Позбутися від підозри один раз і назавжди.

Багато людей піклуються про те, що інші думають про них. Це зрозуміло: людина є ультрасоціальним істотою, ми дуже важливо для реакції інших на нас, тому буде дивно жити без погляду на людей навколо.

Однак, коли думка інших стає занадто важливою – а потім людина стає дуже підозрою. Звісно, що не робить свого життя краще. На тему «Що думають про мене?» так harass людина, яка, іноді, сон і апетит порушується. В цілому мало хороших в таких підозрах.

"Чи не бачиш своє хвилювання".

На щастя, психологія має солідний арсенал для усунення такої підозри, а деякі з яких аренал можна застосувати прямо зараз в цій замітці.

Перш за все, я збираюся розповісти про цікавий експеримент, який був проведений в Корнельському університеті. Студенти попросили дати короткий виступ. Але перед тим, як говорити про себе, вони були розділені на три групи і (а) перша група повідомила, що люди насправді мали набагато гірше розуміння стану інших людей, ніж зазвичай вірили (імпліто кажучи, «і не побачать вашу хвилювання»); (б) друга група розповіла, що не потрібно турбуватися перед розмовою; (c) третя група нічого не сказав.

Як ви з'ясуєте, яка група отримала в середньому вищі рейтинги слухачів за результатами виступів? Один.

Чому ви думаєте, що це було перше? Ілюзію прозорості. З цим знанням студенти підкорили як хвилювання, так і підозру. Вони були краще, ніж інші дві групи.

Що таке ілюзія прозорості?

Ілюзій прозорості – схильність людей до подолання здатності оточуючих зрозуміти наш внутрішній стан.

Є багато смішних експериментів, які доводять, по-перше, існування такої схильності, а по-друге, її спадщина.

Ось веселий і простий експеримент від Elizabeth Newton. Є два учасники. Один слухає музику і натискає мелодію своїми кнаклами, другий має вгадати, що різновид мелодійських звуків в навушниках.

Звісно, Ньютон зацікавився не так багато в кількості вагітнів «листа», як на думку «музика» про це дуже номер. Отже, «музиканти» про п'ятдесят відсотків часу були впевнені, що «листники» вгадають мелоди.

В реальності слухачі здогадували лише три відсотків часу. Ілюзія прозорості на роботі.

Ось ще один експеримент (виготовлений Томасом Гіловичем, Вікторією Медвецький та Кеннет Савіцькими). Учасники діляться на дві групи. Перша група займалася дегустацією напоїв, другий дивився першим.

Сіль експерименту це: смакувальники намагалися п'яти напоїв, одна з яких мала неприємний смак. Тастери просили пригнічувати диску, щоб спостерігачі не помітили нічого. Спостерігачі, звичайно, просять відрізнити про те, які напої пригнічують дегустацію.

Що відбулося в кінці? Я думаю, що ви вже знаєте. На своїх обличчях, спостерігачі легко помітили, що напій був неприємним. В реальності смакувальники досить пропустили свої оцінки.

Томас Гілович, Вікторія Медвек і Кеннет Савицький провели кілька експериментів - і всюди те ж саме. Наприклад, люди думали, що спостерігачі можуть легко розповісти брехню, але насправді менше чверть спостерігачів помітили його. Або, в переговорах, одна з висококонтракційних сторін вважала, що друга сторона контракту помітить розмиття, але насправді не помітила розмиття.

Ілюзію прозорості є і є дійсно ілюзією (і, до речі, це особливо посилюється, коли ми переповнені емоціями). Для інших, ви не так прозорі, як ви думаєте.

Практичні висновки

Щоб розпочати роботу, нехай не варто думати, що ми не можемо зрозуміти іншої людини. Ні, звичайно, ні. У нас є дзеркальні нейрони та інтелект, які допомагають нам зрозуміти іншу людину, їхні держави та наміри.

Однак не варто переоцінювати цю здатність. В дійсності ми, здається, не дуже часто, ніж ми думаємо.

Є два важливі висновки з цього.

Перший, Не думаю, що люди зрозуміють вас легко. Не чекайте їх, вони не будуть. Якщо вам потрібно щось, скажеш. Поговоріть по роту, чітко і чітко. Інші люди не розуміють свого емоційного стану. Якщо ви хочете бути зрозумілими, зробіть зусилля. Так, це ви (якщо, знову, ви хочете бути зрозумілими).

По-друге, Не боятися, що люди підуть вас. Ваша підозра ґрунтується на ілюзії про прозорість, вся ілюзія якої (приваблива і мимовільна тауологія) доведено.

Якщо ви хочете, щоб ви зрозуміли, що це просто ілюзія прозорості. Як тільки ви дізнаєтесь про цю ілюзію, ваша підозра зменшується. Це саме те, що сталося в першій групі людей в експерименті я описав. Вони не просто сказали ілюзію прозорості. Вони детально пояснили, як проводилися експерименти, які були результати, показали графіки та діаграми. Саме завдяки цим знанням, які проводяться так само.

Що таке, ви теж можете поводитися з знаннями в цій замітці і, як я пообіцяв, зменшити підозру принаймні деякі поваги.

Підсумок. Наша підозра частково, якщо не повністю, на основі ілюзії прозорості. Найлегший спосіб роботи через ілюзію прозорості – це знати і запам’ятати його. Це самотній буде достатньо, щоб значно поліпшити якість життя і простоти підозри (або повністю позбутися від неї).

Я зробив, спасибі вам дуже багато. Видання

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: pikabu.ru/story/kak_raz_i_navsegda_izbavitsya_ot_mnitelnosti_3832513