Коли немає психічного бачення: що відбувається в голові

Цей автор, Dustin Grinnell, думає без фотографії, але люди люблять його допомогти зрозуміти, як відбуваються процеси мозку, які роблять нас.

Довгоїдні відносини непросто підтримувати навіть коли все добре. Але коли дівчина і я змушена працювати над протилежними кінцями країни, була перешкода, що мало хто стикався - я не міг уявити її обличчя.

Я був сліпим. Я ніколи не думав перед тим, що я не можу нагадати про образ моєї дівчини. Не знаю, що це не було. Але мені не було проблем з завданнями, які здавалося б, вимагають психічного бачення, таких як навігація міста або отримання знайомих друзів.

Я дуже дивився, щоб побачити інтерв’ю на телеканалі Craig Venter, біолог, який створив перший штучний організм. Він приписав свій успіх в академічній галузі до незвичайного способу мислення в умовах тільки концепцій, без будь-яких психічних образів.

Він продовжує, «Це те, що у вас є інформація, що зберігається на вашому комп’ютері, але не підключений до нього екран. йПросто як я відчуваю.І я маю питання про це. Чому я не люблю інших? Як я можу жити без “змикання”? Чистий Я розвив психічне бачення, і мені це потрібно?

Я почав розслідувати це питання і скоро зрозумів, що наука була на шляху її вирішення. І, звичайно, навчаючи людей, як я можу допомогти нам дізнатися більше про те, як наш мозок процес, який ми бачимо.

Ми знаємо про існування людей без психічного бачення століття тому. У 1880 році Франциска Галтон провела експеримент, в якому люди уявляли себе сидячи на столі, їсти сніданок, в той час як вони самі визначили світло, деталь і колір столу і предметів на ньому. Уявляючи столик, такі як пана Галтона Карла Дарвіна, для якого сцена була «однозначною, якщо я шукав фотографії». Але деякі люди уявляли нічого, але неприпустимості.

Сьогодні існує стандартний спосіб виміру «ментального бачення»: тест на чіткість візуальної фантазії.У цьому тесті люди просять уявити різні сцени і оцінити чіткість картини в їх розумі. Дослідження показують, що більшість людей можуть досить чітко уявити щось на розумі; лише 2 до 3 відсотків не говорять про психічні образи.

Пройдіть цей тест:

Як добре ви створюєте картину в своєму розумі?

Хтось не може уявити собі картину того, що в їх розумі немає - вони не мають «додаткового бачення». Ми знаємо про афантазія понад 100 років, але ми тільки зараз починаємо розуміти, що відбувається в свідомості людей з цією психічністю.

Щоб перевірити психічне бачення, відповідь на цю анкету. На основі яких науковців викликають тест на Clarity Visual Imagination. Прочитайте питання, потім закрийте очі і уявіть картинку перед вами відповідь. Наприкінці тесту ви зможете порівняти свій бал з цими іншими.

Подумайте рідну або другу, що ви бачите часто, але хто не навколо. Як чітко можна уявити контури голови та плечі?

1 точка – немає зображення, просто знаю, що я думаю про об'єкт

2 точки - розмита і дім;

3 точки - в модерації чітко і чітко;

4 точки - прозора і дуже чітка;

5 точок – абсолютно чіткі і зрозумілі як нормальне бачення.

Уявіть гайку тієї ж людини, візуалізуйте довжину і швидкість кроків. Як чітко ви бачите це у вашій уяві?

2 точки - розмита і дім;

Візуалізація підйомного сонця. Уявіть затемнення небо і бурі хмари. Як ви уявите цю сцену?

2 точки - розмита і дім;

І знову уявіть бурхливе небо, але вже очищається і з'являється веселка. Як ви бачите це?

2 точки - розмита і дім;

Подумайте про те, що магазин виглядає так, що ви часто відвідуєте. Уявіть, що це виглядає, коли ви дивитеся по вулиці. Ви вражаєте, що добре?

2 точки - розмита і дім;

Уявіть той самий магазин, але ви вже закрити вікно. Ви чітко бачите кольори, форми та деталі продаються елементи?

2 точки - розмита і дім;

Подумайте місце поза містом з деревами, горами та озером. Що таке інтенсивність вашого вигляду цього ландшафту?

2 точки - розмита і дім;

Проживання в одному місці, уявіть колір і форму дерев. Як чітко вони з'являються у вашій уяві?

2 точки - розмита і дім;

Ваш рахунок – Що ви думаєте про вас?

8 до 14:Про 5% людей потрапляють в цей діапазон. Оцінка показує, що ваша візуальна уява слабка, ніж норма. Найімовірніше, що у вас є

15 до 20:Це говорить про те, що ваша візуальна уява менш чітка, ніж середня. Про 9% людей потрапляють в ту саму категорію, як ви, разом з 5%, які набрали менше, ніж ви.

21 до 27:Про чверть учасників тестів одержують цей результат. Ви є однією з небагатьох людей з не дуже високою чіткістю уяви, але ваш рахунок не дуже низький.

28 до 33:Близько 40% людей забивають однаковий бал. Це говорить про те, що ваше психічне бачення є типовим, а не дивно слабким, а не незвично міцним.

34 до 40:Ваш результат показує, що ваша візуальна уява зрозуміла, ніж зазвичай. Оцінка в цьому діапазоні може вказувати "гіперфантазія" - виключно сильні здібності візуалізації. Про 23% людей мають однаковий результат.

Довгий час, ніхто не думав про те, що викликало цю ситуацію. «Це було сліпе місце для науки», – розповідає нейролог Адам Земань Університету Ексетера, Великобританія. Що змінилося в 2003 році, коли колега назвала Земаном і сказав: «Я надсилаю вас хворим, він більше не явний.» Він був 65-річною людиною, оглядачем, який втратив своє «ментальне бачення» після операції серця. Земан хотів дізнатися, що збирався на голові цього чоловіка.

Tony Blair очі

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Коли ви бачите реальний об'єкт, інформація, захоплена очима, подається до мозку, де активується унікальне поєднання нейронів для цього об'єкта: крісло є однією індивідуальною комбінацією, таблиця є ще одним.

Сканування мозку МРТ показує, що коли ви знімете об'єкт, він викликається, тільки слабкіше, ніж коли ви насправді бачите його. «Попередня картина в «ментальному зірці» – це система, яка не є нижньою стороною», – каже Земман.

Щоб дізнатися, як працює мозок пацієнта, Земан поставив його в МРТ-сканер і продемонстрував образи людей, які він міг розпізнати, включаючи Британський прем'єр-міністр Tony Blair.

У спеціальних комбінацій, як очікується візуальні зони, що ближче до оксіпітальної частини. Однак, коли пацієнт запитав, щоб побачити портрет Блера з «ментальним баченням», нічого не сталося в цих областях.В інших словах, відповідальних за візуальну інформацію, працювали тільки тоді, коли сигнал вийшов ззовні, хворий не може активувати їх на волі.

Але несподівані відкриття були скоро зроблені. Незважаючи на те, що пацієнт не міг відтворити образ Tony Blair у своєму розумі, він виконав завдання, які здавалося б, вимагають наявності цього малюнка - наприклад, вказати колір очей колишнього прем'єра без перегляду фото. Він також успішно пройшов інші випробування: уявіть ситуацію в будинку і підрахуйте вікна.

По-перше, після того, як Земан опублікував результати, він почув історії від 21 інших людей про стан.фантазіяй Однак, на відміну від першого пацієнта, вони заявили про це від народження. Кількість когнітивних тестів підтвердила наявність цього стану, а також той факт, що це не створило поведінкові проблеми для кожного, всі виконані дії, які здавалося б, неможливі без «ментального бачення».

Це може звучати парадоксичний, але для мене «візуальні фантазії тести» легко виконувати без «ментального бачення». Як перевірити кількість вікон. Хоча зображення мого дому не в мій досвід, є усвідомлення того, що я був там. Вентер каже, що він отримав те ж саме. Не потрібно «дивитися» події, щоб згадати їх. Не просто картина.

Для того, щоб отримати краще почуття того, що відбувається, я говорив до Стівена Коссліна, невпізнавного вченого в Мінерва Школа в КГИ, Сан-Франциско. Він каже, щоВізуальна фантазія побудована в мозку кількома способами.й

Є окремі сайти для різних властивостей – форма, колір, просторові зв’язки та багато іншого. Я не здаю, щоб мати все, що працює. Я не маю проблеми відповісти на деякі питання в тесті Косслін, такі як «Що форма є закритою зоною в столиці?» Колись думка, я змогла відповісти на те, що він був трикутником, і Косслін запитав мене, як я зрозумів його. Я відчув, як я написав цей лист.

Косслін вважає, що досвід створення чогось дає нам уявлення про те, як люди з афантазією вирішують проблеми з графічною інформацією.Він стверджує, що виконання цих завдань додатково обтягує нейронів, залучених до контролю фізичних рухів, а не використання візуальних регіонів.

Косслін колись був хворим з розладом, що впливає на візуальні ділянки мозку і залишив її сліпим. Але вона все ще має можливість виконувати завдання, які на перший погляд повинні робити з візуальною. Коли Cosslin попросила її представляти літери алфавіту в свою чергу і розповісти йому, якщо вони вигнуті лінії, вона зробила велику роботу. «Щоб дивитися її, – каже Косслін, «Ви можете бачити, що вона звернула листи пальцями. й

Земань погоджується, що це може бути схожим на те, як люди з афантазією справляються з цим завданням. Є багато способів показати слово, яке не пов'язане з візуальним. «Ви можете уявити листа не тільки тому, що ви можете побачити його, але тому що ви можете уявити, як його писати. й

Це не просто фотографії у свідомості, що є способом обробки «візуальної» інформації; це не може бути найкращим способом.Земан має докази довести це. «Чим не дивно, що ми зв’яжемося з кількома майстрами.» Можна припустити, що художники вимагають «ментального бачення», але, виходить, не в усіх випадках.

Нагадаємо, що вищезгаданий дослідник Craig Venter відзначає зв'язок між фантазією та науковими досягненнями. «Мені люди з фотографічною пам'яттю фактів не можуть зробити теоретичну узагальнення, як я дороблю. й

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Хворий з набутою афантазією свідчить про інші унікальні навички людей з відсутністю візуальної фантазії. Коли Zeman вперше перевірив його, він дав йому класичний тест для фітнесу, який включає створення зображень в розумі. Завдання було визначити, які знімки зображували однакову фігуру, таким чином або іншим інвертованим, і що не було (див. малюнок нижче).

Як зрозуміло, що ваш розум?

Ця головоломка використовується для перевірки здатності уявитись образу в свідомості. Якщо ви можете вирішити це досить швидко, ви можете мати чітке психічне бачення.

По-перше подивіться на цю фігуру і переконайтеся, що ви його пам'ятаєте. Потім прокрутіть до кінця статті і ви побачите три подібні об'єкти. Який з них є інвертована версія цього малюнка, і яка не є?

р.

Чим більший кут обертання, тим довше люди повинні проціджувати свої мозок, щоб побачити, чи відповідає фігур.Теоретично, суб'єкти застібають картину в своїй голові, і чим довше вони повинні закрутити її, тим довше буде потрібно завдання. Афантазія хворого не здавалося б зробити так, як він виконує завдання швидше, ніж середня людина.

Ми ще не знаємо, як люди з афантазією роблять те, що вони роблять, але ідея, що різні частини мозку можуть бути використані для обробки візуальної інформації, що набирає довіру.Земман визнає, що ми використовуємо різні сайти в певній мірі. Саме тому люди, які мають «ментальне бачення», швидше за все, перетворюються на візуальні зони. Але буде деякі з нас краще використовувати невізуальні сайти для обробки візуальної інформації? Чи варто ці люди віддати перевагу при виконанні певних завдань і завдань?

Ми ще мало інформації, щоб відповісти на це питання. Але Земан вже провів багато експериментів, які досліджують ці області, і результати очікується найближчим часом.

Земан зустрівся з великою кількістю людей, які мають «ментальне бачення» дуже слабкий або відсутній. Як мені, багато хто з них не розуміють, що вони відсутні щось, поки вони чують про афантазія, і багато хто з них кажуть, що це не викликає сильного почуття втрати. Але деякі стурбовані цим станом. Однією з пацієнтів Земана є відсутність здатності заплутати фотографії. «Я хотів би повернутися до спогадів про мій дитячий відпочинок або мій перший поцілунок. Він повинен бути як епіфані після сліпоти. й

На щастя, є причина сподіватися, що таке розуміння можливо.Перш за все, багато людей з афантазією дивляться мрії як фотографії, і деякі мають блиски образу за певними обставинами, наприклад, коли вони практично несуть. Незважаючи на те, що вони не можуть свідомо керувати фотографіями в своїх розумах, дуже вміння не здаватися зникненню.

Є паралелі до сліпоти, каже Земан. Люди з афантазією не мають явного усвідомлення своєї здатності бачити в свідомості, але вони можуть легко орієнтуватися в захаращеному приміщенні. Земман підозрює, що деякі люди з афантазійної обробки візуальної інформації аналогічно: коли вони підраховують вікна на їх розумі, вони думають, що вони не бачать картину, але несвідомо вони дивляться.

Для людей, які ніколи не відчувають афантазії, це може звучати дивним.

Ці факти спонукали деяких дослідників серйозно розглянути: люди з афантазія дійсно не мають психічного бачення, або вони просто не помітили, що вони мають це. Стефані де Віто Університету Сходу Лондона, і Паоло Бартоломео університету П'єра і Марі Кюрі (Університет П'єр та Марі Кюрі, Париж), думаю, що люди з афантазія зберігають здатність створювати фотографії в своїх розумах - вони просто мають переконання, що вони не знають, як це зробити.

Дослідники свідчать про те, що причина «розпаду психічного бачення» може бути вираженим стресом:Це пропонується 1883 р. справа дослідження «Монсієв X», в якому афантазія розвивалася після періоду тяжкої тривожності (Cortex, vol. 74, р. 334).

Це, мабуть, не повний малюнок, сказав Земан, тому що є приклади людей з афантазією, які не розвивалися його через екстремальний стрес, наприклад, вищезгаданий пацієнт. Але це викликає питання, що турбує людей, як мені: це афантазія? Чи може психічна сліпота не допустити вас від навчання, щоб уявити фотографії?

Стиснення "ментальне бачення"

Джоель Пірсон університету Нью-Південний Уельс в Сіднеї (Університет Нью-Південний Уельс), Австралія, просто дізнався за допомогою тестів. Для початку потрібно об'єктивний спосіб вимірювати психіку, яка стала складною задачою, так як такі тести зазвичай базуються на предметних оцінках.

У 2008 році він дізнався про вихід, розділивши поле зору людей, щоб вони могли побачити кілька світлих горизонтальних червоних ліній з одним оком та зеленими вертикальними лініями з іншими. У таких умовах люди не сприймають поєднання двох комбінацій, але тільки одного з двох.

Спочатку ймовірність запліднення одного або іншого п'ятдесят до п'ятдесят. Але коли Пірсон перетворився на лінії перед людьми кілька разів, він знайшов, що для більшості людей, ймовірність зацікавлення комбінації, які побачили на першому освітленні.

Звісно, що вони створювали картину цього поєднання в їх розумі, що приготували їх, щоб випробувати його знову. Коли він спробував тест на суб'єкти, які мали афантазію, ефект приготування був присутній в деяких випадках, але не в деяких випадках. Що означає? Деякі люди з афантазія мають несвідоме психічне бачення, але деякі не мають.

Ті, хто мав "ментальне бачення", але не помітили його, Пірсон був поїздом. Після того, як просити їх намагатися візуалізувати набір зелених або червоних ліній протягом декількох секунд щодня протягом п'яти днів.

У лабораторію змусив їх повторювати процедуру і просити їх суб'єктивно оцінити міцність образу. Відразу після цього він одночасно перетворився на червоні лінії в галузі зору одного ока і зелених ліній в області погляду іншого, як і раніше, і вимірював, чи був цей ефект на їх сприйняття. Зараз озброєний як суб’єктивними, так і об’єктивними оцінками акулії «ментального бачення».

У деяких випадках об'єктивні оцінки залишалися однаковими, але поліпшуються суб'єктивні оцінки, тому можна припустити, що навчання допомогло людям отримати раніше несвідоме психічне бачення.

У дусі цього дослідження я повинен спробувати навчання. Коли я зробив це, в моєму розумі я бачив блиск безформного світла. Я побачила щось схоже на картинку в моєму розумі. Але я не думаю, що я буду продовжувати цю підготовку. Я бачив світ унікальним способом і не хочу його змінити.

Якими з цих форм є поворотні версії форми А, представленої вище? Це хороший тест психічного бачення, оскільки він передбачає зображення об'ємних форм у Вашому розумінні.

ВідправитиТільки C трохи інвертується версія А.

Кредит Пирин Гриннелл

Переклад Ліни Медведєва

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: 22 століття.com/popular-science-publications/my-minds-eye-is-blind-so-whats-going-on-in-my-brain