Париж: Dreams Broken Про реальність

Удачливий

Субота вранці в Парижі. Календар все ще далеко від весни, але вже в повітрі – в запахі вологого асфальту після ночі дощу, в вітрі занадто теплий за лютий і в дорозі сонце переходить через товсту вівелю хмар. Квартира на дев'ятому поверсі пахне міцної кави, на столі - кошик з свіжими кроквяними родзинками з пекарні навколо кута. Тепер я скужу сніданку і їду на ринок для круп.

На шляху я обов'язково відвідую свій улюблений квітковий магазин і візьміть букет жовтих тюльпанів. І в тісті поруч купити лимонний тарт з пишним мелюком. Я запікаю курку і зробіть салат пізніше. Світло-біле вино на обід.

Навколо 3 я повинен бути на метро Iéna, і мій друг і я збираюся до галереї Палаіс де Токіо. Після того, як трав'яний чай на терасі з підігрівом, біля проспекту Георгія В. Сьогодні є чіткий день, немає дощу, тому ви можете прогулятися по Сені. Ми приїжджаємо до Лувре, за годинником близько семи - це час для аперітиву до вечері, і ми йдемо, звичайно, до нашого улюбленого лей Фумойра. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Я замовив кохану Bellini, а потім - паелла. Я вдома навпіл минулого десяти. Завтра неділі. Моя дружба і я запланував обід в Café de Flore і кінотурі.

Це те, що життя в Парижі виглядає як для тих, хто не заглиблюється в неї. З приходом Instagram проміжок між реальними і віртуальними став моностроус. І це не так багато в тих, хто обирає найяскравіші фотографії свого життя, як у глядачів, які думають, що ці фотографії не є.

Я звертаю цю посаду до дівчини без віку або національності, які сниться одного дня, що переходить до Парижа: їсти круасани, їдальня в красивих ресторанах, носіння витончених балетів і касмерного пуловера, п'ясне вино на терасах, збиравшись до вбивства під час продажу, насолоджуючись неймовірною архітектурою, відвідавши всі ці розкішні музеї, купуючи свіжі, непристойно красиві вироби на ринку і найголовніше – бути щасливим в місті любові і романтики.

Я знаю, що це почуття, коли я дійсно хочу відїхати з міста, щоб залишити країну – де живуть люди!», «народи посміхаються!» І я знаю дуже добре, що це часто втечу від себе. Алас і ah, ми приносимо собі нові місця. Ми не живемо в містах, ми живемо всередині себе. Саме тому історія повторює себе. Про нас, не про нас. І я знаю від досвіду, що упаковка валізи набагато простіше, ніж покласти себе в кришку.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Десь в Європі / США / Аустрії.

Це чудова ілюзія, яка люди в іншій країні також різні, більш радісно. Ми живемо під тим самим небом і люди однакові. Політ і рутство в Парижі виглядають як в будь-якій точці світу. Поверти та багатства, безробіття та бюрократія.

Якщо ви покладете красиві фотографії, якщо ви помірні бродіння і ентузіазм, якщо ви зупините мислення в категоріях «повний, як в кіно!», реальність залишається – податки і обов'язки, оренда і парковка збори, комунальні послуги і середня перевірка покупок в супермаркеті. Але це зручно не думати про це, коли ви детально розглянете, чия фотографія безтурботно від Парижа і зважте, що поза вікном є сірі високорослі будинки, стрункі з розтопленого снігу, а завтра вранці потрібно знову натиснути в мікроавтобус на шляху до роботи.

Здавалося б, що це такі очевидні речі, але насправді це виходить не так. Виявляється, що потрібно серйозно сказати це в діалогах з друзями, які думають, що переміщення в іншу країну по собі є запорукою благополуччя. У між лініями ви можете часто прочитати чужий репроах: як скаржаться на що-небудь при житті в Парижі? Скарга в домашніх умовах, як ви хочете. Скаргатися в Парижі, Бог заборонений.

«Що робити тут? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! – привітав мого друга з Києва, який прийшов до Парижа на тиждень на відпочинок. Я пішов назад, посміхаючи сумно, тому що це те, що я сказав три роки тому, коли я спочатку переїхала тут. І я розумію, що ви не можете переконувати людину або зробити його вірити, що повсякденне життя в такому неординарному місті є досить простим. І свята, особливі моменти і красиві прогулянки ми створюємо самі, куди ми. Але ви можете зрозуміти це тільки якщо ви в туфлі іммігрантів.

Я проживаю у всіх квартирах, всі робочі місця я мав і всі зарплати я отримав, і я можу сказати повну впевненість, що в кожному з цих періодів я був дуже щасливим. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. І дуже важливо, щоб навчатися бути щасливим у собі, а не через місце проживання, іншої людини або щось матеріальне.

Бажано приїхати до цього рано, ніж коли ідеальний малюнок Парижа з кіно або хтось інший Instagram буде збито вкрадений телефон на Монмартр, поганий сервіс в ресторані, нескінченний сірий дощ взимку, космічні ціни на залізничні квитки, гельська бюрократія, з якого ви іноді хочете скуштувати, а інші моменти, які не можуть бути освітлені Instagram фільтром. Тому що це найбільш звичайне, реальне життя, і люди з різних міст і країн, які стикаються з нею.

І нарешті ми створюємо для себе красиві моменти.

У суботу вранці я не їду на ринок для круп – я роблю більшість покупок в просатичних супермаркетах в середині тижня. Дуже смачний і свіжий. Але я дійсно послідовно купити квіти в одному магазині на rue Cler. Так само я використовую, щоб купити квіти з моєї бабусі біля київського метро.

Мій хлопець і я рідко копав в ресторанах, і для мене це обов'язково не потрібно «жити в Парижі». Хоча, звичайно, є улюблені місця, де ми йдемо на спеціальні випадки, або коли ви хочете відсвяткувати "досить нічого". Як це було в Україні.

Я не фінішую щодня зі склянкою вина на затишній терасі зі стільцями, але я роблю на вихідні дні. Хочу переконатися, що стіл є найбільш комфортним. Я роблю це в кожному місті. Я роблю момент гармонії для себе.

Ми також іноді приймаємо окуляри, пляшки вина, а пізно вночі переходимо до Мірабо Bridge, щоб подивитися вежу флікером в темряві.

Я не знаю, де найкращий капучино виготовлений в Парижі, і я не ходжу на конкретну кав'ярню половину по місту, оскільки у мене є низькі вимоги - Мені просто потрібно гарне еспресо, і це не так важко знайти.

Але іноді я купую кафе au lait в картонному стаканчику і перейдіть до острова Лебед в спортивних панелях і старому потіні, просто дивитися людей ходити собаки, їсти сендвічі сидячи на лавках і спокійно стояти рейлінгами, шукаючи на Сені. Так само, як я колись прогулявся по бульвару Шевченка від Бессарабки до площі Перемоги з навушниками та склянкою холодного латте з McDonald’s.

Я не ходжу на всі виставки, які відбуваються в Парижі, і до сих пір я був тільки до 5% музеїв, які тут знаходяться. Але я знаю, як дайвінг каменів у дворі Лувре виглядають після дощу, як годинник диал на Музее d'Orsay світиться вночі, коли я приїжджає додому пізно на нозі, і як моя вода очей, коли я дивлюся в Парижі з верхнього поверху Центру мистецтв Pompidou. Як тільки вони сльозяться, якщо на зимовий день стояти на Володимирській гірці і подивитися на лівому березі Києва.

Тексти пісень, а це означає: І до речі, я ніколи не був до Café de Flore. І не їсти круасани на сніданок - вони занадто жирні для мене. Кавові торти в неділю є традицією. Що, знову, мій хлопець і я зробив себе.

Автор: Ольга Котрус

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: paris.zagranitsa.com/blog/2523/parizh-mechty-razbitye-ob-realnost