Відтворення звуку з зображення

р.

Три роки тому дослідницька команда відкрила притулок 569,148 мультимедійних медіа-оставок на кампусі Індіанського університету в Bloomington. Це більше половини мільйонів звукозаписів, відео та кіно. Найдавніші знахідки, описані в дати звіту дослідження до 1893 року.

[Left: Зображення першого грамофону диска Der Handschuh]

Тим не менш, звіт не вказав, що знайдені об'єкти в Bloomington можуть вважатися найстарішим медіа середнім. Це сталося не через недбале ставлення до дослідження, але через те, що серед звичних об'єктів дослідження для нас - диски, спираючись на плівку, циліндри і так само, як були зображення в книгах. І зображення у книгах не є частиною програми збереження медіа.

Але це не означає, що ми не можемо відтворити їх, і я повинен сказати, що деякі записи дуже цікаві.

За кілька місяців тому я потрапляю на четвертому поверсі бібліотеки свердловин біля ліфтів і знайшов ваговий об'єм, що занурився АП30. U22 v.63 на великій полиці на далекій стіні. Я відкрив його на сторінці 395, де я знайшов кругове зображення. З детальною інспекцією виявилося, що це багато щільно розсіяних мікроскопічних хвилястих ліній.

[Left: При закритому огляді образу Дера Рущага помітні враження від саундтреків оригінального запису.

Не просто красива картина, це звукозапис. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу!

Я не говорю, що це найстаріший звукозапис у світі, це просто те, що сьогодні, коли люди використовують слово "рекорд" для позначення аудіо, вони зазвичай відносяться до конкретних звукових форматів, особливо видів вінілових записів, які ви можете грати на рекордний програвач. Насправді, технологія виготовлення таких записів повертається не до фонографа Томаса Едісона, введеного в 1877 році, але до грамофону Емілі Берліна, придуманого в 1887 році. У 20-му столітті завоював світову галузю рекордів і продовжує бути популярними з діджеями 21-го століття. Характеристика тріщин під час відтворення стала залом «старих записів».

Що таке найстаріша «рекорд»? Оскільки ми доторкнулися на тему грамофонів, які записів грамофону є найстарішими? Перші записи, доступні для громадськості, з'явилися влітку 1890 року в Європі, і багато з них можна почути навіть сьогодні. Також відомо, що на Смітсонському інституті зберігаються кілька примірників експериментальних записів Берліна, створених ним в 1887 і 1888 роках, але спроби їх відтворити невдало, тому в даний момент не відомо, що записується на них.

І, нарешті, деякі з найдавніших записів грамофону, як на четвертому поверсі бібліотеки Wells, збереглися лише зображення на папері. Це нормальна ситуація. Багато ранні мультфільми, які не збереглися як відеозаписи, були безперечно надруковані на папері і віддали для реєстрації авторських прав на бібліотеку конгресних архівів. Після всіх необхідних процедур для збереження оригінального на основі принтів знімати анімаційні фільми, які можна показувати на публіці. Я знайшов, що за аналогією з анімацією, паперовими копіями записів «місних» можна оцифровувати, перекласти в аудіо формат і слухати.

Ось як працює. По-перше, я використовую сканер високої роздільної здатності для цифровізації друку. Я потім «протягувати» кругове зображення за допомогою перетворення з полярних координаторів до координок Карцесяна.

Сканування запису високої роздільної здатності перетворено в сукупність паралельних ліній з використанням полярних і Cartesian координат

Далі я вирізаю індивідуальні лінії і захоплюю їх разом, створюючи кілька довгих, вузькі звукові смуги.

34358023

Очистити зображення Der Handschuh для аудіо перекладу

Після усунення всіх зазорів я використовую інструмент для створення двох окремих смуг різної ширини, заповнення площі вище і нижче середньої лінії з білим. Наступним кроком є завантаження зображень в ImageToSound, який перетворює їх в формат WAV, як якщо вони були саундтрекер до фільму на кінофільмі. Нарешті, я об'єдную парадних звукозаписів WAV в стерео файл, обв'язуючи частини разом, зробивши підсумок, і voila -- у нас звук.

3610Р. 4200Р

[Left: Оригінальний звук зображення (топ), пара оброблених зображень (середній) і хвиля кінцевого аудіо файлу (знизу)]

До того часу я отримав четвертий поверх бібліотеки Wells, я вже встиг відтворити три друку записів грамофону. Один з них був досить цікавим копіюванням, що зберігається в бібліотеці Конгресу - цей запис німецькою мовою, створений Берлінером в Ганновері 11 листопада 1889 р. У ньому Берлінер розповідає про процес запису на відвідування гостя імені Луї Росентхаля, який, Берлінер пояснив, мав взяти запис з ним як копію для експериментів з фотомеханічним копіюванням записів (що не було використано для неефективності). За минулу пару років цей запис залишився найстарішим відомим, записаним на фоні Берліна, прямим прекурсором для сучасних гравців. Ви можете слухати тут.

Але що про зразок нещодавно відкрився в бібліотеці «Основи»? У лютому 1890 р. у німецькому ілюстрованому журналі Über Land und Meer за кілька місяців до масових грамофонів почалися продажі, щоб цікаві читачі могли бачити, як виглядали нові "рекорди". Назва альбому говорить про те, що вона містить вірш «Дер Рущах» Фрідріха Шільєра. Автор статті вдалося дізнатися, що малюнок містить достатню інформацію для відтворення записаного мови, принаймні в теорії. Він навіть окреслив метод, за допомогою якого читачі часу могли слухати запис.

Згідно з картиною з журналу, зробіть гравіювання фотозйомкою, і помістіть його на середину рівномірно обертається (при швидкості 50 об / хв) диска. Тепер, якщо ви тримаєте в зубах бамбуковий палець 15 сантиметрів довжиною і товщиною 3⁄4 сантиметра, в кінці якого встановлюється сантиметрова голка, і легко натиснути кінчик голки на доріжку, починаючи від краю пластини, можна почути винахідник грамофону читання «Гандчух». Звук буде краще, якщо ви підключите вуха з бавовни. Запис Рущаю фотографічно зменшено на тричотири його оригінального розміру до публікації. Його істинний діаметр, гравірувальний метод і швидкість обертання 50 об/хв відповідають параметрам запису, виконаних 11 листопада 1889 р., описано вище. Всі ці пункти свідчать про те, що Handschuh був, мабуть, інший Берлінський диск, який дав Росентхал експериментувати з короткочасними фотомеханічними методами копіювання записів. Однак цей час на записі не було демонстрації звукозапису до Росентала, а запис вірша, який прочитав Берліна з початку до кінця.

Після перегляду всіх доказів, мій колега Стефан Пуйл і сам уклав, що 11 листопада 1889 р. Берлін, ймовірно, продемонстрував процес запису в Росентхал, а потім відправив його додому з звукозаписом, вони були зроблені разом, а також кілька інших Берлінів раніше записано.

Якщо ми є правою, Дер Handschuh повинен бути найстарішим з двох записів, що робить його найстарішим відомим графофоновим записом, ви можете слухати сьогодні - прогентор всіх вінтажних вініл.

Якщо ми були неправильними, це все ще, без сумніву, найстаріший запис грамофону відомий, що містить цілу літературну роботу на німецькій мові.

У будь-якому випадку це прямо тут у Bloomington University. Звичайно, інші установи також зберігають Über Land und Meer, і деякі з них, безсумнівно, мають зображення Der Handschuh, але наша копія може бути відтворена і слухалася, і вам не потрібно застібати бамбуковий палицю в зубах.

Ось кілька більше одиниць аудіо з сканованих книг з бібліотеки Bloomington.

Томас Молодий, курс лекцій з природної філософії та механіки

Рік: 1806 р.

English, Українська, Français... (Two копії, належить Ian Fleming) Томаса Юна, Курс лекцій з природної філософії та механіки (Лондон: Джозеф Джонсон, 1807), книга 1, сторінка XXV, картина 353.

Значення: Найдавніший опис звукової хвилі, не записаний автоматичними методами, але намальовані вручну (книжка від 1807 р., тій же малюнок від 1806).

Слухати

Хаз Морай "Фонаутограф"

Рік: 1874 р.

ALF (Geoscience): Q1 .A5 сер.3, v.8Chaz Moray, Phonautograph, Американський журнал науки і мистецтв 108 (Aug. 1874) 130-31, на сторінці 131

Значення: Найвідомішим виданням звукозаписів США.

Слухати

"Талкінгфонограф"

Рік: 1877 р.

Русский EnglishРусскийУкраїнськаPolskiItalianoEspañol汉语Bahasa Indonesiaहिन्दीPortuguês日本語DeutschFrançaisภาษาไทยελληνικά اللغة العربية 1877 р. "Талкінгфонограф", Науковий американський 37 видання (грудень 22, 1877), 384-5, на сторінці 384.

Значення: Зображення виконано з лиття фрагмента, вирізаного зразком звукозапису фольги, що Томас Аддісон використовується для демонстрації в публіці роботи фонографа вперше. Я вставив порожні місця для позначення відсутніх частин (які більше половини записів). Фрагмент можна відтворити в будь-якому напрямку.

Слухати

Е.В. Блейк, « Метод запису голосових коливань через фотографію»

Рік: 1878 р.

ALF: Q1. A5 сер.3,v.16 Е.В. Блейк, «Меха запису голосових вибрацій фотографіями», Американський журнал науки і мистецтв 116 (липень 1878), 54-59, сторінка 57.

Значення: Найдавнішим відомою публікацією запису з впізнаваними фразами англійською мовою (Brown University; How do?), а також найстарішим відомим виданням фотографічної звукозапису.

Слухати

Джерело: geektimes.ru/company/audiomania/blog/249090/