1049
Проста наука - Дайджест експериментів #34
Сьогодні, крім класичного травлення, що складається з чотирьох експериментів, я хочу, щоб повідомити наш новий проект: «Наука шоу Франчайз».
У сучасному випуску:
- пірофорний залізо;
- аміанський фонтан;
- заморожування мильних бульбашок;
- Як покласти яйце на вашу алею.
Пірофорний залізо
Пірофорність – це здатність твердого матеріалу в дрібно переломленому стані до самоігниту в повітрі при відсутності нагріву.
Аміанський фонтан
Експеримент заснований на здатності аміаку розчинити в воді. У фляську є стоншування, а зовнішні пов'язки тиску повітря з великою силою води з хімічного скла в фляск. Червоний колір індикатора в цибулині вказує на наявність лужного середовища.
Заморожування бульбашок
Немає коментарів.
Як покласти яйце на свій бат
яйце має овальну форму з двома загостреними піками. При обертанні з'являється відцентрова сила, яка здатна встановити яйце на одну з цих вершин. Це буде тільки з вареним яйцем, оскільки він повністю твердий. Але закрутити сире яйце не вийде, так як воно має тверду оболонку і рідкі всередині. Коли сире яйце перекручується, рідина всередині гальмує обертання, а яйце швидко зупиняється.
У нас багато тестів, але ми ніколи не змогли відповісти на запитання: й
Після публікації трьох книг і випуску першого набору ми подумали про подальшу монетизації нашого проекту. І разом з хостом каналу «Наука 2.0 Антон Войцеховський створив інтерактивне шоу для дітей. І зараз ми хочемо запропонувати цей показ як франчайзинг. Я зустрілася з нами.
Джерело: habrahabr.ru/company/gtv/blog/228867/
Літній огляд космічної справи
Три етапи розробки будь-якого сервісу або які McDonalds і IBM Watson мають спільну роботу