Скандалозний геній

_ Новини

На День народження Сергія Єсеніна присвячена. Він пішов з рустичного чубного хлопчика до найвідомішого бролера і матерніста Росії. На виступах синього вівчара, які читають щось про прості радості сільського життя, дівчата хорово кричать: «Душка Єсеніна!» Того, на початку Єсеніна Маяковського називають «декоративним селянством», занадто солодким, знаряддям, і його віршами – «виживане масло лампи». Але не займав поета довго. І був маленький ангельський в ньому: він писав непристойні вірші на стіні Пристрасний монастир і, розщепивши ікону, він може його погасити самоваром, він може легко світити його від лампи.

Поведінка була незмінно знайдена провокативна, ударна, ударна. Його вірші – спеціальна сторінка російської поезії. Єсенін не може бути введений в вузькі межі літературних тенденцій на початку ХХ ст., він сам, веселий, пристрасний, з величезною російської душі. Можливо, саме тому поезія Сергія Єсеніна не залишає байдужим: вона або любила або відмовилася приймати і розуміти.

3 жовтня відзначає 120 років з дня народження великого російського поета. До цієї дати Веб-сайт Зібрав цікаві історії з життя Єсеніна і його найвідоміші фотографії.

Сергій Єсенін з сестрами Катя та Шура

Освіта Єсеніна

Відомий поет може стати педагогом: Сергій Єсенін закінчив свою честь в 1909 році від Костянтинівської Земства, потім вступив до церкви-викладання школи, але після навчання на рік і половину він залишив його - професія вчителя привертала його трохи. Вже в Москві у вересні 1913 р. Єсенін почав відвідувати Шанявський народний університет. Рік і половина університету дали Єсенін фундамент освіти, який він не був відсутнім. Згодом поет займався самоосвітою, прочитав багато і був відомий своєю справою.

Сергій Єсенін та Анна Ізраднова серед працівників поліграфічного будинку «Асоціація І.Д. Ситин»

Перший Московський Muse

Коли Єсенін прийшов до Москви, він був лише сімнадцять років. Його мета було стати найвідомішим поетом в Росії. Через рік він закохався в любов з Анною Ізраднова, який працював з ним як випробувач у поліграфічному будинку.

Громадянський шлюб з Анною з перших днів здавалося поету помилкою. На цій точці він більш стурбований своєю кар'єрою. Він залишив свою сім'ю і пішов до Петрограда, щоб шукати щастя. У своїх спогадах Ізраднова пише: Я побачила його коротко перед смертю. Він прийшов, щоб сказати До мого питання, чому він каже: "Я залишаю, я відчуваю себе погано, я, ймовірно, збираюся померти." Він попросив не зіпсувати, піклуючись про сина.

Доля Юрія, сина Сергія та Анни, була трагічною: 13 серпня 1937 р. він був знятий за звинуваченнями приготовки на спробу засвоєння Сталіну.

Єсенін з друзями молоді 165251

Єсенін і папір

У 1918 р. у Москві організовано видавничий дім «Лабораторний Художній керівник слова». Організатор: Сергій Кличков, Сергій Єсенін, Андрій Бели, Петро Орешин та Лев Повітський. Я хотів би публікувати свої власні книги, але папір в Москві була на строгому записі. Єсенін все ще волонтерів, щоб отримати папір.

Він кладав на довгий одяг, розчісувався в селянському порядку і пішов до обов'язкового складу Президії Московської Радянської Республіки. Єсенін став перед ним без капелюха, почав лукати і, диліґентно поспішаючи, попросив «заради Христа робити милосердя і звільнити папір для селянських поетів. й

Для такої важливої мети було знайдено папір, звичайно, і опубліковано першу книгу віршів Єсеніна «Радуніка». Артель, однак, скоро не розбирається, але вдалося звільнити кілька книг.

Єсенін читає вірші своєї матері

«Після поета означає те ж саме,
Якщо правда життя не порушена,
Порізаємо на ніжну шкіру,
В крові почуттів піклується про душі інших. й

Поезія читання

Наприкінці 1918 р. Єсенін проживав у Тулі на кілька тижнів, злетів з московського голоду. Кожного вечора в будинку, де жив він, зібрана освічена аудиторія, і Єсенін прочитав вірші, які він запам'ятався серцем - кожен одномісний. Єсенін супроводжував декларацію з дуже виразними жестами, які давали віршам додаткову виразність і міцність.
Іноді Єсенін імітував блок і білий. Він читав вірші Блекка серйозно і повагу, і вірші Білого з кермом, приправляючи його.

Зінаїда Рейч

«Ви пам'ятаєте,
Ви все пам'ятаєте, звичайно.
Я стояв,
Як підійти стіни,
Прогулянка по кімнаті збуджена.
І щось гостре.
Вони кинули мене на обличчі. Ти сказав:
Ми повинні розбити.
Що ви були катування.
Мій дикий життя,
Настав час, щоб ви вийшли в бізнес.
І мій дотик, щоб розкачати, вниз.

Мед!
Ви не любили мене.
Ви не знали, що в зборі чоловіків
Я був, як кінь в милі,
Збережений бруками. й Красуня Зінаїда

Одним з найкрасивіших жінок в житті Єсеніна стала Зінаїда Рейх, знаменита акторка. Вона була настільки красива, що поет не може допомогти, але пропонує їй. У 1917 р. Зінаїда народила дві діти - Тетяна та Костянтин, але Єсенін ніколи не відрізнявся від лояльності. Реіч закінчився протягом трьох років, потім вони взяли участь. Найвідоміший поема про неї – «Пошта жінки». й

Сергій Єсенін і Імагіст Анатолій Марінхоф

Побої Єсеніна

Сергій Єсенін постраждав від сифілофобії - страх договоруючого сифілісу. Подруга поета Анатолія Маринхофа сказав: «Дуже звикнути до носа прищити розмір хлібної крихти, і він ходить від дзеркала до дзеркала сувора і похмура. Після того, як я пішов навіть на бібліотеку, щоб дізнатися ознаки страшного недуги. Після цього він отримав ще гірше, трохи: коронка Венери!

Але не меншого страху в Єсеніна викликали поліцію. Один день, що проходить Літнім Садом з Вовком Єрлічом, поет помітив охорону порядку, стоячої на воротах. «Чи раптом захоплює свої плечі, щоб він стикався з собою захід сонця, і я бачу очі жовтуватим, сповненим неприпустимого страху. Він дихає сильно і знезаду, - Списання, о! Не скажеш нікому! Тексти пісень, а це означає: Я скажу вам правду! Я боїться поліції. Ви знаєте? "Я боїся!"

Ісадора Данкан і Єсенін

Сінг, спів. На дамн-гітара.
Твори танці навпіл.
Я качок на ньому,
Мій останній, тільки друг.

Не дивитися на зап'ясті.
І з неї плечі заливають шовком.
Я шукав щастя в цій жінці.
Я випадково знайшов смерть.

Я не знаю, що це суперечка.
Я не знаю любові.
Вона прийшла з хребтом очей.
Билі пішли божевільні.

Український

На початку 20-х років Єсенін на чолі з свічкою життя: він відвертий, скандалізований в шинах, легко лікував випадкові стосунки, поки він зустрівся з нею - відомий американський танець Ісадора Данкан. Дункан був 18 років старше поета, не знав російську, і Єсенін не говорить англійську. Вони одружилися 6 місяців після того, як вони зустрілися. При запиті, які прізвища вибрали, вони обидва хотіли мати подвійне ім'я, Данкан-Єсенін. Це було записано в свідоцтві про шлюб і паспорти. "Я Дункан тепер," Єсенін, як вони пішли поза.

Ця сторінка життя Сергія Єсеніна є найбільш плутаною, з нескінченними карельками і скандалами. В кінці не вдалося подолати «мутуальне розуміння». Ця пристрасть приурочена до вірша «Раш, гармонік!» Бордом ... Бордом. . ?

Ісадора трагічно загинув два роки після смерті Єсеніна, поховавши себе власним шарфом.

Єсенін і Маяковський

"Ah, висип, ah, fry,
Маяковський – фольга.
Фарбаний пітан,
Роббед Витман.

Вічні вороги

Міф взаємної ненависті Сергія Єсеніна та Володимира Маяковського є одним з найвідоміших літературних рухів ХХ століття. Поети дійсно були невиліковними ідеологічними опонентами і в публічних виступах готові безкінечно залити забруднення один на одного. Тим не менш, це не означає, що одна людина занижена силою іншої. Контемпорари підтверджують, що Єсенін розуміли важливість роботи Маяковського та виключив його з усіх футуристів: «Що б ви не сказали, ви не можете викинути маяковський». Тексти пісень, а це означає: Він лежить в літературі з колодою, і багато хто буде мучитися над ним." Поет неодноразово читав вироки з поезій Маяковського, зокрема, він любив вірші про війну «Мати і вечір, загиблих німцями» і «Вій проголошується».

У свою чергу, Маяковський також мав високу думку Єсеніна, хоча він захопив його всім можливим доглядом. Відомий мемоірист М. Ройзман згадує, що один раз приїжджає до рецепції з редактором «Новий світ», «сидить в приймальній кімнаті і чув. Маяковський голосно оцінив вірші Єсеніна в секретаряті, а у висновку сказав: «Лок, Єсенін не слово про те, що я сказав». «Дамні талановиті!»

Єсенін на пляжі Венеції

З самого себе Єсенін дуже точно зазначив: «Я злаштовував, що я зламаний і скандаліст.» Ця заява відповідала дійсності, так як поет у п'ятому френзі подобалася захопити громадськість композиціями дуже пишного контенту. Згідно з очевидами, Єсенін практично ніколи не записав непристойні вірші, вони народилися спонтанно і відразу забути.

Такі короткочасні вірші в Єсеніна досить багато. Наприклад, його авторство приписується до вірша «Не підштовхувати, дорогою, а не ачаї», в якому поет хірургує своїх ворогів, щоб піти на всі відомі адреси, маніпулюючи їх бажання відправити Такенін себе далеко.

Сергій Єсенін та Софія Толстая

«Щоб це так, як він вже тридцять років бодисти,
Більше і більше, загорнути кришки,
Ми зв'язані з життям.

Мед, я про те, щоб повернути тридцять,
А земля мене щоденно.
Ось чому мій серце почав мріяти,
Що я спалю з рожевим вогнем.

Якщо ви опікуєте, ви спалюєте стільки.
І з хорошої причини липової квітки.
Я взяв кільце з папуги, знак, що ми обпекли разом.

Що кільце зношене гіпсом.
Я відчував свою руку, я дав вам,
І тепер, коли маленький м'яч сумний,
Я не можу допомогти, але думаю. Дружина

На початку 1925 року Сергій Єсенін зустрівся з грандіозною Софія Лео Толстого. Вона була 5 років молодшою, ніж Єсенін, кров найбільшого письменника світу, що протікає в її венах. Софія Андрєєвна була надавалася бібліотеці Спілки письменників. Поет тремтить в колінах перед її аристократією. Коли вони одружені, Софія стала зразковою дружиною: вона подбала про своє здоров'я, приготувала вірші для збору робіт. І вона була абсолютно щасливою. І Єсенін, зустріч друга, відповів на питання: «Як це життя?» – «Я готує колекцію творів у трьох томах і живих з нелюбленою жінкою». Несловська Софія стала вдовою скандального поета.

Посмертна фото Сергій Єсенін

«Добрий, мій друг, добра.
Мед, ви в грудях.
Відчайдушне відділення
Промісити зустріч попереду.

Добрий, мій друг, без рук, без слова,
Не сумувати або сумувати брови.
Це не нове, щоб померти в цьому житті.
Але життя звичайно не нова. й

Смерть поета

28 грудня 1925 р. Єсенін був знайдений в Ленінградському готелі "Англетер". Його остання поема - "Добрий, мій друг, добра..." - за Вовк Єрліч, дав йому день до: Єсенін скаржав, що в кімнаті не було чорнило, і йому довелося писати з власної крові.

Загадка смерті поета залишається нерозчинною. Офіційна загальноприйнята версія є самогубством, але є припущення, що Єсенін фактично загинув з політичних причин, а суїз був лише засвідчений.

«Це простіше жити».

Єсенін не є трагічними поетами. Його вірші – атем життя у всіх його проявах. Химна життя непередбачувана, складна, сповнена розчарувань, але ще красива. Це химн бульб і бульб, вічний хлопчик і великий шавлія.

номінальний #image1571855

Tags

See also

New and interesting