359
Як отримати сертифікат майстра в іноземному університеті
Рік тому я вирішив отримати диплом магістра права на міжнародну кваліфікацію (LL.M). Я тепер випускник університету Східна Англія. Я працюю в юридичному полі протягом тривалого часу, і в останні роки я працюю частіше в бізнесі в іноземних компаніях. Таким чином, треба постійно навчатися, самотній, російський закон став явно недостатнім. Я впевнений, що колеги часто стикаються з цією проблемою, тому я хочу представити щось схоже на «інструктаж для використання» для адвоката, який хоче поліпшити свої навички. Розклад. Отримання більшої освіти не спонтанне рішення. Процес вступу в більшості університетів починається майже рік, в престижних установах процес прийому заявок може бути завершений як рано березня року, коли очікується початок навчання. Якщо виникають труднощі, можна скористатися юридичною службою. Від нуля до нескінченності, в моєму випадку це 8000 рублів. IELTS (Англійська система тестування мови) і £ 8000 на курсі. В цілому, вартість навчання від 10000 фунтів (не видно нижче) до $ 40,000 і вище. Університети у Великобританії примітно, що вони мають можливість отримувати гранти, включаючи 100% звільнення від вартості навчання. Я почався з сайту, де ви можете знайти інформацію про всі університети, які видають LL.M. Рейтинги на ньому не завжди є представником, але джерело зручно, тому що це дає відмінний зразок країни. Запропоную з географії. Американські юридичні школи, в першу чергу, є більш дорогими, і по-друге, навчання розраховане на два роки, що значно ускладнює організаційні питання (наприклад, я пішов вчитися з сином-школом, і організувати рік відсутності школи набагато простіше двох). По-третє, я зацікавлений у міжнародному (і європейському) праві, тому британські школи були логічним вибором. З тих же причин (ціна, спеціалізація) австралійські університети були відхилені, хоча в справедливості слід відзначити, що на зеленому континенті багато гідних місць. Мій вибір - це антимонопольний закон, тому після вивчення британських університетів у своєму списку є близько десятків університетів, які пропонують такі програми. У наступному підборі я був дуже допоміг рейтингу Guardian – детальне дослідження, яке включило задоволення студентів, попит на роботодавця, співвідношення вчителя-студента та ін. П'ять кращих: Кембридж, Оксфорд, Лондонська школа економіки та як. Я не дивився на них. По-перше, дуже високі вимоги до мови (не нижче 7,5 балів; не кожен англійський може забити такий рахунок). По-друге, вартість навчання коливається від £18,000 на рік або більше; оскільки університети вже затребувані, майже неможливо отримати грант. Для іноземних студентів в Уельсі та Шотландії немає грантів. Є також важлива причина, щоб зберегти ваш ego в перевірці і вивчити топ 20, а не верхній 5. Навчання в різних середовищах є стресовим. І чим вище бар, тим вище стресу. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час. Для іноземців, які працюють з ранку до пізнього вечора, та студентів-амбасадорів, таких «містів» між університетами та іншими студентами. Однак, не варто зануритися нижче першої сторінки вершини – на жаль, і Великобританія не було запасних скандалів у сфері освіти: в маловідомих або занадто дешевих університетах (до 12,000 фунтів на рік для Лондона), студенти іноді стикаються з вчителями, які не говорять англійською, банкрутством посеред академічного року або просто відмовою візи, оскільки навчання в невідомому місці виглядає як незаконна імміграція до офіцера візи. Так, я досягла фіналу Університету Саутгемптон, Сіті Університет Лондона, Університет Читання, Королівський Мері університет Лондона та університету Східної Англії. У всьому є курс у міжнародному антимонопольного права (зазвичай у поєднанні з міжнародним комерційним законодавством), всі мають незмінно високі рейтинги, всі мають досвід прийняття та адаптації іноземних студентів. Слід зазначити, що в більшості університетів процедура вступу така ж. В рамках онлайн-запиту, збирання та відправлення рекомендацій, переклад дипломів та отримання результатів мовних тестів. Британські університети приймають різні сертифікати (деталі краще вказати для кожного конкретного навчального закладу), але академічний IELTS приймає саме все. У групі, що розглядається (ТОП 5-20), звичайні вимоги до мови 6.5-7, в деяких випадках є додаткові вимоги до окремих компонентів (наприклад, написання принаймні 6.5 або 7). Невеликий (0.5) відхилення балу від необхідного стійкого плану не буде підстав для відмови в загоні, але може стати причиною умовного вступу: кандидат зобов'язаний відкликати іспит на час реєстрації або придбати прецесійний курс (3-5 тижнів мовних курсів в університеті), вартість якого іноді досягає третини вартості щорічного навчання. Так, наша наступна мета – пройти тест IELTS (або інший іспит). 6.0-6.5, я відчуваю, що більшість юристів, які працюють з іноземними компаніями, говорять про це. Це, з одного боку, якщо ви вже працюєте з англомовними документами або клієнтами, вона займе пару місяців, щоб подрібнити свої навички, але з іншого боку, ви не можете обійтися без шліфування в більшості випадків, оскільки будь-який тест не тільки знання, але і можливість відповідати формату. Мережа має багато ресурсів для підготовки тестів та їх специфіки, тому ми не будемо жити на підготовці. Важливо: Результати тесту видаються в п'ять безкоштовних примірників, а деякі університети мають доступ до результатів онлайн, тому вступ до декількох університетів буде коштувати не більше одного. У той же час в процесі взаємодії з вступними комісіями виявлено багато цікавих деталей, які впливають на остаточний вибір. Результати тесту готові 14 днів, і цей період слід враховувати при плануванні. Заявки відкриті до початку навчального року (зазвичай як рано восени), але деякі деталі тільки з'являються навесні. Наприклад, восени та зими багато ще мають вартість навчання за минулий рік, а поточна ціна складе 2000 – 4000 фунтів на рік вище попереднього. Чому потрібно застосувати заздалегідь? Перш за все, в пристойних університетах, місця виходять швидко (наприклад, де я навчаюся, всього 120 майбутніх майстрів з усього світу). Чи не так багато, правда? По-друге, тільки після подання заявки, ви можете написати заявку на отримання гранту, умови для яких також обмежені. І третій, отримуючи пропозицію з університету, не закінчуючи нашим завданням. Вибираємо правильне місце для навчання – саме початок. На додаток до формальних даних (ім'я, вік, освіта та ін.), заявки включають надання: (а) сертифіковані переклади дипломів. Дипломи рекомендовано перекласти самостійно або поважати бюро перекладів (як лідачі люди запускають ризик лікуватися вільно перекладачами з правами, законами та іншими термінологіями, важливими для вашого університету). Існує два види рекомендацій. Перша група є академічною, що є рекомендаціями професорів, керівників дисертаційних робіт та ін. Зазвичай два академічні рекомендації. І для дорослих юристів, це може бути проблема – не кожен живе в містах, де навчаються, і не всі викладачі можуть бути знайдені. Але якщо протягом декількох років з моменту закінчення, то одна рекомендація може бути від поточного або колишнього роботодавця, юристи, які можуть описати вас як професійні, так і громадські організації, які можуть підтвердити Ваш інтерес до обраного предмету. Дуже важливо бути чесною з вибором рекомендаторів: часто університети не приймають сканування, але надсилати посилання на заповнення форм людям, які безпосередньо названі вами. Хоча чесний, на мій погляд, не виключає розумної допомоги при підготовці шаблону рекомендацій. Навіть якщо ви були улюбленим студентом професора 10 років тому, він не запам'ятовує вашу дисертацію в деталях. Або дуже цінний HR-директор точно знає назви галузей права. Таким чином, анкети на сайтах заповнені, отримані рекомендації, отримані результати тестування та надсилаються університетам. За 2-4 тижні після того, як настає пропозиція з університету. Є два види: умовний і безумовний. Безумовні засоби, які ви приймаєте. Кондиціонер - що потрібно надати додаткові дані, перезавантажити тест на мову або приймати 3-5-тижневий курс мовної підготовки. Як правило, необхідно прийняти пропозицію за допомогою спеціальної онлайн-форми (не хвилюватися, ви завжди можете змінити свій розум і відкликати його). Тільки після отримання пропозиції ви можете подати заявку на отримання гранту / стипендії, і тут часто починаються найцікавіші речі. маніпуляція інформації не здивує всіх, але я завжди дивився, коли це було знайдено, наприклад, стипендії заявили на головній сторінці «£5,000 для всіх заявників до цього року» виявилася невеликою знижкою тільки для громадян Туреччини та Індії, які вступили до МВА. І це ще одна причина того, чому вона має сенс розглянути декілька університетів – чесності з кандидатами і адекватністю інформації є важливими критеріями для мене. Більшість університетів публікують інформацію про гранти та умови для їх отримання на сайтах (зрозуміло, чіткість та логіка сайту є ще однією причиною волі одного університету в інший - ви навчаєтеся в обраному). Деякі університети надсилають інформацію про умови та критерії нагородження грантів студентами індивідуально – не повинні бути зайнятими, щоб перевірити вашу пошту, строки подання іноді дуже жорсткі. Зазвичай це знижка на вартість освіти (в середньому близько третини), але є університети, де є 100% гранти, тобто якщо ви повинні навчатися там, ви будете вільні. Я прийшов на два типи заявок – для загального академічного досягнення (це щось схоже на конкурс дипломів плюс пояснення-есеї, чому цей конкретний курс був обраний, як ви навчаєтеся допомогти вам у вашій кар'єрі, що суспільство отримає) і змагання студентських робіт. Для одного з грантів необхідно написати есе від 3000 слів на добре визначену тему (3000 слів – звичайну кількість навчальних посібників). Я отримав пропозиції від п'яти вибраних університетів, чотири нанесених на грант, три отримані, в той час як у міському Університеті Лондона було 100% грант, в іншому – значна знижка на оплату. Якщо ви надали в січні-березні та проживаєте у великих містах, то крім вартості навчання (та наявність гранту), обґрунтованості та наявності веб-сайту університету, його рейтинги, готовність персоналу допомогти вам і відповісти на ваші питання, у вас є можливість використовувати інший критерій для прийняття рішення - зустрічі з представниками університету. У Москві, Санкт-Петербург, Новосибірськ, а також деякі інші основні міста навесні приїжджають представники університетів з програмами знайомства. Ви можете дізнатися про це на сайті Британської Ради в Росії, зареєструючись на оновлення університету на Facebook або отримувати запрошення на електронну пошту з ваших комісій. Я дуже рекомендую вам піти на ці зустрічі - сумнівайтеся повністю, є можливість запитати як академічні, так і повсякденні питання, і просто відчути дух кожного навчального закладу. Вони дуже різні. Якщо ви отримали і прийняли кілька пропозицій, то остаточний вибір повинен бути здійснений принаймні 5-7 тижнів до початку навчання, так як ще є віза, яка буде отримана, і з цього року візові процедури для студентів стали дуже складними.
Джерело: Ecowars.tv/