«Любов» Джозефа Бродського: історія істинної пристрасті

, Україна

Нібель лауреат Йозеф Бродський переформував всіх ручок в кількості показань до однієї жінки - таємничий "М.Б." Всі його вірші були присвячені художника Марина Басманова, який поет навіть побачив свою наречену.

Йосип Бродський і Марина Басманова вперше зустрівся з 2 березня 1962 року на вечірці в квартирі майбутнього відомого композитора Бориса Тищенко. Він був любим на перший погляд. Здавалося, що нічого не може відокремити.

Однак доля заказав, що пара зламала. Коли напередодні нового 1964 р. Бродський ховався з міліції в Москві, боячи бути заарештованими за параситизм, Марина пішла на другу.

Коли Бродський слухав ромби про зраду Марини, він впало в Ленінград, розсипаючи на все. Через кілька днів арештував на вулицю і забрав до психіатричної лікарні за «експертне обстеження». Тоді був відомий процес, який закінчив Бродський з посиланням на три роки в Архангельській області.

Басманова відвідала його кілька разів в с. Норенськ, Архангельська обл. і проживала довго в дуже скромних умовах. У серії цих зустрічей і добрих в 1968 році пара мала сина Андрія. Над Бродським хмарами були загущення: люди з органів нерівномірно радять його піти на Захід. До останнього він сподівався, що вони будуть емігрувати разом: він, і його син. й

Бродський лівий самотній. Більше року продовжується виводити вірші до Марина. Як якщо в реталії за її зраду, він змінив жінок, як рукавички, ніколи не втомився повторювати, що він ніколи не буде разом з ким-небудь у своєму житті, крім своєї коханої Мішісіпі кішка.

Все змінилося, коли один день, на лекції на Сорбонні, Бродському побаченні серед слов’янських студентів Марія Соццані, які згодом стали не тільки люблячою дружиною, але й вірним другом і помічником у всіх літературних та видавничих справах. Але все це прийде пізніше, потім ... У 1971 році присвятив поемі М.Б.

Я прокинувся двічі останню ніч.
і ходив до вікна, і вогнів у вікні,
фрагмент фрази розмовляли уві сні,
Якби вона була хрещатою,
Не було затишку.
Я вагітна, і зараз,
Проживаю так багато років,
Я відчував винний і руки,
з радістю,
На практиці були миючі штани.
і перемикач. І виправляючи до вікна,
Я знаю, що я пішов з вами самостійно.
У темряві, уві сні, де хворий
Ви чекали і не відлякалися,
Коли я повернувся назад, перерву.
Хлопці. Для темного,
Тексти пісень, а це означає: Там, що пішов у світло.
Ми одружені, ми одружені.
Двохразові монстри і діти.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Щодня наступна ніч.
Ви повернулися в шини, тонкі,
І бачу сина або дочку,
ще не названо, то я буду
Я не повертаюся до перемикача і відійде.
Я не можу тримати руки більше.
залишити вас в цьому царстві тіней,
безшумний, перед клином днів,
залежно від правди,
з моїм доступністю в ньому.

www.kulturologia.ru/blogs/280116/28211/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное