Келлі Макгонігал: Чи можна навчатися як м'язи

Я читаю книгу, яка перетворила всі мої ідеї про силу волі і зробив мене на цьому питанні з іншого кута. Ця книга називається Willpower. Як розвивати та зміцнити?, написано Келлі Макгонігал, доктором та професором Університету Станфорда.

Ця книга розповідає, як наш самоконтроль залежить від процесів, що відбуваються всередині нашого тіла, і як керувати цими процесами.

З більшості подібних книг на саморозвитку, «Сила волі» відрізняється тим, що він повністю базується на наукових дослідженнях, а автор підсвідомлює будь-яку з своїх заяв. Що варто всього кілька десятків сторінок списку наукових праць, які використовуються при підготовці книги. Не існує есотеризму, без традиційних (аркових) методів, тільки науковий підхід. Келлі не просто дослідник, вона є практикуючим, який веде свій власний курс на розвиток волі і має можливість спостерігати дію певних факторів, що живуть, спілкування та проведення експериментів з студентами.

У цій статті я хочу виділити деякі з найважливіших точок з книги, і я щиро радимо вам прочитати її в цілому. Навіть якщо ви не маєте проблем, що робить сильні рішення, ця інформація буде дуже корисною для загального розвитку і розуміння того, як люди дійсно працюють.

Келлі Макгонігал

Що таке сила?

Можливість управління трьома силами, які регулюють всі дії та бажання.

• "Я не буду."Уміння сказати “не” є компонентом волі, який зазвичай сприймається як волі в цілому. Якщо ви намагаєтеся протидихати двоярусний торт, купивши тринкет, курити сигарету або відсмоктувати будь-яку іншу спокусу, ви показуєте потужність «Я не буду». й

• "Я буду."Зворотна сторона попередньої сили, яка дозволяє нам зробити те, що необхідно для вольового рішення. Змусити себе працювати, робити вправи, очищати приміщення або робити будь-які інші неприємні, нездужання, але корисною є прояв сили «Я буду». й

• "Я хочу."Третя сила, яка відображає те, що важливо для вас. Він проявляється в тих моментах, коли ви відмовтеся від ваших важливих життєвих цілей заради негайних спокус. Наприклад, з тістечкою, якщо сила «Я не» кладе тиск на те, що його не можна їсти, тому що вона завдає шкоди організму, а потім «Я хочу» робить вас смачною їжею, тому що ви хочете досягти чогось: як і іншої людини, потрапити в старі джинси, добре виглядають на фото.

р.

Де з'являться сили?

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Як відомо, еволюційний вибір залишає тільки найсильніший живий, і якщо в дикому перших людей (як тварин) довіряли своїх інстинктів у всьому, то з приходом людського суспільства більш складними потребами приходили до тебе.

Щоб вижити серед своїх однолітків, людина повинна навчатися контролювати свої самопізнання і розвивати якості, які допоможуть йому в довгостроковій перспективі: вміння співпрацювати, будувати відносини, контролювати себе, контролювати свої імпульси. Насправді це особливість прийняття рішень, які свідомо не інстинктивно, що зробили нас справжніми людьми.

В сучасних умовах, також дозволяє нам обходити інші і досягти великого успіху. Сильно-молоді люди є більш здоровими і щасливими, вони заробляють більше і досягають більшого успіху в кар'єрі, вони мають сильні стосунки, вони краще справляються з стресом і проблемами, і вирішувати конфлікти більш легко. За словами Келлі (і я погоджуюсь з нею), самоконтроль у навчанні вище, ніж інтелект, у сімейних справах грає більша роль, ніж чутливість, а у відносинах важливіше, ніж харизма.

З точки зору фізіології, будепотужне місце в тілі – перфронтова кора, найбільша область мозку. У передній корі є три основні райони, які відповідають за самоконтролю: "Я буду" знаходиться в верхньому лівому, "Я не буду" - праворуч, "Я хочу" - трохи нижче і ближче до центру.

Ця частина мозку дозволяє нам контролювати себе і приймати хороші рішення. У випадках, коли люди з травмами до фронту мозку залишилися живими, але практично повністю втратили здатність контролювати свої дії – вони почали скоєти ступеню (з точки зору суспільства) і висипними діями, поведінкою і агресивно.

Таким чином, будь-який процес, який відбувається на межі кори, впливає на наш рівень самоконтролю. Наше завдання полягає в тому, щоб ефективно розвивати і зміцнювати сили.

Як розвивати і зміцнювати сили?

Ви можете перекачувати самоконтролю до максимального. Всі вони впливають на одну, дві або всі три сил, які змусять сили (пардон для пуншу).

1,1 км Чи можна навчатися як м'язи.Чим частіше ви вдбаєте до вольєрних зусиль, тим простіше це стає для вас, щоб зробити це в майбутньому. Якщо ви постійно стежите за невеликими речами, ви можете зміцнити силу волі в цілому.

2. Медитація.Регулярна медитація збільшує потік крові до переступної кори значно таким же чином, що ваговий ліфтинг збільшує потік крові до м'язів. В результаті кора адаптує, підвищуючи і прискорює свою роботу - і, отже, підвищуючи самоконтроль.

3. У Глибоке дихання.Коли мозок обертається на інстинктах, наше серцебиття прискорюється і наша швидкість дихання. Зовні, глибоке повільне дихання дозволяє зосередитись і підняти ваші бажання над вашими інстинктами. Таким чином, коли потрібно зупинити внутрішню боротьбу і зробити сильне рішення, дихати якомога повільніше і глибше, як це можливо, при цьому – самоконтроль повернеться.

4. Навчання.Вправа, як медитація, збільшує і прискорює перфронтову кору, знімає стрес і є потужним антидепресантом. Це включає не тільки вправи, але і будь-які інші мобільні щоденні заходи.

Що знижує силу волі?

5. Умань Депривація сну.Хронічний недолік сну порушує споживання глюкози, що означає, що мозок залишається без харчування і починає зірвати. Самоконтролю, як найбільш енергозберігаюче завдання, просто відключається в такий час, і тому нам складно приймати рішення і приймати відповідальність за дії в безспинному стані.

Крім того, в стані відсутності сну перфальна кора втрачає контроль над іншими ділянками мозку, що призводить до гормональних рівнів і навіть більшої втрати самоконтрольу. Цей процес реверсивний - просто достатньо для сну.

6. Жнівень У Willpower є ліміти.Парадокс: чим частіше ви намагаєтеся контролювати себе, тим більш втомлений і розряджена потужність, яка може призвести до повної втрати контролю над собою. Так як з першої точки це випливає, що будепотужність, як м'яз, він отримує втомився після вилучення і потрібно відновити.

Ось чому так легко розбити, слідуючи дієті. Щоб запобігти виникненню, перш за все, самоконтрольне навчання повинно бути поступовим, а другий, необхідно дати можливість їхати з смоли управління з часу і часу і розслабитися.

7. Про нас Добре ослаблює потужність волі.Коли ми робимо (або очікуємо, щоб зробити) хороший вид, ми, як правило, забути наші справжні цілі («Я хочу») і дозволяють собі деякі концесії або «відновлення». Наприклад, купуючи щось в супермаркеті зі знижкою, ми завжди ризикуємо витрачати більше, ніж ми можемо: це як ми винагороджуємо себе за ресурсоздатність і успішну покупку.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Після того, як зробити корисну річ, ми винагороджуємо себе з трійником або шкідливим смачним. Це добре, коли хороші справи винагороджуються, але це погано, коли ті нагороди йдуть проти ваших істинних цілей і цінностей.

8. У Самоконтроль значно знижується при підвищенні рівня допаміну.Гормон допамін несе відповідальність за приємну антифікацію винагороди і звільняється, коли ми очікуємо щось приємне. Це через допамін, що ймовірність куріння сигарети або вживання торта різко збільшується, коли ви бачите його упакований в красиву обгортку.

Саме тому багато чоловіків відвертають мозок, коли в житті з'являється красива жінка. Ось чому ще одна модниця, що бачить красиву сукню, може відірватися і купити її для загублених грошей. Чим ближче об'єкт вашого задоволення, тим більше допамін виділяється, і тим вище шанс, що ви просто втратите голову.

9. Навігація Краще ситу в руці, ніж кран в небі.Однією з особливостей нашої психіки та особливої справи прецепції є те, що людина воліє отримати щось прямо зараз, навіть якщо він сказав, що він отримає набагато більше.

Можливість володіння річкою або переживаючи задоволення NOW включає інстинкти, які, як говорили багато разів, спрямовані на виживання і отримання радості від життя, починає посилений синтез вищезгаданого допаміну і повністю відключає силу волі. Це, до речі, базується на знаменитому трюкі шампанів, які показують вам красиву річ, нехай ви тримаєте її в руках, а потім відійдете - і ви божевільно хочете купити її, тому що це майже ваш.

10. Стрес значно знижує силу волі.Коли ми підкреслилимо, наші мізки намагаються скуштувати нас до речей, які можуть принести задоволення, навіть якщо вони сумніваються в плані ваших цілей. Саме тому багато людей, які схильні їсти стрес, а алкогольні напої – пити. Це дає радість, хоча він знищує тіло.

11. Підсвідомий страх смерті знижує силу.На відміну від наших примітивних предків, ми можемо практично завжди бути впевнені, що наше життя є безпечним. Але, незважаючи на те, що підсвідомо, ми відчуваємо страх від поганих новин, аварій та різноманітних жахів. Цей страх ставить наше тіло в захисному режимі, і так само, як і в попередньому пункті, мозок знижує самоконтроль і йде в пошуках сумнівних насолод.

Щоб не піддаватися ситуації, описаних в попередніх абзацах, не уникайте цих стимулів і зберігайте реальні цілі перед очима.

Р

12. Гільт знижує потужність.Коли ми спокушаємо, ми схильні відмивати себе і втратити контроль. У стані провини ці спокуси можуть перетворюватися в ланцюгову реакцію - чим більше людина напоїє алкоголь, тим більше він хоче, тим більш шкідливі речі, які він їсти, тим важче для нього відмовитися.

«Я вже зламаний всі дієти, я не збираюся зробити пару більше штук торта». Принцип дії нашого мозку є тим самим – відсмоктуючи почуття провини і стресу, мозок прагне до задоволення і знаходить його в тому, що це почуття викликало. Ви дізнаєтесь про те, що ви повинні бути меншими.

13.00 р. Ваше самоконтроль залежить від суспільства.Як вже згадувалося, механізм підкорення волі для регулювання потреб і побажань людини, що мешкає в суспільстві. В даний час ми приймаємо всі рішення, які ми робимо, іноді змушуючи нас втратити контроль. Як часто ви повинні бути такими, як всі інші? Я особисто знаю людей, які приймають рішення про те, як одягатися поза, а не на основі погоди, але на основі чого вони зношуються.

Поверхневі порції життя незрівнянно розбиває

На вульгарності і фольги

Емоції, такі як гордість і сором'язливість, також впливають на наші дії та рішення, набагато більше, ніж логічні та раціональні причини. Для того, щоб направляти цей ефект в потрібному напрямку, потрібно звернути увагу на ваше оточення - з ким ви спілкуєтеся, від яких ви прагнете прийняти певні риси і звички, які ви намагаєтеся імітувати? Зробіть плани і, знову, зберігайте ваші довгострокові цілі перед очима – і ви будете жити не як кожен інший, але як ви хочете.

Джерело: фольклор.ру/2013/07/kelli-makgonigal-sila-voli-kak-razvit-i-ukrepit/