Після довгої перерви, пов'язаної з випуском книг, ми відновимо випуск трав з експериментами. І сьогодні ми пропонуємо дивитися не тільки ті відео, які ми знімали себе, але і ті, які ми разом з кимось (Science 2.0, Karamba TV).
У цьому епізоді:
- Гідрогенні бульбашки (Science 2.0 канал);
- Гроші не горять (Science 2.0 канал)
- електрохромна плівка (канал "Прості науки");
- Картопляна гармата (Карамба TV канал);
- Червона хімія (від другої книги просту науку).
Гідрогенні бульбашки
Зйомки цього відео і все виробництво було зроблено на Science 2.0, і всі ми повинні зробити, що ми зазвичай робимо - експерименти.
Гроші не горять.
Відео також з Science 2.0.
Під час зйомок було зроблено близько 30 заявок на замовлення операторів. І в самому останньому відео, коли спирт поступово випаровується, вексель припинив горіння в принципі. Я мав додати спирт, що призвело до наступних наслідків:
Але Сбербанк приймав такий законопроект, так як всі номери зберігалися на ньому.
Електрохромна плівка
Електрохромна плівка - це два шари плівки з внутрішнім провідним шаром і рідкокристалічною основою. У відключеному стані кристали розташовуються хаотично, утворюючи непрозору білувану поверхню, розсіювання проходжуючого світла. Коли напругу наноситься, кристали миттєво стабілізовані, плівка стає прозорою і пропускає світло через.
Технічні характеристики плівки: потужність 90-110V, струм 0,1A / м2, потужність - 7 Вт / м2, швидкість перемикання - менше 1 сек., прозорість - 7-75%, перемикання ресурсу більше 100 тис. разів, діапазон температури від -40С до +75C
Картопляна гармата (робочі опитування еволюції гармати)
Хто зробив гармату, що падає картопля? Навіть в останніх новинних звітах, такий дизайн представлений на Майдані. Але ми не звернулися до того, щоб змусити гармату самому заради досвіду, ми зробили його, щоб замовити історію телеканалу «Карамба». Або ж ми запропонували взяти участь у пілотному випуску на «карамба» і, якщо щось виходить з цього підприємства, то продовжуємо.
І в відео я збирав купу пробної і помилок, отриманої при будівництві цього пристрою. Я особливо хочу, щоб ми використовували гармату в пожежної системі. Це, безсумнівно, поліпшило характеристики гармати і знехтував вогнепальними вогнями, які відбуваються при використанні п'єзо від запальників.
Червоноголовна хімія
І це досвід другої книги, просту науку. Точка:
Червоний сік капусти містить особливий пігмент, чутливий до кислотності розчину - він змінює колір від червоного в кислотному розчині (вінгар) до синього в лужному середовищі (сода). На додаток до капусти, багато темно-синій ягід і овочів мають таку властивість: буряк, ожина, ожина, чорниця, чорниця, чорниця, вишні, темний виноград. Розчин соку в воді має фіолетовий колір. При перемішуванні розчинів оцту і соди реакція відбувається з виділенням вуглекислих бульбашок, а кислотність стає ближче до нейтральної - колір розчину стає ближче до фіолетового.
Ви можете придбати перші та другі книги на нашому сайті або як додаток IPad. Тепер ми готуємо третє книгу і на початку березня ми покажемо кілька поширених з неї.
Джерело: habrahabr.ru/company/gtv/blog/214299/