Моя мама побачила мене як вертоліт.

Вертоліт Ідеальні Батьки (Гелікоптер Парент) Нерідко «рекція батька» є супер-презентом в житті дитини, але психологічно відсутній.

Ця метафора з'явилася в кінці 60-х – на початку 70-х у книзі Гайм-Гінотт «Бетвейн батько і підліток». Підліток в ньому сказав: «Мама воля мене, як вертоліт...»

3610Р. 4200Р.

Вертолітні батьки пологів і пологів над дітьми і доглядом, домовласником, контрольом, уважати. Звичайно, вони роблять все щиро, і за користь дитини, і дарувати, звичайно, краще, що вони мають. У той же час, коли вони знають, почувають дітей та діляться з ними.

«ідеальна батьківщина» (як ідеальна співробітниця, студент, дружина-люда, громадянин) є створеним і накладним соціальним (і не тільки) міфом. В ідеалі судять дуже суб'єктивно.

Людина, яка постійно порівнює себе до «ідеальної» схильна до невротичної депресії, часто дивний, нещасливий, напружений, не в змозі розслабитися, рідко задоволений себе, відчуває почуття провини.

Але це зручно - це чудова причина маніпуляції, тому що: ідеальні жінки виглядають як ----, використовують крем --, ідеальні дружини читати --, готувати ----, ідеальні батьки купують дитячі вітаміни-- і черв'ячні засоби ---, дізнаючись від --, дати дитині - курси.

Де виникає провина, маніпуляція практично завжди починається. Де відбувається зсув у фокусі уваги на зовнішній об'єкт, відчуття, цілісність власної втрати.

Коли я попросив «запекти мами» чесно відповісти на питання, «Що найгірше, що відбувається, якщо ви не будете ідеальними мами», - найбільш поширений (найкраще!) Відповіли:

Ваш чоловік буде розчарований і може піти в інший.
Вони не будуть любити мене.
Що буде мати / мама / сестра думають?
Я не можу нічого зробити.
Я живу ніщо.
провини
Так я хочу, щоб батьки.

Що з дітьми? Виявляється, що ми використовуємо їх до ... "Що подобається" для нашої самооцінки від життя.

Наш міф досконалості сформований дуже рано. Першим є посередник, між нами і нашими батьками... замість здорового вкладення і впевненості, що ми маємо місце в любові, в сім'ї, в світі... а потім виходить, що ми обслуговуємо його, це міф.

Питання – «Дуже добре?» Більшість дітей кажуть «мін.» Діти не розуміють питання.

І якщо ви попросите їх, «Якщо ви доторкнулися маму і даду з чарівною паличкою і вони стають чарівними», - сказав він:

не кричить
Ви не будете вимушені читати або зробити домашнє завдання.
Вони не боїться один одному.
Все буде придбати.
Ви можете грати на телефоні та планшеті.
Не вмирає.

Не існує ідеального світу.

Що ідеально підходить для одного не прийнятного для іншого.

І кожна дитина має свої або власні уроки, які важливі для нього або її, щоб піти через і що він або вона має йти через недосконалі з нами.

В ідеалі батьки рогатні, вдячні, і часто лікують або часто мухують з дітьми.

Вони повні котирування та корисні знання про те, як це зробити. Але...

Недавно, на майданчику я шукав маму, одягнувшись в спеку досить тепло малюка в руках. Я хотів роздягнути дитину, і мати щось дуже розумне про терморегуляції. Я почула, що моя мама скаже її друзі, що після серйозної хвороби дитина «не тримає» температуру, його температура становить близько 35 градусів. Лікар консультував мене, щоб одягатися трохи тепліше. І я пам'ятав, як я собі загорнув мій син, намагаючись бути «перфектною матір'ю», але повний боєць про протяги, вуха і бронхіт. І скільки він хворий, і я відчув, як страшна мати і побудував імпульс досконалості.

І на шляху я зустрілася з маленькою дівчиною в підборах і тільки встигла подумати «Чому?» Я чув мій маму сказати - ледь знайшов (або замовлений) спеціальне ортопедичне взуття - виглядає як п'яти взуття, і дочка не соромиться носити ...

Для кожного «ефекту» знання та побажання є реальна історія. І кожна авторська теорія, як правило, подається на деякий час як особиста терапія автора.

Після того, як я говорю в інтерв'ю, що у мене є моя внутрішня «анти-рейтинг» шкіл, створених після лікувальної роботи з дітьми з цих шкіл (школа тільки зробила мій список, якщо було багато подібних шкільних запитів і ситуацій в абсолютно різних дітей), майже кожен день листи приходять в запит на консультацію з ідеальної школи.

Я кажу неможливим. З метою дотримання «ідеальної» важливо враховувати площу міста, психотип дитини, потреби поточного часу для дитини. Є також школи, в яких дитина буде дуже комфортно, його самооцінка посилиться, навички спілкування будуть затягнуті, але рівень знань може бути слабким, ніж у школі, де він точно знає тему, але навчиться в умовах жорсткої конкуренції. Або, він буде знати тему більш глибоко, ніж в інших школах, але він буде оцінювати в цій школі набагато строгіше, і це буде удар до очікувань успіху і досконалості сім'ї.

... У нас є 12-річна різниця між дітьми. Не просто різниця «кальендару». Між ними, 12 років власної особистої терапії. І я ще не можу сказати, що «вірал досконалості», загострений діагнозом «ви-й-психолог», повністю нейтралізовано. Я дуже впевнений, що незважаючи на свою внутрішню роботу, моя юнацька дочка буде мати щось, щоб розповісти про своє життя.

Дякую тим, хто часто нагадував мені, що діти не потребують досконалих батьків, які вони завдають шкоди нашим обов'язкам і гіперчутливості, що вони важко відповідають нашим «іделітам», що вони ховаються (разом – кашель) від нашої правильності, тиску і очікувань, що вони є тривожним і некомфортним від почуття нашого «гелікоптерного голоду» над ними (право уявити, що вертоліт висить над вами – дорослим цілодобово). Ми хочемо бігти, бо це те, що наші діти роблять, бігаючи до телефонів, планшетів, фантазій, соціальних мереж.

Якщо у нас є "рекція" батьків:

Ми не надаємо нашим дітям адаптуватися до реального життя.
Ми часто закріплюємо занадто багато помилок і не дозволяючи собі, або йому зробити помилки.
Ми не можемо розслабитися і втратити дотику життя і щастя.
Ми не контактуємо з істинним потенціалом дитини, ми запобігаємо нашій дитині від зростання.
Ми часто не допускаємо дитину, щоб відчути себе власним бажанням і потребою.
Ми часто використовуємо свої успіхи або очікуємо успіху, щоб підвищити нашу самооцінку.
Ми не даємо йому насолоджуватися дитинства.
Ми дуже втомилися і вигораємо.
Ми часто відчуваємо, що щось важливе було пропущено.

Що ми робимо? Все це "Енергія гелікоптера" на деякий час для прямого.

На мій погляд, в курсах для батьків (або в нашій особистій роботі з собою), важливо орієнтуватися на контакт з собою, на загоєння наших ушкоджень, про те, щоб дізнатися нашу «внутрішня дитина», про трансформацію почуття провини і сорому.

Вони важливі знання психології віку, розвиток нервової системи, мозок дитини, потреби кожного віку. Важливі ігри-шонги-креативність - "інструмент" дитячого світу.

Наша практика є важливою для відновлення ресурсів і гармонізації. Важливо зв'язатися з сім'єю. Небезпечна швидкість, обіцяє швидкий результат. Внутрішні процеси мають свої закони та практики безпеки. Небезпечна обіцянка чарівних таблеток для будь-яких «симптомів». Особливо небезпечний - неекологічний, стійкий і почуття вразливості у групах.

Звісно, є дотик до досвіду нашого дитинства, особливої правильності і догляду є важливою, і, звичайно, запропоновані маніпулятивні «що робити і сказати» схеми, щоб отримати щось від кого небезпечно. Це подальше прагнення до відносин і себе.

Насправді, що я письмовий вже може бути приблизним (необхідним) планом для роботи з собою на шляху від досконалості до компетенції та миру розуму.

Не потрібно бути повністю ліквідованим. У будь-якій потужності для нас є особа, яка може бути корисною. Важливо не втратити зв'язок з живленням якості.

Ми кладемо все, що ми маємо у наших дітей, часто очікуємо в поверненні вдячності, інтимності, поваги, довіри. І дитина часто “регаїн” нас знеціненням, самопізністю. Можливо, це те, що він приймає і захоплює для нашої «відкритої ідеальності» і гіперкарінгу?

І для оптимізму:

Єврейський хлопчик, 6 років, надіслав до школи. Співбесіда просить йому скільки сезонів знає.

Дитина подумає про це і впевнено говорить:

- 6!

Режисер каже йому:

до Що ви думаєте про це?

Хлопець думає про хвилину і каже,

- Не пам'ятаю більше.

Режисер виразно виглядає на пурпурній матері хлопчика і відправляє їх за хвилину в коридор. Там мати непристойно просить хлопчика:

- Смама, що це?!
- Мати! - Вінальді, Гайдн, Пяццол, Лук'єр і Глазунов!

Кредит: Світлана Royce