Тематичний ударний парад англомовних мемуарів

Навесні цього року книгу Кріса Хадфілда Путівник Астронату на життя на Землі був опублікований російською мовою. Дуже помітні відгуки з'явилися в різних виданнях. У 2013 році, але тепер я вирішив прочитати його. Написання іншого відгуку цієї книги вже не цікаво, тому я вирішив зробити ударний парад англомовних мемуарських просторів. Захищаючи місця, звичайно, суб'єктивний, як Абсолютні ігри - сказав він й

П'яте місце. Ген Кранц, Невагомий варіант

Ген Кранц був на походах маніфестації США. У рамках проекту «Кранцу» та його колеги у групі задач космосу зростали американський центр управління місією. На перших місіях працював керівником систем управління, написав критерії готовності польоту. Якщо ви не пам'ятаєте звіти від Американського MCC або кіно на теми про космос, часто є поштовий дзвінок "Go/No-go", тому це процедура такого рішення Кранц писав. На початку рейсів Gemini Жан став заступником менеджера рейсу, потім менеджером рейсу. На Аполлонах він був польотним менеджером по непарних місіях, включаючи посадку Аполлона 11 на місяць. Але це дійсно стало відомо під час місії Аполлона 13, коли професійна та приурочна робота МКС вдалося забезпечити повернення астронавтів до Землі, незважаючи на надзвичайно серйозний випадок. Після завершення програми Аполлон працював заступником директора, потім директором Управління космічної місії. Він пішов з НАСА після місії STS-61, що відремонтував космічний телескоп Hubble.
Незважаючи на те, що Кранц не казав буквально «невірно виключити з переліку можливостей!», це був кредо його роботи в МКК, тому лову фразу з подачі сценаристів фільму «Аполло 13» було широко розподілено по всьому світу, а Кранц сам зробив його титулом спогадів.

Книга розповідає історію американської мандатної програми від нещасного випадку «Меркурі-Редстон 1», а також відомий як «тен-сантиметровий рейс», до останньої місії до місяця «Аполло-17» з позиції інженера і, пізніше, менеджер по рейсу. Цікаве спостереження: під час місії Кранц сприймав час по-різному, 90 хвилин одного повороту літати миттєво, коли необхідно проаналізувати параметри перельоту і приймати рішення.

Чому п'яте місце? Незважаючи на те, що нічого не скаржаться на книгу, я ще не зміг закінчити його. Кранц говорить якісно, якщо можливо розвести те, що відбувається з історіями, але читання не займе дихання. У той же час, якщо ви хочете дізнатися більше про те, як з'явилася і розвивалася маніпуляція U.S., які бампери забивають і які блискучі результати, які вдалося досягти, цей мемуар варто намагатися читати.

Гідності:
  • Унікальний досвід. Історія маніпулянської космічної програми США розповіли з точки зору працівника МКК.
  • Консистентна презентація людини з інженерним мисленням.

Недоліки:
  • Без видання російською мовою.
  • Трохи сухий, я хочу більше «люда». й
Книга частково опублікована на Google Books.

Четверте місце. Кріс Хадфілд, Путівник Астронату на життя на Землі

Афіша Хадфілд зробив три космічні ліхтарі, провів найбільш час серед всіх канадських астрономів, і став першим і поки тільки канадським командувачем МІС. Він також єдиний в Канаді, щоб відвідати Mir Station. Але, мабуть, найвідоміший як астронаут, який занурює кришку простору Девіда Лукі в космосі. Після повернення на Землю в 2013 році закінчив свою кар’єру як астронаут і написав мемуар. Відповідно, книга розповідає про життя Кріса, як він вирішив стати астронатом, побудувати своє життя не втратити цю можливість, було обрано для астронавтів Канадським космічним агентством, зробив два маршрутні рейси і провів шість місяців на МІС.

Чому четверте місце? Книга дає враження, що Hadfield є свого роду Hermione від астронавтики. Подаруйте йому муфту часу і він буде використовувати його, щоб провести ще пару сотень годин навчання і перепідготовки. Дуже часто розповідають, що необхідно приготувати і готувати багато, і з цього в місцях книгу стає нудною і моральною. Перша 30-50% книжки, яку я прочитав через силу. Це тільки в другій половині, що наратив іноді приходить до життя, як правило, коли Кріс отримує в неприємності. Книга здається гладкою, Hadfield не несе нікого, що призводить до сумніву, що він говорить нам все, що він думає. Навіть про покійний друг-пілот, він говорить так плавно, що викликає сумніви - у нього є друзі? З іншого боку, історія підготовки з родичами ситуації «Христ загиблий в космосі» принаймні частково вражає точно гладкою і спокійною презентацією.

Гідності:
  • Найсучасніший мемуар. Якщо ви хочете дізнатися, як вони живуть і працюють на ІСД, ця книга повинна триматися в свідомості.
  • Є видання російською мовою.

Недоліки:
  • У деяких місцях книга виглядає нудно і очищається.

Перегляд книги на Google Books

ІІІ місце. Том Вольф, "Правий начинок"

Том Вольф – журналіст, який зустрівся з астрономами під час створення місії Аполлона 17. Він зацікавив, що провів сім років навчання американської космічної програми. Вольфе спочатку захотілося писати книгу про історію космічної програми, але результат був фантастичний сюжет про тестові пілоти та перші астрономи. Найімовірніше, це книга, яка давала піднятися на тропи космічної літератури - «різноманітності вибору», «додати льотцю другу», «бротерство і змагання», які можна знайти в пізніх спогадах. Книга стала естселером, на ній тільки чотири роки зробила великий фільм того ж назви.
До речі, переклад назви як «необхідне» не підходить в будь-якому місці. Правові речі в книзі – це «правильні якості персонажа», які випробують пілоти та астрономи. У Росії немає такого поняття «право хлопці» не ідеально, але, ймовірно, найкращий варіант.

Гідності:
  • Читайте як роман пригод, незважаючи на те, що книга заснована на реальних подіях.
  • Є переклад російською мовою.

Недоліки:
  • Вовна ще журналіст, факти з книги, якщо це можливо, варто перевірити інші джерела.

Перегляд книг Google

Друге місце. Джим Lovell і Джеффрі Клюгер, Загублений місяць

Джим Lovell - це двоярусний гемінієвий астронаут, який кинув навколо місяця на Аполлон 8 і збитий на Аполлоні 13. Джеффрі Клюгер – журналіст і письменник, який записав на час і написав кілька книг про космічний ліхтар. Засмага астроната, який особисто відчував драматичні події та журналіст, який знає мовні та драматичні методики запровадив відмінну книгу, яка, незважаючи на документальні факти, потрапляє в класичний чотири історії Боргса з важкою та довгою подачею додому. Через рік книга стала чудовою плівкою «Аполло 13».

На додаток до детальної історії про переліт Аполлон 13, книга розповідає про трагедії Аполлона 1, життя астрономів і особливо Lovell. В ідеалі показано братство астрономів, я ще пам'ятаю епізод, де одна з астрономів була впевнена, незважаючи на всі технічні розрахунки, що якщо він був четвертим в кабіні «Апольло 1», допомагаючи Grisom, Білий і Chaffee зрозуміти обладнання, він міг відкрити пресурований люка.

Гідності:
  • драматична історія, яку я хочу читати і перечитати.

Недоліки:
  • Переклад Хартиковів якості «загартованого», є дуже міцні розмиття.

Книга незадоволена власниками параноїдних прав, не існує попереднього перегляду на Google Books. Але, скажеш, десь є аудіокнига, в якій частина тексту прочитала сама любов.

Перше місце. Майк Муллане, "Рідний рокець: вихідні казки космічної шуетної Астронаут"

Майк Муллане захотів стати астронатом з дитинства. У темному небі Альбукерке захоплення з астрономією, а потім СРСР запустив перший супутник. Майк навіть написав лист на НАСА з пропозицією на рекрутинг дітей, як астрономи, щоб зберегти вагу. Але астигматизм закрив його в космос під час Аполлона. Не втрачаючи надії стати астронатом, Мультан став військовим пілотом. Бачення не дозволяв йому стати пілотом, він був оператором зброї на двосерцевих Phantoms. У 1978 році почався рекрутинг космічної шути, вимоги були нижчими, а Муллану вдалося пройти його. Він зробив три маршрутні рейси, два з них з секретними військовими місіями. Він пішов з НАСА в 90-ті роки і став мотиваційним спікером. Мемойр вийшов у 2006 році.

Книга відрізняється дивовижною яскравістю презентації. Процес драматичного вибору, де Мультан втратив кількість психолога і проходить через наступні етапи у вірі, що він вже не вдалося. Братство 35 астронавтів, встановлених у 1978 році, жартів на дошці оголошень, поїздки на природу. Невідомі правила визначення, які вперше полетять, здогадують і не довіряють. Перші перельоти і перші успіхи. Виклик. Витрата рейсів та військових місій з секретними супутниками

Мультан пише дуже рідко, розкриваючи різноманітні теми, від фемінізму та сексистських жартів серед астрономів до суворої критики, як Джон Молодий під керівництвом астронаутського загіну і недоліків космічної шути.
На додаток до чистої космічної тематики книги цікаво показує скибочку американського суспільства. Наприклад, Мулане не боїться говорити про те, як його майбутній дружині католицької сім'ї вирішило проблему її позаштатної вагітності.

Муллане не відчуває себе себе, Я пам'ятаю епізод, в якому він написав, як він навряд чи може протистояти чіттю на дружині з astronaut другом.

І, звичайно, багато фізіології - космічних туалетів, космічних туалетних жартів, драматичний вибір розміру презервативу для крою.

Незважаючи на велику кількість авіаційних і технічних умов, мова книги проста і легко читати в оригіналі.

Гідності:
  • Унікальна мова, стиль і зміст книги.

Недоліки:
  • Не існує перекладу російською мовою.
  • Обмеження віку становить 12+ мінімум.
Перегляд на Google Books.

Я написав про мої внутрішні спогади тут.
Чи прочитали будь-який інший простір спогадів? Що ви хочете?

Джерело: geektimes.ru/post/250514/