Сент-Лейк: і після смерті – в службі медицини

Учора православна церква відсвяткувала пам'ять святого Луки, публікуємо доповідь Архімандрит Нектарій (Антонополос) на ІІІ науково-практичній конференції «Спіруальна та медична спадщина святого Луки – професора В.Ф. Воєно-Ясенецького» (Железнодорожний, Купавський, 19 травня 2011 р.). Доповідь присвячена сучасним дивам Сент-Лейку.

Сон Божий, Бог, від його невагомої любові, прийшов до землі, взяв на себе людський м'якоть, щоб врятувати втраченого чоловіка. Він взяв на себе всі людські болі і гріхи. Він навчив людей на землі, зацікавив їх, допомагав їм, і загинув їм. Після його воскресіння Господь наказав Його учні проповіді проповіді на всі істоти – освітити, хрещення та загоєння. І апостолами «відсутні і проповідні всюди, за допомогою Господнього, і за підтримки слова з наступними ознаками» (арк 16-20). Святі Апостоли не працюють чудес своєю силою і не на всіх, щоб вразити або отримати полум'я і полум'я, так як всі саркери і омани. Апостоли мають славу Бога і спасіння чоловіків.

Ісус сказав: «Чому вірити в мене твори, які я роблю, і робити більше з них» (Джон 14-12).

Ця обіцянка Христа може не тільки застосувати до апостолічних часів. Христос не перестає виконувати Його дива в церкві через святих. У цей день і вік, він не припинив показувати Його любов. І якщо святих, то в хрещеному виразі Отця Джастін Поповича, "Чи є Христос - проникаючи через віки", то не дивно, що виконуючи дива, святих живих людей, і тим самим продовжуєте роботу Ісуса Христа.

Сент-Лейк є одним з посилань, що довгий ланцюг, який походить в апостолічні часи. Він любив Христа і людей. Він послужив образом Бога – чоловіка, особливо страждання, подається з неймовірною любов'ю і відданістю. Св. Лука вважається лікуванням хворого бути найбільшою, що є імітацією самого Христа.

Архімандрит Nectarius (Антонополос)

В одному з своїх сермонів він засвідчує своє розуміння матерії. І ми чітко розуміємо мотиви, які привели його до психіки. Не за гроші і полум'я, не для будь-якого іншого призначення, але для того, щоб служити, полегшувати і загоює страждання.

Сент-Лейк сказав, що ви коли-небудь дивилися, чому Господь відправив Учні не тільки проповідувати, але і лікувати хворого? Якщо Господь вважається лікуванням захворювань так важливо, щоб він поставив його на парі з проповіддю Євангелія, то це означає, що це одне з найважливіших речей людини. Він не казав: «Скарбник і навчити людей, як організувати своє життя. й

Він не говорить про це в будь-якому місці. Апостоли, щоб загострити хворого. Чому це? Бо Господь Ісус Христос сам зацікавив людей, відкинув демонів, підняв мертвих, і замовив його учні, щоб зацікавити хворого. Для захворювання є найбільший біль і найбільша проблема людства.

Є багато хвороб, страшні недуги, які зав'язують людину, знищують життя і призводять його до розпаду. Але Господь є коханцем людства і він вимагає нас, щоб ми були щасливими і робимо роботи любові. Перший акт загоєння хворого. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. й

Блаженний лікар, який займається лікарськими засобами, переїхала до цієї любові до хворого, який став лікарем не заради гарного і красивого життя, але для того, щоб допомогти людині, допомогти сусіду. Блаженний лікар, для якого він виконує одну з двох міністерств, які виконуються дисками Христа.

Сент-Лейк був справді благословенний. Як Бог Його, Він прийшов в світ, щоб «добра і зцілення». Він отримав подарунок чудес від Бога. Його дива негайна і неймовірна з точки зору людської логіки.

З 11 червня 1961 р., звернувшись до небесного Єрусалиму. Але він не залишив нам, і він не забув про свою професію хірургом. У своїй земній житті він поспішав допомогти людям, використовуючи всі засоби - свої ноги, коні, санки, автомобілі, поїзди, літаки. І тепер він більше не заблокований дистанцією або кордонами держав. Він дрочить, де він називається.

Про св. Лука на літо 1996 р. Я був шокований своїм життям і вирішив дізнатися більше про нього. Я зробив кілька поїздок до Криму, а пізніше перейшов на місця, де жив і працював святий. У січні 1999 року ми опублікували життя св. Луки в Греції та пізніше переклали її на румунську, англійську, французьку та албанську. Ця книга зберегла безліч видань у грецькій мові. Його циркуляція становить 80 тис. примірників. Це засвідчення того, скільки греків люблять Сен-Лейк.

Близько 30 каплій будували по всій Греції і майже кожен грецький храм має свою ікону. У нашому монастирі 2004 р. каплиця св. Лука також була освячена, де зберігаються частинки його чесних реліктів. Ми створили невеликий музей. Тут експонуються особисті речі святого і фотографії його життя. Через два місяці після публікації книги про св. Луки відбулося перше диво, пов'язане з ним.

Часток реліквій святого Луки в монастирі Преображення Господнього Сагмату (Греце, Тебе)

За роки ми почули багато оповідань про чудеса Святого Луки, зафіксували свідчення людей про те, як з'явився святий і допомогли їм.

З'явився до родичів пацієнтів або себе - в будинках, лікарнях, операційних кімнатах, інтенсивних доглядах. Він з'явився уві сні, в очах, і іноді з'явився перед людиною чітко, якби живий. С. Луке з'явився як єпископ, так і як лікар.

Іноді люди побачили його скальплем і зв'язками в руках. Він виконує операції, і багато, прокинувшись, пропилюють сліди крові або стібків на тілі. Одна з пацієнтів побачила його в операційній кімнаті, що допомагає або провідним іншим хірургам під час операцій. І самі лікарі часто підтверджують, що вони не працюють, і рука здавалося пересуватися по собі. Навчитися, Сент-Лейк порадив їх відвідати наш монастир, кажучи: «У мене є мій будинок, щоб побачити мене». Тексти пісень, а це означає: І коли люди приходять до нас, вони відразу впізнають святий іконою або будь-яким його фотографіями.

Я вибрав лише деякі, які повністю підтверджують вже процитовані слова Христа: «Хто, хто вірить в мене, твори, які я роблю, і більше цих буде робити» (Джон 14-12).

1,1 км Я славився Богом і Святим Луке, покровитель моєї родини.

Сент-Люса

Отець Г. знає російські і професії, які живуть в Греції. Він розповів нам неймовірну історію про операцію С. Лукка дав йому у травні 2002 року:

«Для стиснення кореня хребта шляхом міжхребцевої грижі між четвертою і 5-ю шийною хребтом, лівою рукою перестали діяти, її м'язи були атрофовані, а рука також працювала зі складністю. Нейрологи і нейрохірурги, які дивилися мене, радили мені мати операцію. Одна з лікарів порадувала мене не поспішати. Як діабетична, рекомендується приймати морські ванни, провести фізіотерапія і займатися фізіотерапією. В осені я переконався, що всі мої зусилля для поліпшення здоров’я не принесуть результати.

Я ніколи не пішов до лікарів знову. Я почав молитися в вірі до святого лікаря, Луки. Кожна ніч я читаю його акатистом російською мовою. І відповідав Свій молитву.

У світанку 8 грудня 2002 року Св. Лука з'явився мені уві сні в епіскопічному русі. На голові, яка зазвичай міститься в хірургах під час операції. Він проходив ножиці і пов'язки в лівій руці і скальпель в правій руці. С. Луке, адресую мені, каже: «Я надіслали тобі». Я знаю, скільки ви любите росіяни, скільки ви допомагаєте їм духовно тут в Афінах. З любов'ю до вас, я буду працювати на тебе. Поверніть спину. Я перевернув і в одну секунду операцію. Я чую голос Святого Луки: Все прямо, тепер ви добре. Завтра ви можете підняти свою руку і в три дні я прийде до вас. Я прокинувся через кілька хвилин.

Був 4:30 ранку. Я отримав, пішов до дзеркала, почав перемістити руку і вниз і зрозумів, що я був здоровий! Рука була повністю функціональною. Немає слідів атрофії зліва. Що б застрягти мене найбільшою була те, що краплі крові були видимі на сорочку, просто в заспокійливому місці!

Я славився Богом і Святим Луким, покровником моєї родини!

Після цього я вирішив піти до лікаря. Звернувшись до мене, що сталося, і як здоров'я було відновлено так швидко. У відповідь я подав йому книгу про Сент-Лейк і сказав: "Доктор, читати цю книгу, а потім ви можете зрозуміти, що сталося мені."

Я чекав на середу. Після всього, Сент-Лейк обіцяє відвідати мене три дні. У середу я пішов до храму і пана Д.Г. зустріне мене і подарував мені ікону святого Лука з частинкою його реліктів! Ця ікона зараз в нашому храмі!

р.

2. "Ст. Лука тут..." Л. Т. Лівадія надіслав нам лист у журналі:

18 вересня 2005 року наш син Костянтин був залучений до автомобільної аварії, що призвело до тяжкого перелому обох ніг. Моє батьківство і я на бізнес-турі. Після навчання ДТП ми почали молитися Богу за збереження життя і здоров’я нашої дитини.

На вертольоті було терміново відправлено з Афін до Лівадії для перевезення хлопчика до центральної міської дитячої лікарні. У зв'язку з великими втратами крові результати перших випробувань були депресування. Всі лікарі були на користь ампутації обох ніг. Ми не можемо змінити рішення лікарів. Ми тільки молилися Богу і попросили, щоб все було організовано так, щоб дитина не залишилася відключенням.

На щастя, голова ортопедичної клініки пан Г.П., прийшов в операційну кімнату в цей день і прийняв повну відповідальність за прийняття рішення і проведення операції. Це був хірург, який перевернув ампутаційне рішення, і, як ми пізніше сказали, буквально воював зберегти ноги дитини і захистив свою позицію проти думки всіх інших лікарів. В результаті ліва нога хлопчика збереглася повністю, і тільки п'ята була введена праворуч.

Після операції на місяць наш син був в інтенсивному догляді в дитячій лікарні Афінів ім. А.Клаяку. Багато лікарів, які брали участь у консультаціях, сумнівалися, що ноги можна врятувати в майбутньому. Вони бояться різних інфекцій і ускладнень. У дитячій клініці «Свята Софія» розпочали серію пластичних операцій. Всі лікарі однозначно стверджували, що ноги дитини залишилися, але одна з них ніколи не перейде, не було судин, нервових волокон або шкіри, що залишилася на ньому. Ця нога буде назавжди.

26 листопада 2005 року наш син згадував вперше ім’я свого друга, певною Люкою. Цей друг, згідно з дитиною, прокинувшись його після анестезії і сказав: «Константин, прокинутися і йти до вашої матері». Це був повторний, згідно з нашим сином, після кожної операції. Про конкретний лікар, який працює в цій лікарні. Почати запит Не було ніякого лікаря з такою назвою в лікарні. І так, після чергової операції Костянтин сказав нам досить конкретно: "День я бачив Сент-Луке". Ми попросили пластичного хірурга, пана Н.П., які ці слова означали. З посміханням, лікар взяв ікону Святої Луки з його кишенею і сказав: «Хто хто Костянтин розповідає про весь час». Цей святий з'являється під час найскладніших операцій, таких як ваш син. й

Ми знаємо, що ми не знаємо про це святе. На консультації лікаря ми прочитали книгу про св. Луки Криму. Коли Костянтин побачив книгу про Сент-Лейк в руках, він вказував до одного з фото і сказав: «Хір, Мати, ви бачите, це мій друг. й

Продовжували дива Святого Луки. Це свято православних. У нашій нозі хлопчика вже працює, і він навіть міг перенести пальці. Лікарі, побачивши процес відновлення, подрібнили руки і сказали: «Так, Костянтин має власний святий. й

У нашій дитині кілька разів на операційній кімнаті (хлопець мав всього понад 30 операцій різного ступеня складності). 27 березня святий в операційній кімнаті з'явився в епіскопічному робі, над яким був кинутий медичний роб, і сказав: «Константин, ви променя, і я намагаюся вилікувати вас. й

Психологи, які працюють в лікарні, намагалися заохочувати Костянтина і сказали йому, що все лікування буде добре, тільки в майбутньому він не зможе їздити велосипедом, як і всі інші діти. Однак Костянтин, виписаний з лікарні, не тільки почав ходити і бігти відмінно, але вдало опанував велосипед! Повна реставрація мобільності ніг – справжній диво!

Ми швидко забули наш гранат і всі наші враження. А що означає наш досвід у порівнянні з великою радістю Божої Матері, тому щедро заливають на нас через молитви Святого Луки?

М.Т., Лівадія.

3. У 15 січня 2006 року, досить несподівано, мій правий вухо різко знизився. Подруга шахти, дуже багато шанованих Святого Луки, дав мені книгу з життям. Перш за все, що прийшов до мого розуму, щоб попросити святого, щоб допомогти мені, бо в моєму серці я вірив, що це був великим святом. Я кладаю шматочок бавовняної вовни в в вусі, пом'якшуючи вухо з маслом лампи, кладемо ікону святого Лука зверху, і зв'язав голову рукою.

З моїм козином, Мати А, ми почали думати, чи варто йти до лікарні або ні. Я в кінцевому підсумку вирішив не піти в будь-яку точку. Хоча я знав, що я б не спати від нестерпного болю. Однак я скоро впав. Уві сні Архієпископ Луки сам з'являється в ієрархічному русі. Він мав медичний інструмент в руці, який виглядав як довгою голкою. А.П. Святитель каже мені.

"Я Сент-Лейк і приймав працювати на вас. Не хвилюйтеся, ви не пошкодуєте. А потім він перетворюється на мій друг і каже: "Щоб я збираюся зробити операцію."

Він кладе телефон у вухо. Я відчував пункцію, але не було болю.

Коли я кинувся вранці, я знав мій вуха не боляче. Вовна в вухо була замочена в пуху. Я пішов до лікаря ЕНТ, пана А.Г., на іспит. Він підтвердив, що пункція вушника була зроблена і діагностувала гостре запалення середнього вуха. «Моя леді» попросила лікаря, «хто працює на тебе?» Хірург, який виконав операцію, справді найвищий майстер. І я сказав: "Доктор, я бачу, що у вас є іконки на робочому столі, що ви вірите, так що я розповім вам."

Я сказав йому про те, що сталося вночі, розповів йому про св. Лука і дав йому книгу з життям святого і його ікони.

Лікар погодився з собою. Опишіть антибіотики і додані - пощастило, що pus вийшов, інакше ви могли втратити слух.

Через тиждень я пішов до лікаря і він сказав мені, що я був повністю здоровим.

С.П.Г. Афіни.

4. "Я тут для операції." «Моя назва – Марія К. У моєму листі я хотів би висловити свою подяку Святому Люке за диво мого духовного та фізичного загоєння.

У 2008 році мені довелося провести операцію для гінекології. Операція була виконана в лікарні Metaxas в Піреевсі. У складних ситуаціях я завжди звернувся до Бога і святих для допомоги. І все ж моя віра була слабкою, я був так званим небесним.

Три роки тому я прочитав книгу про Сент-Лейк. Я був буквально шокований мучеником цього чоловіка і його героїзмом як лікар. Коли мені довелося прийняти рішення про операцію, я сміливо звернувся до Бога і до святого Луки, запитуючи про допомогу. На допомогу св. Лука. Напередодні операції я промовив до Сент-Лейку: «Ст. Луке я знаю, що ви допоможете мені під час операції і розповість лікар, як приступати». Ви повинні бути присутніми на операцію. За перший раз я відчув, як я можу попросити допомогу.

11 листопада 2008 року все було готово до операції. Коли я більше не був на робочому столі, я почав мати сильний серцебиття. До мене прийшли анестезіолог і три медсестри. Побачивши свою тривогу, лікар заспокоїв мене вниз. На даний момент лікар в хірургі вводив в операційну кімнату. Він сидів на краю мого ліжка і зірвав на мене. Я ніколи не забув, що в житті. Я сказав собі: "Чи не вірний лікар, який піклується про мене, і дійсно відчуває себе шкода для мене." Судденно я чую анестезіолога запитати його, «Чому ти?» На жаль, я не знаю тебе. Невідомий лікар відповів: "Я прийшов до цієї дівчини для хірургії. й

Через кілька хвилин лікар анестезіолог запитав знову, «Будь ласка, покажіть мені, що ви.» Він сказав, що «Я збираю операцію для цієї дівчини». Тоді лікар анестезіолог опинився на мене і тихо запитав, "Чому це?" Ваш родич? Ви попросите йому приїхати до операції? "Ні," Я відповів. - Я не знаю цього чоловіка. Тоді лікар знову сказав: «Ця операція буде здійснюватися паном К.В.» Чому ви тут? І третій раз відповідав: "Я прийшов до цієї дівчини для операції." Невідомий нам лікар, сказав щось тихо, а потім зліва.

Я заспокоївся, мій серце було нормально. Я пам'ятаю, що в книзі про Св. Луки він був процитований як кажуть: «Для роботи завжди боїться, він знаходиться в розпаді, його серцебиття». Лікар повинен не тільки заспокоїти серце препаратами, але він повинен намагатися зняти страх пацієнта і психологічне напруження.

На даний момент я не міг уявити, що сам С.Лукка прийшов в операційну кімнату. Тим не менш, медсестри та анестезіолога прокоментували захід наступним чином: «Я повинен бути неправильним.» Ще одна операція, ймовірно, повинна бути виконана. Чому він плутав, не знаю, яку операційну кімнату він збирається?

Успішна робота. «Ви знаєте, що я зробив тисячі гінекологічних операцій, таких як це, але я запевняю вас, ніхто з них не був настільки спокійним і легко». Він був, як мої руки були переміщені! ?

На наступний день я запитав книгу про Сент-Лейк. Важко донести своє хвилювання, коли я зрозумів, що приїжджає до операційної кімнати як дві краплі води, як с. Луке, коли він був лікарем в лікарні в Переславлі-Залесському в 1910 році. Допомогти св. Луки було більш духовно, ніж фізичні. Св. Лука буквально вирвався з мого серця, роги кридушності, які довели мене багато років. Я усвідомлю, що диво робиться на людину тільки тоді, коли він повністю зданий себе Богу.

Дуже скоро мій чоловік і я пішов до монастиря Сагмати в Тебеах, щоб служити подяки молитвним служінням до Святого Луки. Ми були дуже жертими. Учні зберігають тече з очей. Я не можу сказати слово. І мій чоловік продовжив мислити про те, що подарувати монастиреві за подякою святого. Єдине, що він з ним був годинником, подарунком від нашого коуму. 19 років тому, цей годинник був гідний $ 2000. Мій чоловік любив їх і ніколи не взявся до них. Але він вирішив залишити пожертву. «Ні, залиште тут своє диво». Він не слухає цей голос і підраховує гроші. Почув цей голос тричі, і в кінцевому підсумку пожертвував його дорогоцінний годинник на монастир. «Я відчував себе від чого, що зв’язав мене дуже сильно до цього. й

«Для Святого Лука, навчіть нас любити Бога, як ви робите». M.C., Острів Закінф.

5. Умань "У інтенсивному догляді"

Інструменти, які належать до St. luke

Наприкінці червня 2009 року 24-річна Олена К. з острова Лерос підірвав операцію заміни клапана серця. Лікар сказав, що після операції пацієнт буде інтенсивно доглядати за двома днями. Тим не менш, в кінці цього періоду дівчина не прийшла до нормального, «не прокинулася». Вона була в цьому стані 27 днів.

Сімейний друг, дізнаючись про інцидент, надіслав батькам дівчини книгу з біографії Святого Луки, текст молитви до Святої Луки та нафти з його реліктів з Сімферополя. Батьки почали молитися в Сент-Лейк. Через два дні пацієнт нарешті відкрив свої очі і почав говорити. Всім подякував Господи і Святому Лукі за допомогу.

Медсестри в екстреному приміщенні - сказав наступне. Під час чергового мита в день перед «пробудженням» хворого дивний лікар з'явився в відділі, одягнений в білому подовженому роді старої зразки щільної тканини. Він, не кажучи про слово, пропущений охоронцями в окремому блокі, де хворий був. Дивний лікар закрив двері щільно за ним і закривав шторами скляної перегородки. Через деякий час він знову з'явився в двері, безшумно пропущений і залишив відсік. Медсестри кидаються до блоку, щоб побачити пацієнта, і ... побачила її змія і абсолютно адекватно реагують на інші.

6. Жнівень "Коли він був над..." Ім'я Є.Г. Я 37 років. Я з Морф. Я тепер жити в Лімасолі. Я працюю як учасник польоту і навчати італійців. 28 червня 2008 р., в неділю ранку, я прокинувся дуже рано і відчував м'яко. Виявилося, що у мене була лихоманка, і я вирішив піти в клініку, попросити деяку ін'єкцію, щоб зробити слабкість йти. Моя мати і я планував поїздку до острова Андрос, і я не хочу перенести його.

У вівторок, 29 червня я відчував себе краще, тому я вирішив піти до лікаря знову. Підійшов час подорожі. У клініці я оглянув лікаря моєї матері. Вони не знайшли нічого. Невелика лихоманка, і я відчував запаморочення. У разі, якщо лікар запитав мене піти в стаціонару, і я відмовився і запитав: «Чи можу я піти в ліжко після нашої поїздки?» Я приходжу, а потім поїду до лікарні.

Лікар наполягав, хоча він нічого не сказав про будь-які серйозні захворювання. Забрудність і температура не підраховують.

На наступний день, 30 червня, у вівторок, моя донька-в-права прийшла до лікарні і давала мені невелику паперову ікону святого Лука. Я не знав цього святого. Я поклав іконку під подушку.

У середу, 1 липня, погіршення здоров’я. У мене був КТ сканування і переконався, що у мене була деяка інфекція в кишечнику. Під час експертизи я бачив чотири очі уважно спостерігаю мене.

Я спробував дивитися на обличчя людей навколо мене, але я не міг. Після обстеження я був прийнятий до інтенсивного догляду, і я пам'ятаю, що я втратив ікону святого Лука. Моя донька-в-правила мене ще одна, але незабаром з'явився відсутній іконок, що застрягнув мене. Я тримала обидві ікони в руках.

На світанку 2 липня 2008 року інфекція дала ускладнення легень. І в суботу лікарі, які не могли б пояснити інфекції в мене, і не змогли впоратися з хворобою, але тільки давали мені найсильніші антибіотики і зробив деякі внутрішньовенні настої, вирішили піддати мені операцію. Отруювання крові (сепсис) прийшла так швидко, що я думав, що не б жити до вечора.

І я, незважаючи на всі труднощі, відчув, що я відновлю і пішов на операцію з іконками в руках. Я дав ікони анестезіологу забрати їх після операції. Я був мій жовчний міхур видалений, хоча виявилося, що все було дрібно. Він був комою, що я був протягом трьох днів. Моє здоров’я так погано, що кожен очікуваний найгірший. Лікарі не захоплювали своїх родичів. Мої інфіковані легені відмовилися дихати. Але диво сталося, коли він говорив про мій кінець.

У вівторок, батько П. прийшов і приніс з ним реліквії святого Луки, шматочок його серця. Як я розповіли пізніше, він закріпив мене реліквами (частина серця святого). У цей момент я відкрив свої очі першим. З того моменту, що мій організм почав боротися, і сепсис повністю незрозумілий спосіб почав відредагувати. Я був повністю зцілений. Він був неймовірним для лікарів. Білівери говорять диво. Хтось спробував дати цей факт, але це не переконувало всіх.

Лікарня приніс мені книгу – життя Святого Луки – лікар (м. лікар – у моєї ситуації). І я думав, що він був допомогла Святому Незаймані Космасі та Дам'яні.

Він був лише тоді, що я зрозумів, чи очі зірвалися на мене під час сканування КТ на 1 липня. Він був Святим Космасом і Дам'яним днем пам'яті, і вони були правою рукою святого Луки в операційній кімнаті.

Моя донька-в-права була в монастирі, який день в Веррії. Кожен молився за своє здоров'я, а потім похилий монастир сказав: «Святий Лук і Святі Космаси і Дам'яні будуть з нею. й

Е.Г. Лімассол на Кіпрі.

Зліва справа: професор Георгій Костянтинович Пападжгу, Архімандрит Нектаріус (Антопоулос), Наталія Георгіївна Ніколау, голова Конференц-організаційної комісії Валерій Володимирович Марчик

Це лише невелика частина процесу загоєння. Вони є підтвердженням не тільки цілісності святого Луки, але і доказом любові Господа, який, навіть в наш час апостазії, не залишає нас.

Ми люди відокремлені дистанціями, кордонами, мовою. Але ми об'єднуємо церкву, в босому Церкви всі відмінності, відстані і межі долають. І вони не є бар'єром для святих, для святих є супранаціональні, вони вище родових відмінностей. Не дискримінувати або дискримінувати.

Я хотів би укласти своє слово з словами іншого сучасного святого, батько Пайсія, який написав про святий старшого Отця Арсенія: «Я думаю, що найбільш активна діяльність нашого батька святої починається зараз, після смерті. й

Я думаю, що це природно, що він допомагає зараз більше, ніж він жив на землі, бо він тепер біля Небесного Отця і, як його дитина, його перехоплення, що він був раніше, може отримати в достатку Грай і піти до страждаючих людей і допомогти їм, даючи відповідне лікування.

Його великий експлуатує любов Христа, його любов і гумористика, приніс йому великий духовний розвиток, і сьогодні він засохає з ангелами і радіями, тому що він допомагає більш страждати людей і що ім'я Бога славиться.

На сьогоднішній день наш Сен прагне людям з ногами не зламати, коли, гасаючи, він намагався поспішати кожній хворій людині, щоб служити молитвою службою і зацікавити його, але зараз він летить як ангел з одного кінця світу в інший і може встигнути дістатися до всіх, хто з відродженням закликав його допомогти. Видання

Архімандрит Nectarium (Антонопульс)

Переклад Н. Ніколю

Текст, що надається Ірина Ахундова

Фото: Олег Карпушин

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.pravmir.ru/svyatitel-luka-cherez-chudesa-i-posle-smerti-v-na-sluzhbe-mediciny/