Чай Maniacs: Чайний ринок в Гуанчжоу

Blogger Toxaby пише:

Чай китайського напою. Китайський напій багато чаю. Я іноді думаю, що китайці не п'ють води, тому що навіть коли ви попросите воду в місцевій хіфанці, вони принесуть вам дуже слабкий, але чай. Так, добре, yeah, тонік. І це добре.

У цьому пості кілька знімків від звичайного, нетуристського ринку чаю в місті Гуанчжоу, що спеціалізується на дорогих сортах. Так само як заварити те ж саме Pu Er, дорогі китайські чайи в цілому, а невелика вікторина - визначити - який чай від фото чайників. Для останнього питання я не знаю правильну відповідь.

36 зображень

р.

Ринок. І знову, як правило, в Китаї, «маркет» не зовсім те, що ми звикли до представництва в Білорусі. З чайом ринок схожий на ринок. На фото майже немає людей – я повторю в Гуанчжоу, якщо я не помилився, є 3 великі чайні ринки, і десятки і сотні точок, де продається той самий хороший чай, трохи дорожче.

Фанг Cun чайний ринок (Fang Cun або щось схоже) - найбільший чайний ринок в місті (провінція, країна, планета?). Купити чай можна тут.

2,2 км Це магазини, які поділяють один дах.

Р

3. У На цьому ринку налічується 30-50 таких магазинів. І в кожній спробі продати власний сорт.

4. У Наприклад, тут ми купили Пуер (Китайський: ), pinyin: părchá – “Tea from Puer”) і Te Guanyin (Китайський: Trad. ), Ep. ), pinyin: tiěānyīn.

5. Умань Ось пурі млинці.

р.

6. Жнівень

р.

7. Про нас Проведено в 80-ті XX століття у Франції, дослідження показали, що сира пу-ерга сприяє зниженню рівня холестерину в крові і запобігає ущільнюванню стінок судин. Згідно з популярними думками в Китаї і серед поціновувачів учням по всьому світу, цей чай допомагає засвоювати жирні продукти, траншею спраги, впоратися з похміллями і харчовими отруєннями.

8. У Є пу-ерх пухкий, є млинці, і є таблетки, як це. Цікаво, китайці (пелети) не люблять pu-erh в цих таблетках. Коли я спробував, я не схожий на це. Хоча це здається 12 років, всі речі ...

р.

9. Навігація

10. Ці млинці я приніс до Мінська, як за Артемом - це найкраще, на його думку, чай з точки зору якості цін. Решта, стоячи про те ж – не так добре, а ті, які краще – варто 50 $ за 50 грам і вище. В цілому дорогий китайський чай дуже дорогий, але про це в кінці.

11.

12. Ось пупер "брики" наприклад.

13.00 р. Я не знаю, що це про. А ще чай. Я думаю, що )

14. Тепер до питання про знамениту «церемонію».
Не знаю, де кожен отримав назву. Ну і немає такої речі. "Таке пиття" - так, але "церемонія" ... добре, я не знаю ...
У будь-якому, навіть у відділенні чаю в супермаркеті, Вам буде запропоновано чашку чаю, і різні. Це нормально. Я пам'ятаю, коли я був в 2010 році і купив чай в домашніх умовах - я відверта 3 великі чашки чаю ввечері в магазині - я можу тільки закохати близько 4 ранку.

15.00 р. В той час як ми сиділи і пиття чаю (на шляху, ніколи не дамо чай - китайська сприймати це як невибагливий, і це дійсно,), дівчата-допомоги упаковані пу-ерх в целофан.

16.00 р.

р.

17.00 р.

18 років Майже кожен магазин має вибір страв для приготування і пиття чаю.

19.00 р. Наприклад, для мене відкриття цієї поїздки є так званим «флаком». Я бачу, що я тільки приймав один будинок, який неймовірно зручно. Замість заварювального чаю в чашці (що таке ДУЖЕ неправильно), його зручно заварити. Всередині склянки є ще один фляск з фільтром внизу, після 1-5 хвилин вийняти його з великого фляска, вода зливається через фільтр - і залити в чашку великими і малими. Так 4-5-6 пивоварів.

20. І коли ми побачили цей набір, щелепа спробувала підніматися з підлоги на тривалий час. Колір нереальний. Чайник, де заварений чай, чайник, де заварений чай чекає час і невеликі чашки. Я думав це 190 юань. Я не пам'ятаю точно.

21. Просто кілька зображень звідти.

22.

23.

24.

25. Ось трохи вікторини.

р.

26. Ось тільки чай.

27.

28.

29.

30.

31.

р.

32.

33.

р.

34 кв.м.

35. Це те, що цей магазин виглядає зовні.

36.00 Р У нас є п'яний і мав чай.

Про те, як зробити китайський чай.
Покажіть, що я не експерт. І так само, як китайці робили, керуючись правилом – це не за нічого, що вони так і не інакше.
Проксимус
Пуер. Вода 95 градусів - залити в чайник з пу-ерхом - і після 30 секунд залити. Він називається дезінфекцією. По суті, заливаючи перше пиво - правило практично для всіх дорогих китайських чаю.
Далі з Нуром все нескладно - не довести до кипіння - 90 градусів - залити чай на 1 хвилину, залити варене чай в чайник. Після 4-й десь пивоваріння - 1,5 хвилини. Згодом ви оцінюєте, скільки чаю потрібно тримати в воді.
Головне - не зберігайте чайники в гарячій воді. Заварити правильний час - залити окропом в чайник або в туман.

Ось що Вікіпедія пише:
Існує кілька способів приготування путера. Для заварювання, в середньому беруть 4 грами чаю на 150 мл води.
Ви можете знайти рекомендації щодо попередньо миття та/або смаження pu-erh перед заварюванням. Миття усуває пил, а обсмажування забезпечує дезінфекцію, так як тривалого зберігання пуергетики дозволяє розвивати мікроорганізми в ньому. Дуже швидко мити з окропом - в цьому випадку проводиться видалення пилу і дезінфекція. У будь-якому випадку pu-erh у вигляді пресованої "пляшки" перед заварюванням крихт, а іноді ще дрібно натерти.
Власне пивоваріння (в чайнику або хабарі) відбувається досить традиційно - pu-erh заповнюється гарячою водою при температурі близько до кипіння. Варіанти також можливі при наполягання. Часто рекомендується наполягати першу заварку (перші два завари) учня буквально за кілька секунд, потім відразу зливаючи настій, а при повторних заварках збільшити вплив на 15-30 секунд кожного разу. У цьому режимі pu-erh можна витримати в залежності від віку та якості, від 5 до 10 пивоварів. Поцілунки пивоваріння з великим впливом - до декількох хвилин. У цьому випадку багаторазове пивоваріння можливе не більше 1-2 разів, а отримана настій має більш виражений смак.
Займається невеликими порціями, щоб оцінити не тільки смак, але і післясмак.

Решта чаїв я заварюсь за таким же принципом - перший заварний злив, потім - 3-4 хвилини заварити - і залити в чайник окропом. Добре заварені чайні ложки 5-7 до 10 разів. І це не перебільшення. Кращий чай для мене 3.4 і 5. Після чого смакує дуже світло і напої, як вода.

Про ціну китайського чаю. Обговорення нижче про середньодорогих чаїв, оскільки я вже писав вище – це абсолютно не рідкість, щоб мати чай за $ 50 за 50 грам.

Артем і я фотографував 4-5 різних видів чаю. Наприклад, такий же Da Hong Pao вартість 100, 200, 400 і 800 (Я старанно, я не пам'ятаю точну кількість, пам'ятаю, що вона почалася з 100 юань і закінчився 600-800 юань) за 500 грам.
$1 = 6.3 юань, коли я був в Гуанчжоу.
Це класичний 100 грам чаю для наших грошей становить 20 євро, грубо кажучи, для «найкращих» хороших сортів. І це ціна в Китаї, не туристичне призначення для «терів». Що таке, в Мінську + доставка + обдурити + податки = Я не знаю скільки. І виходить, що в Мінську вони зазвичай продають за $ 10 за 100 г. Чому?
Як Артем пояснив мені, є варіанти 2.
1) найдешевший сорт (для 100 юань становить близько $ 15 за 500 грам) - видача його в Мінськ для дороги.
(2) 4 частини, наприклад, дешевий сорт, беруть і змішують з однією дорогою частиною. Продається за ціною дорогого + обману (найпоширеніший варіант в Москві). Людина, яка розуміє ці чайи, здається, помітити знайомий смак за рахунок дорогих, але вона схожа на віскі, розведений соком.

Джерело: