Вирощування полуниці в мішках

Вирощування полуниці в мішках не відрізняється від вирощування цих красивих ягод в інших контейнерах, але є невеликі тонкощі тут.

Взимку я спеціально вибрав 5 кращих сортів полуниці з каталогу і наказав поштою з дитячої. Я буду писати більше про ці нові сорти незабаром. Я не можу купити пакети для вирощування полуниці, я повинен використовувати ті ж пакети для вирощування томатів. Сумки томатні, заповнені грунтом, вже змішані з добривами, відмінно підходять для вирощування полуниці. І томати і полуниця - плоди, що, вони вимагають високої кількості добрива для хорошого плодоношення. У готових пакетах для вирощування вже є невеликі отвори для зливної води.

Сумки для вирощування полуниці Я кладу на плоскі стіни, які заготовляють нашу патіо з квітника. Ці стіни на сонці більшість дня і тому відмінно підходять для вирощування полуниці. У мішках на поверхні я зробив отвори з ножичками хрестом (можна зробити прямокутні слоти). За технологією вирощування полуниці в мішках, які я бачив в ботанічних садах, в кожному пакеті висаджують 3-4 кущі полуниці. Я думав, що це можливо для мене, щоб покласти більше кущів в кожному пакеті, щоб почати з і зробив слоти шахової панелі. Однак пізніше я помітив, що кущі високорослих полуниці кидають досить багато тіней на одному (див. фото), тому краще покласти полуницю в мішки трохи рідше, ніж я зробив. 8 кущів на сумку оптимальні.

Полуниця в пакетах - посадка Складання по листовому полуниці посадкового матеріалу з відкритою кореневою системою, замочений на годину в воді, як рекомендується. Сумки для вирощування полуниці повинні бути поголені трохи так, щоб грунт всередині стає трохи пухким. При посадці трохи важче, ніж очікувалося, щоб розмістити величезну кореневу систему кущів полуниці в сумці. Справа в тому, що вирощування полуниці в контейнерах перед тим, що я завжди маю справу з посадковим матеріалом з садових центрів в невеликих горщиках або з рослинами, вирощеними з «мускасу» власної полуниці. Коріння такого посадкового матеріалу набагато менші, ніж вирощені для продажу з відкритою кореневою системою (див. фото). Мені довелося трохи постраждати, відштовхуючи коріння полуниці в невеликі слоти в мішках. Незважаючи на наявність калашного добрива в грунті мішка, я додаю повільне внесення повного добрива при посадці під кожним кущем полуниці. При посадці полуниці в мішки, а також у відкритому грунті необхідно переконатися, що точки росту рівні з рівнем грунту. Якщо полуниця висаджується вище, коріння висихають, якщо нижче, то рослина може гнитися.

Я поклав полуницю в мішки в кінці лютого (він міг раніше, наш клімат дозволяє), а на початку березня він приймав корінь і почав активно рости і розвиватися. На початку травня першу полуницю цвітуть, і зараз, в кінці травня, коли я пишу цю статтю, ми вже заготовили перший урожай ранньої сорту Крістіна полуниці, вирощеної в мішках.

В цілому технологія вирощування полуниці в мішках така ж, як при вирощуванні полуниці з використанням більш традиційних методів.

Для поливу полуниці в мішках я особисто використовую постійний шланг, який я прямо в слот сумки. Крім того, я вирощую полуницю в пакетах прямо на вулиці, тобто полив забезпечується самим природним методом - дощ. Якщо у вас є багато сумок полуниці, можна створити більш розширену систему поливу, див. фото полуниці в мішках з ботанічного саду. Якщо погода занадто дощова, ви можете повністю покривати сумки полуниці з плівкою. Плівка укриття захистить ягоди від води і розпаду.

Коли ягоди дозрівають, мульчуючи простір навколо полуниці з полуницею або садовим матеріалом не потрібно захищати плоди, функція мульча відмінно виконується пластиковою сумкою. Не варто забувати, що якщо полуниця в сумці не вистачить від землі, то вона буде піддаватися інвазії шламів і равлів, хоча менше одного вирощеного на клумбах. Після цвітіння і утворення перших ягод, щотижнева рідина повинна додавати в догляд за полуницею в мішках, так як мікроелементи в грунті вже в основному використовуються. Для підживлення полуниці використовують сполуки з високим вмістом калію, наприклад, добрива для томатів або плодових дерев. Дуже ефективний розчин для поливу курчатого сміття.

Після плодоношення і збору врожаю старі листя полуниці в мішках обрізаються до висоти близько 10 см від землі, як і звичайний, щоб надати рослинну розетку і молодий доступ листя до світла - це зробить рослини міцніше на наступний рік. «мускатний» полуниці можна вкорінити в невеликих горщиках, розміщуючи їх поруч з мішками. Саджанці полуниці з власної «муска» висаджують в мішках в серпні так, щоб вона могла взяти корінь для відпочинку влітку і восени. Посадка матеріалу з розплідників з відкритою кореневою системою можна висаджувати в мішках в будь-який час, але краще робити ще рано, як можна навесні, так як тільки погода дозволяє. Добре поєднувати в сумці полуниці різних періодів плодоношення, після чого урожай можна заготовити довше. Для більш раннього врожаю в теплиці можна розмістити полуниці або покриті садовим флісом з ранньої весни.

Восени слід залити землею в отвори з кущами полуниці, якщо коріння висохнуть. У холодних регіонах на зиму видаліть мішки полуниці в прохолодному місці (у льох, загортання і т.д.) і зберігати з мінімальним поливом (необхідно тільки те, що грунт не повністю висихає). Якщо ви живете в холодному регіоні і залиште мішки на зиму в саду, їх слід покрити більш надійно, ніж полуниця в відкритому грунті.

У другому році вирощування необхідно почати годівлі полуниці в мішках з самого початку вегетації, так як грунт в мішку вже виснажується. Полуниця вирощується в мішках не більше 2 сезонів плодоношення, потім старі рослини відкидаються, збираючи потрібну кількість вуса від них, а грунт з мішка розсипається в саду.

Джерело: citysideliving.net/