Є реальний щоденник японської в'язниці війни, яка перебувала в радянській полоні після Другої світової війни. Імпресії про російських солдатів, жінок, лазні та багато іншого читайте під kata. Шукаємо вошей в Самхамні.
Гіркота поразки у війні, суворе життя в іншій країні як в'язниця. Він зашкодить мене говорити про це знову. На жаль, ця доля впала тільки до нас, юнакам Тайго ера.
Відкритий туалет
Я думаю, що я буду додому протягом 3 тижнів. «Що ви дійсно повернетесь. й
І тепер звичайну рутинку в'язниці війни, яка не має нічого втратити, протікає. Відкритий туалет, огороджений цими матами, був одночасно місцем для бесід в бою, такими як: «Я здогадував сьогодні, і він виявився, що я хотів би повернутися додому» і т.д.
24 осіб в номері 10 кв.м
р.
Так ми їдемо на рейку від Samhamni на північ до Hynnam. У приміщенні дилапідованого заводу гуртожитку було вміщено 24 осіб, тому воно стало досить гарячою і потребою в плиті зникне. Якщо ви опините ніч, то не можете знайти місце на підлозі, щоб лежати. В останні десятиріччя грудня, коли був страшний холод, ми почали отримувати курячі сліпоти через брак овочів і сканету, монотонної їжі. В результаті мої комоди постійно збиваються в один одного, коли вони пішли в ванну кімнату вночі.
Куряча сліпота
Бак, пов'язаний з каналізацією. Увечері виїжджаємо танк, наповнений каналізацією до вершини і заливаємо їх в великий отвір, викопаний в дворі. Цікава робота.
Нічний збір
За годину вони були на ніч в холоді -20 і ескортовані в туалет, які постраждали від курячої сліпоти. Не легко. На пам'ятці красивого місяця в небі я почав знімати мій ніс, і сльози відразу заморожують на щік.
Бейсбол на траві
У дні, коли погода була гарною, ми спробували робити вправи на вулиці, коли це можливо. Ті, хто був більш життєрадісним, часто грали бейсбол за допомогою бейсбола і кажана.
Примушений марш на скрабному вогні
Вони пливли з Північнокорейського порту Хенгнам і прибули на невеликий радянський порт Посіет. Тоді вимушений марш, не зупиняючись, з утрудненням перетягни вздовж довгого поля 20 кілометрів. Не вдалося зробити це, і вони встигли їсти бруд.
Зарядка дощу
Прибуваючи в одному селі, протягом двох тижнів вони мешкали в наметах, які були вологими через надпотужних дощів. Вовняні ковдри, закладені на підлозі, замочують в воді, роблячи наші тіла і душі вологою. Багато людей підірвали своє здоров'я, потім.
Несмішні ін'єкції
Після дощу припинили, ми дали шприци для коней. Він болить, я кажу вам. Ось перший раз я переживав її. На даний момент вона захопила дихання. Він болить багато.
40 людей упаковані в вантажний автомобіль
До шауту, "Ком на приході!" 40 осіб занурилися в 18-тонний вантажний автомобіль, двері автомобіля щільно закрили зовні. Кожен другий автомобіль був обладнаний радянськими солдатами, озброєними кулеметами. Поїзд 50 автомобілів перейшов на захід.
Стоп на Байкал
Поїзд 50 вагонів, які здійснюють близько 1,500 японських солдатів, вирушають на далеку подорож уздовж залізничної станції. У озера Байкал Ми заповнили резервуар з водою з озера, і ми питали воду.
р.
Чудовий!
Що таке розкіш! З його звичними ручними рухами, він ретельно загорнув згущений тютюн в газетній смузі. Потім він занурився на неї і герметизував кінці.
Сукні.
Наш поїзд, упакований людьми, переїхала вздовж залізничної станції Trans-Siberian, перехрестивши Урал, досягла Європи. Подорож, який тривав 30 днів, закінчився, і ми приїхали в маленьке українське місто Слов’янськ. На поле, переросли соняшниками, було приємно босоніж земочка (дівчина) і гомілки перед нею.
р.
Жорсткі роботи.
Хто не працює. Ми відразу почнемо роботу зламу каменів. З стрічкою в руці ви стоїть перед кам'яним блоком і виконуємо щоденну норму 1 кубометра на людину. Робота в команді 4 людей ще страшна, так як навантаження зростає на 4 рази, в тому числі працює як навантажувач і портер.
Молодий російський солдат
Зламані камені були завантажені на розтяжку, потім перетягували вгору і збудували щось схоже на стіну фортеці. Я отримав багато досвіду роботи з будівництва. Російський солдат переглянув нам весь день, іноді натискаючи або прочитавши книгу голосно.
Сержант тримає ніс.
Яка точка розповіді про нього мені потрібно писати, він все ще не розуміє слів. Я збираюся, він завжди дивився, що я робив стоячи. Через це сам процес не вдалося.
Плювати.
Я намагався працювати з слов'янською косою. Молода дівчина зробила це з легкістю, і я тільки піт. "І все, що ви не можете повернути спину", - сказала дівчинка.
Картопля.
"Хто, японці, тримайте картопля." У будь-якій країні дівчата дуже подобаються. Вони кажуть, що Україна родюча земля, і тому є багато картоплі.
Оздоблення поля.
Ми завершуємо роботу в колективному господарстві з російським словом «Добрий», «завдяки». Червоний захід сонця є дійсно красивим. Неба Східної Європи відрізняється від неба Манчурії. «Добрий, леді» «Робота над.» Так ми говорили про те, що в Росії.
Довгий шлях в погану погоду
Боротьба з комрадою (колишній кавалерій) в поганій погоді швидко росла на місці отримання їжі табору. Навіть сильні російські солдати були вражені силою коня. «Кінь сильні!»
Я народилася в сорочку.
Незважаючи на те, що картина виявилася красивою, але в цей день страшний синціонер відігравав і в пітчингу темряву, коли нічого не було видно на довжині руки, ми працювали під ескортом радянських солдатів. Багато людей боляче в день. Я був на межі смерті, який день теж, коли я впав на скелі. Побачити, що мій друзі підтримав мене. Коли я прийшов до моїх почуттів, я думав, "Я це, де я дотримаюся померти? й
кар'єра
Якщо ви постійно працюєте при температурі 15 ° С, то після того, як ви звикли до неї. Тим не менш, було багато людей, які були буквально збиті за морозом.
Ікул сліз
У Східній Європі взимку температура досягає -25°C і -30°C, але для нас, які зростали в Японії, життя в області (у наметовому таборі) не було в затінку. У той час, як ранок підійшов, ми знайшли корпси моїх друзів, які затримали холодом. Після того, як війна над і вмирає тут так приступна. До тих пір, поки ми не зателефонували, ніхто не повернувся.
На річці icy
Ми довго завантажили вантажоперевезення. Моя робота з другом була розірвати лід на річці. Як тільки у вас була невелика мелена, ви можете ковзати і восени. "Я, широка річка", - Думаю. Наддніпрянський.
р.
Чи є це ванна?! й
За наказом радянських лікарів ми прийняли до лазні. В лазні -25°C?! Я тебе не хочу, Якщо ми не були настільки молодими і здоровими, ми можемо вмиритися з гіпотермією. Ми розтопили сніг в залізних бочках, і кожен промивається в холоді з одним склянкою води. Я відчував дихання смерті знову.
5440992
Розподіл продуктів.
Це був найглуздий обов'язок. У тиші могили всі очі направляють тільки на кінчик ножа. У полуторному номері, під світлом тонкої домашньої свічки, вирізати хліб. Чорний хліб.
Половина війни
На північній території Великого континенту Євразії є табір японських в'язнів війни. Фрост на 30 градусів тут немає.
Жінки в радянській армії.
У радянській армії На землі рівності чоловіків і жінок був чудовий сюрприз, щоб побачити чоловіка. Для японських, які ще мешкали в хорошому старому патріархату, це явище викликало екстремальний удар. Стійкий до холоду, міцної волі, позбавленої будь-якої м'якості, дивно красиві очі були чудовими.
р.
Гарненька лікар лейтенант.
Посада лікарів проходила переважно жінками. Тож прекрасний лікар-лієтенант з пишним грудей, реалізуючи його заслуги, проходить випрямлення його плечей. У цій багатоетнічній країні немає невідповідності інших національностей. А японські в'язниці війни розглядалися індивідуально, а також будь-якої іншої людини.
Картопля сипучих.
Картопля завжди в зберіганні. До цієї роботи надіслали ті, хто більше не може призвести до звичайної важкої роботи або півхвили. Підключаючи електрику до залізного відра, можна відварити і їсти картоплю. Це була хороша робота.
р.
Головний офіцер.
У нас був такий страшний офіцер. Але було весело. У заскленому коридорі брухтивши брудом, потрібно було ретельно протерти все. Але з несподіваними чеками, не можна було розводити.
, Україна
Це непристойна.
Я маю на увазі, перш ніж жінка лікарю невідповідно. Вона була особливо турботою про найтонших солдатів, наполегливо надягаючи їх до ліжка: «Дуже швидко!» Її голос був дуже добрим.
Я скажу мій мама...
Не можна зупинитися. Придбання всіх днів довга. Він страшний, коли хтось гине перед вами. Він пообіцяв розповісти свою матір, якщо я прийшов додому.
Для відпочинку в іноземній землі.
Чи можна по-різному відпочити в іноземній землі? Чи є ви німецькою або угорською, все те ж саме. Ось похорон... завтра це може бути для вас.
Світ сповнений друзів
угорський солдат.
Наприкінці червня 1947 р. ми перевели з табору у Слов’янську до мадярського табору. Угорський солдат був здивований, коли він тепло привітав нас японськими солдатами з «березнем Патріот». Здається, що кожна національність має свої особливості.
Вангрія.
Дзвоните до Угорщина Ванрії. Дуже веселі, веселі люди. Вони працюють занадто важко, тому що вони ненавидять Радянський Союз. Вони японські і знають більше про Японію, ніж ми робимо.
Друзі приїхали і сіли в хору.
Якщо говорити про оптимізм, то слов’яни виходять з конкуренції. Після того, як один спів, як другий забирає, і дует 2 голоси. Три або чотири більше прийдеться і весь хору співає. Я думаю, що росіяни є найбільш музично презентовані нації в світі. Вони ніколи не скажуть «не» навіть якщо в'язниця співає.
Сумо.
Mikado, geisha, Fuji, judo, harakiri. Слави знають ці слова. Але коли прийшов до сумо, то виявилося, що ніхто не розумів правила. Навіть втратили - сказав він й
Покровський.
І ставали друзі з пілотом, капітаном Покровським. Він довіряв мене з його цінними і складськими ключами, і побігти роботі. Де зараз?
Привітний монгольський солдат.
У російській армії солдати понад 120 національних мов говорять різні мови. Монголи, хоча розуміють російську, не похилого. Але обличчя і фізика схожі на японську, яка розмовляє спілкування. Крім того, вони відмінно поєднуються. Я впав кінь кілька разів.
Поради.
Діти будь-якої країни солодкі і прямі. Але такий живий шутер вирушив до школи на ковзанах, і шаутінг: «Привіт, Японія!», захоплений минулим. Про війну: «Не ми не будемо боротися». Ніцца. Діти говорять російською мовою дуже легко.
Шкарпетки.
У мокрому від снігу юний солдат обмотує ноги. Я дав йому одну пару шкарпеток, як правило, два. Коли запитав, як старий він був, відповідь було 14. Потерти ноги своїми руками, майже морозильні, і сльози стояли на блакитних очах. Я повинен був думати про мій мама.
Російські діти.
Таке пряме і нав’язливі російські діти не зверталися до расових відмінностей. Той факт, що я мав шанс грати з ними, можна назвати великою удачою. Я пам'ятаю багато російських слів з ними. Я люблю дітей так багато!
Хороші люди світу.
Всі взяли участь у тренінгу: Росія, Чехія, Польща, Німеччина, Італія та Японія. Я спробував мій кращий, але тільки в кінці я помітив, що кожен здавалося мені свідомо втратив, найменший. Натюрморт в світі
1944-2005
Старе двоповерхове ліжко.
Постільна клумба була дуже загиблою і приправила багато. Крім того, було так вузьке, що одного солдата постійно знизився. Я не знаю, що він мав. Я не міг сміятися на будь-якому місці.
Спрощений кеман.
Для невідповідності нормами роботи на своєму сайті, наш предман часто називають великим. У Росії наш предман не розумів, тому мені довелося послухати його всім зловживанням великого з загартованим обличчям. Для цього, і навіть для нас, йому довелося витрачати час на солітарні конфінації.
Адміністратор
У будь-якій країні світу є така позиція як адміністратор. І був дивний старий чоловік серед німецьких солдатів, які займалися поширенням роботи серед японських солдатів.
Інепт математика
"Одно, два, три, чотири, п'ять," незалежно від того, скільки ви вважаєте, ви неправильно. Це, ймовірно, завдяки тому, що японські солдати будуються в чотирьох колонах. Більшість юних радянських солдатів не були міцними в математикі, тому вони витрачали багато часу.
Про любов
І чоловіки та жінки взяли участь у перебудові міста після Другої світової війни. Вибрані жінки робили навіть найнебезпечніші роботи. У цей час важко уявити таку картину в Японії. Яскраві факти російської любові до японських солдатів. Ті були красиві моменти.
Поганий скеля.
Монтажні роботи. Дуже небезпечна робота, і ми повинні носити робочі черевики. Урожай скеля виділяв десять з нас за роботу: виконайте поверх дерев'яного бруса металевої рами і залийте цемент з візки.
до
Розтягування вугілля
Цей вид робіт також вимагає великих фізичних зусиль: потрібно було перенести вугілля з вантажного автомобіля. І коли витягували нас, говорячи: "Фастер, швидше," ми хвилеюли лопатки, ніколи не згасали.
І чоловіки і жінки були красивими на роботі.
Згідно з планом, робота над відновленням міста була розрахована на п'ять років, тому молоді дівчата взяли участь в ній, які присвячували себе цілком працювати. І чоловіки і жінки були красивими у своїй роботі.
крадіжка.
Після роботи кілька хвилин перед будівництвом ми вкрали. Ми закріплюємо лампочки, щоб зробити табір трохи легше. Ми хотіли їсти, і ми пропікаємо сумку з рису з бамбуком, заливаємо рисом, хоча б не можна зрізати.
пневматичний молоток
Я думаю, що це колесо поїзда. Якщо ви приїжджаєте ближче, коли заливка такої речі, ви можете захворіти очі через гаряче повітря. Працюємо з пневматичним молотком, вирівнюючи поверхню колеса. Шраплон зрізав очей, я припинив бачити і німецький лікар, керований на мене.
Лікарня в Дружковці
У Дроссиківці відбувся черговий два місяці. Я втратив свій погляд на два тижні. Я усвідомив значення можливості бачити. Я подружився з добросердями та юним німецьким солдатом. Коли я змогла знову побачити, я вирішив взяти покровинку слабкого, як токен вдячності за допомогу я отримав. День після того, як я був щасливим, щоб я міг бути послугами до них.
7190 р.
Нічна робота.
Я не люблю нічну роботу, я був сонним. Повернулися на неї. Правила, і так було багато солдатів, які отримали поранення, коли вони почали дробитися, щоб отримати поставлену роботу. Іноді сталося, що люди померли.
Робота з переміщенням речей з складу
Робота над перенесенням речей зі складу складалася при перевезенні вкрай важких речей, тому без наявності фізичної міцності неможливо впоратися. Японці працювали так само, що російський лікар почав турбуватися про це.
Р
Німецька претензія японська
Японці люблять їсти рис, тому ми дали цю їжу, яка була в той час в Росії за свою вагу на золото. Тим не менш, ми дали дуже мало рису, тому іноді, претендуючи бути японським, німецьким солдатом стане рис. Але він був дійсно боляче для нього.
, Україна
Сидіння боляче.
Ми пішли в баню один раз або двічі на місяць. Сидіння на лавках була болючою, через тонкість кісток впала безпосередньо на тверду поверхню лавки.
Настільний тенісний турнір.
Японці в'язниці війни провели настільний тенісний турнір з німцями. Ймовірно через дивний спосіб утримання ракетки, японці легко виграють.
р.
Кулінарний дискотека.
Заздрити для кого-небудь іншої пластини є однаковою скрізь. У зв'язку з тим, що японські страви дивляться більше, німці відлилилися на них погляди. У них є хліб і суп, і японська рисова каша, бідо суп (домашня робота) і так далі.
Головна
Великість музики за межами країн і кордонів
Весь ніч з другом, який закінчив музичну школу, ми пишемо ноти пам'яті. Вранці ми віддаємо ноти німецького оркестру, на якому вони потім відіграли японські твори для нас. Ми не знаємо своєї мови і ми не можемо говорити мовою слів, але ми можемо говорити про мову музики. Світ музики не знає меж.
Німецький оркестр грає японські класики
І нарешті концерт. Німецький оркестр виконує твори далекої Японії. У ритмі рідної музики японські солдати майстерно танцюють японські традиційні танці. Зростає радість антіпації неминучого повернення. У день відправлення вже встановлений.
Не плаче, Наталя.
Будь-яка зустріч, що неминуче тягне за собою розрив. Здавалося б, дівчинка, боящий друг, для якого особливо хворий цей розрив. А ви, Наташа, чому ви збиваєте прощання слів так гірко, що ви робите зараз, що стало вас бідним?
Перевага в різних мовах світу
Скажіть добрих на різних мовах. Я думаю, що світ дійсно один, і люди дуже схожі. Коли ми скажемо, ми всі крі. Я не знаю мови, але підняти свою руку і хвилювати її і все буде зрозуміло без слів. Ні, нічого не було, і російський табір, я думаю.
Р
На Сибірській залізниці далі і далі схід
На відміну від поїзда ми приїхали до Росії, двері були широкі відкриті. На цій точці світу, в Сибірі сонце не встигає повністю встановити і навіть в середині ночі є світло. Це те, що вони називають білими нічами. Довгий Сибірський залізничний прокочуємо і розгортаємо на схід, на схід.
р.
"Гіфти"
Важко вивести себе в туалетному відсіку на поїзді і тому в будь-якій зупинці ми виходимо з поїзда, сидять як птахи на доріжках і залишають позаду на шляху «підлітків».
У нас є люди.
Коли ми вийшли з поїзда в Хабаровськ, виходячи з думки про повернення в нашу батьківщину, ми раптом відкрили жахи нашої ситуації. З'явіли, що передмістя з'являлися, знаходилися самі члени Японської Комуністичної партії і почали зраджувати для неї. Ми раді! (Чому це не означає, що репроах проти сучасної японської Комуністичної партії.) Будь ласка, не отримайте мене неправильно!
Знайти
У зв'язку з тим, хто з них звернувся до нас. І хоча протягом двох тижнів ми проживали в Наході, ці хлопці приїдуть до нас, коли чули, що ми не знали робочих пісень, ми не втратили.
р.
Чайники на очах у японських островах
І поразкова країна має річки і гори. Ось вони: японські острови висихають в зелені, вид на порт Майзуру - сльози прийшли на очі. Хтось пішов "Хурра!" У 10 років не було.
Нативна земля
Він поставив стопу на рідній землі і почув, як дошки заклинилися, почув звук власних кроків. Всі вони, як один, шует “Hurrah!”, подякував нам, shook наші руки. Японська Red Cross nurses gleamed white в натовпі.
р.
Препарат ДДТ
Перш за все, ми пішли з нашими порадами в баню. У голосі вони сказали: «Як добре!» «Так, це не так добре в житті!» Ми лікували голову з DDT, і, нарешті, ми відчували себе як справжня японська.
Я! Татамі!
Татамі! Татамі! Ми стояли на своїх головах, застібаючи на своїх щіках – таких рідних татамі! Так само, як мати. Я радий! Я відчував себе дуже сильно, що я нарешті прийшов додому.
Демобілізований поїзд
Поїзд з демобілізованим прибув на станції Кусанагі (в пункті Шизуока). Молодший брат побіг і назвав мене моє ім'я, а потім почав зірвати на мене, жиру, як я вийшов з машини. Мій батько побіг і сказав: "Я, що ви, Nobuo?" "Так," Я відповідав, спалив його. "Я радий..." він вимерв і німий.
Фото: varganshik.livejournal.com