781
Шістьнадцяти років до космосу
Що року 12 квітня ми говоримо про простір. 9 травня про Вікторі. Але ми рідко пам'ятаємо, що різниця 16 років між цими датами не так велика. Простір був освячений людьми, які боролися, або виросла в воєнний час. А тепер, після святкування Дня Перемоги, час пам'ятати, що війна залишилася у житті.
Неймовірність квадрата
Найнадійніший військовий минулий став космонавтом Костянтином Феоктистовом. Коли війна почалася, Костянтин був п'ятнадцяти років. Сім'я Феоктистов проживала у Воронезькому, що відійшов від передньої лінії до 1942 року. Улітку 1942 року місто було забито вперше, а матір Костянтина (фатер був названий) вирішив залишити місто. Константин тихо "місце" і змивається до розвідувальної групи на Воронезькому гарнізоні. Німці зайняли правобережну частину міста 6 липня, але не змогли перехрестити на лівий берег. І Феоктистов почав прогулятися по річці в розвідувальній діяльності. Чотири рази шестигранний хлопчик прокинувся по річці вночі, прогулявся по місту, розпустивши розташування штабу, артилерійських батарей і танків, і повернулися назад. І п'ятий раз він був спійманий ПС патруль, який, без будь-якого розслідування, розстрілив його.
Я не встигла залякати, я тільки побачила літати на бочках пістолета, коли німці розширили свою руку і розстріляли мене на обличчі. Я відчув, як пучок в щелепі і в'явся в отвір. Добре в'язується. Попадання, він перевертався на живіт і не розірвав: мелена була твердою, а фрагменти цегли лежали внизу ями. На певній точці я, ймовірно, втратив свідомість, але відразу ж відкинувся і зрозумілий: не рухайтеся, немає звуку! Так це, я чую розмову, так що є вже два з них, німецька підштовхнула цеглу в плювати, але не вдарив мене. Вони не залишають двору, щоб поговорити. Я лежав там і відчував великий біль в підборіддя і слабкість над тілом. І пішов він на дно кота - глибоко, метр і половина або два, як вийти? Я чую німців, що йдуть назад! Я відразу згорнувся обличчя вниз, миттєво приймаю попередню позицію. Вони підходили до кота, обмінялися кількома фразами і залишаються повільно. Я прокладав трохи довше, отримав і все ще вийшов.
К.П. Феоктистов, «Тукторія життя». й
Удачливий - куля пропущена через підборіддя і шию, прямо через, і не доторкнувшись життєвих судин. Два дні довелося приховати в місто - перша ніч не мала сил, щоб дістатися до річки. За три дні я не можу їсти і пити – пухлина заблокована стравоходу. На четвертому день не потрібно псувати, а серйозне медичне втручання. І в медичній службі Костянтин був знайдений матір'ю і береться на глибоку задню.
186 Сорти
Cosmonaut Георгій Береговой народився в 1921 році і на початку війни закінчив Ворошиловградську школу військових пілотів імені Пролетаріату Донбасу. Але в частині, де він прибув, пілоти зняли лоти для польоту - практично немає літака зліва. Я мав перенапружуватися на BB-22, потім на Pe-3, і, нарешті, на IL-2. Влітку 1942 року прийшов до Калініна фронту. Під час війни мукає 186 бойових місій. Він потрапив три рази. В одному випадку він зробив надзвичайну посадку в лісі і пішов до свого дому на чотири дні. Ще один раз витягував горильну машину на передню лінію і стрибав з літака в останні хвилини.
У пам'яті військового минулого Береговой попросив малювати на соїзу-3 Іль-2:
Габаритний зображення
Георгій Береговой – єдиний космонавт, який, на той час він отримав звання Герой Радянського Союзу за космічний рейс, вже мав звання героя героїзму Великої Вітчизняної війни.
Чи не було
Дугаут в будинку-музею Гагарін в Клушино.
Не часто думайте про те, що всесвітньо відомою ромашкою Гагаріна може знищити без назви німців, які подали Ґагарину сім'ї з дому в с.Клушіно, змушуючи їх жити в сутінки. Ґагарін не боровся – він просто увійшов до першого класу в 1941 році, але голодування, захворювання та німецькі військові злочини на окупованій території могли б загинути його так само легко. молодший брат Ґагаріна майже загинув – німці вішали його на шарф, але Юра вдалося назвати матір’ю. Школа в с. була закрита – німці вивели вчителя і дітей з усіх номерів, де вона спробувала навчати. Лише тоді, коли село звільнилося радянськими військами в 43 році, родина Гагаріна могла повернутися до свого дому, а Юра змогла навчатися далі.
Над пагорбами Манчурії
Павло Бєляєв у 1943 р. волонтери до фронту відправили до Єйської школи пілотів і не встигли боротися в Європу. Але він зумів взяти участь у поразці Вантунської армії Японії.
Одеса підземний
Георгій Добровольський мешкав в Одесі. При підході нази місто в 1941 році вони допомогли копати траншеї і викопувати запальні бомби. Після окупації міста він брав участь у двосторонньому русі. У 1944 р. був заарештований шестинадцятий хлопчик за володіння зброї, катувань і вироків до 25 років важкої праці. Але за допомогою підпілля, чиї члени Георгі не завадили навіть під катуванням, він зміг втекти.
Син полку
Володимир Шаталов у віці тринадцяти зустрілися з війною в Ленінграді. Неймовірно спробував летіти до фронту, і батько його змушений прийняти його до свого блоку. На місяць і половина була свого роду сина полку, потім відправлялася в евакуацію.
Промисловість людей
Серед тих, хто не літав безпосередньо в космос, були багато ветеранів війни. Астронавти були обрані, навчалися і навчалися людьми, які пройшли через страшні військові випробування. На фронтах Великої Вітчизняної війни командував авіаційний підрозділ, потім трупи. Навчальний центр «Комонаут» очолив Микола Федорович Кузнецов, який воював у радянсько-фінансовій війні, Велику Вітчизняну війну та Кореї.
Інженери, які сконструювали космічні кораблі, не зазвичай борються безпосередньо на фронті. Але їхня робота у створенні нової технології була твердою, невпевненою, і врятувала життя тих, хто боровся, привертаючи перемогу ближче.
Американські космонавти були старшими, і серед «Перших сім» багато вдалося боротися. Алан Шеферд подається на знищувачі, Джон Глен мух 59 бойових місіях в Тихому океані. До складу Морського Корпусу в 1945 році, але не встигнути йти до війни.
Великий патріотичний Війна була дуже важкою для нашої країни. Загинув десятки мільйонів людей, знищили багато міст і заводів. Але війна не розірвала нашу цивілізацію. Міста були перебудовані, заводи освоювали нові технології. І тільки через шістьнадцяти років, наші предки, які перемогли найбільшого зла ХХ століття, взяли перший крок до зірок.
Ми не можемо самі зателефонувати одержувачу. Щасливі свята, Щасливий день Перемоги!
На додаток до Вікіпедії були використані наступні джерела:
- Енциклопедія "Космонавти" TV Roscosmos
- Георгій Добровольський, сайт «Герої країни»
- «Як Cosmonauts захистив свою батьківщину», - Експрес газета
- У будинку Юрій Гагарін, RIA Новости
- Новини про відкриття пам'ятника пілотам-космонавтів, учасників Другої світової війни
- Береговой, Георгій Тимофєвіч, «Трій Хайтс», мемуари
- К.П. Феоктистов, «Трекети життя»
Джерело: geektimes.ru/post/250202/