Вероніка Тушнова. «Не заперечуйте, коли вони люблять...»

Вона дивовижна красива і безглузда талановита. З любов’ю вірші, ціле покоління дівчат впало під подушкою. У душу і залишатися в ній назавжди. Ця чорношерська ніжна і крихка жінка з великими темно-коричневими очима була названа східною красою.

Вона була дуже ніжною і доброзичливою, готова приїхати на допомогу в першому дзвінку в будь-який час доби або ночі. Вона може бачити радість у всьому і сказати подяку вам за кожну дрібницю.

Поет Вероніка Тушнова народився 27 березня 1915 р. в Казань в сім'ї професора ветеринарного інституту, а пізніше академіка Михайла Павловича Тушнова. Олександр Георгіївна, випускник вищих курсів Bestuzhev в Москві, був художником.

Вероніка навчалася в одному з кращих шкіл Казань - в школі No 14 ім. А. Н. Радищева. Школа приділила багато уваги іноземним мовам, французькому та німецькому, які навчалися з молодших класів. Улюблений педагог Вероніка – викладач літератури Борис Миколайович Скворцов. Підтримував очевидну подарованість свого студента, роботи якого завжди читали в класі як кращий.

Помилки Вероніка часто з'явилися в газеті стіни, її жарти і пародія знали всю школу. Вероніка була захоплена живописом і поезією, але, на наполягають її батька, які не перенесли заперечення, вступали в медичний факультет Казанського університету. Вона завершила медичну освіту в Ленінграді, де сім'я переїхала в 1936 році після смерті батька.

У 1938 р. Вероніка Тушнова одружилась психіатр Юрій Розинський. Через рік дочка Наталіша народилася. При цьому її вірші з'явилися в друку. Але життя сім'ї не виконувала. Незабаром Юрій залишив Вероніка. Вона не втратила сподівання, що він повернеться. Вони мали дочку, яка виглядала як батько.

Тексти пісень, а це означає: І ви прийшли, коли це темно,
Коли шторка вбиває скло,
Коли ви пам'ятаєте, скільки часу назад
Ми не прогріваємо один одного.

Я повернувся, коли він став дуже хворим і став дуже хворим. Потрібна допомога і комфорт. І Вероніка, переповнений відступ, подбали про нього, розпліднив його і його хвору матір. «Що ви засудили мене, але я не можу зробити інакше». Він батько моєї дочки, вона сказала. Другим чоловіком поетеси був письменник, а за іншими джерелами – фізик, Юрій Тимофєєв. Проживали близько десяти років. Моя мама була темпераментальною, не ходила навколо квартири, але роса, була гарячою, завжди нічого не встигла. Прорив з Юрієм Павлович був дуже важким для неї ..., сказав їй Наталю.

Після отримання ступеня доктора Вероніка Тушнова серйозно займається поезіями. «Для війни я писав багато і вперше перейшов до Вера Інбера за допомогу», - сказав поет. За порадою Вери Михайлівни я звернувся до літературного інституту. Війна руйнувала всі мої плани. Я з невеликою дитиною в руках і хворою матір'ю виевакуйована з Москви і працювала в Казанська лікарнях.

Він був відомий як головний комфортник, може дихати життя навіть у бездіяльності пацієнтів і боровся на кожен момент життя людини. Вона буквально проживала долі її пацієнтів, беручи до серця біль і страждання інших. Вона була висловлена «управлінням з блокнотом» тому, що Тушнова присвятила рідкісних моментів вільного часу поезії. Вона була часто знайдена письмово в маленькому приміщенні. З Казань, Вероніка повернулася до Москви, де вона продовжила працювати в лікарні, а в 1945 р. відбувся літературний дебют поетеси – її збір віршів, які називали Першою книгою.

р.

... Вероніка Михайловна не була звичайною присутньою лікарю, згадувала одну з колег цього часу, хірург Надія Івановна Литви-Катаєва, яка пізніше стала першим директором Марина Цвєтаєва будинок-музей в Борисоглебському провулку. Вона кинулася усією душею і силою долі поранених, хворих, допомогти, як з сигналом SOS. Загинув загибель людини. З цього прийшла поезія. Поранений любив її захопленням. Незвичайна жіноча краса була висвітлена зсередини, і тому бійці висихають, коли вводять Вероніка.

Після війни поетична доля Тушнова розвивалася успішно. Оприлюднила нові книги, очолювала творчий семінар в літературному інституті, займався поетичною перекладкою. Зчитувачі в'яжуть її вірші вручну і навчилися їх серцем. Але в особистому житті все не вийшло. Вероніка позбавила - вона не любила, і без любові вона не могла уявити життя.

І раптом доля зробила її несподіваним подарунком - давав її другу молодь, давала їй почуття, незрівнянний і безглуздий, який повністю переповнений нею і приніс до життя цілу авальницю її найкрасивіших віршів. Яшин, який народився з Вероньою на той же день - 27 березня, але два роки раніше. «Це мене і повітря, він мене і небо, все без нього без життя і мертвих...», - написав поетесу про її кохану, і її почуття для нього назвав «дих, з яким я не можу впоратися» і довіряв найменші відтінки і переливи її вірші.

Олександр Яшин, де він з'явився, зробив незбиране враження на всіх. Він був красивим, міцним людиною, дуже чарівним і дуже яскравим, «з звичкою орла, з душею голуба, з посміхаючим посміханням, з посмішкою дитини», як Тушнова писав про нього. За час свого рапрочементу з Вероньою, він пройшов через важкі часи - справжній булінг, який прийшов на нього після публікації оповідання "Поправки", в якому він розповів правду про російську село. Вероніка, один з небагатьох, підтриманий йому, розігрітий його і відродив свою похмуру душу з її любов'ю.

Яшин був чоловіком і батьком. Він підняв сім дітей з різних шлюбів, а сім’я поета була jokingly під назвою «Яшинська колгосп». Його третя дружина, яку він зустрівся в літературному інституті, Злата Костянтинівна, також написав поезії. Яшин не міг залишити дружину і дітей, бо він був дуже прикріплений до них, і, ймовірно, Тушнова не згодна таким кроком. Нав'язувати, гасити, з чутливим, добрим, співчуттям душі, вона не відчуває себе щасливим, роблячи інші нездатними. Вероніка не вимагала нічого від коханого, погоджуючись на все, розуміння все і прийняття все, хоча це не було легко жити в брехні, з її відкритим серцем і чистою душею.

Днів з вами,
Місяць
Перший.
Це спосіб це.

Наскільки були їхні зустрічі, секрети, від цікавих очей! Вона бажала бути навколо нього весь час. Але він не міг пообіцяти її що-небудь, воліючи тишу. Не було майбутнього для цього зв'язку, але Вероніка вдячна долі за кожну годину, проведену з коханою. А якщо вона могла розраховувати лише сто годин щастя в її житті, це було багато для неї. Вони люблять піти в передмістя, блукати в лісах, призначених для призначення в готелях в інших містах. Вероніка жив ці зустрічі, вони були її цілим життям. «Чому не мільйони?» Чому це не так? Я не знайшов відповіді.

Коли закохані повернулися до Москви поїздом, Вероніка, на прохання Яшина, пішли на кілька зупинок раніше, щоб вони не бачили разом. Але незважаючи на всі запобіжники, відносини не можуть зберігати секрети. Як можна приховати таку пристрасть?

Звісно, ромби і gosip негайно поширюють. Друзі засудили закоханих, драму заварили в родині Олександра. Їхня любов була приречена. Олександр зробив непросте рішення для участі у Вероніка.

Як болючий був набряк Тушнова! В горлі здавалося вичавити носик, серце натискало «блок в тон». Вона часто блукає по місцях, які вони пішли разом. Не можна побачити її коханця, вона розповіла йому віршам, які відкрили весь емоційний Всесвіт людини, вірші так щирі і зізнані, що сприймалися як ліричні щоденники. Її біль пальмового типу. Ймовірно, від нестерпного горта, довге і переживання, вона загибла з смертельним захворюванням.

Коли Вероніка була в лікарні в онкологічному відділенні Олександр Яшин відвідав її. Поет Марк Собол, який багато років згадав: Я прийшов до свого приміщення і спробував її піднятися. Вона була виснажена: не ! Вона була сердитися антибіотиками, які затягували губи, і вона боляче посміхатися. Вона виглядала надзвичайно тонкою. Невизнаний. І пішов він. Вероніка розповіла нам, щоб повернути на стіну, в той час як вона була одягнена. Незабаром вона тихо крила, «Бой...» Я перевернув і струнких. У нас була красива жінка! Я не буду боятися цього слова, для нього сказав точно. Смішуючи, з мухами, не відоме молодою красою. Я відчував себе дуже сильно, що все вона писав був вірним. Абсолютно і без зайвих правди. Можливо, це те, що називається поезії.

І в останні дні, будучи в важкому стражданні, став непереносимимим, Вероніка длябаде Олександр для входу в її кімнату. Вона бажала залишатися в пам'яті, як вона була під час цвітіння своєї любові - красива, щаслива, весела.

«Одно сотні годин щастя» – так званий поетесою її остання книга віршів, присвячених Олександру Яшину. Принтер був поспішним, він знав, що Вероніка була вмирає. Вона зуміла тримати копію сигналу книги, де в віршах вона сказала

Тільки мій життя короткий.
Але я міцно і гірко вірю:
Ви не любите своє відкриття.
Ви будете любити втрати.

Великий поет загинув 7 липня 1965 р. Вона була ледь п'ятдесят. Трагічна смерть Вероніки шокувала Олександра до свого ядра. Тільки тепер він усвідомив, скільки вона говорила йому, і що ніхто не кохав його, як вона зробила, з усім її істотою, в повній самозабутності. Він не міг жити довго без коханого і через кілька років він загинув з такою ж страшною діагностикою. Не вводити любов...

Автор Elena Erofeeva-Litvinskaya

Цікаво: Щось ми думали як щастя. . й

Сергій Савельєв: Любов неконтрольований

П.С. І пам'ятаєте, просто змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.matrony.ru/veronika-tushnova-ne-otrekayutsya-lyubya/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное