Рамеш Raskar Superhuman Vision

Як дитина, Рамеш Раскар не пошкодив очі на спині голови. «Я підозрював, що світ не існує, якщо я дивився на це, тому я тримав поворот, щоб побачити те, що було позаду мене». І хоча ця звичая хребта зникла протягом багатьох років, Raskar не втратив бажання придбати більш широкий кут бачення.

Сьогодні, як керівник групи дослідників камерної культури, асистент кафедри медіа-мистецтва та науки МІТ Медіалабора, Раскар є створення свого дитинства мрії реальності, разом з багатьма іншими. Його винаходи включають нанокамеру, яка працює на швидкості легких і саморобних медичних інструментів. Які його наукові цілі? «Я хочу створити не тільки новий спосіб побачити, але суперлюдське бачення», - розповідає Раскар.

Уникає дослідницьких проектів, які починаються з конкретної мети «як ви просто зустрінете з тим же рішенням, як і кожен інший». Дізнайтесь, як правило, каскад з однієї області до іншої. Наприклад, інноваційний метод обчислення для зменшення розмиття руху в фотографії під керівництвом Raskar для створення нової технології для аналізу того, як світло подорожі. "Ми змагаємось, що ми робимо тут можна використовувати в іншому місці", - каже він.

Натхнений відомим фотографом кульки, що пронизив яблуко, створене у 1964 році професором MIT Harold Edgerton, Raskar вирішив, що фотограф зробив мільйони разів швидше. Це призвело до одного з проривів камер культури, фотографії femto, способу захоплення світла у польоті.

р.

За допомогою маніпуляційних фотонів в пакеті, що нагадує кульку Edgerton, Raskar і його команда змогли «багатити» ультракороткими лазерними імпульсами через пляшки Coca-Cola. За допомогою спеціальної фотокамери для зйомки ці імпульси були записані на швидкості половинки трильйонних рамок на секунду з двосвербіжним методом другого часу експозиції. Група зображувала рух світла разом з непристойними тіні, які закривали зовні пляшки.

Femtophotography відкрив додаткові можливості, а Raskar заданий, що ще робити з ультрафісною візуалізацією. Зацікавився дифузним світлом, наприклад, коли фольг створює візуальний еквівалент «невиму». й

У одному експерименті Raskar вдалося побачити об'єкт за стіною, з погляду камери. За допомогою випромінювання ультракоротких лазерних спалахів до найближчої поверхні і створення мільйонів кадрів світлового розбиття, як кулька по всій сцені, група виявила зображення прихованого предмета. Вона створила камеру, яка може виглядати навколо кутів, і цей винахід може бути надзвичайно корисним для людства.

Мета «роби невидиме видиме» поширюється на організм людини. Група «Культура камери» розробила метод зйомки очей за допомогою телефонної насадки, що призвело до недорогої та простої діагностики проблем очей. Сучасна фотографія отримала довгий шлях від довгого зовнішнього вигляду фільму до миттєвих цифрових зображень, а Раскар вважає, що це те ж саме станеться в галузі медичної візуалізації. Його дослідницька команда має намір розбити всі візерунки і прийти на фронт. Raskar впевнений, що це відбудеться в найближчі два роки.

Raskar також пропонує, що зображення будуть служити каталізатором для перетворення всіх областей життя людини, за яких люди хочуть піти.

"Я не знаю звичайних камер", - каже він. Вони тільки записують те, що я бачив. Я хочу камеру, яка дає мені суперлюдське бачення. й

Джерело: hi-news.ru