Про пластикову (7 фото + текст)

Дивитися в офісі, кухні або спальні, пластик всюди. Упаковка нашої їжі, одягу, комп'ютерів, мобільних телефонів, канцелярських товарів і навіть іграшок дитини - Все це зроблено з пластмаси! У повсякденному житті ми не думаємо про те, як ці пластикові вироби впливають на наше здоров’я, здоров’я наших дітей та довкілля.

Деякі пластики позбавляють прямої загрози для здоров'я. Таким чином, при виробництві полікарбонату, з якого виготовляються деякі з наших страв, Bisphenol A, які, згідно з дослідниками з західних вчених, викликає гормональні розлади, що в кінцевому рахунку призводить до ожиріння, безпліддя, ранньої статевої губи, значно підвищує ймовірність розвитку раку.

170109

На деяких пластикових виробах можна побачити трикутник, стіни яких утворюють стріли. У центрі цього трикутника є ряд. Ця розробка - це рециркуляція, яка розділяє всі пластмаси на сім груп для спрощення подальшої переробки.

У повсякденному житті ця ікона може бути визначена для яких цілей можна використовувати пластиковий продукт, а в яких випадках відмовлятися від використання цього виробу.
1,1 км Поліетилен терефталат (PETE / PET)

Найпоширеніший тип пластмаси. У флаконах з поліетилену терафтату, заливають різні м'які напої (юїце, вода), соняшникова олія, кетчупи, майонез, косметика.

Переваги пластмаси: дешевість, міцність, безпека.

Недоліки пластику: низькі бар'єрні властивості (пляшка легко проникає ультрафіолетом і киснем; вуглекислий газ, що міститься в м'яких напоях, також відносно легко бачити стіни).

Охорони здоров'я та довкілля: Офіційно вважається, що гранульовані пляшки поліетилену безпечні для здоров'я. Однак існує інформація про те, що вміст пляшок може проникати отрутоподібну антимонію з стінок пляшок (особливо при нагріванні). Ця інформація все ще потребує перевірки. PETE вважається однією з найбезпечніших пластмас. Однак лікарі не рекомендують багаторазово використовувати пляшки ПЕТЕ, тому що в повсякденному житті вони досить легко мити, позбавляючи від усіх мікроорганізмів.

Обробка: Обробка здійснюється механічно (подрібнювання) та фізико-хімічно. Широкий асортимент продукції може бути виготовлений з переробленої продукції, включаючи пластикові пляшки знову.

2,2 км поліетилен високої щільності (HDPE)

Р

поліетилен високої щільності робить пляшки для шампунів, косметичних засобів і миючих засобів, каністри для моторних масел, одноразового посуду, контейнерів і контейнерів для продуктів харчування, контейнерів для заморожування продуктів, іграшок, різних шапок і шапок для пляшок і флаконів, міцних торгових пакетів, упаковки сумок і ящиків.

Переваги пластмас: дешевість, безпека, міцність, легкість обробки, стійкість до масел, кислот, лугів та інших агресивних середовищ, контейнери HDPE можуть бути термо стерилізовані, досить високий діапазон температури експлуатації від -80 ° С до +110 ° С

Недоліки пластмас: - Зародки до здоров'я і навколишнього середовища: Незважаючи на те, що продукти HDPE, такі як продукти PETE, вважаються безпечними для здоров'я людини, є ряд міфів, за якими гексан і бензол може потрапити в рідину з стінок контейнерів. Поки це лише міфи, які не мають наукового підтвердження.

Переробка: HDPE-гарбаж подрібнюється на спеціальних установках, після чого гранули розтоплюються знову в різні вироби.

3. У Полівінілхлорид (PVC/V)

Полівінілхлорид, ака ПВХ, вініл використовується для виготовлення лінолеуму, віконних профілів, меблевих країв, упаковки побутової техніки, штучних шкіри, плівки для стель, сайдинга, труб, ізоляції проводів і кабелів, душових штор, папок з металевими кільцями, обгортання сиру і м'яса, пляшки рослинного масла, а також деяких іграшок.

Переваги пластику: стійкість до кислот, лугів, розчинників і масел, бензину, гасне, хороший діелектрик, не опікується.

Недоліки пластику: невеликий діапазон температур від -15°C до +65°C, складність обробки, токсичність.

Охорони здоров'я та довкілля: Це найбільш токсичний і небезпечний тип пластику. При спалюванні полівінілхлориду утворюються високотоксичні сполуки органохлорину, після 10 років обслуговування, вироби з ПВХ починають самостійно випускати токсичні сполуки органохлорину в навколишнє середовище. Найнеприємніше, щоб надати більшій гнучкості, полівінілхлорид ще використовується при виготовленні дитячих іграшок. Існує інформація, що полівінілхлорид надходить в кров людини і викликає гормональні розлади, що призводять до ранньої статевої недостатності і безпліддя.

Рециклінг: лиття під тиском, пресування, екструзія, календація.

4. У поліетилен низької щільності (LDPE)

Різні пакувальні матеріали, пакети супермаркету, CD, DVD-диски виготовлені з поліетилену низької щільності

Переваги пластику: дешевість, легкість.

Недоліки пластику: низька прибутковість обробки.

Захищаючи здоров'я і навколишнє середовище: Офіційно вважається нешкідливим, хоча виробництво LDPE використовує потенційно небезпечні алене, бензол і вініловий ацетат.

Переробка: Обробка низькокомерційних і зменшує до подрібнення LDPE-продуктів з подальшим гранулюванням. Масове виробництво ЛДП призводить до «розведення» навколишнього середовища. LDPE упакує всю вулицю міст і заправок, вони купують в морях і океанах, викликаючи смерть риби, птахів, морських черепах і інших тварин, які порубають і заплутуються в них. Багато міст світу повністю відмовляються від використання пластикових пакетів.

5. Поліпропілен (ПП)

Поліпропілен робить відро, посуд для спекотних страв, одноразові шприци, цукрові пакети, контейнери для заморожування продуктів, кришки для більшості пляшок, оливкові масла, упаковка певних продуктів, в будівництві використовується для шумоізоляції. Багато виробників побутової техніки використовують поліпропілен, щоб виготовити упаковку своєї продукції, відмовитися від отруйного полівінілхлориду.

Переваги пластику: термостійкість (зварювальна температура 175 ° С), стійка до зносу; більш теплостійкий, ніж поліетилен.

Недоліки пластику: чутливі до світло-кисневих, віки швидше, ніж поліетилен; менш морозостійкі, ніж поліетилен.

Охорони здоров'я та довкілля: Вважають, що поліпропілен є безпечним для здоров'я. Нещодавно команда японських науковців виявили, що невеликі частинки поліпропілену, що плавають в океанських водах, поглинають різні токсичні речовини, розчинені в морській воді, такі як DDT і поліхлоробіфеніл.

Рециклінг: лиття під тиском, пресування, екструзія.

6. Полістирол (ПС)

Полістирол надає одноразові страви, харчові контейнери, йогуртові чашки, дитячі іграшки, теплоізоляційні плити, сендвіч-панелі, стельовий багет, стельовий декоративна плитка, пакувальні лотки для їжі в супермаркетах (м'ясо, різні горіхи і т.д.), пакувальні коробки для яєць.

Переваги пластику: дешевість, морозостійкість, легкість обробки, хороший діелектрик.

Недоліки пластику: низька механічна міцність і хімічна нестабільність.

Охорони здоров'я та довкілля: Раніше виробництво полістиролу пов'язане з випуском трихлорфторометану (Freon), який знищив озону шар Землі. Полістирол виходить за допомогою полімеризації стиролу, що є карциногенним.

Рециклінг: екструдування після подрібнення та гранулювання.

7. Про нас Інші пластмаси

, Україна

Охорони здоров'я та довкілля: Ця група включає в себе інші види пластмас, тому їх використання в домашніх умовах може бути небезпечно для вашого здоров'я. Так полікарбонат, з якого виготовляються деякі страви для харчових продуктів і пляшок, коли в контакті з гарячими рідинами, може звільнити Бісфінол А, який може викликати різні гормональні розлади в організмі людини (посередньо статеві губи, ожиріння, рак, ...). Однак ця група може включати екологічно чисті пластмаси, які біодеградують в середовищі за участю мікроорганізмів. Це, покупка контейнерів з цієї групи пластмас ви граєте рулетку.

Переробка: не підлягає.

Більш детальну інформацію про різні види пластмас на Вікіпедії.

У висновку ми хочемо дати деякі поради:

Якщо це можливо, слід відмовитися від пластикового начиння на користь дерев'яного, скла, порцеляни, металу (замість пластикової обробної дошки, використовувати дерев'яну, пластикову пляшку під час кампанії можна замінити металевою фламкою).

Деякі виробники (Klean Kanteen, Sigg, Timolino) вже виробляють багаторазові пляшки з нержавіючої сталі замість пластикових пляшок.

Джерело