988
Збереження балансу - Години активної роботи меридіанів і органів людини
У давні часи день в Китаї було розділено на 12 разових періодів «шечена» (2 години кожного), які, безумовно, були враховані китайськими лікарями, так як, згідно теорії традиційної китайської медицини, робота всіх внутрішніх органів людини була активована по черзі на певні години.
Саме тому важливо підтримувати здоров’я не тільки дотримуватися певних вимог, пов’язаних з змінами кліматичних сезонів – весна, літо, осінь, зима – але й закон про дванадцятий лишай.
Термін Шичена – древній блок часу, що дорівнює 1/12 діб.
Щодня зберігалася з 11-го ранку.
І імена 12-ти разових періодів дня були надані ім'ям 12 Земельних гілок давньоциклічного календаря, одним з найбільш поширених імен яких був « календар небесних стовбурів і земляних гілок».
Ось їх імена:
«Тзу» (або «цу-ші» за назву години, де «ші» означає «час»);
"Чай" (або "Ша-Ша")
"Ян" (або "іin-shi")
"Мао" (або "Мао-ші")
"Чен" (або "Чен-ші")
"Sy" (або "Sy-Shi")
"я" (або "у-шее")
"wei" (або "wei-shee")
Шен (або Шен-ші);
"ю" (або "ю-ші")
Xu (або Xu-shi);
"хай" (або "хай-шеа").
Отже, давайте зробимо матч.
Цзю - період часу з 23:00 до 1:00;
Ось - 1:00-3:00;
Yin - 3:00-5:00;
Мао - 5:00-7:00;
Чен - 7:00-9:00;
син - 9:00-11:00;
п - 11:00-13:00;
wei - 13:00-15:00;
Шен - 15:00-17:00;
Ю - 17:00-19:00;
Xu – 19:00 – 21:00;
високий - 21:00-23:00.
Давайте знайомитися з практичними рекомендаціями традиційної китайської медицини, як підтримувати здоров’я відповідно до кожного з 12-ти періодів «шунг».
Обслуговування здоров'я під час Tzu-shih годин (23:00-1:00)
За даними теорії традиційної китайської медицини, якість сну є дуже важливим для підтримки здоров'я. Під час годинника Tzu-shi бере активну меридіан.
У цей час енергія юнь поступово розсіює і відхиляється, але енергія ян, найбільш потужна продуктивна сила життя.
Якщо ми спостерігаємо закон Шичена і йдемо до 23:00, то енергія Ян швидко народжується і піднімається, що добре для всього тіла.
Це схожий на весняне зростання насіння сіно, які ламаються через землю і пускають пагони.
Якщо ми йдемо в ліжко через 23 години, енергія Яну починає бути відведена. І це основа життя.
Ось чому так важливо не пізніше ніж за 23 години.
Насправді, якщо ви з'ясуєте цю рекомендацію, то не слід ходити до ліжка о 23:00 - до цього часу ви вже повинні падати дупа і бути в глибокому сну.
Якщо вам зазвичай потрібна половина години, щоб закохатися, то необхідно перейти до ліжка о 22:30.
І ось чому.
Під час годинника Tzu-shi бере активну меридіан.
Якщо людина засвоюється в цей час, то жовчі випускають зазвичай, а нормальне функціонування жовчного міхура впливає на всі функції тіла.
Навпаки, якщо ви звикли до списання пізніх і працюючих пізніх, то жовчі виділяється погано, потовщує, що призводить до утворення проблем зі здоров'ям.
Після всього, тільки з нормальним виділенням жовчі, функція селезінки і шлунка зазвичай.
Похід на ліжко перед початком «цу-ші» - найкращий спосіб поліпшення жовчного міхура, а якість сну є найважливішим інструментом зміцнення для збереження здоров'я.
Обслуговування здоров'я протягом годин свиноматки (1:00-3:00)
У цей час активовано меридіан печінки. Виведення токсинів і токсинів, а також регулювання і відновлення крові.
Під час годин шия більшість людей вже засвоюються, які відповідають правилам традиційної китайської медицини про збереження здоров’я.
Якщо людина не засвоюється під час Ча-Ших годин, печінка продовжує випускати енергію для підтримки психічної та фізичної активності організму, що означає, що достатня кількість ци та кров не можуть повернутися до печінки, щоб очистити її.
Кращий спосіб зміцнення печінки хороший якісний сон.
Поглибше це, краще циркулює крові і чим активніше печінку очищається.
Обслуговування здоров’я протягом години «в-ші» (3:00-5:00)
За час роботи «ійн-ші» від 3 до 5 ранку меридіан легенів починає активно працювати. Інь-ші годинник – час народження енергії Яну.
За час роботи меридіана легень, ци і кров пропускають від стану спокійного руху і знову починають поширюватися по всьому тілу.
У цей час всі органи організму людини повинні відпочивати. Тільки таким чином можна раціонально розподілити ци і кров.
Якщо в цей час будь-який орган продовжує працювати активно, легені повинні надсилати більше ци і кров до неї, які можуть призвести до нерівного розподілу ци і крові в організмі.
Обслуговування здоров'я під час Mao-shi годин (5:00-7:00)
Під час «мао-ші» активовано роботу колонної меридіан, яка відповідає за остаточне вилучення плодів з токсинами і токсинами з організму.
Вибираючи місце, бажано відразу пити склянку теплої води.
Це особливо стосується тих, хто страждає від частих запорів.
Під час «мао-ші» активовано роботу колонної меридіан, яка відповідає за остаточне вилучення плодів з токсинами і токсинами з організму.
Тепла вода, п'яна на порожньому шлунку, допомагає зволожувати кишковий тракт, стимулює кали і виведення токсинів.
Обслуговування здоров'я під час Чен-ші години (7:00-9:00)
Chen-shih (7:00-9:00): збалансований поживний сніданок. Під час Чен-Ші годин (7:00-9:00) меридіан шлунка активно працює.
Цей раз вважається ідеальним для сніданку, тому що робота селезінки і шлунку активується, тому що їжа засвоюється дуже легко.
Під час Чен-Ші годин (7:00-9:00) меридіан шлунка активно працює.
Під час ніч люди зазвичай сплять і не приймають їжу, і тому тіло під час ночі встигає «старити» і вимагає армування, тобто наступного надходження їжі.
Крім того, слід знати, що перед настанням годин «Чен-ші», тобто під час годин «Мао-ші» (5:00-7:00 годин), енергія «ян» піднімається, а енергетичний баланс «ян»-»їну» корисно для організму.
Своєчасне поповнення енергії «і»
Їжа за своєю природою відноситься до «іну», тому корисно сніданкувати в часі «Чен-ші», точніше в 7 ранку.
Так як земля пробуджує навесні і спрага для зрошення, організм також пригнічує його «свідомий дощ весни», тобто щоденне харчування.
Крім того, в цей час в організмі людини є надлишок «іанг»-енергетики, а селезінка і шлунок підвищили функціональну активність, щоб навіть якщо ви їсти рясний сніданок в 7 ранку, то всі продукти харчування, які надходить в організм, будуть ретельно перетравлені, і людина не загрожується на отримання зайвої ваги.
А якщо ви не їсти сніданком в цей час, то протягом години найбільшої активності меридіан шлунку, то порожня шлунок буде «не робити. й
З найбільшою активністю меридіана шлунка підвищується рівень кислот в шлунково-кишковому соку, а надлишкова кислота завдає шкоди шлунку і загрожує виникнення захворювань шлунка і порушення кислотно-лужного балансу в організмі.
Обслуговування здоров'я під час «шу-ші» годин (9:00-11:00)
Сихі години (9:00-11:00) вважаються першим золотом періодом для роботи і навчання. Під час "суй-ші" года селезінка активна.
Слон бере участь у перетравленні, поглинанні та провадженні по всьому поживним речовинам тіла та рідинам, видобуті з їжі.
Крім того, мозок активно працює в цей час.
Таким чином, ці години називають «золотим періодом», тобто період, який найефективніший з точки зору роботи та дослідження.
Не забудьте їсти сніданок за будь-яких обставин. Після сніданку селезінка поглинає їжу, що надходить від шлунку, а м'язи, отримавши поживні речовини, стають більш активними.
Людина має бажання активувати м'язи.
Коли енергія м'язів і м'язів споживається, робота селезінки ще більш активована, і тому виходить, що цей орган весь час «захоплюється», завантажений роботою.
Обслуговування здоров'я протягом години "у-шеа" (11:00-13:00)
Під час годин «у-ші» (11:00-13:00), меридіан серця активний. За ці години енергія «ян» досягає вершини, що може призвести до надлишок серця «багаття».
Найлегший спосіб усунення цього зайвого «пожежного» полягає в тому, щоб мати невелику ланцюжок.
Це допоможе поповнювати енергію і збільшити ефективність вдень.
Люди з відсутністю енергії «ян» обов’язково відпочивають протягом наступних годин для поліпшення здоров’я.
Лунчовий відпочинок допомагає запобігти хворобі серця.
Якщо в цей час ми відновлюємо енергію, наше серце зміцнює і функціонує серцево-судинна система.
Щодня в нооні рекомендується спати півгодини, це дуже корисно для відновлення енергії, можна лежати на ліжку або на дивані, або навіть просто сидіти назад і взяти з собою зорочку.
Обслуговування здоров’я під час «солоди» годин (13:00–15:00)
Під час «вей-ші» активно працює меридіан тонкого кишечника. Горіхи вводять тонкий кишечник, де обробляється і зламаний, а потім перевозяться на різні органи тіла людини через кров'яні і лімфатичні капіляри.
Тому протягом цих годин рекомендується пити більше води, щоб розріджити кров і захистити судини.
Внутрішні органи людини, їх функції послаблюють. Тут можна зробити аналогію з роботою машин і механізмів, які зношуються під час тривалого використання.
Однією з основних причин проблем здоров'я у літніх людей є низькі рівні ци і крові.
Змочування функції тонкого кишечника не тільки викликає зниження рівня ци і крові, але і зменшує рівень утилізації відходів.
У години «у-ші» необхідно підтримувати здоров'я меридіан серця, а в години «вей-ші» - меридіан тонкого кишечника.
Найкращий метод підтримки меридіан серця – спати перед обідом або сидіти після обіду в стані засмаги і відпочинку.
І найкращий спосіб підтримки здоров’я меридіана тонкого кишечника є своєчасним постачанням поживних речовин, що забезпечує надходження крові і «Qi» енергії.
Як прискорюється темп життя, багато людей не звертають уваги на обід, і це погано для здоров'я.
Як ми вже говорили, обід дуже важливий, тому вам потрібно пообідати вчасно, збираючи серйозно якість вечері і його поживну цінність.
По закінченню роботи першої половини дня потік Qi і крові підвищується в організмі, що вимагає їх поповнення.
Від обіду, що достатня кількість крові і енергії, тому необхідно для функціонування організму вдень, залежить.
Обслуговування здоров'я під час Shen-shih годин (15:00-17:00)
557238 р.
Шен-Ші годинники (15:00-17:00) вважаються другим золотом періодом для роботи і навчання. У години активного меридіана сечового міхура "Шень-ші".
У цей час людина сповнена міцності і енергії.
Метаболізм в організмі досягає піку, мозок отримав необхідну частину поживних речовин після обіду. Шен-ші називають другим золотом.
Для тіла людини такі два періоди дня, як схід сонця і захід однаково важливі. У цей час людина сповнена енергії, чіткого мислення і крадіжки в рухах.
Ранкові та західні години – це право на вивчення та роботу, а також найкращий час для відтворення спортивних змагань.
Стан здоров'я людини в основному чітко розкривається на світанку і на заході, але особливо на заході, тобто під час годин Шен-ші (з 15:00 до 17:00).
Якщо людина вже втомилася від цього часу і втомилася, то варто досить виходити в свіже повітря для трохи вправ, щоб піднятися і отримати новий заряд енергії "ян".
У години «Шень-ші» досягає пікового обміну в організмі людини.
У цей час меридіан сечового міхура активно працює, і сечовий міхур є основним каналом для видалення токсинів і токсинів.
Саме тому потрібно пити більше води в цей час. При виведенні токсинів, ризик виникнення різних захворювань знижується.
Шен-ши годинник кращий час для поліпшення здоров'я. У цей час в організмі людини є баланс енергії «іну» і «іян» і тіла і духу в хорошому стані, людина сповнена енергії.
Все це створює хороші умови для залучення будь-якого типу фізичної активності.
Обслуговування здоров'я під час "ю-ші" годин (17:00-19:00 годин)
, Україна
В цей час діє меридіан нирок. Для прискорення усунення шкідливих і непотрібних речовин з організму необхідно збільшити кількість пити.
Вода допомагає очистити нирки і сечовий міхур, а також запобігти хворобі нирок.
Ми вже знаємо, що під час Шен-ших годин (15:00-17:00 годин) меридіан сечового міхура активно працює.
Це піковий період ліквідації токсинів і токсинів з організму, тому необхідно збільшити кількість вживання, щоб прискорити зовнішній вигляд сечі і стимулювати виведення зайвих і шкідливих речовин з організму.
У наступному періоді часу, а саме в години «ю-ші», піковий період ліквідації токсинів і отруй поступово закінчується, але зовсім не зупиняється.
Щоб зберегти чистоту нирок і сечового міхура і видалити всі токсини з них, потрібно пити склянку чистої води під час Yu-shi годин. Це хороший спосіб підтримки здоров'я нирок.
Вода, яку ми п'ємо, щоб очищати всередині під час снів-ших годин спочатку проціджують в нирках, а потім надходить в сечовий міхур, перетворюючи в сечу.
Однак в процесі фільтрації токсини і токсини залишаються в нирках, збільшення кількості яких додає ризику захворювань.
Багато захворювань, таких як розлад сечовипускання, затримка сечовипускання, запалення нирок або сечовипускання, камені нирок або сечовипускання, пов'язані з цим.
Після піку обміну в години «Шень-ші», в години «Ю-ші» нирки продовжують очищати організм і сприяють ліквідації токсинів і токсинів.
При цьому нирки починають зберігати найцінніші речовини.
Якщо склянка води протягом години «ю-ші» стане Вашою звичкою, ви загострите нирки.
Обслуговування здоров'я під час Xu-shih годин (19:00-21:00)
Xu-shih годин (19:00-21:00) вважаються третій золотий період для роботи і навчання. У цей час, коли перікардіан активний, весь організм спокійний.
Це третій золотий період дня. Після легкої вечері ви можете піти на прогулянку. До 21:00 корисно пити склянку води або слабкого чаю для прискорення циркуляції ци і крові в організмі.
З 19:00 до 21:00 в організмі підвищує енергію «іну» і зменшує енергію «іан». Це найкращий час для регулювання вашого здоров'я.
Xu-shi дивитися неймовірно цінний час доби, і його слід використовувати для підтримки здоров'я всього тіла. У цей час перікардіальний меридіан повинен бути масажований.
Масаж перикарного меридіана сприяє зміцненню функції серця, в результаті чого активність всіх внутрішніх органів покращується і активується кровообіг ци і крові.
Перикардіальний меридіан є одним з 12 основних активних каналів. Він працює на внутрішній стороні руки.
Ви можете, наприклад, сидячи перед телевізором, замісити з пахви зліва руку з правою рукою - вздовж перикардиного меридіана, а потім зробити те ж саме з правою рукою.
Зайдіть до масажу 10 хвилин.
Обслуговування здоров'я під час «хай-шек» годин (21:00-23:00)
Під час «хай-шеа» годин (21:00-23:00 годин), меридіан трьох обігрівачів активний. Найкрасивіший час доби. Все природа в миру і спокій.
«Хай-ші» – це період часу, в якому енергія «ійн» досягає свого клімаксу і починає ослаблення, а енергія «іанг» повністю виснажена і починає знову народжуватися.
У цей час люди завершують свою роботу і готуються до сну. Тому протягом цих годин потрібно заспокоїти і забезпечити хороший відпочинок. Якщо ви порушили цей природний закон, ви можете завдати шкоди здоров'ю.
Сплячий під час походів корисний для зміцнення енергії яну. Інстинкт сну вважається одним з головних у тварин і людини.
Як всім відомо, якщо людина не спить добре або недостатньо, то він відразу починає відчувати себе поганим, він долає глухість і апатію.
Багато людей не знають, що називається «правою».
Ви вже знаєте важливість сну під час Tzu-shih годин (23:00–1:00) і Wu-shi годин (11:00–13:00).
Неоновий сон протягом годин "у-шеа" надає можливість коротко відволікатися від денної роботи і відпочинку, в той час як головний сон падає на ніч.
Згідно з теорією китайської медицини, день проходить «під знаком» «іанг»-енергетики, а ніч «під знаком» «інь»-енергетики, тому протягом дня потрібно займатися бізнесом, а вночі потрібно відпочивати, відпочивати сили і енергії на наступний день.
Щоб мати якісний сон протягом годин Tzu-shi, потрібно заснути до 23:00. З іншого боку, потрібно перейти до ліжка вже в години «хай-шек».
Це не тільки допоможе ваше тіло добре відпочивати, але і сприятиме породженню нових життєвих сил, тобто стимулювати приплив енергії «ян» і пити «в» енергію.
Енергетика «Я» не існує окремо: взаємозв’язок між ними характеризується взаємогенерацією та взаємозабезпеченням.
На ніч людина повинна отримати достатньо сну, тому що нічний сон підсилює «іну» енергію. Тільки в цьому випадку він має достатню кількість «іангових» енергії для нормального функціонування протягом дня.
На жаль, сьогодні люди працюють дуже багато і мало відпочивають, це призводить до надмірного споживання енергії «іан» з недостатньою підгодою енергії «і».
Таким чином, порушується нормальна циркуляція енергій, і помітно здорове тіло починає давати внутрішню «п’ястя».
Під час проведення часу Хай Ши, люди завершують свої завдання і готуються до сну. Ви можете прочитати трохи, щоб заспокоїти і забезпечити хороший відпочинок.
Спокійний настрій допоможе вам швидко закохатися. У 22:30 краще бути в ліжку.
Найголовніше – принести свій спосіб життя у відповідності з діяльністю основних меридіанів і органів людського тіла, а також підтримувати баланс між «іншою» енергією і «іангом» протягом дня.
Послухайте своє тіло і стежте за природним замовленням речей.
20 Ideas to Decompose Things так що ви не можете шукати
10 кіно про те, як знайти чоловіка своєї мрії