Правила життя від російських письменників

На відміну від інструкцій всіх сортів гуру з питань освіти, саморозвитку та мотивації ми рекомендуємо прочитати принципи належної поведінки, вивчення та самоорганізації наших улюблених класиків, встановлених перед собою і родичами.

Порада не може допомогти вам жити щасливим життям (принаймні, самі автори не вдалося досягнути), але це принесе користь. Тепер ви будете мати більше причин, щоб зробити вашу освіту, гімнастика, або наукове написання.

Олександр Пушкін – 17-річний брат Лев Сергійович

(Аутумн 1822)

Незакінчений портрет О.С. Пушкіна, художник Микола Улянов.

Я вже розповім вам причин, чому військова служба, здається, краще. У будь-якому випадку, ваша поведінка буде визначати вашу репутацію і, можливо, ваше благополуччя протягом тривалого часу.

Ви ще не знаєте. З самого початку, подумайте їх у найгірший спосіб, ви можете уявити: ви не будете занадто багато.

Не судити людей з власного серця, що я впевнений, є благородною і симпатичною, і, крім того, все ще молодий; розслабляючи їх в найбільш полоненому шляху: це засіб для захисту себе від сорока і п'ятдесят пристрастей, які викличе вас неприємності, коли ви входите в світ.

Застуди з усіма; знайомство завжди болить; особливо поведінка, що дозволяє йому в лікуванні переваг, проте це може бути вам. Ми будемо раді привітати нас, коли ми очікуємо.

Залучення з малюнка О.А. Орловського. У 1820-ті рр. брат співав з Пушкіном багато і був його літературним секретарем. Лео зробив воєнну кар’єру і писав хороші вірші, а «і зовнішній вигляд представляв собою негро-фарбований білою фарбою» (Дельвін).

Чи не варто консервувати, і розтягувати відставку серця, якщо воно займає володіння вами; люди не розуміють це і легко приймають його для консервування, щоб вони завжди щасливі судити інших самі.

Ми не беремо на себе користь. Користь часто буває зрадою. Уникайте по батькові, оскільки він завойовує і принижує.

Я хотів би попередити вас проти спокус дружби, але я не маю визначення, щоб затвердити вашу душу в часі найсолодших ілюзій.

Що я можу розповісти вам про жінок, які будуть абсолютно безкінечні. Чим менше ми любимо жінку, тим більше ми можемо контролювати її. Однак це весело гідне давньої мавпи XVIII ст. Як для жінки, які ви любите, я бажаю вам з усім серцем володіти нею.

Ніколи не забувайте навмисне повторення, будьте неправомірними або абсолютно безглуздими і ніколи не відповімо з образом до образу.

Якщо засоби або обставини не дозволяють блискати, не намагайтеся приховати приправи; досить вибрати інший екстремальний: циніксизм в її гострості звертається до вагової думки світу, в той час як крихітні трюки ванності роблять людину безглуздою і чіткою.

Ми не робимо боргів, краще постраждати від потреби; вірити мене, це не так страшно, як здається, і при будь-якому курсі краще, ніж неминучість раптово трапляються або називаються так.

Правила, які я пропоную, придбані за вартістю гіркого досвіду. Ну, якщо ви могли б дізнатися їх без того, щоб. Вони можуть зберегти ваші дні гороху і крабів.

Щодня ви почуєте свою згоду, це буде дорого, але це не зупинить мене, коли мова йде про щастя життя.

Антон Чехова - брат Микола

(березень 1886)

Портрет Антона Чехова, написаного братом Миколаєм. Він був талановитим ілюстратором, друзями з багатьма відомими артистами і під керівництвом розсольного способу життя з вечіркою і питтям, що Антон був частим причиною тривожності і тривожності.

Ви часто зверталися до мене, що ви не розумієте. Не скаржалось про це. Ви добре розуміли. Якщо ви не розумієте себе, це не несправність інших.

Я запевняю вас, що як брат і людина близько до вас, я розумію вас і симпатизуйте вас з усім серцем. Я знаю всі ваші хороші якості, такі як мій п'ять пальців, я оціню їх і лікую їх з найглибшою повагою. Якщо ви хочете довести, що я розумію, я можу навіть перерахувати ці якості.

На мій погляд, ти ганить, щедрий, не самолюбний, ви поділяєте останні пенні, щиро; ви відчужуєте заздрість і ненависть, прості, життєрадісні люди і тварини, не скрізь, незрівняні, довіряючи. Ви подаруєте те, що інші не мають: у вас є талант. Цей талант ставить вам понад мільйони людей, за землю є тільки один художник в 2,000,000.

Тарант кладе вас в окремому положенні: якщо ви були нареченими або тарантули, то ви поважали, бо талант пробачає все.

У вас є тільки один недолік. У вас є хибний грунт, ваш жир, і ваш кігар кишечник. Це ваш екстремальний недолік манер.

Я шкода, але veritas magis amicitiae. У той факт, що життя має свої умови. Для того, щоб відчути себе вдома в розумному середовищі, щоб не бути чужим серед нього і не бути тягарним, необхідно виготовити в певному випадку.

У цьому оточенні, ви належите до нього, але ... ви намальовуєте до неї, і ви повинні балансувати між культурною аудиторією і мешканцями ві-а-візу. Він впливає на м'якоть філістану, вирощених на прутках, на льох Рейну, на походах. Поразка її складна, жахливо складна.

Антон Чехова та брат Микола. Фото Річарда Тіле.

На мій погляд, освічені люди повинні відповідати наступним умовам:

1) Вони поважають людину, і тому завжди згубляться, ніжні, полоітні, ускладнюються. Вони не пов'язані над молотком або відсутнім ясен; вони не роблять користь, що живуть з кимось, і коли вони залишають, вони не скажуть, що ви не можете жити з ними! Вони пробачають шум, холод і переварене м'ясо, і різкість, і наявність незнайомців у своїх будинках.

2) Вони компасіонують не тільки баклажани і коти. Вони хворіють душі і від чого не можна бачити з простим оком.

(3) Поважають майно інших осіб і сплачують борги.

(4) Вони бояться, як вогонь. Вони не лежать навіть у тріфлі. Лізи наступають слухачеві та вульгарні на очах спікера. Вони не фарбують себе, зберігають себе на вулиці в домашніх умовах, не пускають пилу в очах більшого брата. Якщо вони не задаються. З повагою до інших у вухах, вони часто мовчать.

(5) Вони не пригнічують себе, щоб еліцитувати симпатію і допомогти від інших. Вони не грають на струнах інших народів душі, щоб у поверненні вони зважали і нянь їх. «Я не розумію». й

(6) Вони не сподобаються. Вони не зайняті такими підробленими діамантами, як знайомство з знаменитостями, захоплення людини в салоні, слави для портфелів.

7) Якщо вони мають талант, вони поважають. Вони жертвують йому миру, жінки, вино, ванільність.

(8) Естетика нуртури. Вони не можуть спати в їх одязі, дивляться тріщини з плащами на стіні, дихають сонним повітрям, прогулянку на спітчій підлозі, з'їсти з гасіння. Намагатися відлякувати сексуальний інстинкт.

У зв'язку з цим виготовлені не такі кухні. Що вони хочуть від жінки не ліжко, а не кінний піт, ... не розум, виражений в здатності обманювати помилковою вагітністю і нехайсно. Вони, особливо художники, потребують свіжості, витонченості, людства. Вони не розтріскуються горілкою, вони не пахнуть шафи, тому що вони не знають свиней. Вони тільки п'ють, коли вони безкоштовні. Для них потрібні чоловіки sana в корпоре сано.

Етк. Таке освічене ...

Для того, щоб бути освіченими і не стояти нижче рівня навколишнього середовища, в якому ви впадали, не достатньо, щоб читати тільки Pickwick і запам'ятати монологію від Faust.

Не вистачає, щоб потрапити на каб і піти в Якиманьку, щоб вийти звідти там в тиждень.

Тут нам потрібен безперервний день і нічна праця, вічне читання, дослідження, буде. Кожна година. Подорож до Якиманки і назад не допоможе. Потрібно сміливо сплітати і різко лопатися... Приїжджайте до нас, зламайте декантар з горілкою і лежайте, щоб читати... принаймні Тургенев, яким ви не прочитали.

Лев Толстий – «Правила» (від щоденників)

(травень 1847)

Лео Толстого з велосипедом. Очистити галявину, 1895 р.

Для розвитку волі в цілому і досягнення найвищого етапу його розвитку необхідно пройти через нижні етапи. У відповідності з цим поділом волі я поділяю моральні правила, які мають об'єкт розвитку волі, на три розділи: (1) правила розвитку бодилії будуть, (2) правила розвитку осусної волі, а (3) правила розвитку раціональної волі.

Правила розвитку заповіту тіла

Генеральне правило. Всі дії повинні бути визначені невідповідним виконанням бодібних потреб.

Так як ми вже сказали, що волю тіла впливає на почуття і причину, ці два факультети повинні визначити правила, за допомогою яких волю тіла може діяти для його розвитку. Відчуття дають йому напрямок і вказують на його призначення, а причина дає засобу, за допомогою якого боділія може затримати цей кінець.

Руле 1. Щоранці, припустимо собі все, що ви повинні зробити протягом всього дня, і зробити все, що призначають, навіть якщо виконання призначеного йому тягне будь-яку шкоду.

Крім розвитку заповіту, це правило також розвиватиме розум, який більш свідомо визначить дії волі.

Рука 2. Сон якомога менший (зніміть, на мій погляд, це позиція, в якій не буде взагалі).

Правило 3. Усі тілесні неприємності, які не виражають їх зовнішньо.

4. У Будьте вірними у ваше слово.

5. Умань Якщо ви починаєте бізнес, не відмовляйте його без обробки.

6. Жнівень Завжди є столик, який визначить всі крихітні обставини вашого життя, навіть скільки труб закопати день.

7. Про нас Якщо ви нічого не робимо, виконайте всі ваші сміливі зв’язки на об’єкті, що ви робите. Якщо змінити спосіб життя, змінити правила. [...]

Правила розвитку обґрунтованої візи

Рулі 19. Визначити з початку дня всі ваші психічні заходи.

20. Коли ви навчаєтеся, спробуйте мати всі психічні факультети, орієнтовані на цей предмет.

21. Що нічого зовнішнього, корпора, або чуттєвий може впливати на напрямок вашої думки, але це може визначити себе.

22. Так що не біль, як фізичні, так і чуттєві, має будь-який вплив на розум.

Неважливо, що ви починаєте психіку, не відмовтеся від неї, поки не закінчилися. Так як це правило може призвести до великого зловживання, він повинен бути обмежений наступним правилом: У нас є мета для всього життя, цілі для певної епохи вашого життя, цілі на певну дату, цілі на рік, протягом місяця, на тиждень, на добу і за годину і за хвилину, що збільшує нижні цілі до вище.

Правила життя. Толстого написав кілька разів: це була важлива частина плану самовдосконалення, надихнула в частині прикладу Бенджаміна Френкліна. Толстого привели своє життя, з короткими перервами, а в 1847 р. записано практично кожну акцію.

Правила розвитку пам'яті

Рулі 23. Зробіть замітку все, що ви робите і дізнаєте його на серці.

24. Вивчіть поезія кожен день мовою, ви не знаєте добре.

25. Повторіть все, що ви навчилися протягом дня.

Щодня, кожен місяць, і кожен рік, ознайомтеся з тим, що ви зробили; якщо ви знайшли, що ви забули, починайте знову.

Правила розвитку психічної діяльності

Рулі 32. Не робіть чатeaux en Espagne.

33. Намагайтеся давати вам якомога більше їжі.

Правила розвитку психічних здібностей

У нас є п'ять основних психічних здібностей. Уміння представити, можливість запам'ятати, можливість порівняти, можливість вивести висновки з цих порівняння, і, нарешті, можливість поставити ці висновки для того, щоб.

Правила розробки порівняльної здатності

35. Вивчайте добре, що ви порівнюєте.

36.00 Р Порівняти всі думки, які ви зустрілися з думками, які ви знаєте. Визначте всі абстрактні думки з прикладами.

Лео Толстої в юнацьких, зрілих і старих віках.

Правила розвитку здатності вивести висновки

36.00 Р До вашої математики.

37. Ваша філософія

38. Читати кожну філософську роботу з критичними зауваженнями.

Правила розробки можливості укладання висновків з метою

39.00 р. Вивчіть систему вашого буття.

40. Вся інформація про одне відділення знань призведе до одного загального висновку.

41. Порівняти всі висновки один з одним, щоб ніхто не укладав суперечок іншим.

42. Написати есе не малим, але вчені. [...]

Правила розвитку продуманості

Вивчити все з усіх сторін. Дивитися на кожну дію за свою шкоду і користь. Розглянемо в кожній дії, скільки способів це можна зробити, і які з цих способів краще. Розглянемо причини кожного явища і наслідки, які можуть призвести до неї.

Даніель Хармс, правила життя (від щоденного)

(Листопад 1926)

«Портрет Данила Хармса». Тетяна Драчиніна.

1,1 км До чогось корисного дня.

2. Вивчіть і практикуйте капелюхи і карма йога.

3. У Не пізніше ніж за 2 п.м. і не пізніше 12 п.м. день, крім випадків надзвичайних ситуацій.

4. У Щоранку і кожен вечір до гімнастики і протипоказання.

5. Умань р-р

6. Жнівень Зміяти, відразу ж придумати, не давати в ранкове мислення і бажання курити.

7. Про нас Коли ви самі, робимо щось.

8. У Зменшити кількість сонників і провести ніч переважно в домашніх умовах.

9. Навігація Подумайте тільки те, що можливо, але один раз планується, зробити це. Видання

10. Зробіть свій час.

Автор: Олег Бочарников

Джерело: newtonew.com/overview/life-hacks-from-russian-authors