Напередодні нового року я вирішив остаточно оновити SSD в самозбираному NAS. Якщо я не був автором, але читач цього повідомлення негайно виникне питання. Чому NAS SSD? Що таке точка купівлі чогось, що ціни стрибають як блохи? Я відповість всім цим, а також показує результати бенчмарків трьох порівняно бюджетних SSD з потужністю 240-256 ГБ виробництва ADATA, Kingston та Toshiba.
Intel Atom з'явився повністю випадково. Протягом багатьох років система стояв на 2,5-дюймовий WD з об'ємом 160 ГБ, а відповідно до S.M.A. Р.Т., диск не планував штампувати. Але один день, з curiosity я залив зображення системи на старий SSD, виготовлений Intel, і я просто здивував - скільки швидше все стало. І відкриття файлів через мережу, і запущені програми, і навіть копіювання великої кількості невеликих файлів (наприклад, фото) до зовнішніх носіїв. Крім того, після поїздки я зазвичай використовую NAS для пакетної обробки фотографій в Lightroom (він працює під Windows 7 Pro), і коли файл старіння знаходиться на SSD, він вигідно впливає на продуктивність і температуру всередині компактного житла. В цілому з'явився пакет SSD-накопичувачів і 4TB WD Red жорсткий диск, здавалося б, оптимально підходить для мене до того, як з'явився один антикварний корм.
Вже багато хто запам'ятається, перші SSD-накопичувачі не підтримують команду TRIM, що дозволяє операційну систему повідомляти SSD з яких блоки даних більше не містяться в файловій системі і можуть використовуватися приводом для фізичного видалення. Відсутність цих повідомлень призводить до поступового зменшення швидкості запису до дуже низьких значень. Шукайте себе.
р.
Сам SSD, хоча він працював 13,170 годин, всі показання, будуть жити ще сто років, але при записі 26 Мб / с, це не допомагає багато. Це обробляється або шляхом форматування диска і відновлення з резервної копії (який легкий, але неприємний, або заміною диска більш сучасною моделлю. Після року з першим варіантом я вирішив вибрати другий.
Я прийшов на ринок Савловського в дуже хороший час – 16 грудня. Громадяни з горінням очей подрібнюють все від «iPhone» до ноутбуків. У магазині, які зберігають мої друзі, для ноутбуків природно стояв черга. Так я був просто даний три доступні SSD-накопичувачі потрібного розміру (Я замовив щось помірно дорого на 256 ГБ) і попросив приймати рішення в домашніх умовах, а потім принести додаткові диски разом з грошима. Як я пізніше дізнався, що день магазин зробив двотижневий дохід, і продаляв навіть те, що було пилососом на вікно більше року.
У мене були наступні моделі:
ADATA Premier Pro SP600 (ASP600S3-256GM, 256GB)
Kingston ssdNOW 300 (SV300S37A, 240 ГБ)
559050.
Серія Toshiba Q Pro (HDTS3, 256 ГБ)
Я не купив SSD в роздрібній упаковці протягом тривалого часу, тому я був здивований, щоб знайти, що тепер він завжди має дані про продуктивність. Вам не потрібно нічого перевірити, все зроблено для вас. Тим не менш, я вирішив double-check зазначені характеристики за допомогою безкоштовного, але розумного утиліти CrystalDiskMark. І з хорошої причини!
ADATA SSD надходить в компактну картонну коробку, а крім коротких і досить нефункціональних інструкцій, є тільки пластикова рама з клеєним двостороннім стрічкою, призначеним для установки приводу в стандартному роз'ємі 9 мм (товщиною цієї моделі становить тільки 7 мм). Традиційно SSD має серійний номер для Acronis True Image HD 2013. Досить корисний бонус. На ящику ми обіцяємо швидкість читання до 540 Мб / с і швидкість запису до 290 Мб / с.
Перевірка.
Ну, на записі, це все чесно, ви не можете дотримуватися його. Згідно з читанням, проте до 540 Мб / с залишилися гідними, але ми не будемо розірватися. Багато залежить від сумісності конкретного контролера з певним чіпсетом на материнській платі. У нашому випадку це чотириканальний JMicron JMF661 і Intel ID9C43, вбудований в процесор Core i7-4500U. На старих чіпсетах, таких як Intel Z77, продуктивність може бути навіть меншою.
Kingston SSD поставляється в штатному пластиковому блістері. Однак для загартування прямокутника в ній було приміщення. Під час читання та написання етикетки ми пообіцяли нам 450 Мб/с. Запуск еталону.
Щиро вітаємо, радує, лежачи. Якщо читання все обіцяється, і навіть з надлишком, то письмо на рівні 220 Мб / с - половина заявлених характеристик. Не добре. Не добре на всіх. Сонце Примус злий. Я подвоює дані на машині з Z77, і результат є таким же, тільки швидкість читання нижче. Я довгий час був респектабельним, тому я перевірив результати інших авторів. Результати різні: хтось пише, що ще більше 450 Мб / с запис, хтось показує цифри, як шахта. Я підозрю, що це чіпсет SandForce, відомий своїми загадковими рисами. Ви можете бути тим, хто буде робити право, але мої автомобілі будуть.
ТПВ Toshiba поставляється в досить великий для продуктів цього виду коробки, які вже знайомі загустки каркасу і трохи відходів паперу. Виробник обіцяє вражаючу швидкість: до 554 Мб / с при читанні і до 512 Мб / с при написанні. Перевірка.
417684
Найвищі риси не досягаються, але швидкість все ще вражає. Особливо на записі. Контролер Toshiba TC358790XBG показує кращу сторону. Насправді, ми маємо справу з абсолютним фіксатором, а АДА попереду його лише одним індикатором (читаючи 4K).
Так вибір очевидний?
Не точно. Як ми знаємо, ціни є повними месенджерами, і продавці часто малюють фігури, які тільки здаються розумними для них. Але подивимося на Яндекс. Середній ринок.
р.
Тримач запису знову Toshiba. Ще не за нічого не існує Pro в назві: швидкість підходить, але ціна третій вище, ніж у Kingston. Останній, до речі, також недорогий, особливо враховуючи непристойний контролер і найменший обсяг (понад 224 ГБ проти 238 для ADATA і Toshiba).
І найдешевший сьогодні АДАТА. Деякі особливо стійкі продавці, які керують продажем SSD для 6000.
Добре, добре. Пам'ять використовується всюди, як MLC. Kingston і ADATA мають трирічну гарантію, тоді як Toshiba має лише два роки. Це, звичайно, досить звичайні фігури, кажучи трохи про довговічність дисків. Ті, хто редагує відео в промислових кількостях, можуть легко вбити SSD протягом шести місяців, і в нормальному режимі він буде працювати протягом десяти років, принаймні.
І все ж, зважуючи плюси і мінуси, опрацьовані на ADATA. Швидкість запису запису запису для моїх завдань не потрібна, спостерігається читання парності, а збереження приємно.
Здається, що наступного року ми знову будемо радіти при виборі обладнання та комплектуючих для комп’ютерів. Неповторний аналіз бендиктів, нагрітих дискусій на форумах, а тільки потім - покупка. Ви пропустили мене.
Джерело: geektimes.ru/post/243443/