Правила життя японців: абсолютно інший світ очима нашого співвітчизника

Історій Василь Щепкін, який жив у Японії за рік, розповідає про правила життя в японській мові.

Застілля для японської кухні не тільки спосіб розслабитися після робочого дня. Це також причина продовження ділових розмов в неформальній обстановці. Крім того, спільні збори збираються разом, дозволяють дізнатися один від одного з нових сторін, покращувати атмосферу в команді. І пам'ятаємо наступний день, що сталося до не приймаються.

р.

Я був до Японії більше одного разу, і кожен з них є в новому віці і якості. Я здивував щось нове. У віці 12 років я був вражений, що на одній планеті є зовсім інший світ, в якому швидкісні поїзди і хмарочоси співіснують з рисовими полями і непристойними гірськими загустками. У яких морськими пляжами порожні, незважаючи на літню спеку, а в школах і музейах біля входу зустрічаються полки з однаковими розмірами тапочки. І навіть при навчанні Японія стала моєю професією, там все ще було приміщення для сюрпризу. Особливо коли я провів рік в Японії і живила японську.

Після прибуття іноземець повинен зареєструватися з місцевою адміністрацією. У Японії немає внутрішніх паспортів, всі «справжні акти» записані в «книжках», що зберігаються в муніципалітетах. Таким чином, при нанесенні на публічні послуги, Вам не потрібно нічого пред'явити - вся інформація під рукою. За кілька годин в адміністрації, сім'ї і я видала книгу, медичне страхування, і користь дитини, і наша трирічна дочка навіть занурила медичну експертизу.

У Японії дорогі комунальні послуги - взимку їх загальна вартість досягла щомісячної оренди. Центральне опалення знаходиться лише на північному острові Hokkaido, він коштує газ і газ. Щоб заощадити гроші, японці не тільки відключають радіатори в нічний час, але і повісити передні двері ковдрами. У решті країни електронагрівачі використовуються взимку, що також не дешево. Взимку в маленьких готелях можна заряджати додаткову плату за спеку.

Найяскравіші прояви японського етикету. Працівники, які привозили холодильник до нашого будинку, не відпускаючи його з рук, швидко знімати взуття в передпокої. При оформленні замовлення в супермаркеті сума покупок не була округлою (щодо 4280 років). Я хотів би отримати зміни в одному векселі і дати 5280 ян, але я зробив помилку і подав 5240 ян. Касира, замість того, щоб відмітити свою помилку (що в Росії часто береться форма питання «Що подарувати мені?»), без однієї емоції на обличчі налічувало 960 ієн в невеликій зміні (найменший рахунок 1000 ієн). Таке відображення поніту не тільки дивно, але і швидко стають звичкою. Повернувшись до повсякденного життя російського «сервісу» складніше.

Японська помітність – це позакореневий прояв фундаментальних основ суспільства та людських відносин: грунтовність колективу над індивідуальною та вертикальною (сеніор-юніорською) та горизонтальною (другою) ієрархією. Коріння у конфліктних ідеях про стан, суспільство та людські стосунки. У XIII-XIX ст. Конфункційні тексти стали основою для формування правлячого класу самурії. І з другої половини XIX століття, коли країна згорнена на європейському шляху розвитку, Конфункційні ідеї мита, лояльність, філіальна ніжка стала основою японської етики. Природа японської мови вплинула на географію: острівне положення і часті землетруси, наконечники і тунаміс. До них японська вівчарка і наполегливість.

Супремація колективних відносин призводить до того, що знайомий нам босом дружби є рідкісним явищем. Дорослим практично не існує поза роботою, і тому вони друзі в основному в команді або в групах, і школярів і студентів є друзями в компаніях. А щоб зробити друзів з японською, потрібно стати членом команди. Японці люблять поспілкуватися, співати в караоке, в тому числі російські пісні.

Японці знають, як розслабитися і любити, можна знайти дозвілля на будь-який смак. Тут ви і улюблені японські гарячі джерела, і спортивні центри. Окрема тема покупка: Японські люди можуть провести всі дні, що блукають по торгових округах або сезонних ярмарках, відкриті в міських парках.

Японка харчування мало для того, щоб зробити це за кордоном. Японська людина любить суші, але ця страва належить до категорії порівняно дорогих делікатесів, і тому середня японська їсть їх кожні кілька тижнів. Основою японської кухні є рис і локшина. Японці не їсти комахи, але є багато незвичайних страв: Я спробував трепанга, равлики, суші з м'ясом кит, хрін.

Японці люблять пити. Не існує суттєвих подій в житті команди, чи є поява нового працівника або завершення важливого заходу, не проходить без зборів. Як правило, спочатку замовити столик в закладі, де можна пити холодними і гарячими закусками. Вони зазвичай починають з пива, потім всі замовлення, які вони хочуть - рисове вино (змія), дробу (сильний напій) або коктейлі на основі віскі. Наприкінці першого бенкету ті, хто бажає перейти на «другу зустріч» - до бару або караоке, а остання точка вечора може бути закладом, де подається рамен - яєчна локшина в бульйоні. Ця страва вважається замоченим маслом fusel і полегшить похмілля.

Зовні прояви пористості швидко приймаються: ви починаєте лука при необхідності використовуйте спеціальну літеру паліту. Як в японських, так і в комунікативних ситуаціях, є досить багато штампів – завжди існує правило відповідь на певну фразу або дії. У той же час, ви завжди повинні пам'ятати: незалежно від того, скільки ви прагнете стати схожою на японську мову, ви завжди залишаються для них «гайїн» – це те, як вони називають відвідування європейців очима. Це слово означає не просто іноземець, це означає людину з-за кордону, з іншого світу. Іноземцям, які не використовуються для спілкування з іноземцями. Іноді для іноземців може бути неприємним. Це відбувається, незважаючи на питання або звернення, що говориться в грамотній японській мові, японський співрозмовник не відмовляється переключатися на рідну мову і, рум'яну і timid, намагається відповісти на англійську мову.

Ключові слова для успішного перебування в Японії для іноземця – поводитися в японські з друзями та колегами, і пам’ятати, що ви іноземець при спілкуванні з незнайомими людьми.

на сайті www.geo.ru/mneniya/chelovek-iz-drugo-mira?page=1#article-body