Як навчає людей бути здоровими

Дмитро Шаменков додоктор, підприємець, творець та науковий директор проектів «СУЗ» та TheHealthBook, учасник експертної ради Фонду розвитку Сколково інноваційного центру біомедичних проектів, членом Експертної ради Фонду сприяння малих підприємств у науково-технічній сфері (Бортнік Фонд) Ми шукали чарівний інструмент. й

Вже в медичній школі я почав розуміти, що в нашій системі охорони здоров'я недостатньо інструментів. Я почав шукати, що я можу зробити. Після чого я керував лабораторією нових технологій в Центральній клінічній клінічній лікарні Міністерства шляхів і зв'язку, займався клітинними технологіями і відновленням організму, впливаючи на процеси регенерації. Кожна сім років, наше тіло повністю поновлюється. Ми оновлюємо навіть протягом всього дня і загинемо, якщо цей механізм зламаний. Так, розв’язуючи повсякденні проблеми у нашій клінічній практиці, ми зрозуміли, що класичний процес лікування дійсно має свої обмеження. Ми не вирішуємо проблему, якщо ми не вражаємо весь спосіб життя людини, його оточення і поведінки.

У полі регенеративної медицини ми намагалися відновити тіло після різних захворювань, і ми добре робили. Але ми знайшли ряд проблем, які ми не розуміємо, як різні відповіді людей на наші лікування. Я зацікавила, чому це сталося, і ми почали вивчати здоров’я наших пацієнтів, збираючи і аналізувати інформацію про те, що відбувалося до них протягом тривалого періоду часу. Так ми почали робити карти здоров'я, які показали, що хворобливі процеси відбуваються набагато раніше, ніж вони з'являються. Крім того, ми помітили, що люди, які займаються здоров'ям, швидше відновлюють від проблем. Ми також дізналися, що якщо людина робить щось, що покращує механізми саморегуляції, будь-який медичний інструмент, який необхідний для роботи набагато ефективніше, ніж люди, які мають це.

Таким чином, ми шукали якийсь магічний засіб, від якого кожен стане здоровим, але ми зрозуміли, що нам потрібно стежити за динамікою здоров'я, що дозволяє своєчасно призначати процедури і поліпшити стан тіла невеликими засобами. Це знання, нові методи та технології, які ми застосовували в поєднанні з класичною медициною, утворили основу проекту з управління здоров'ям, що ми почалися в 2004 році. Ми не піонери в цій галузі, потім ми відкриваємо для себе. І цей підхід, поєднаний з класичним процесом лікування, був дуже ефективним. Ми були затребуваними. Це дуже велика робота, яка впливає на весь світ.

Освіта охорони здоров'я вимагає окремих знань.

Наша робота структурована в строгій послідовності згідно з свідченням. В першу чергу ми організуємо високоякісний моніторинг здоров’я, в тому числі за допомогою класичних засобів та високоточних методів обстеження. Коли всі дані зібрані і всі умови, в яких людина живе, розвивається, що відбувається з ним в соціальному середовищі, стає зрозуміло, які методи і інструменти повинні бути використані. Якщо ми бачимо деякі грубі порушення в важливих процесах, то, звичайно, людина йде до фахівця в певній галузі медицини. Коли ми розуміємо, що ми вже застосовували медичні технології, або вони вичерпували себе, або це занадто рано, щоб застосувати їх, ми починаємо навчати людей, як керувати здоров'ям.

Контроль якості, хороша клінічна практика, освіта здоров'я та застосування нових технологій є чотири компоненти нашої практики. У той час як високоякісна медична допомога і нові технології можна знайти на ринку, здорова освіта не особливо розвинена, вона вимагає окремих підходів і знань.

«Я тільки навчаю людей, які я використовував. йВивчається наукою фізіології. У ній поняття норми - щастя, і для лікарів - здоров'я - це стан оптимального життя з позитивним емоційним тоном і креативним самореалізаціям. Це визначення академіка оперативної пам'яті Костянтина Судакова. Якщо людина порушує закони фізіології, доводяться патологічні процеси - крайні стани норми, які ми визначаємо як захворювання.

Освіта охорони здоров’я ґрунтується на фізіології. Насправді це його закони, перекладені на просту мову людини, пов'язані з повсякденною діяльністю і на основі особистого досвіду вчителів. Все побудовано на практичному: це, я поясню людям і навчаю їх тільки те, що я вже надав і впровадив в життя, а не деякі спекулятивні абстрактні поняття. Формат простий: ми передаємо інформацію, людина застосовує його, отримує певний досвід і відгуки. Отже, поступово, ітеративно, рухаємось до результату: зазвичай займає близько місяця і половина, щоб сформувати новий стереотип.

«Дійна спроба досягти задоволення власними зусиллями, які призводять до невдачі. й

Поговоримо про визначення здоров’я з іншого боку. Ми очікуємо, що ми в повній мірі робимо різні способи життя. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Деякі люди думають, що ви можете купити автомобіль або новий телефон і насолоджуватися його. Пам'ятайте, що ви відчуєте, коли ви провели свій перший смартфон.

Але зараз, що ви відчуваєте про це трохи інший малюнок. Навіть деякі соціальні відносини і статуси не дають безперервного задоволення. Ми, звичайно, робимо щось захоплення, щоб відновити здатність мати задоволення, і ми отримуємо його в короткий термін. Але пізніше ця здатність знижується і повністю втрачена, збільшуючи необхідність стимулювати її. Це підтверджується базовим психофізіологічним законодавством Weber-Fechner. За його словами, відчувати різницю між двома стимулами, необхідно, щоб другий був щонайменше двічі потужним. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. У той же час нам не стояти ще, діяти в зовнішній середовищі, тобто жити. Однак це майно має негативну сторону.

У зв’язку з цим ми прагнемо досягти стану задоволення через власні дії у зовнішній світ (циркулі, матеріальні стимули, концепції, мотиваційне навчання, гуруси та викладачі), чим менше ми досягнемо успіху. В кінці, будь-яка спроба досягти задоволення або повернути її до вашого життя, зробленого на відмову. Це було доведено експериментально: електрод пришивається в голову тварини, а саме зона задоволення, і він дається кнопка, при натисканні, насолоді надходить. Ці тварини збираються з навколишнього світу і вмирають в дуже короткий період часу. Ми є елементами зовнішнього середовища, його створення, і тому ми не можемо досягти істинного щастя самостійно. Таким чином, не існує наркотиків, спирту, або релігійної концепції може принести нас в стан безперервного задоволення. Нор можна розробити універсальну таблетку або біотехнологічний спосіб безперервного перебування в цій державі. Це, навіть якщо ми вирішуємо проблеми з фізичним здоров'ям або матеріалом благополуччя, ми не зможемо безпосередньо насолоджуватися зовнішніми діями.

«Ми думаємо, що нам з’являється. й

Але ми всі ми думаємо і робимо це. Це формує синдром затриманого життя: спочатку ми думаємо, що нам потрібно закінчити вищу школу, а потім життя почнеться, або створити свій власний бізнес, і якщо у вас вже є один, потрібно змащувати певну людину або мати дітей, заробити мільйон, почати їсти в якомусь особливим чином, піти жити в незвичайній країні або стати лідером, або навчитися відповідати внутрішнім принципам, а потім все буде йти. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Нарешті, це призводить до кризи середнього життя, знайомого з нашою планетою. Сучасна ситуація, в теорії, повинна привести до того, що буде досить багато сумних і нудних людей у світі. Ми вже бачимо це. Згідно з ВООЗ, принаймні 25% населення світу пережили депресивний епізод принаймні один раз у житті. Навіть сьогодні, депресія є причиною інвалідності в світі, і це всі офіційні дані, які не включають великий масив людей, які не мають доступу до якісного догляду. У зв'язку з депресією більш ніж 60% суцвіть. Якщо всі тенденції, які зараз продовжуються, згідно з науковими дослідженнями, на 2020 рік депресія стане вбитком No1, перед серцево-судинною хворобою та онкологією. Так людство в досить тьмяному стані Ларс фон Триер Меланхолія.

Ми зазвичай думаємо про здоров’я як окрема історія, яка не має нічого спільного. Наша якість життя залежить від нашого здоров'я, і наше здоров'я залежить від нашої якості життя. З якоїсь причини ми не розуміємо, що наша здатність заробляти гроші, жити в хорошому місці, і залучати до відносин залежить від того, наскільки ефективно працюють наші мозок. Як виправити це?

Життя в цілому – результат наших цілей.Щастя – це фізіологічна норма, і є основним науковим відкриттям. Таким чином, якщо ми визнаємо і усвідомлюємо, що запобігає виникненню цього стану, задоволення може автоматично повернутися до нашого життя без особливих зовнішніх досягнень.

Щоб зрозуміти, як це відбувається, ми розуміємо, як регулюється нервова активність. Професор, академік Іван Павлов, лауреат Нобелівської премії в медицині, отримав за відкриття базового закону про вищу нервову діяльність. За його словами, поведінка і сприйняття живої системи повністю залежать від стимулів матеріального середовища і стимулів минулого. Наше щастя залежить від того, що відбувається навколо нас. Проте мало хто знає, що наприкінці свого життя Павлов відкрив поняття динамічного стереотипу, а згодом його студент, академік Петро Анохін, зарекомендував експериментальні роботи, які не тільки стимулюють вплив живої системи, але корисний результат, який знаходиться в майбутньому. Що ми використовуємо для позначення поняття мети та визначення поведінки системи.

З цього покладено дуже важливий висновок: наше життя в агрегаті є результатом наших цілей, і не збігом, оскільки це може здаватися. Це стосується проблем, які ми відчуваємо, і наша здатність бути щасливою. Як це відбувається? Ми віримо, що шляхом зміни комбінацій зовнішніх стимулів ми досягнемо стану задоволення. Але ми помиляємось з метою визначення сприйняття та поведінки. Таким чином, коли ми намагаємося змінити стимули, які здавалося б, викликали неприємний стан, ми тільки відтворюємо його, і цей стан стає циклічною. Для того щоб вийти з неприємного стану, необхідно, щоб ціль перемістилися з минулого або майбутнього до сьогодення.

"Ми повинні прийняти."

Енемі #1, що запобігає щастя, є обов'язковим, в якому ми відчуваємо, що світ або я, або люди навколо мене, повинні бути різними. Стан, коли ви не повинні мати обов'язок, є обов'язковим. Заважає життя і постійно веде нас на глибокі жатки. Людина може бути так шкода всім своїм життям і в кінцевому підсумку прийти до цієї реалізації тільки до смерті.

Медсестра Бронні Війна, яка опікується хворими, в її знаменитій роботі збираються найбільш поширені причини для своїх алкоголів. «Я не відвагу висловити свої почуття відкрито», «Я не спілкувався з друзями так», і «Я не дозволяв собі бути щасливими». Чим вище людина піднімає соціальні сходи, тим більше він залежить від досягнень, тим більш глибоким він пересувається в стан незадоволеності, тим вище бар потрібно долати, тим більше стимулює його потреби. На мій досвід, багато відомих людей створюють зовнішній вигляд щастя, але мають великі труднощі з життям.

Тому ми повинні прийняти і відхилити обов'язки. Ця держава призначена для того, щоб бути дійсно щасливим і бачити світ в абсолютно іншому вигляді. З біологічної точки зору сприяє активізації генів, пов’язаних з виробництвом енергії, механізмів саморегуляції, підвищення імунітету, зниження артеріального тиску, підвищення загального психологічного настрою. Багато видів спорту і інших людських заходів приносять людину ближче до цього: елементи домінують нас, і не існує іншого способу досягнення успіху, якщо замість прийняття, ви намагаєтеся контролювати кожен момент, не довіряючи вашого тіла і елементи, які показують, що це може бути різним.

У своїй роботі відомий вчений Микола Христакіс Яльського університету зарекомендував, що наше суспільство визначає все, що ми відчуваємо, думаємо та робимо. Ключовим фактором, що визначає наше здоров’я, є здоров’я інших. Наша громада повністю зосереджена на досягненні деяких соціальних успіхів: ми постійно чекаємо на заохочення та роздратування, коли ми не отримуємо її, порівнюємо себе іншим особам, стежимо за помилковими цілями, які не присутні. За даними дослідження Гумболдського університету, протягом місяця може значно погіршити здоров’я, навіть від соціальних мереж. Але ми можемо ввімкнути цей механізм на користь.

Для цього нам необхідно створити соціальну мережу, групу, де люди запам'ятовують свої реальні цілі і знають про прийняття і обов'язок. Для того, щоб ця мережа працювала, необхідно, щоб основне правило життя живих систем за даними академіка Анохіна слід спостерігатися між його елементами: в живих і технічних об'єктах інформація повинна передаватися між початковим і кінцевим посиланням без втрати сенсу. Мій стан здоров'я запрограмований нашим спільним соціальним призначенням: якщо я відчуваю себе вирівняно в соціальному середовищі, це впливає на здоров'я. Ми створили лікувальний інструмент, соціальна мережа СУЗ. громада, де кожен може значно поліпшити якість життя і фізичного здоров'я.

Ми прагнемо взяти відповідальність за здоров’я. Середній вік нашої аудиторії – 30 до 45 років. Ці здатні люди, які відіграли з життям і зрозуміли, що стратегія підтримки здоров'я і оптимального життя більше не працює, є психологічні, соціальні або фізичні проблеми. Скупчивши їх, люди, вже якось реалізовані в житті, не розуміють, як їх вирішувати, і тому не отримувати задоволення.

Про 20% наших учасників заслуговують невроз, отримавши різні мотиваційні тренінги, які зараз дуже поширені. Ми прагнемо змінити відповідальність за наше здоров’я та здоров’я. Є поширена віра, що важко керувати здоров’ям в місті через навколишнє середовище. Але на мій погляд, це не так погано, як здається, особливо близько 20% від неї залежить. Про інформаційну екологію У місті щільність інформаційного середовища значно вища, а наше здоров’я залежить від якості соціальних контактів. Якщо є багато спотворень в середовищі, і є багато, здоров'я буде погіршуватися. Ми відображаємо навколишнє середовище, в якому ми плаваємо. Це перевірені факти, але ми приділяємо невеликій уваги до інформаційних процесів. Молода людина не може відчувати фізичні проблеми, але може бути не в плані відносин, роботи або успіху.

Звичайно, ми маємо вплив на навколишнє середовище. Але об'єктивно, основною причиною того, що відбувається недбалість і прагнення змінити життєві труднощі для когось. У той же час, я проїду багато, і те, що російська людина відрізняється в цьому сенсі, є непорозуміння. Тому до тих пір, поки людина розуміє закони, що лежать в основі здоров'я, важливість правильного спілкування, доки він з'єднує здоров'я з усім життям, роботою, відносинами в одному процесі, він не навчиться бути здоровим, ефективним і успішним.

Видання

Джерело: теоріяandpractice.ru