Загибель фронтового солдата знімала його питання

Учасник Великої Вітчизняної війни Василь Титкач, про яку розповів «Віт 102» у своїх матеріалах, загинув, не чекаючи на квартиру, яка, як він вірив, заслуговував його бойові експлуатації.
Він пішов на фронт 20-річного. У складі 27-ї мотострілецької бригади з серпня 1943 року по травня 1945 р. «Я прийшов до Берліна». Серед військових премій, які він особливо гордий - медалі "Для перемоги над Німеччиною", "Для визволення Праги", орден Патріотської війни II ступеня.
Протягом декількох років фронтовий солдат зберіг лист з посадовими особами всіх рівнів, які довели йому, що він не мав права на квартиру. На сьогоднішній день існують стеки документів з відповідями від органів влади та судів, схожих на одне одного, як дві краплі води. Василь Титкач загинув після отримання іншого такого листа: з'явився інший інфаркт.
Його останні слова були, як сумувати, що це відбулося. Що зараз? – говорить дочку фронтового солдата Людмила Емченко.

Як каже Людмила, що батько не мав власної квартири. Він прийшов до Волгограду з Таджикистану на наполягання своїх дітей як вимушений мігрант.
«З метою отримання пенсій і соціальних пільг, батько мав зареєструвати в квартирі мого чоловіка, Анатолія Емченко, яка була надана йому і сім'ї відповідно до програми «Про забезпечення житла для військового персоналу», – розповідає Людмила. 7 травня 2008 року на житло було сподіватися. Крім того, відповідно до пункту 2 частини 3 статті 23.2 Федерального закону від 12 січня 1995 р. No 5-ФЗ «Про ветерани», він, як ветеран Другої світової війни, належить до категорії громадян, які при виявленні їх як потрібного житла, можуть кваліфікувати заходи соціального забезпечення для забезпечення житла.
Василь Корневіч звернувся до мера Волгограда з питань реєстрації в якості необхідності надання житлових приміщень. Перша відповідь, яка все ще зберігається в сім'ї - підписана після чого начальником відділу житлової політики Воградської адміністрації Ігор Максимчук - був негативний. Сім'я зверталася до суду Центрального району, яка оголосила незаконну відмову адміністрації в реєстрації. «Прихильники задовольняти, ... впізнати Василь Титкач потрібно забезпечити житлові приміщення», - сказав він. Але регіональний суд перевернув рішення суду першої інстанції, зазначив, що «порушення майнових прав не порушили». Після чого почали серію подвір'їв, листів, відповідей.
«Нехай ми блюв! І той факт, що ми не маємо сертифікату від психіатра, згадує Людмила Emchenko. І пішов мій батько і я в медичну установу, де вони дивилися в нас з сюрпризом: «Що таке сертифікат?» "Я не зареєстрований." Я повинен сказати, що незважаючи на свій вік, він зберіг дивну пам'ять, був повністю розумом, адекватно реагував на те, що сталося, включаючи дії посадових осіб, які вимагали від нас один документ, потім другий, потім третій. Наприклад, в Комітеті з питань будівництва та житлово-комунального господарства міської ради ми постійно розповіли: «Не існує заявки на реєстрацію, як ми покладемо на чергу?» Ми знову писали, що документ був втрачений і не знайдено, і ми не змогли отримати письмову відповідь від посадових осіб, які прийняли додаток від нас. Ми сказали, що це не було. Тоді сім'я була приписана до завезених інтересів.
Сьогодні немає батька або діда, солдата війни, який, як мільйони солдатів нашої країни, захистив землю від німецьких загарбників. Він не брав участі у битві з Сталінградом, але і 2 лютого і 9 травня були святими датами для нього і для нас, своїх дітей і онуків. І коли кожен день ми чуємо від місцевих і регіональних посадових осіб, які ніхто не забутий і нічого не забув, коли намісник Волгоградської області заявляє про телебачення, як важливо, щоб об'єднати кожного учасника війни з увагою, Я вважаю ці слова як небесно. Коли я прочитав про деякі лазерні шоу, концерти Волгоградських митців в Соборі Христа Спасителя в Москві, святкові вечері, і все це зажадає мільйонам доларів від бюджету, я став гірким і відхилений. Для тих, хто ще живе війна героїв, будинки яких потребують ремонту, і вони самі - в догляді і повагі.
Наша родина ніколи не забуде, що після отримання листівки для наступного свята мій батько Ми ніколи не бачили його кричу, і тут він просто не може стояти його: так слов'яні слова вдячності йому, солдату війни, сказав у привітання, відрізняється від реалій життя. Що робити? Чому слова, щоб подякувати за експлуатацію, побажати здоров'я і довгі роки життя, але насправді зробити саме навпаки? – просить Людмила Ємченко.
Вона каже, що вона відчуває себе шкода за свого старого батька, який провів останні роки свого життя, намагаючись довести посадових осіб, що він був правим. Не доведено.

3250Р. 3700Р.

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное