Скрапи. І виривки. Велика Вітчизняна війна

Сталінград на землі, Вердун, червоний Вердун, з новою зброєю. Ми атакуємо кожен день. Якщо у вас є більярдний стіл, то вечору, то вечори скидають нас.
й
Корпорал – Вальтер Опперман.

1 тиждень тому, 15 російських солдатів втекти від неволі. Хак посунув їх в дилапсований крапок. На пропозицію підняти руки і здатися, вони відповіли кулеметним вогнем - кулемети і боєприпаси залишилися в крапці. До вечору наші солдати намагалися знищити росіяни, але вони були занадто напруженими, і т.д. З ранку артилерійці принесли протиповітряну гармату на прямий наконечник, але це не принесло багато користі - трупи, а росіяни здавалися в вогонь.
Постраждали важкі втрати. Увечері другого дня два наших сапери зблужилися ближче і вигорають всередині дуету з полум'яками. А потім два лямки, два російських солдати вигорають живим, стрибали звідти, з гвинтівками перед нами, вистріляли на переїзді, брали лише кілька кроків і знизилися.
Не можна боротися з таким ворогом – росіяни борються до останнього, поки вони ще живі.

Норманди, 1944.
Я помітив мій Шерманський стовпчик безпосередньо біля тигрового бака.
Тигр знищив 7 Шерманів з моєї компанії перед відступом. Вогнетривкі бронебійні та антитанкові оболонки безпосередньо на передній броні тигру від відстані лише 100 метрів. Ніна з них проникла передню броню.
й
Командир броньованого батальйону

"Великий люмп землі і якийсь темний об'єкт кинув над траншею. Непристойно я натискав голову на коліна і натискав глибше в дно комірки. А потім, що впав в муду мене. Я повернувся назад різко, змащений жахом. Це були мутильовані залишки мого комраду, які зайняли наступну клітину стовбура з кінцівками, які розірвалися. Шраплон перетворив груди, шию і обличчя в тремтіння кров'яних м'язів. Але його рот, який, дивно, що не страждав на всіх, раптом почав робити гортані мони і говорили якби з іншого світу:
до Що не так? Що відбулося? Чому він раптом забуває темного? Чому я не можу відчувати своє тіло?
Вичерпані пнів рук і ніг, рятують на дуже стегнах, вишиті безпомилково.
- Допомога, допомогти мені, будь ласка! Його вболівальники звучать з дивним звуком.
Я змащений. На межі хістерії я натискаю на стіну траншеї так, щоб не доторкнутися до зволоженого тіла. Паралізоване, не вдалося пересуватися, я не зможу відмирати чоловіка, який кричущий:
- Я сліпий, aah, сліпий, aah! Де бувають руки? Aah! - судомно відьмавшись, торсо почав ввімкнути в слизову.
Я думав, що я збираюся божевільний, і всі раптові я був голінням. Я почав кричати в розумі, «Год, нехай йому вмирати!» Пошкоджений, поганий, нехай йому гинуть! Чому не вмирає? Моя милосердя занурений comrade cried гучнший і гучний, і, нарешті, з диким осалом "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
浜у 涓 蹇

11 квітня 1944 р. Керч був звільнений.
Стійкість і тяжкість бойових дій свідчить про те, що протягом цього часу 146 осіб присуджено звання Героя Радянського Союзу, а 21 військові підрозділи присуджено звання Керчена.
11 квітня 1944 р. Керч остаточно звільнився під час загального наступу радянської армії, цивільне населення міста в той час було 30 осіб.
Разом, більше 254,000 Радянські солдати заклали свої голови на Керченському мосту.

Без підтримки піхоти, ми були практично беззахисні проти російської піхоти. Часом часу ми вдарили паркани з висококласним шрапліном. Не було видимого результату, і ми розстріляли більше, щоб зміцнити наш дух. На жаль, з'явився глухий, гострий розрив. Ми отримали удар. З такою кількістю росіян навколо, одержуючи з бака, буде самогубство. Тим не менш, двигун продовжував працювати, а вежа все ще гасила. Я назвав на радіо Stolmeier, який був відразу після мене, і запитав, що сталося. Він відповів:
- Я збив російський високорозчинний шрапуль від вашого резервуара. Він майже спалив вас з коктейльом Молотова.
Ви можете зробити це з кулеметом!
Не чекав. Я мав стріляти високорозчинний шрапуль.
________
浜у 涓 蹇

Коли початок мобілізації було оголошено в нашому селищі, всі молоді разом побігли підписати волонтерам, деякі навіть заявили про кілька років, щоб потрапити на фронт. Ми отримали два години, щоб упакувати та приймати необхідні речі з нами. Я ніколи не забуджу атмосферу, коли ми були у вантажних автомобілях. Жінки кинулися, і ми молоді хлопці просто посміхалися і жартували. Моя сусід Федя захопила свою маму і сказав: «Мамула, в місяць я поверне, подрібнить нації і повернуся назад, допомогти вам з господинею», один хлопець навіть гордо заявлений коханим: «Дякую мені протягом декількох тижнів, я принесе вам кісточки Гітлера в сумці. й
Не з нас думав, що пекло триватиме чотири роки.
й
Невідомий радянський солдат

Джерело: рибальська сітка