Річард Девідсон: Змінюючи наші розуми фізично змінюють наш мозок

Річард Девідсон – це емоційний нейронауковий і один з людей, яким ми вітаємо відкриття нейропластичності. У цьому інтерв'ю він розповідає про свою нову книгу, Емоційне життя Вашого мозку, як наші емоційні стилі впливають на наше життя, і як це можна змінити через Медитація.

Чи можна ви коротко окреслити те, що ви зараз робите?

Я роблю дослідження, які я підбиває в емоційних викликах. Я зробив два спостереження, які мали вирішальний вплив на роботу і сформували ядро моїх майбутніх наукових інтересів.

р.

Першим спостереженням було те, що завіса всіх людських емоцій є те, як різна людина реагує на ірмоіл життя. Кожна з нас є абсолютно унікальною емоційною структурою, і ця індивідуальність несе відповідальність за те, що деякі з нас легко згасають, а інші мають велику емоційну гнучкість, хтось відчуває себе великим незважаючи на об'єктивні незручності, і хтось швидко потрапляє в знеболення у відповідь на найменші труднощі.

Друге спостереження було те, що я був дуже щасливим, щоб працював з деякими видатними людьми рано в моїй кар'єрі. Вони були видатні не тому, що вони мали деякі академічні ступені або досягли великого професійного успіху, але тому що вони відрізнялися особливим емоційним стилем, особливим способом проведення себе. Вони були надзвичайно добрими і щедрими людьми. Дуже уважний, і коли я був в їх присутності, я відчув, якби всі їх увагу були повністю зосереджені на мене.

Я хотів би провести стільки часу з цими людьми якомога простіше. І я знайшов, що всі ці люди мали одну річ в цілому: вони регулярно лікуються. Я тоді почав запитати їх, якщо вони завжди були таким чином, і вони запевнили мене, що вони не були

Не було багато років тому, що я прийшов через феномен нейропластичності, що я зрозумів, що механізми нейропластичності можуть пояснити, як формується наш емоційний стиль і як його можна змінити. Хоча більшість дорослих мають досить стійкий емоційний стиль, він може бути змінений через систематичні психічні вправи. Ми можемо змінити наш мозок в дуже чіткому, конкретному вигляді.

І це емоційна сфера, яка найважливіша з цих змін. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Емоційні стилі також мають вирішальний вплив на наше фізичне здоров’я. Наші психічні та фізичні благополуччя нерозривно пов'язані.

Яка ваша нова книга?

У своїй книзі я описав шість емоційних стилів, які я визначився з дослідження нейронауки.

Ці шість стилів:

1,1 км Гнучкість: Як швидко або повільно ви відновлюєте з оголошення?

2,2 км Світогляд: Як довго ви відчуваєте позитив після щасливого заходу?

3. У Соціальна інтуїція: Як точніше ви виявите невербальні соціальні кішки від інших людей?

4. У Контекст: Ви маєте відношення до ваших емоцій до контексту навколо вас?

5. Умань Самостійність: Як ви усвідомлюєте свої власні боді-кішки, які роблять кожну емоцію?

6. Жнівень Увага: Як зосереджено або розсіяний?

І це не сподобалося, я сидів один день і вирішив розібратися, скільки емоційних стилів є і які стилі відчувають почуття до людей. Кожна з цих стилів виявилася як відмінна риса дослідження моїх колег, і я провів протягом останніх 30 років з використанням методів нейронауки.

Ці стилі не здаються очевидними і не можуть бути явно співвідношенні з відомими типологіями, такими як екстроверти та інтроверти. Але як я поясню у своїй книзі, ці стилі можуть пояснити компоненти загальноприйнятих психологічних типів.

І той факт, що ці стилі в основному визначені нашими нейронними системами дає нам важливі відчуття про те, як кожен з цих стилів впливає на нашу емоційну поведінку і як ці стилі впливають на підлегальні системи фізичного тіла, які важливі для нашого фізичного здоров’я.

Яким чином визнаний емоційний стиль людини?

Багато аспектів емоційного стилю несвідомі. Вони роблять наші емоційні звички, більшість з яких розвивалися при відсутності свідомості. Наприклад, більшість з нас абсолютно ненависті, як довго після важкої події ми продовжуємо відчувати негативні емоції.

Стиль самодосвідомості підкреслює те, що так багато наших тілесних процесів, які беруть участь у формуванні емоцій, просто несвідомо про нас. Я хотів, щоб люди були в курсі звичок своїх розумів, які не розуміли раніше, і це одна з причин я написав цю книгу.

Моя пристрасть - опис природи емоційних стилів і як вони відносяться до структури і активності мозку, щоб допомогти іншим почати вивчати свої емоційні стилі і візерунки - і це усвідомлення завжди перший і часто найважливіший крок до зміни.

Якщо ви хочете змінити деякі аспекти вашого емоційного стилю, вам спочатку потрібно визначити, які компоненти вашого розуму будуть ключовими для тих змін.

У своїй книзі я пропоную прості анкети для визначення тяжкості кожного з ваших шести емоційних стилів — так ви можете орієнтуватися на себе, які більш-менш виражені. І я також пропонує прості стратегії для зміни ваших емоційних стилів – якщо ви є другом. Ці стратегії одержуються з древньої практики медитації та базуються на сучасних наукових дослідженнях. І разом вони роблять те, що я назвав «ненавічно надихнула поведінкові втручання».

Ці інтервенції були народжені з деяких розуміння мозку, і вони використовують прості психічні або поведінкові техніки, які можуть допомогти вам трансформувати вашу розум і, в результаті, змінити мозок. У книзі я також показує, що ми можемо зробити все більш відповідальність за власні мозки і навмисно формувати їх більш позитивним способом.

У своєму досвіді тема медитації все одно викликає багато скептицизма серед вчених і тих, хто вважає себе атеїстами. Чи можна описати те, що ви означали «медитація» і чому ви думаєте, що ця практика є важливою для розуміння мозку людини?

Однією з Sanskrit визначень медитації є ознайомлення. Зважаючи на це, сім'я психічних практик, які роблять медитації, можна побачити як набір стратегій для введення людини на власний погляд. У цьому сенсі медитація може допомогти нам очистити наше внутрішнє сприйняття таким чином, що дозволяє нам бачити власний розум з більшою чіткістю.

Для тих, хто вивчає розум людини, ця практика може стати надзвичайно інформативною і забезпечити внутрішній феноменологічний погляд на наш погляд, який відрізняється від об'єктивного погляду наукових підходів. Медитація також відноситься до психічних практик розвитку уваги та емоційного регулювання. Наприклад, деякі практики включають фокусування на дихання і повернення уваги до дихання кожного разу людина усвідомлює, що вони відволікаються і їх розум - бродіння. Це дозволяє розвивати вибіркову увагу з часом.

Термінова свідомість Медитація відноситься до типу медитації, в якому практикують навчаються направляти свою увагу навмисно і без судом. І ось «не судити» є дуже важливою частиною процесу — адже навчання не судді поступово змінює наші емоційні відповіді на стимули: ми навчимося просто спостерігати активність нашого розуму і як реагує на стимули, які можуть викликати негативні або позитивні емоції, без цих емоцій поглинаючи нас.

Це не означає, що інтенсивність наших емоцій знижується. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Якщо ми зіткнулися з неприємною ситуацією, ми все одно можемо випробувати короткочасний лопець негативних емоцій, але вони швидко згасають і не торкаються нас після довгого події.

Наукові дослідження встановили, що деякі форми медитації мають схожий ефект, і вони виділяють їх значення для розуміння розуму людини. Виявилося, що розум більше «пластика», ніж ми припустимо в нашому науковому дослідженні.

І по пластичності ми маємо на увазі можливість перетворення. Ці знахідки свідчать про те, що багато якостей, які ми думали, порівняно несприятливі — так, як рівень щастя і благополуччя людини, більш доцільно бачити як наслідки розвитку певних психічних навичок, які можуть бути розроблені через навчання.

Переклад Анастасія Гостєва