Боже Ейнштейна: Релігія та вільний візьмуть участь у світі квантової механіки

Один вечір у Берліні, на обідній вечірці в гостях у Ейнштейні та дружині, один з гостей оголосив, що він вірив в астрології. Ейнштейн сміхався з ним, викликаючи таку заяву чистою надставою. Ще один гість вступив до розмови, яка була однакова відмова від релігії. Він наполягав, є також надставою.

Він сказав, що в Богу вірив.

"Це не так, - скептичний гість зауважив, перевернувшись до Ейнштейна, щоб побачити, чи він був дійсно релігійним.

«Так, ви можете назвати це», - сказав Ейнштейн спокійно. Намагайтеся зрозуміти секрети природи, використовуючи наші обмежені здібності, і ви знайдете, що є щось elusive, нематеріальне і незрозуміле для всіх різних законів і з'єднань. Заслуження влади за те, що ми можемо зрозуміти, що моя релігія. У цьому сенсі я справді релігійний. Ейнштейн хлопчик вірив ентузіазмом, але потім пропустив перехідний вік, і він відреставрував проти релігії. На наступні тридцять років він спробував говорити менше про це. Але ближче до п'ятдесяти, в статтях, інтерв'ю, а листи, Ейнштейн почав артикулувати більш чітко, що він все частіше усвідомив свою приналежність єврейським людям і, крім того, щоб розповісти про віру і його ідеї про Бога, хоча досить неспроможні і деністичні.

Важко, крім природного нахилу людини, підходу п'ятдесят років, з'явилися інші причини мислення про вічне. У зв’язку з продовженням пригнічення євреї Ейнштейн розвивав почуття кінства з його братами племен, які у свою чергу переоцінили його релігійне почуття. Але головним чином ця віра є результатом шанентної трепідації та почуттям трансцендентного порядку, виявленого за слуханням науки.

Ейнштейн мав незламну віру в порядку Це була основа не тільки своєї наукової, але й його релігійної думки. «Учений найвибагливіше,» написав у 1929 році, втілюючи «наче Господь Бог не міг зробити ці стосунки, ніж вони, і, крім того, він не був у Його силі, щоб зробити чотири не найважливіші числа. й

Для Ейнштейна, як і для більшості людей, які бджільництва в щось за межі себе стала почуттям першості. Створюється в ньому суміш конвекції і подачі, змішаних з простотою. З пропензією, щоб зосередитися на себе, така грація може бути привітна. Уміння жартувати і пенчанта для інтроспектування допомогли йому уникнути претенсивності і помоги, які могли б страйкувати навіть найвідоміший розум у світі. Кожен серйозно займається наукою приходить до переконання, що закони Всесвіту проявляються духовним принципом, що є незрівнянним для духовних можливостей людини.

Релігійне почуття милості і простоти проявляється в потребі Ейнштейна для соціальної справедливості. Навіть ознаки ієрархії або класних відмінностей відірвали його, підказуючи йому бути варті надлишок, не надто практичні, допомагаючи біженцям і пригніченим.

Незабаром після свого дня народження Ейнштейн дав інтерв'ю, в якому він говорив більш відкрито, ніж коли-небудь про його релігійні погляди. Він розповів про помпусний, але чарівний поет і пропагандист імені Георга Сильвестра Wireck. Вірек народився в Німеччині, як дитина пішла в Америку, ставши дорослим, написав безсмачні еротичні вірші, інтерв'ю з великим народом і розповів про свою багатогранну любов для своєї батьківщини.

У своєму поросійському банку він зібрав такі різні люди, як Фрейд, Гітлер і Кайзер, і в кінцевому підсумку з інтерв'ю з ними скомпільував книгу, що називається Глімпси Великого. Він зумів отримати зустріч з Ейнштейном. У Берліні відбулася бесіда. Ельза подається з малиновим соком і фруктовим салатом, а потім пішли вгору в офіс Ейнштейна, де вони не можуть турбувати. Не зрозуміло, чому Ейнштейн думав Вірек. По суті, Вірек гордо очолював свою лінійку з сімейства Кайзера, пізніше став фанатом нази, а під час Другої світової війни був ув'язнений в Америці як німецький агітатор.
1084595

Провідник вперше попросив Ейнштейна, якщо він вважає себе єврейською або німецькою. “Ви можете бути як,” Einstein відповів. націоналізм – це дитяче захворювання, меаслеса людства.

Чи повинні євреї засвоюватися? Щоб адаптувати, ми євреї були занадто готові пожертвувати нашу індивідуальність.

Яким чином християнство вплинуло на вас? Я навчав Біблії та Талмуду. Я рагу, але я захоплюю світлої особистості Назарена.

Ви думаєте, що Ісус є історичною фігурою? - Абсолютно! Не прочитайте бесіду, не відчуваючи реальної присутності Ісуса. Його особистість чутно в кожному слово. Не існує інших міфів, які повні з життям. "Чи ви вірите в Бога?" Я не атеїст. Ця проблема дуже велика для нашого обмеженого розуму. Ми знаходимося в позиції дитини, що надходить до величезної бібліотеки, повною з книгами на різних мовах. Дитина знає, що хтось повинен писати ці книги. Але він не знає, як він зробив. Він не розуміє мови, в яких вони написані. Дитина ввічливо підозрює, що є деякі міфічні замовлення в оформленні книг, але не знаю, які. Я думаю, що навіть найдосвідченіші люди відносяться до Бога. Ми дивимося в чудово організованому, правовому Всесвіті, але ми не розуміємо, що ці закони. й

«Я цей єврейський погляд Богу?» Я детермінант. Я не вірю у вільний час. Євреї вірять безкоштовно. Тексти пісень, а це означає: Вони вірять, що людина є творцем свого життя. Що вчення I deny. Я не тушку в цьому відношенні. й

"Я, що Бог Спиноза?" «Я захоплююсь пантемизмом Спиноза, але я оціню ще більше свого внеску в сучасний процес знань, для нього є першим філософом, щоб поважати душу і тіло в цілому, а не двома окремими особами». Де з'являються ідеї? «Я досить майстер мій ремесла і безкоштовно використовувати свою фантазію. Уявлень більше знань. Знання обмежена. Визначають межі світу. й

«Ви вірите в безсмертність? - Ні. Одне життя достатньо для мене».

Ейнштейн спробував бути чітким. Він був необхідний для нього і всіх тих, хто хотів просту відповідь на питання своєї віри. Тому влітку 1930 року під час відпустки в Капутті, плавання, він ставив це питання і сформульував його креветку в статті «Що я вірю». Наприкінці цього він пояснив, що він сказав, що він був релігійним: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Це фундаментальна емоція при виникненні всього істинного мистецтва і науки. Він, до якого ця емоція несправжлива, яка більше не може здивувати, заморожувати в рапсіці, і відчувати себе ми, як мертвий, він є відступним свічки. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. У цьому сенсі, і тільки в цьому сенсі, я дійсно релігійна людина. Багато хто знайшов, що цей текст змушує вас думати, навіть дзвінки до віри. Багато разів передруковано в різних перекладах. Непристойно, це не задовольнить тих, хто хотів просте, прямої відповіді на питання про те, чи вірив Ейнштейн у Бога. Тепер намагатися отримати Ейнштейн, щоб пояснити те, що він вірить в сукцинтно замінив попередній френзи намагаючись пояснити релятивність в одному вироку.

Колорадо банкір написав, що він вже отримав відповідь з двадцяти фурських лауреатів на те, чи вірили вони у Бога і попросив Ейнштейн, щоб приєднатися до них. «Я не можу спричинити особистого Бога безпосередньо вплине на поведінку індивіда або слухаючи власні істоти», - написав Ейнштейн у листі. Ми гарантуємо, що ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це глибока емоційна віра в існування вищого інтелекту, розкриває себе в неперевершеному Всесвіті, є моє уявлення про Бога.

Дівчина підліткового віку, студентка недільної школи в Нью-Йорку, що надав одне питання дещо різним. «Чи науковці молилися?» вона запитала. Ейнштейн взяв її серйозно. «На основі наукових досліджень є припущення, що все, що відбувається, визначається законами природи, і це також стосується дій людей», – пояснює він. Тому важко вірити, що вчений буде схильний вірити, що що відбувається може вплинути на молитву, тобто побажання, що звертається до надприродної істоти.

Тим не менш, це не означає, що не існує Верховного, ніякого духовного принципу перевершує нас. І Ейнштейн йде на пояснення дівчини: Кожен серйозно займається наукою приходить до переконання, що закони Всесвіту проявляються духовним принципом, незрівнянно перевершують духовні здібності людини. На обличчі цього духу ми і наші джмелі повинні відчувати згубство. Таким чином, переслідування науки призводить до особливого релігійного почуття, що насправді відрізняється значною мірою від більш ойвої релігіоти інших. Ті, хто розумів релігію тільки як віра в особистому Божому контролінгу нашого повсякденного життя, вважали, що ідея Ейнштейна неособистого космічного духовного принципу, як його теорія релятивності, повинна бути викликана його істинною назвою. «Я маю серйозні сумніви, що сам Ейнштейн дійсно розуміє, що він отримує, - сказав Кардинал Вільям Генрі О'Коннелл, архієпископ Бостона. Але одна річ була явна йому - що була безвісти. «Наслідок цього квесту і вагової інфункції про час і простір – маска, під якою керують глядачем атеїзму. й

Публічна криза Кардинал підкаже видатну Голову Нью-Йоркських православних євреїв, Рабин Герберт С. Золотштейн, щоб відправити Ейнштейну телеграму, що просить непристойно, "Чи ви вірите в Бога?" Кінець. Відповідає відповідь. 50 слів. Ейнштейн використовується лише близько половини слів, що надавалися йому. Цей текст є найвідомішою відповіддю на питання так часто запитав: «Я вірю в Бога Спіноза, який проявляється у всіх речах, підпорядковуючи законам гармонії, але не в Божому, заподіяні долі і справи людства. й

Відповідь Ейнштейна не задовольняла всіх. Наприклад, деякі релігійні євреї зауважили, що Спіноза була виведена з єврейської громади Амстердама для цих вірувань, і католицька церква також засудила його. "Кардинал O'Connell зробив право, якщо він не атакував теорію Ейнштейна", - сказав один Бронкс крабі. Ейнштейн краще не задекларував свого незв’язку у Бога, який був стурбований долею та справами чоловіків. І забрали питання поза юрисдикцією. Тим не менш, відповідь Ейнштейна задоволена більшість людей, чи погоджуються з ним або ні, бо вони змогли оцінити його. Ідея непереборного Бога, який не заважає щоденному житті людей, рука якого відчувається в величності космосу, є невід'ємною частиною філософської традиції, прийнятої в Європі та Америці. Ця ідея може бути знайдена в улюблених філософах Ейнштейна, і, як правило, відповідає релігійним переконанням засновників американської держави, таких як Джефферсон і Френклін.

Деякі релігійні люди не визнавали право Ейнштейна використовувати слово «Год» як фігуру мови. Це також випадок для деяких невірів. Він назвав Him, іноді дуже добре, різними способами. Він може сказати як дер Ерготт (Lord God) і дер Альте (Стара людина). Але це не в характері Ейнштейна, щоб перекручувати смаки, які захоплюють смак. По суті, вона була досить протилежною. Отже, давайте йому кредит і візьміть слово для нього, коли він наполягає, повторюючи і знову, що ці слова не заважають камуфляжу семантики і що він насправді не атеїст.

Протягом свого життя Ейнштейн послідовно відмовив у задоволенні атеїзму. Він сказав другу. Але що дійсно аннойс мене є довідники для мене, щоб виправдати такі види.

На відміну від Sigmund Freud, Bertrand Russell або George Bernard Shaw, Einstein ніколи не відчував необхідність відлякування тих, хто вірить в Бога. Атеїсти. Що відокремлює мене від більшості так званих атеїстів – це відчуття життєздатності перед секретами гармонії космосу, які недоступні для нас. Люди, овочі або космічний пил, ми всі танцюємо до неперевершеної мелодії, грали з афару невидимимимим музикантом. По суті, Ейнштейн був більш критичним не релігійних людей, але від звинувачень релігії, які не страждали від надлишок зволоження і почуття милості. «Аїсти вболівальників», – пояснив він в одному з своїх листів, «так як раби все ще відчувають вагу ланцюгів, які відкинули після важкої боротьби». Ці істоти, які називають традиційною релігією народу, не мають доступу до музики сфер. й

Ейнштейн вже пізніше обговорював цю ж тему з американським флотом. Чи правда, моряк запитав, що священик Єзуїт перетворив вас в віритель? Це абсурд, Ейнштейн відповів. Він пішов з того, що Він вірив віру в батька-подібного Бога був результатом «кільдської аналогії». Чи запитав Єйнштейн, він сказав, що його відповідь буде процитувати в спорі з більш релігійними колегами? Ейнштейн попередив, що все не може бути зрозумілим. «Ви можете зателефонувати мені агностичне, але я не поділяюсь мілітантним бродом професійних атеїстів, чия зеаль в основному обумовлена визволенням від облігацій релігійної освіти, отриманих в дитинстві», - пояснив він. Я віддаю перевагу стриманості, що відповідає нашому слабкому інтелекту, не в змозі зрозуміти природу, пояснити своє власне існування.

Санта Барбара, 1933. Як це інстинктивно-релігійне почуття відноситься до науки? Для Ейнштейна, перевага його віри була те, що вона керувала і надихнула його, а не конфліктуючи з науковою роботою. «Релігійне космічне почуття», - сказав він: «Найбільш важливий і благородний мотив для наукової роботи. й

Ейнштейн пізніше пояснив своє розуміння відносин між наукою та релігією на конференції в Нью-Йорку Об'єднаної духовної семінарії на тему. Він в галузі науки, він сказав, щоб дізнатися, що відбувається, але не оцінити те, що людина думає про те, як вона повинна бути. Релігія має дуже різне призначення. Але іноді їх зусилля додають. «Наука може бути створена тими, хто переповнений переслідуванням правди і розуміння», - сказав він. Але релігія є джерелом цього почуття. Про це заявив у газетах як головні новини, так і його лаконічний висновок стали відомими: “Ця ситуація може бути зображена наступним чином: наука без релігії примушена, релігія без науки сліпе. й

Але з однією релігійною концепцією, Ейнштейн продовжується, наука не погоджується. Про єдність, яка, на його змах, може заважати перебіг подій у світі, він створив і в житті його істот. «На сьогоднішній день головне джерело конфлікту між релігією та наукою має робити з поняттям особистого Бога». Мета науковців – виявити нематеріальні закони, що регулюють реальність, і в тому, що вони повинні відмовитися від поняття, що святий буде, або, для цього, людина може призвести до порушення цього універсального принципу збудливості.

Білеф у каусальному детермінізмі, будучи невід’ємною частиною наукового світогляду Ейнштейна, потрапив до конфлікту не тільки з ідеєю особистого Бога. Він був, принаймні, відповідно до Einstein, несумісний з ідеєю безкоштовної волі. Незважаючи на те, що він був глибоким моральним людиною, його віра в строгий детермінізм зробив його важко зрозуміти концепції морального вибору і індивідуальної відповідальності, які є основою більшості етичних систем.

Як правило, як єврейські, так і християнські теології вважають, що люди даються безкоштовно, і що вони відповідають за свої дії. Вони так безкоштовні, що вони можуть навіть, як Біблія говорить, непристосувати вказівки Бога, хоча це схоже на суперечку віру в омніпотент і непристойний Бог. Ейнштейн, з іншого боку, вірив, як Спіноза, що людські дії були як правило визначені як рух більярдного кулі, планета або зірки. «Подуми, почуття, і дії людських істот не безкоштовні, але в зв’язку з принципом каустальності як зірки в їх русі», – заявив Ейнштейн у заяві Американського товариства спинозистів в 1932 році.

Він вважає, що дії людей самостійно регулюються законами фізики та психології. Читання Шпенгауера привели його до цієї точки зору, як він говорить у своєму 1930 році credo Що я вірю у вільній волі в філософському розумінні. Кожен з нас діє не тільки під впливом зовнішніх причин, але і відповідно до внутрішніх потреб. Заява Шпенгауера, «Людина може робити, як він радує, але він не може бути, як він радує,» надихнула мене, так як моя молодь, вона постійно подається мені як консолідація в обличчі життєвих труднощів, власної та інших, і як невичерпне джерело толерантності. Ейнштейн був колись запитав, що люди були вільні в своїх діях. "Ні, я детермінант, - відповів він. Все, що на початку, як наслідок, визначаються силами, які ми не можемо контролювати. Все призначене для комахи і зірки. Люди, овочі або космічний пил, ми всі танцюємо до неперевершеної мелодії, грали з афару невидимимимим музикантом.

Ці погляди розв’язали деякі його друзі. Наприклад, Max Born вважає, що вони повністю підірвали основи моральності людини. «Я не можу зрозуміти, як ви поєднуєте повністю механічний Всесвіт і свободу морального чоловіка», - написав Ейнштейн. Повністю детерміновані світові втратити мене. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але в даний момент здається, що навіть в фізики це не так, нехай тільки решта світу. й

Для Bourne, невизначеність квантових механіків дозволило вирішити цю дилему. Як і деякі інші філософи часу, він оселився на невизначеності, властивих квантовій механікі, як можливість позбутися від «суперечності між моральною свободою і суворими законами природи». Ейнштейн, зауважив, що квантова механіка відкидала сумніви на строгому детермінілізмі, розповів Бурне, що він все ще вірив в неї, як в людській поведінки, так і в фізиці.

Народжений пояснив сутність незгоди його досить нервової дружини Хедвиг, завжди готовий сперечатися з Ейнштейном. В цей час вона сказала, що так само, як Ейнштейн, вона "не вірить в дівчині" - в інших словах, на відміну від її чоловіка, вона відхиляла квантову механічні поняття Всесвіту на основі невизначеності і ймовірності. Але, вона додала, "Я також не можу вірити, що ви, як Максим сказав мені, вірити, що ваше абсолютне правило закону означає, що випереджає все, як я буду щеплювати дитину." Що б означати, вона вказувала, кінець всієї моральності. 747388

На океані, в Санта Барбара, 1933. У Філософії Ейнштейна, що виходить з цього предикапу. Свобода буде розглядатися як щось корисне, необов'язково, до цивілізованого суспільства, для нього це робить людей відповідальними за свої дії. Коли людина виступає, якби він був відповідальним за свої дії, це, як психологічно, так і на практиці, заохочує його бути більш відповідальним. «Я змушений діяти, якби не існує, бо якщо я хочу жити в цивілізованому суспільстві, я повинен діяти відповідально.» Він був навіть готовий тримати людей, відповідальних за всі хороші або погані вони зробили, тому що це був як прагматичний, так і розумний підхід до життя, але все одно бажали, що всі дії були визначені. «Я знаю, що з точки зору філософа вбивця не несе відповідальності за злочин». Він сказав: «але я віддаю не пити чай з ним. й

Як гасити для Ейнштейна, як для Max і Hedwig Born, слід зазначити, що філософи спробували протягом століть, іноді не дуже дефлісно або дуже вдало, щоб звільнити вільний буде з детермінізмом і всім відступним Богом. Чи знає Ейнштейн що-небудь більше, ніж інші, які ввімкнули його, щоб вирізати Гордянський вузол, одне - це певна: він зміг артикулізувати і практикувати суворі принципи особистої моральності. Це правда принаймні, коли мова йде про людство, але не завжди, коли мова йде про членів сім'ї. Філософія про ці неспроможні питання не перешкоджали його. «Особливе прагнення людини – боротися за моральність своєї поведінки», – написав до болгарського священика. Наш внутрішній баланс і навіть наше існування залежать від нього. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. й

Якщо ви хочете жити на користь людства, Ейнштейн вважає, що основи моральності повинні бути більш важливими для вас, ніж «виключно особисте». У той час він був жорстоким до нього, що тільки означає, що всім нам людям, він не був без гріхів. Тим не менш, ніж більшість людей, він щиро, і іноді це вимагає відваги, спробував просування прогресу і захистити свободу індивіда, бджіливши, що це більш важливо, ніж власних самоспокійних бажань. В цілому він був сердцем, добрим, благородним і скромним. Як жити морально. «Свято себе з невеликими», - сказав він: «і нехай є багато інших», опублікована в фортеці Walter Isaacson на Альберті Ейнштейна Corpus.

Джерело: теоріяandpractice.ru

Категории

Смотрите также

Новое и интересное