваги перевагам і недолікам дихання за системою К.П. Алейко, тільки тому, що знаючи, як дихати за допомогою Алейко, розвиток ендогенного дихання значно спрощується. Що може бути досягнуто за допомогою ендогенного дихання чітко продемонстровано перловим фіксатором Філіппіна Джорджа Пачіно, про які багато філіппінських газет написано в 1994 році. Джордж Пачино знаходиться на відстані близько години. Однак він не використовує будь-які пристрої. Найбільший рекорд перебування на глибині 60 метрів становить 1 годину і 15 хвилин.

З новиною незвичайної здатності адаптуватися до життя під водою, що пролетіла майже всю Філіппіну, налаштовує запис на плівку, зняту декількома диверсами в цілому.

Він також досліджував лікарів, які виявили, що Джордж Пакіно. Чоловіки 165 сантиметрів заввишки, незвичайно великі груди. Дозволяє накопичуватися стільки повітря, що легені майже половина тіла. Джордж Пакіно хоче отримати новий рекорд. Він хоче провести близько двох годин під водою. Джордж в даний час працює важко, додаючи 30 до 40 секунд до запису.

Коли Джордж Пачино встановив підводні записи в 1994 році, ані він, ні лікарі, які обстежували його, не мали ідеї ендогенного дихання. Концепція ендогенного дихання використовується В. Ф. Фролов з 1997 року в оцінці здатності дихання, щоб видихати більше, ніж вдихати.

Якщо беремо компоненти хімічного складу тіла людини вагою 70 кг, то кисень - 45.5 кг, вугілля - 12.6 кг, водень - 7 кг, азот - 2.1 кг, кальцій - 1,4 кг. Кисень в організмі людини є найбільшою і витрачається під час ендогенного дихання для підтримки життєдіяльності організму.

Обсяг легенів Джорджа Пачино вражає, але без здатності дихати ендогенно, він не буде достатньо повітряного забезпечення протягом більш ніж 15 хвилин, що записується іншими диверсами книги Гуіннесса як рекорд.

Джерело: dolgo-zivi.ru

Джерело: /users/1077