Орторексія – небезпека нездорової пристрасті для здорового харчування

Не секрет, що провідний здоровий спосіб життя сьогодні модний. Правильне харчування і спорт обов'язково заслуговують хвалі. Тим не менш, переважаючи палицю, піклуючись про здоров'я, також не варто.

Нещодавно ви можете часто почути термін «ортогії», що означає надмірний ентузіазм для здорового харчування та відмінного здоров’я. Але вперше говорили про те, як фіксація на бездоганному харчуванні.

Він може проявляти себе, наприклад, при відмові смажених продуктів, їжі з певними речовинами або вживанням тільки сировини. Ортоорексіка чітко слідувати за деякими важливими правилами для них. Це може бути жування їжі цілий ряд разів, обов'язкові замочування фруктів і овочів у воді до вживання їх. Крім того, порушення цих обрядів може викликати серйозне лікування, роздратування і поганий настрій. Такі люди часто накладають свій спосіб харчування на інших. Часом, навіть поломка відносин з людьми, оскільки вони не діляться своїми «здоровими» видами.

Зазвичай орторексика не обмежується здоровим харчуванням. Запуск, фітнес, йога або інша фізична активність є обов'язковою частиною їх життя. «Бут спорт нормальний!» Ви можете здивувати. Звичайно це дрібно. Але для таких людей і тут приїжджаємо до того, щоб деякі винайдені правила, які вони повинні дотримуватися. І вони можуть навчатися виснажувати, нудьгуючи, що це принесе здоров'я.

Експерти вважають, що обсесія є однією з проявів неврозу. Тому люди зловили в мережі орторексії, непросто позбутися від неї. Вони дійсно не розуміють, що вони фіксуються на певних речах і роблять щось неправильно.

Позбутися від нездорової пристрасті до здорового життя.

Психотерапія. Лікар ретельно прослуховує людину, потім ретельно очок до проблеми і веде до ідеї своїх знахідок.

Автотренінгй Це методика спеціальної автосуггезії, коли пацієнт дізнається, щоб управляти своїми емоціями і діями силою волі. Техніка автопідготовки можна дізнатися після 3-4 візитів до фахівця.

рефлексологіяй Відмінно підходить для полегшення обсесій, але зазвичай використовується додатково, поряд з іншими методами.

Медикаментй У деяких особливо важких випадках невролог призначив курс лікувальних препаратів. Як правило, транквілізатори і антидепресанти використовуються.

Звичайно, потрібно подбати про здоров’я. Не існує чітких критеріїв для того, як він повинен бути зроблено. Однак, якщо думки про здорове життя перетворилися в обсесивні, а відносини з іншими через це почали застаратися - це привід проконсультуватися з лікарем.

Джерело: efamily.ru