Проста наука - Дайджест експериментів #39

Наш блог «Прості науки» скоро завершиться, спочатку на Habre, тепер на Gictim, і сьогодні ми публікуємо фінальний дайджест наших експериментів у вигляді, в якому він опублікував більше двох років.

У сучасному випуску:
  • дзеркальне дзеркало;
  • люмінол і червона сіль крові;
  • христина белла;
  • гідрогелеві кульки.

Срібло дзеркало

Хімічна реакція відновлення срібла від Tollens reagent. Детальніше про реакцію дзеркального дзеркала на WiKi.

Люмінол і червона сіль крові

Досвід демонструє хімілюмінесцентні властивості люмінолу, які проявляються при наявності окислювача. Для цього оксид водню (H2O2) можна використовувати в розчині луги.

При наявності каталізатора, червоної солі крові, перекис водню декомпозиції для формування кисню та води.

Коли люмінол взаємодіє з іонами гідрасу, утворюється динадіон, що взаємодіє з киснем. Продукт цієї реакції є надзвичайно нестійким органічним дірадіком, який відразу знежирює, щоб сформувати азот і молекулу 3-амінофтальної кислоти в збудженому електронному стані. При поверненні молекули від збудженого до основного електронного стану фотон звільняється.

Для експерименту потрібно: люмінол, перекис водню, червона сіль крові, алкалі.

Колапсувальні бочки

Після публікації нашого наступного відео на Lepra, одного з глядачів під нікком Виконав свою версію закінчення експерименту. Ми не знаємо назву цього чоловіка, ми просто знаємо, що він з Омського. Велике ставлення до вас, TheWho! Я сподіваюся, що вам подобається цей варіант, як ми робимо. ;

Гідрогелеві кульки

Я вже опублікований в минулих травах відео з нашого регулярного перегляду, який також знімає відео з експериментами. У своєму останньому відео він отримав досвід нашої книги Прості науки. Я був дуже задоволений і не можу допомогти, але поставте його як подяку.

Джерело: geektimes.ru/company/gtv/blog/244772/