На жаль, я спробував писати ці десять точок в першій особі, але я не міг. Я не вітаю Парижа. Я не маю ніяких причин, щоб захопити його. Це перша. І по-друге, є вже такі списки серед текстів інших блогерів (який з якихось причин припинив писати, січ, хлопці, де ви?). Аудиторія любить казкі авторські матеріали, з яких сметана в роті.
Але я вирішив піти в інший спосіб – Я попросив себе місцевих жителів, в яких випадках Париж стає їх горлом. У цьому випадку я закликав місцевих французьких людей, які народилися в Парижі або проживали тут більше десяти років. За участі наших друзів, друзів, друзів, колег, двох пекарнірів, одного консьєржа та одного власника ресторану.
Р
Метро.Так, з чистої практичної сторони, кожен розуміє, що Париж метро зручна, дуже розгалужена, часто... коротко, без неї взагалі. Але його сірість, дратує музикантів-бегів, сумнівних ароматів, тиснених на годину щітки і начинок, досягаючи пишності на спекотних днях, потемніють життя кожного місцевого мешканця, який двічі на день повинен отримати до роботи і дому. І, до речі, вартість авіаквитка знову піднялася — тепер один квиток на метро коштує 1,9 євро. Вид гладкого лайнера до круглого два.
ПослугиЗокрема, ми говоримо про послуги в ресторанах. Очікується меню, вексель або страва на півгодини без особливих зусиль. Французькі офіціанти не працюють за порадами, тому вони не дуже піклуються про те, чи будуть задоволені роботою чи ні. За великим рахунком, місцеві жителі давно розробили філософію повного Зені. Не буде нервів – просто процідити склянку вина до тих пір, щоб не пошкодити.
ЦіниСалат для 26 євро або еспресо для 3,5 - ні, це не середня ціна в місті, але це досить поширене, особливо якщо ви активно зосередитися на цьому. Не тільки туристи шокують ціновою політикою деяких ресторанів, але й самі парижани.
Звичайна сім'я з середнім рівнем доходу тут не буде вечеряти в закладі кожен вечір, адже це дорого, і крім того, офіціант може бути страшним боором. І, звичайно, оренда є окремою темою для обговорення. В залежності від кількості і виду з вікна, цілком можна вирватися. Я майже забув про парковку - це просто бранч.
ТахсіТільки два дні тому, перед очима, Таксі Парієн вичавив жінку на пішохідній перетині біля Карла Мікеландса Метро, а коли вона підняла руки в овертаймі, водій припинився перед нею, висихнув з вікна і елегантно виправив його окуляри на носі з його посереднім пальцем. Непристойна посмішка, звичайно. Цей епізод досить чітко характеризує драйвери таксі Парижа ... як феномен. Абсолютно безшумні драйвери, arrogant, rude, cunning - ніхто з французьких інтерв'ю пропустили можливість прогулятися по цій темі. Ось чому Убер дуже популярний тут.
Люди.Або ж, номер. Парижі, які не йдуть в будь-який час на канікули в серпні, дійсно збуджують, що місто так порожній і тихий. На жаль, люди ще не повернулися з своїх поїздок - тільки вчора я пройшов променад по Нотр-Дам і вже загинув - порожній! Тільки красива пара туристів з Азії повільно прогулялися бруківкою під натисками професійної фотокамери. Незабаром цей ідилл буде закінчений. І на шести годину, підсумка знову потріскається на шви.
ТуриВ цілому, те ж саме, що і в попередньому пункті, тільки трохи навпаки: крім серпня, решта місяців в Парижі переповнені місцевими натовпами відвідувачів. Я розумію їх досить добре, особливо якщо ви живете в окрузі, де туристи знайдуться медом.
Я ніколи не забуджу, як я шукав в гарному дворі з фонтаном, в той час як постман виклав листи і натиснути в коробки: У мене була пара пострілів на телефоні, а потім людина виходила з переднього приміщення і пополі просила мене залишити (хвіртки до двору знаходиться на замку коду, тільки для мешканців). Це досить нормальна реакція, якщо ви дивитесь з року до року, як потенційно зростаючі палички самою та ін.
СтравиВона звучить банально, але правда: страйки та демонстрації у Франції є національним спортом. З одного боку, ви можете покласти себе на місці тих, хто бореться за свої права. З іншого боку... Коли співробітники SNCF страйкують, наприклад, і ви йдете на роботу/свято/будинку тощо, то з якихось причин ви не хочете поставити себе в будь-якому місці. Я просто хочу, щоб отримати на пошкодженому поїзді ви платите, який є багато грошей, і отримати де потрібно йти.
На додаток до того, що демонстрації, протести та мітинги тут відбуваються з стабільністю листопадного дощу, також необхідно надати кредит французам - вони роблять його в витонченому "часі". Мес в аеропортах, наприклад, розташовується рівно на Різдво - так що ніхто не може літати в будь-якій точці світу, і що вимоги, поставлені вперед, задоволені швидше, просто знімати напругу. В цілому, запустіть розмову з цією темою з кимось з місцевих жителів, і все відразу стане зрозуміло.
РЕМОНТНІ РОБОТИМісцеві жителі, як неспроможні демонстрації. Ремонт лінії RER, яка паралізує рух у найбільш активної частини міста, ремонт станції метро, яка має витрачати час на відходи, що робить величезну «хоку» на нозі і пізно - здається, що вона не зупиняється на одному тижні.
Ремонт дороги, що не має необхідності ремонту. Будівельні риштування, потворні сіро-зелені огорожі, постійні жовті стріли з написом PIETONS (обходить для пішоходів) - все це параферналія блукає від рахувати, як сезонний ринок блохи. І кожен, здається, звик до неї довго, але все ж подразнений.
Р
Паризь не є тим, що один більше.Не те, що це точка "хто Парижа, які покатають своє місто", але є деякі недорогі гіркоти до неї, мимовільна ностальгія, змішана з тривалою екзистенціальною кризою. «Так, не те, що зараз» – так багато людей пропускають радянські часи. Двічі ковбаси і так далі. Паріян мають свій біль - щороку, згідно з ними, цей реальний романтичний спалах зникне, менше і менше залишається автентичним, більш рекламним, комерцією, все для залучення туристів. Я можу зрозуміти, що почуття.
Після всього, спогади молоді часто набагато яскравіше, ніж минуле. Ми просто хочемо, щоб запам'ятати його певним чином. Час переходить і світові зміни.
ЕКСАКТИВНІСТЬПобачимо, що я бачив парижанів, розкачати їх очі так багато разів, як тільки ви сказали мені, що дивовижне місто, яке вони живуть. Я не знаю, що це про. Після трьох років життя тут, у мене є враження, що деякі люди вважають його обов'язковим, щоб захистити погляд, що Париж не так красиво, не так цікаво, і в цілому... це буде те, що милуватися. Я не знаю, як інтерпретувати це як кокетизм, скептизм, своєрідний протест.
Або це природна реакція на величезну кількість іноземців, які поклонять Ваше місто, яке ви просто місто? З власними лавками, де були перші поцілунки, з їх темними кутами, дисфункційними зонами, дитячими вулицями, місцями партії, розмитими шляхами і так далі.
р.
А потім є щури і голубці, а також – труднощі отримати нормальну роботу, а також – скарги, які є кілька французьких продуктів на ринку лушпиння (авокадо з Перу – пфф, який вид новин), а також – скарги про парижанців, їх власний вид, які холодні, самолюбні і рогатні (замкнені коло, до Бога).
І багато інших повсякденних трифл, які парижани готові скаржитися на ecstasy і вогонь. І вони лікують Ейфелеву вежу з невеликим контемптом, але з яких причин я не повністю вірю їм. Я не повністю вірю в це недбалість і грмінь, в цих зітхах і невдовзі.
З якоїсь причини кілька років тому, на щорічній зустрічі компанії, де працював мій хлопець, організований на човні задоволення, він був місцевими, які фотографували Ейфелеву вежу на своїх телефонах з тим же ентузіазмом, як типові гості з Китаю. А з якоїсь причини, не туристична, але типова парафія на Мірабоському місті в день Бастилії, потіла в натовпі: «І, c'est Paris!» Парафіяльна топка! (девіз футбольного клубу Paris Saint-Germain), і натовп не може стояти і в кінцевому підсумку знеболювати його.
Найяскравіші природні пам'ятки ЮНЕСКОПоїздка в Байкал. Частина 6І з якоїсь причини важко вірити, що високі ціни, демонстрації і сором'язлива погода в осені такі важкі перехресні парижанів, коли вони скаржаться і скаржаться, і в кінці вони візьмуть і скажуть сниться, оббивають їх плечі: «Особливості в Парижі...» Неважко жити тут, але це Париж, після всього.
Після всього, це не так погано, як. Видання
Фото: взято з мого блогу про життя в Парижі - дух-of-paris.me і instagram - @okotrus
Автор: Ольга Котрус
Джерело: paris.zagranitsa.com/blog/3161/za-chto-parizh-ne-liubiat-sami-parizhane