Російське космічне

З огляду на кількість негативних повідомлень в темі останнього невдалого запуску, я хотів би порізати невелику статтю, щоб принести деяку чіткість розумам негарантійних комрад і «розбавити» негативно. Трохи просвітити, щоб говорити.

Російський простір: Чи є причина паніки?

10 зображень + текст

Вступ
На жаль, ми повинні почати з непросторових тем, оскільки є три фактори, які дуже серйозно впливають на сприйняття стану справ в російській космічній промисловості, і без внесення змін, на мій погляд, це не буде можливо зробити цей огляд повністю.

1. Політика. 2011, виданий перебігом від нещасних випадків у вітчизняній космічній галузі, впало на період доопрацювання політичного загострення, а також зацікавлених сторін, які повністю використовували. Меме «Pacific Satellite Group» знаходиться в другому році, а сучасні жарти про мему з'являються в коментарях з депресією регулярності.
2,2 км Специфіка ЗМІ. Успішний запуск - це новина на набагато меншій кількості від нещасного випадку. Таким чином, людина, яка не зацікавлена в просторі, особливо чує про нещасні випадки, але навряд чи чує про успіхи.
3. Менталальні аберації. У коментарях до космічних статей на RuNet є дуже сумна аберація - поєднання чорного і білого мислення і нереального попиту. Якщо ми не робили “космічний трансфер з діапазоном польоту до місяця”, то наш бізнес дуже поганий, і у нас немає нічого хорошого. У реальному світі ви не можете бути кращими скрізь, і не маючи недоліків глобального згоряння.

В кінці запровадження я підкреслю, що ця стаття є оглядом навчальної програми, і ви не можете знайти багато нового тут. Також я спробував надати посилання на кожну заяву, щоб не здивувати великою кількістю синього тексту (всі посилання на оригінальні). Керовані кораблі
Сьогодні тільки два країни можуть самостійно запустити людину в космос - Росія і Китай. Всі інші країни не мають власних манідерованих суден або знаходяться в розробці. Розглянемо докладніше:

Росія: Успішно використовується КК «Союз» четвертої модифікації «ТМА-М», підготовлено п’яту модифікацію «ТМА-МС», яка очікується останнього. «Проспективна керована транспортна система (ППТС)», перший безпілотний запуск не раніше 2017 року

США: Програма Space Shuttle була закрита в 2011 році, розроблена для її заміни в 2010 році. Оріонний корабель, який був частиною програми сузір'я, однак, не був закритий повністю, і тепер був розроблений (перший запуск не до 2017 року). Є також державна програма для фінансування приватних фірм-розробників манованих суден (CCDev), яка розробляє кораблі DreamChaser, DragonRider, CST-100. Тим не менш, жоден з них буде літати до 2017 року, і НАСА купує сидіння на Союзі до червня 2017 року.

Європа: Є проект CSTS, який в середині нуля планувався розробити спільно з Росією, однак, не підписаний договір фірми. Судячи від того, що CSTS або ACTS, так як він почав називатися в кінці нуля, дивно мало інформації в Інтернеті, проект, ймовірно, заморожений.

Китай: Shenzhou працює, і кілька фото маршруту Shenlong з'явився в 2007 році, але статус цієї програми невідомий.

Індія: Проект ISRO. Перший рейс був запланований в 2012 році, а зараз є сумніви, що він буде завершений через фінансові труднощі.

Японія: HOPE-X трансфер скасований, Fuji одноразовий автомобіль скасований

Орбітальні станції
I am not a Georgian citizen Я не є громадянином Грузії I am not a Georgian citizen მე არ ვარ საქართველოს მოქალაქე I am not a Georgian citizen I am not a Georgian citizen I am not a Georgian citizen Я не являюсь гражданином Грузии I am not a Georgian citizen З усіх країн, тільки Росія працює над розширенням МІС, модуль «Science» готується до запуску у листопаді-грудень цього року.
Китай також має орбітальну станцію від одного модуля Tiangong-1. Ми також можемо згадати про приватний вокзал Bigelow, який не очікується до 2014 року.

Транспортні кораблі ISS
Росія: Прогрес, 2.3 тонн корисного навантаження, найчастіше запускає Повернення вантажу можливо, але рідко використовується.
U.S.: Дракон, найперспективніший, очікуваний мандатований, 3,3 тонн на орбіту, 2,5 тонн назад.
Європа: ATV, 7,6 тонн на орбіту, не передбачається повернення.
Японія: HTV, 6 тонн на орбіту без повернення

Супутникові системи навігації
У США є глобальні супутникові системи: Росія та США. Інші країни не мають таких систем, або є локальними:

Росія: ГЛОНАСС, 24 супутники відповідно до плану системи, 28 тепер на орбіті, 3 ГЛОНАС-М готуються до запуску 2 липня, не запускається через ракетну аварію.

США: GPS, 24 супутники заплановані, 31 на орбіті, останні запущені в травні 2013

Європа: Galileo, з 27 +3 бекап супутники заплановані, має 4 експериментальні супутники на орбіті, з повним розгортанням очікувані 2020 року.

Китай: Система локальної навігації Бейду. Зараз працює на Азійському регіоні, глобальна версія очікується 2020 року.

Індія: IRNSS, регіональна індійська система, планується 7 супутників, очікується, що перший запуск буде успішним 1 липня цього року.

Японія: QZSS, система GPS-підсилення, локально для Японії, 4 супутники на план (3 на оригінальному тарифі), 3 на орбіті, очікувано оголосити початок роботи системи.

Інші прикладні безпілотні космічних апарати
Будь-яка розвинена космічна потужність має сузір’я супутників, які відповідають державним та військовим потребам. Ці розвідувальні роботи (видання та радіолокація), зв’язку, попередження про ракетний напад, метеорологічні захворювання тощо. На жаль, завдяки великій кількості програм, просте занурення їх не цікава, детальна історія неможлива, і я не можу зробити коротке порівняння для шести країн. Також, за рахунок секреції військового компонента, в найближчі роки ми навряд чи знаємо справжні характеристики цих супутників. Тому необхідно обмежити загальні фрази, які всі шість країн мають відповідні орбітальні сузір'я. Що стосується Росії, то на тематичних форумах «Росія не має погодних супутників». Не на всіх, 2004 - це те, що минуле. У нас є супутники дистанційного зондування Землі («Електро-Л», «Канопус-В», «Resource-P»), супутники зв'язку («Arrow», «Мериган»), супутники розвідки («Кондор», «Персона»), метеорологічні («Метеор-М»), СПРН («Око-1»).

8459454

Автоматичні міжпланетні станції
Ведуться НАСА та ЄСА. У Азії існує азіатська космічна гонка між Японією, Китаєм та Індією. Японія була в свинцю в 90-х, але зараз Китай знаходиться в свинцю. В даний час є змагання для м'якої посадки на місяць і посадки ровера. Чудові списки доступні на сайті НАСА та Habre.

Росія: У 1984 р. Фобос у 1988 р. були частково успішними, амбітний Марс 96 і вічно пам'ятний Фобос грун завершився невдачею. На щастя, сучасні КУА дуже часто будуються в міжнародному співробітництві, і наші стартові транспортні засоби приносять КУА як наш внесок в місію, наші інструменти шукали воду на місяць, і зараз шукають її на Марсі. В даний час робота ведеться на місіях до місяця (Luna Globe, Luna Ресурс) і на спільному проекті з ESA ExoMars.

США: Багато успішних AMCs, починаючи від Voyagers до найбільш популярної Curiosity. Серед найближчих планів є місія для вивчення атмосфери Марса Мавена.

Європа: Друге місце в кількості станцій, найцікавіше – місія привіту Чурюмов-Герасіменко Роста. Місія до місячних Юпітера EJSM (з участю НАСА та Роскосмосмос) та вже згадували ExoMars.

Китай: Найсвіжіші успіхи - місячний орбітатор Chang'e-2 в 2010 році, з планами на місяць посадки і ровер, місію Chang'e-3.

Індія: Найсвіжіші успіхи є місячним орбітатором з ударором Chandrayaan-1 в 2008 році, орбітатором Chandrayaan-2 і місячним переходом, доставленим на поверхню Luna Ресурсу.

Японія: Останнім успіхом є місячний орбітатор Кагуя (2007), в планах місії Хаябуса-2 (до астероїдного) і BepiColombo (до Меркурії).

р.

Науковий апарат
Дуже велика категорія, список всіх пристроїв навряд чи вдасться досягти успіху. У різних країнах працюють, часто доповнять один одному, наприклад, Росія не матиме свого власного Hubble, але вже має один і запланований ще три телескопи в діапазонах, в яких Hubble не бачить. Серед наукових пристроїв є прості нанозателліти, є дуже складні системи, тому я буду жити на найбільш помітних:

Росія: Найяскравіший проект, звичайно, Radioastron, програма на фронті світових наукових знань. З телескопів заплановані рентгенівські і гамма-промені "Спектр-РГ", ультрафіолет "Спектр-УВ", в довгостроковому міліметрі, підмілліметрі і інфрачервоному "Міліметрон". Біологічні супутники Bion, останній рейс цього року, і фізичні супутники Фонтон, останній рейс в 2007 році, очікується запуску 2013-2014.

США: Лідер в кількості транспортних засобів. Деякі телескопи: оптичні «Hubble», інфрачервоні «Spitzer» (2003-2009 рр.), нещодавно не вдалося «Kepler» шукати екзопланети, рентгенівські «Chandra», гамма-рейкові лопці «Swift».

Європа: Так само значна кількість пристроїв: нещодавно завершено Herschel, реліктове випромінювання Planck.

Китай: Я мав можливість знайти спільну "Подвійний зірка" з ESA для вивчення магнітосфери.

Індія: Рентгенівський експеримент "IXAE" (2006 р.), запланований на запуск Рентгенів і УФ "Астросат".

Японія: Інфрачервоний Akari, рентгенівський ASTRO-E2.

Виключні засоби
Росія чітко перебуває в цій категорії. На протязі багатьох років у нас з’явилася найбільша подія.

Росія: Повний флот ракетних транспортних засобів, серійного виробництва, збільшення обсягів виробництва. Легкі ракети декількох видів: «Дніпро», «Рокот». Сім'я ракет середньої величини Союз з трьома (одна під будівництвом) запускними комплексами в Росії та на одну в Південній Америці. Важкий протон. Модернізований Soyuz 2.1b, Soyuz-2-3, Soyuz-5 розроблений на скрапленому природному газі, модульному, розробленому в легких і важких версіях, ракеті Angara, перший етап якого вже успішно протікає в три рази в складі корейської ракети KSLV-1.

США: Сполучені Штати мають хороші роботи на киснево-гідрогенних двигунах - верхній стадія Centaur, важка, але дорогий Delta. Але з киснево-керозиновими двигунами ситуація неприємна - «робочий» американської космонавтики, Atlas-V, використовує російську РД-180 на першому етапі. На російському двигуні також запускається бойова атака SBIRS. Звісно, США не схожа на цю ситуацію дуже багато, і вони роблять серйозні зусилля, щоб отримати свої ракетні транспортні засоби: Сокіл, Антарес (провінція російського двигуна, тепер NK-33). Також можна відзначити дуже цікавий запуск ракетного літака «Пегас», пікант, він приносить лише 450 кг на орбіту. Друге або третє місце в кількості стартів.

Європа: Веганський ракетний ракетний комплекс Soyuz, що імпортується з РФ, великогабаритний ракетний комплекс Ariane-V, четвертий.

Китай: Дуже велика родина ракет "Великий березень", дуже активно розвивається. Розроблено важку ракету «Великий березень-5», другого або третього місця в кількості запусків.

Індія: легкий "PSLV", середній "GSLV", розроблений "GSLV Mk3", 2-3 запуску на рік, намагаючись активно розвиватися.

Японія: H-IIA і H-IIB, 2-3 запускає рік, невеликий прогрес.

Висновок
Після того, як всі вищевказані аргументи, я сподіваюся, що ви не сумніваєтеся, що позиція Росії в розвідці про космос може бути досить гордим. Так як ESA є спільним проектом більш ніж двадцяти країн, ми міцно перебуваємо в трьох просторих штатах (Я даю би друге місце: Сполучені Штати, Росія, Китай) або в топ-чотирьох просторових агенціях (Я даю друге місце: Сполучені Штати, Росія, ESA, Китай). Я сподіваюся, що ця стаття буде гарною посиланням.

Оприлюднено: Вчора не вдалося запустити Протон у статті зміни нічого. ГЛОНАСС має принаймні 3 більш резервних супутників. Найімовірніше, що терміни запуску на Protons зрушиться через час розслідування причин і можливого перегляду, але це не змінює загальну ситуацію.

С ***
Що ще багато інформації про перспективну роботу, яка знаходиться на ходу. Я просто не хочу, щоб вам було більше. Для цього я зробив. Подумати.
С ***

Джерело

Джерело: