На численних запитах я розміщую фотозвіт про свою подорож до Центрального музею ВПС РФ. Зібрано багато матеріалів, тому я вирішив створити окремий пост (перший раз тут!). Будьте ніжні.
Ось тільки один раз, тому фото вибирають найбільш характерні для різних відвідувань, тому погодні умови і освітлення будуть відрізнятися, не дивуються.
Я не можу сказати, що я можу зробити помилку, тому я його виправити.
Експозиція музею дуже велика, постійно трансформується, тому я не буду розмістити все в музеї в межах цього посту.
Трохи посилання. У 2005 році головна будівля музею повністю випала. На жаль, у мене немає ніякого матеріалу.
Для тих, хто цікавиться - офіційний сайт музею: www.monino.ru/, але інформація там не оновлюється.
Я даю вам, будь ласка, не ламайте його.
Ось ми йдемо. Я продам дорогу, і тут ми на Монінському місці. Музей розташований на території гарнізону і має статус військової частини. Не без проходу.
Після перевірки документів і невеликого обмотування по вулицях військового міста, нарешті, довгоочікувана мета!
Вартість квитків не проціджується, в той час щось схоже 50-70 рублів. Правила прийому:
р.
Відразу, на в'їзді, ми зустрінемо тільки виживання Mi-12. МіГ-29 – це просто міф. Цей монстр був випущений в кількості 3 штук. Заплановано, що вони доставлять ракетні компоненти до віддалених місць дистанційного керування. Але поняття змінено і проект був відключений.
Про те, що я дізнався про музей, не про факти.
, доб. 5
У музеї все обладнання систематизовано. Я прилипаю до цього. У ряді відомі «каркаси», а першим, Ту-4 - точний примірник американського Б-29. На кокпіті є історія, що коли він був скопійований, камера була скопійована, випадково лівою американським пілотом.
Далі в порядку розміщення:
07 мар
08 мар
09 мар
Виконано низку літаків Туполєва, що позбавляють міжпроцесора, що довго враховує Ту-128. Опис погано читати, я не кладу його.
р.
І ось він.
Окреме слово заслуговує унікального літака (аеркрафт), стоячи перед «каркасами». Один з них - м'ясощев М-50
Він, але з іншого кута:
р.
Це не менш унікальний T-50 або "Hundred" KB Sukhoi. Це диво виготовлене повністю з титану.
Співробітники музею стверджують, що всі ЛП прибули до музею самостійно. Не виняток до сотні. Музей розташований на території освітнього аеродрому, хоча рейси вже не проводяться.
І ось ще один вид, трохи "кілька".
Не можна ігнорувати стратегічний міжконтинентальний реактивний бомбардувальник 3М. Це розробка попереднього розвитку ОКБ В.М. Моящев - бомбардувальник М-4.
Ми прогулялися по вулиці трохи, ми пішли на вішак. Напис над входом говорить сам:
На мій погляд, найбільш вагомий експонат в ангарі Ігор Сікорський Ілля Муромець:
Цей ветеран є в дуже гідному стані, незважаючи на його венозний вік.
Його зброя також виглядає міцно.
Я скажу, що це знову і нехай рухається.
Тут також представлені літаки цієї епохи:
Ось ще:
Або це:
ANT-2 - перший вітчизняний універсальний літак, покритий гофрованої оболонкою пошти. Один з перших пасажирських літаків. Регулярні рейси. Стійки під крилом іншого Туполєва, який знаходиться поруч.
І ось він - ANT-25 (також відомий як RD - "плановий запис") - цільнометалеві безпересадні однотонні низькомолекулярні площини з великим подовженням крила.
Розроблено в 1932 р. в м. ЦАГБ П. О. Сухой під керівництвом А. Н. Туполєва. На цьому літаку було здійснено кілька рекордних рейсів. У вересні 1934 р. на маршруті кільцевого маршруту - 12,411 км, 75 годин (керівник екіпажу - М. М. Громов). У липні 1936 року ANT-25 зробив перший рейс з Москви до Далекого Сходу довжиною 9375 км (керівник командира В. П.Чкалов). І в червні-липні 1937, два літаки, ANT-25 і ANT-25-1, зроблені один після чергових рейсів на маршруті Москва - Північний полюс - Сполучені Штати Америки (поворотні командири - В. П. Чкалов, М. М. Громов).
Військова модифікація ANT-25 - "Подовжній бомбардувальник вперше" DB-1 (ANT-36) випущено в невеликій серії і введено службу з ВПС Червоної армії.
89373734
Що я забув? Я думаю, що фахівці і цінителі обов'язково нагадують.
Ну і час прогулятися легендарним військовим обладнанням, а першим, звичайно, по-2 (У-2). Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Габаритний зображення
Полікарповський «Ішачок» І-16:
IL-2. Немає коментарів. Все зрозуміло.
Примус! Потужність! Красивий! І це IL-2!
... і молодший брат (до вулиці за мить) Іл-10:
В якості дитини я зробив модель цього літака з різних матеріалів і на різних масштабах. Чи можна уявити, як я відчував, коли я бачив його живим? Це реальний Kozhedubovskaya La-7:
У нижньому правому куті фото інформація про відвідування музею тричі Герой Радянського Союзу генерала Козедуба.
р.
На лівій стороні літака монтуються мости, з яких можна подивитися в салон. Який натовп! І в цих умовах люди боролися.
Ще один представник Великої Вітчизняної війни:
І включаючи тему Друга світова війна, перший вітчизняний реактивний винищувач-інтерцектор BI-1
Тепер трохи екзотичний:
Унікальність пристрою полягає в тому, що двигуни струменя знаходяться в кінці лопаток.
Ця дивна структура має однакове дивне ім'я: "Turbolet". аналог вертольота, тільки на струменевій тяги.
Протостат гондола
СРСР-1:
І Волга:
Під стелею висить багато всіляких блисків, моделей. Я зупинився на одному. Це модель Ту-144, яка експонувалася у Франції. У музеї також є Ту-144, але далі.
Вішалка була перевірена, час знову виїхати.
Ось знову. А потім є вертоліт. Перший — Як-24 (розвиток Камов)
р.
За ним його американський близнюк. Якщо я не помилився, це Piasecki H-21.
Мі-6. Я був живий 5 км від військового аеродрому, де були наведені такі орли. Звук двигунів цього літаючого монстра ще в вухах.
р.
І опція його вогню. Так само було знищено в вогоньх Франції.
"Сучасна пара"
Ще один учасник Тежеловів. Мі-10:
Ми-8МТВ - найбільший в світі серійний транспортний вертоліт:
Легендарна робота - Мі-8:
Не менш легендарні винищувачі:
Мі-24А
... і Мі-24В
Ветеран Мі-4, повністю занурився в землю:
І, нарешті, вертольоти. Моя найближча друга, Ka-25, є судноплавним антипідемриновим вертольотом. Це перший вітчизняний вертоліт, призначений для бойового застосування і став першим протисумарином і першим спочатку бойовим вертольотом СРСР. На базі Ka-25 створено велику кількість модифікацій для використання в різних додатках.
Продовжуємо тему ВМС, ми зупинимо на Як-38 - напади на палубу літака, перший серійний літак вертикального зльоту і посадки в СРСР:
Як-141. Другий суперзвуковий багатоцільовий літак вертикальний зліт і посадка. Довгий час був єдиним літаком у світі з такими характеристиками.
Flying човен Be-12:
Ще один продукт, який продовжує морську тема. Екранол Берєв ВВА-14 або 14М-1П. Експериментальний апарат для вивчення проблеми безконтактного зльоту - посадка. Тести 14М-1П були проведені в водах Таганроської затоки Азовського моря, 1976 р.
Залишки одного зразка чекають відновлення:
Як-36 - судно атаки, прототип першого серійного літака в СРСР вертикальний зліт і посадка Як-38:
р.
З того, як ми говорили про Як, давайте звертати увагу на Як-15 - перший реактивний винищувач, прийнятий ВПС СРСР. Розроблено на базі Як-3. У радянській Повітряній Силі, Як-15 був розглянутий перехідний літак і був використаний тільки для перепідготовки льотного персоналу з поршневих винищувачів до реактивних винищувачів.
Скаут Як-25РВ:
Я буду закінчити лінію Як-28.
MiGs представлені практично на всіх післявоєнних машинах. Ось план:
Я вже сьогодні сповільнився. Я чекав вражень і побажань. Я врахую їх в другу частину, яка буде завтра.
Джерело: